agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   İzmir / 4 Mayıs 2007 Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi'nde toplantı (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/4098.htm)

Ophrys 05-05-2007 13:21

Çok özür dilerim hemen düzeltiyorum.

memet 05-05-2007 13:44

Boyutlarının küçültülmesi gerekiyor. Meksika,
Bu linkteki açıklamalar yardım edecektir.
Önceden paint gibi bir programla, boyutları küçültmek berekebilir.

Ophrys 05-05-2007 20:05

Unuttuğum bir şey daha.
Fotoğrafların bazıları Memet tarafından çekilmiştir.
Teşekkürler.

habibe 05-05-2007 20:19

Teşekkür ederim Ada.. Eğer gelir isem oralara mutlaka gitmek isterim.

Penelophe 05-05-2007 21:36

Qxyl:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adabayrakoglu (Mesaj 101375)
Sevgili Gxyl botanik bahçesiyle ilgili bazı projeler düşünülüyor. Haftasonlarına da denk gelebilir. Şimdilik fotoğraflarla idare et. Projeler oluşsun bilgi veririz.

Ya yine mükemmel fotoğraflar çekmişsiniz, şöyle bir baktım da iç geçirmemek elde değil.Umarım haftasonlarına denk gelirde bende katılabilirim. Ama itiraf etmeliyim ki çok imrendim, kıskandım sizi :mad:

Ophrys 05-05-2007 21:43

Beğenmenize çok sevindim.
Umarım bahçedeki projeler gerçekleşir. Belki o zaman haftasonu bahçenin açık olması mümkün olur.
Yazın hiç tatiliniz olmuyor mu? Yazın da açık diye biliyorum.

Penelophe 05-05-2007 21:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adabayrakoglu (Mesaj 101832)
Beğenmenize çok sevindim.
Umarım bahçedeki projeler gerçekleşir. Belki o zaman haftasonu bahçenin açık olması mümkün olur.
Yazın hiç tatiliniz olmuyor mu? Yazın da açık diye biliyorum.

3 **** 4 gün tatilim olacak, bu süre zarfında da ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bir sürü projem (ailemle geçirmek, İstanbula gitmak, Alanyaya gitmek, Arkadaşlarımla geçirmek...vs. vs.) var ama sadece 3 **** 4 gün tatilim var :mad:

Ophrys 05-05-2007 21:52

Durumunuz zor görünüyor. Benim fotoğraflarla idare edin artık.

Penelophe 05-05-2007 21:58

Şimdilik öyle olacak, ama inşallah bir şekilde çok isterim orada sizlerle bulunmayı ve o mükemmel güzellikleri seyretmeyi, iyi ki fotoğraflarınız var , çok teşekkürler..

Meksika 08-05-2007 10:30

Arkadaşlar, çektiğim fotoğrafları küçülttüm ve yükledim. Bu arada şöyle bir gelişme oldu. Kanada'da yaşayan bir müvekkilim bu ay sonunda İzmir'e geliyor. Kendisinden tohum istemem mümkün. Ne istenebilir bilemiyorum tabi. Fikri olan varsa benimle iletişime geçsin. Hem bize hem de botanik bahçemize bir katkımız olabilir belki..

papatyam 08-05-2007 10:33

Ne var ki oralarda acaba :)

papatyam 08-05-2007 10:34

Fotoğraflar nerede :))

memet 08-05-2007 10:35

Ademi beye sordum. Cevabını bekleyelim.

Meksika 08-05-2007 10:37

Galeride Botanik Bahçeleri bölümünde. :) Hep oraya yönlendiriliyoruz ya.. Bir buçuk saattir uğraşıyorum valla..

Meksika 08-05-2007 10:40

Kanada kavağı diye bir ağaç varmış örneğin. Burada var mıdır ki?

memet 08-05-2007 10:41

Meksika'nın botanik bahçesi fotoğrafları.. Galeride..

papatyam 08-05-2007 10:45

Buldum buldum :)
çok güzeller ellerine sağlık, keşke bende olsaydım ama beni oradan kolay kolay çıkartamazdınız :))

Meksika 08-05-2007 11:04

Teşekkür ederim. Cep telefonuyla ancak bu kadar başarılı olabildim. Ay sonunda bir dijital kamera da edinmiş olacağım, umarım çok daha iyi görüntüler almak mümkün olur.

Fotoğrafları yüklerken elbette bitkilerin adlarını da yazmak isterdim, baktım ki sadece bir kaçının ismini yazabileceğim, vazgeçtim. Aslında bahçede var olan bitkilerin genel bir listesi var mı acaba? Bölüm bölüm böyle bir çalışma yapılmış mıdır? Memet, bilgin var mı? Bunu da soralım mı Ademi Bey'e? Yoksa ya da var olup güncellenmesi gerekiyorsa bu konuda da çalışabiliriz belki. Böylece internet ortamına da açık, bilgilendirici bir döküman olur. Yoksa ben tasnif hastası mıyım? :))

memet 08-05-2007 11:31

Volkan ve Kürekçiden sorarız isimlerini.
Ademi beyin bir site projesi var zaten. Sanırım bütün bilgileri orada bulacağız tamamlanınca. Biz de ne gerekiyorsa, çalışırız site için.

Ophrys 08-05-2007 12:28

Meksika ellerine sağlık. Çok güzel kareler almışsın

Penelophe 08-05-2007 12:41

Evet kesinlikle bende katılıyorum. Mükemmel fotoğraflar. Ellerinize sağlık. Digital camera alacakmışsınız şimdiden hayırlı olsun. Eh artık yenilerini bekliyoruz :)

Meksika 09-05-2007 10:58

Teşekkürler arkadaşlar. En kısa zamanda yeniden bir araya gelebilmeyi diliyorum kendi adıma. Bu arada Karşıyaka sahilinde her yıl kurulan çiçek pazarı sanırım dün itibarıyla yine kuruldu. Henüz uğrayamadım ama uzaktan bile çok güzel görünüyor her şey.. İzmir'lilere duyurulur..

ElisaDay 09-05-2007 12:45

Merhaba Arkadaşlar,
Botanik Bahçesi Buluşması ve sizleri tanımak güzeldi. O günden beridir su mercimeği delisi olmuş durumdayım.
Buluşma için hepinize teşekkürler...

kürekçi 11-05-2007 07:40

Günaydın herkese :) Buradan gelen sesleri duydun bir uğrayayım dedim ;) Botanik bahçesindeki bitkilerin isimlendirilmesi hakkında şu anda bizim de sorunlarımız var. Hatta geldiğinizde belki farketmişsinizdir, birçok bitkinin etiketi yer değiştirmiş, birçoğunun da kaybolmuş durumda. Revizyon çalışmalarına başlandı fakat şu anda hem bizlerin dersleri hem de orada çalışan diğer görevlilerin yoğunluğu sebebi ile yavaş ilerliyor. Ben bitkilerin isimlerini daha iyi öğrenmek için boş zamanlarımda yardıma gitmeye çabalıyorum fakat sizlerden de gönüllü olarak yardım etmek isteyen olursa, misafirimiz olun lütfen ;)

Herkese iyi çalışmalar:)

cyucel 11-05-2007 10:33

Korkunç ibrendim. Çok güzel bir yer. İnsan oradan ayrılmak istemez. İstanbul'da Sarıyer tarafında Arberatum diye bir yer var. Çok değişik çiçekler mevcut. Ama yanına yaklaşmanız yasak uzaktan seyrediliyor. Bu kadar yakınında bulunmanız imkansız. Çok kıskandım sizleri.

Penelophe 11-05-2007 11:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cyucel (Mesaj 103358)
Korkunç ibrendim. Çok güzel bir yer. İnsan oradan ayrılmak istemez. İstanbul'da Sarıyer tarafında Arberatum diye bir yer var. Çok değişik çiçekler mevcut. Ama yanına yaklaşmanız yasak uzaktan seyrediliyor. Bu kadar yakınında bulunmanız imkansız. Çok kıskandım sizleri.

Bende senin durumundayım, çatlıyorummmm :(

orman adamı 11-05-2007 12:11

bende gelmeye çalışacam,

kürekçi 11-05-2007 19:13

İzmir'in ulaşım nimtlerinden faydalanın lütfen :) Heryer yakın bu şehirde :) En kısa zamanda bekliyoruz sizleri de.

Ophrys 12-05-2007 17:40

12 Mayıs Hisarönü Toplantısı

1 Eklenti(ler)
Yine çok keyifli sohbetlerin yaşandığı İzmir toplantılarından bir tanesi.
Önce QXYL ve eşini tanıdık. Onlardan ayrıldıktan sonra sevgili Mine Hanımla tanışma fırsatını bulduk.
Yine çok kazançlı ve çok keyifli bir gündü. Katılan tüm arkadaşlara teşekkürler.

Memet, Mine Hanım, Hfz, Adabayrakoğlu

memet 12-05-2007 18:10

Aniden buluştuk, herkese haber veremedik.
Epey sohbet ettik. Fuar için konuştuk.

Sebahattin Sargın 12-05-2007 18:49

Gezilerin en sevdiğim yanı şu fotoğraflar. Forumdakileri fotoğraflar sayesinde tanıyoruz yahu :)

hfz 12-05-2007 18:51

Çok özlemişim hepinizi..:p

Dün gece döndüm ve hemen bugün bir buluşmada olmak çok güzeldi.. Çok iyi vakit geçirdik.. Qxyl ve eşi ile ilk kez tanıştım, hemen kaynaştık tabii.. Qxyl arkadaşımızın kanına girerek :D iki tomurcuğu olan bir Ful aldırdık. ('Aman sakın koklarken temas etme solar' diye sıkı sıkı da tembihledik) Memet ve Adabayrakoğlu arkadaşlarımızı tekrar görmek çok güzeldi..

Daha da güzeli ve asıl sürpriz Sevgili Mine Pakkaner'i tanımamız oldu.. Geri dönüp Kızlarağasında bir çay da onunla içtik.. İnanılmaz içten ve sıcak bir insan..

Bugün çok güzel bir gün.. Mutluyum..:p

Ophrys 12-05-2007 18:56

Sebo17 fotoğraf konusunda sana katılmamak mümkün değil.

Ophrys 12-05-2007 18:57

Memet göbeği unutmuşsun yine.

Mine Pakkaner 12-05-2007 22:18

Hiç hesapta olmayan sürpriz bir buluşma oldu. Memet'i aradım neredesiniz diye, şimdi dağıldık demez mi? Eh, benim nasibim yokmuş dedim. Az sonra beni aradı ve dur orada geri geliyoruz dedi :)

Hafize ve Ada'yı yeni tanıdım ama hemen kaynaştık. Memet sevgili dostum, teşekkür ederim, sayende oldu bu sıcacık buluşma.

Bu bana haftanın yorgunluğunun hediyesi oldu. keyfim pek yerine geldi :) Hafize ve Ada sizleri tanımak benim için zevkti :) Sanki çoook eskilerden beri dostuz gibi hissettim ;)

Penelophe 13-05-2007 15:53

Sevgili;

adabayrakoğlu, hfz, memet;

Sizlerle tanışmak çok güzeldi. Sayenizde haftasonum süper başlayıp , süper bitti. Sadece Mine hanımla tanışamadığım için üzgünüm :confused: Keyifli sohbetiniz, sağlam karakterleriniz, paylaşımlarınız ve verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler. En kısa sürede tekrarlarız umarım . Tanışmamızın anısı olarak birde Ful'üm var artık. :D

Birde tohumum mu var , yoksa yok mu ...

Penelophe 13-05-2007 16:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hfz (Mesaj 103637)
Çok özlemişim hepinizi..:p

Dün gece döndüm ve hemen bugün bir buluşmada olmak çok güzeldi.. Çok iyi vakit geçirdik.. Qxyl ve eşi ile ilk kez tanıştım, hemen kaynaştık tabii.. Qxyl arkadaşımızın kanına girerek :D iki tomurcuğu olan bir Ful aldırdık. ('Aman sakın koklarken temas etme solar' diye sıkı sıkı da tembihledik) Memet ve Adabayrakoğlu arkadaşlarımızı tekrar görmek çok güzeldi..

Daha da güzeli ve asıl sürpriz Sevgili Mine Pakkaner'i tanımamız oldu.. Geri dönüp Kızlarağasında bir çay da onunla içtik.. İnanılmaz içten ve sıcak bir insan..

Bugün çok güzel bir gün.. Mutluyum..:p

Sevgili Hfz,

Senin gibi sıcak kanlı , yaşam dolu birisi benimle dalga geçmiş olamaz değil mi :D

Eşim okuduğundan beri benimle dalga geçiyor, Ful koklanıyor aslında, (Qxyl arkadaşımızın kanına girerek :D iki tomurcuğu olan bir Ful aldırdık. ('Aman sakın koklarken temas etme solar' diye sıkı sıkı da tembihledik) senle dalga geçtiler vs.. diye.

Tabi ben inanmıyorum ona çünkü, o çiçeklerle ilgilenmez :dilli:
Çok heyecanlıyım Ful'üme nasıl bakacağımı acil öğrenmem gerekiyor. Ful başlığını bulup okumaya başlasam hiç fena olmayacak.

Selamlar..

Ophrys 13-05-2007 20:09

Mine Hanım,sizin verdiğiniz enerjinin yansımasıydı o.
Sizi tanımayı çok istiyordum ve inanın tanıdığıma çok sevindim. İşlerinizin yoğunluğu azalınca keyifli sohbetlerde buluşmak dileğiyle...

Saygılar...

Ophrys 13-05-2007 20:12

QXYL seni ve eşini tanımakta çok güzeldi. Yeniden buluşup sohbetleri koyulaştırırız. Konu bitkiler olunca söz hiç bitmiyor, uzadıkça uzuyor zaten. Sevgiler, eşine selamlar...

Penelophe 13-05-2007 20:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adabayrakoglu (Mesaj 103843)
QXYL seni ve eşini tanımakta çok güzeldi. Yeniden buluşup sohbetleri koyulaştırırız. Konu bitkiler olunca söz hiç bitmiyor, uzadıkça uzuyor zaten. Sevgiler, eşine selamlar...

Kesinlikle en kısa sürede tekrarlayalım. Cumartesi misafirim olacaktı, onu 15:30 da alacaktık evinden, bornovaya vardığımızda saat 17:00 dı. Buluşmada saate bile bakmamışım, yani bu denli keyifliydi.

Botanik bahçesi ile ilgili haberlerinizi bekliyorum.

Sevgiler, saygılar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025