agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   İstanbul-Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi 12 Kasım 2006 (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/3972.htm)

bonsaisever 13-11-2006 19:44

Önce orada bulunan tüm arkadaşlara teşekkür edeyim...olmak isteyip olamayanlarada tabii :)

Arkadaşlar neler yaptığımızı anlatmış :)
Ben de başımdan geçen sakarlıklarımı anlatayım :D

Sabah 9.30 civarı Güngörenden yola çıkıp Aybalayı aradım.
Cafeye doğru gittiklerini öğrenince gaza biraz daha basarak köprüye ulaştığımda KGS de kontörün bitmiş olduğunu görüp almak için satış noktasına gittiğimde Halbankın vermiş olduğu KGS ye dolum yapamadıklarını öğrendim.
Eee bir tane daha kart alayım bari diye elimi cebime attım...para yok :mad:
Kredi kartına da satmıyorlarmış :(
Neyse ki, orada KGS alan biri yardımcı oldu da geçtim :)
Kadıköye vardığımda ilk işim bankaya uğramak oldu ;)
Bankamatikten kartı aldım ayrıldım...para?
Parayı unutmuşum.
Geriye döndüğümde bankamatikte de yoktu :(
Yeniden para çektim, bu sefer ilk önce parayı aldım.
Tabii kartı da aldım :)
Sağ sağlim vardım ya ona duacıyım :D

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesine gitmeyenlerin mutlaka gitmelerini tavsiye ederim ;)

Haa, bankamatik parayı tekrar kasaya almış.
Banka parayı iade etti :)

aybala 13-11-2006 19:48

Alıntı:

Haa, bankamatik parayı tekrar kasaya almış.
Banka parayı iade etti :)
harika, gözün aydın hadi :)

Mahmut Leventoğlu 13-11-2006 19:50

Sevindim bonsaisever kardeşim ne yalan söyliyeyim böyle şeylerden etkilenirim senin adına sevindim :)))

bonsaisever 13-11-2006 20:07

Sağolun.
Ben de sevindim ;)

bahcıvan 13-11-2006 20:23

Bende çok sevindim bonsaisever, günün tek kasvetli olayı senin bankadaki para işiydi, buda tatlıya bağlandığına göre günümüz mükemmeldi diyebiliriz :)

Erguvan Muhibbi 13-11-2006 22:59

Maceranın 2.kısmı ile hikayenin hitamı:

Maceranın 2.kısmı ile hikayenin hitamı:
Bonsai Sever’lerden Oktay bey ve Erguvan Muhibbinin bulunduğu aracın yarışın galibi olarak Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesine vasıl olduğunda kalmıştık. Neyse yakın ara ile Aybalanın aracı da teşrif etti. Malina Hazretleri www.agaclar.net reis-i umumisi olarak önce bir yetkili mercilere merhaba diyelim dedi. Nihat Gökyiğit bey dostları ile oturuyormuş hemen kalkıp baskın veren agaclar.net ahalisini karşıladı. Malina hazretleri kendisini hatırlattı Nihat Gökyiğit vakfının kurucusu ve Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesinin banisi yayınladıkları Bağ bahçe ( bu arada bir açıklama yapalım. Bahçe bağçe nin zamanla değişmiş halidir ve küçük bağ bağcık anlamındadır ) dergisinin elde mevcut sayılarından bir takım agaclar.net kütüphanesine bağışlayınca yazmaya okumaya meraklı Erguvan Muhibbi de yüzsüzlük edip hani bana hani bana deyince NGBB nin haşmetli banisi veren el alan elden üstündür buyruğu mucibince bir takım da fakire verile diye buyurdu. Bahçenin Müdür-i Umumisi emekli müderrislerden Adil Hocanın sofrasına oturmuş kavununa eşlik edilmiş ve tarassutta bulunulmuş olan zamandan beri neredeyse bir yıl geçmişti ve bahçede müthiş gelişmeler vardı. Kütüphane, eğitim salonu ve fide üretim merkezi hep beraber gezildi daha sonra Nihat beyin rehberliğinde bahçenin gezisi başladı. Erguvan Muhibbi Nihat bey ile bir heyecanla koştura koştura parkı gezerken ve her ağacın her bitkinin yanında Nihat beyin verdiği muhteşem vaazı dinlerken fark etti ki arkadaşlarını yoldaşları yanında yok. Hemen kablosuz iletişim aracını cebinden çıkarıp Malina hazretlerini aradı. Fakat Malina hazretleri cevap virmez. Erguvan Muhibbinin üzüntü ve telaşını tahmin ediniz. Elektronik dalgaların manyetik izlerini sürerek telefonun nerde çaldığını bulmaya çalışarak Malina hazretlerine ulaşıp telefonlarını açmalarını istirham eyledi. Böylece yeniden bir araya geldiler. Sonra hep beraber gölbaşındaki sıralara oturup Aybalanın ikram ettiği Aymuzları midelere indirdiler. Gölbaşındaki Kazlara ve Ördeklere sadaka vermeyiniz tabelasına rağmen Aymuzlardan ve Aymuzkabuklarından eser miktarda kaz ve ördek hisselerini takdim eylediler. Çocuklar gibi şendiler. Güneş açmış ve NGBB buluşmasını bir sonbahar klasiğine çevirmişti. gün akşam olurken Aybala, Bahçevan ve Bahçekız maltepe yönüne doğru gittiler. BonsaiSever Oktay bey diğer iki ihtiyarı arabasına atma nezaketini gösterdi. Göztepe de Erguvan Muhibbini ve tamburunu indirdi. Erguvan Muhibbi bu sezon birincisini marmaradaki yunuslara kaptırdığı 2.Şapkasını çıkarıp onlara sallayarak teşekkür etti ve köşeyi dönmelerini arkalarından izledi.
Ve Tanrıya şükretti www.agaclar.net le ve güzel dostlarıyla buluşmasını sağladığı için...

Erguvan Muhibbi 13-11-2006 23:03

Mecburiyeten izahat:
Efendim latife edelim derken Malina Hazretlerini rahatsız etmişiz.
İstemeden vermiş olduğumuz rahatsızlıktan ötürü af dileriz.
Kabul ola. Maksadımız kimseyi incitmek değildir.

bahcıvan 13-11-2006 23:09

Erguvan muhibbi bey ve yanındaki bey o kadar çabucak geçiyorlardiki baktıkları yerlerden, ben yetişemeyen arkadaşlarla muhibbi beyler arasında ve en önemlisi doya doya bakamadığım soğanlı bitkilerin yanında ne yana gideceğimi şaşırmış vaziyette kala kaldım. Erguvan muhibbi beyin yazısında eğer dağıldığımıza dair biraz sitem havası varsa o sitemi bende kendisine yapıyorum. grubu bırakıp önden önden kendisi gitti, diğerleri ne diyecek bilmiyorum ama ben hala o soğanlı bitkiler kısmına doya doya bakamadığım için biraz buruğum...

kürekçi 13-11-2006 23:14

Fotoğraf bekliyoruz ;)

Erguvan Muhibbi 13-11-2006 23:36

Sevgili Bahcıvan kardeşim,
Sitem değil bilakis özür vardı.
NGBB orada duruyor her zaman gidebilir doya doya gezebilirsiniz.
Gezmeniz için yapılıyor o muhteşem park.
Bu arada linkini de verelim bahçenin:
http://www.ngbb.gen.tr/
Sitenin tasarımını mesleki sosyal sorumluluk hizmetleri kapsamında
bila bedel Malina Hazretleri yapmış haberiniz ola.

bahcıvan 14-11-2006 00:01

NGBB orada duruyor her zaman gidebilir doya doya gezebilirsiniz. Yazmış bana Erguvan muhibbi bey.

Bende bizden sonra parkı kaldıracaklar sanmıştımda o nedenle bu kadar üzüldüm :)
****** gidebilirim ama mademki birlikte gittik birlikte gezebilirdik diye düşündüğüm için ve birliği koruyabilmek adına geride kalanları beklemek ve ilerde olan sizlere yetişebilmek adına doya doya bakamadığımı söylemek istemiştim.
Sanırım birazda bu Hazret hitabı beni rahatsız etti, bizler bir arada birlikte birşeyler yapmaya çabalayan insanlarsak, site sahibide olsa kimse hazret değildir. Latifeden daha farklı bir hava sezinledim ve rahatsız olduğumu belirtmek isterim.
Kaldıki hepinizi aynı gün gördüm ve tanıdım. Benim için kimse hazret değil ve ben hazret davranışıda görmedim, çok candan buldum kendisini. Ben düşündüğümü pek içimde tutamayan birisiyim ve tekrar ediyorum, biraz huzursuz oldum yazınızdan, siz ne kadar özür desenizden ben sitem ve başka şeyler hissettim.

Erguvan Muhibbi 14-11-2006 23:57

Sevgili Malina umarım yukarıdaki gibi anlamamıştır kelimeleri.
Aksi takdirde üzülürüm. Ve derhal silerim yazdıklarımı.
Bahcıvan kardeşim biz Malina ile kırk yıllık dostuz.

malina 15-11-2006 00:08

Alıntı:

Bahcıvan kardeşim biz Malina ile kırk yıllık dostuz
Sadece 13-14 yıldır tanıştığımız bilgisini vereyim. Yukarıdaki yıl sayısından düşün ve Erguvan Muhibbinin abartma payını öğrenin :)

Ben öyle okuduğum için kızmıyorum ama düşündüğümü söylemekten de çekinmiyorum :) Yazdıklarını silme lütfen. Nasıl olsa "hazret" olmadığımı beni tanıyan görüyor :)

bahcıvan 15-11-2006 10:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Erguvan Muhibbi

Bahcıvan kardeşim biz Malina ile kırk yıllık dostuz.

Sadece şunu söyliyeyim.
Dostlarınıza tavrınız buysa Allah sizin düşmanlığınızdan site ahalisini korusun :)

Mahmut Leventoğlu 15-11-2006 10:22

Sıkmayınn canınızı sevgili Bahçıvan Ovacık a Kekik Reçelini sordunuzmu? :))
Erguvan Muhibbinin kesinlikle bir art niyeti olamaz kötü niyeti olamaz.

bahcıvan 15-11-2006 10:45

Evet sordum :) kalmamış ama getirtecek. Gitmişken yeni köklenmiş birde yavru menekşe sahibi oldum :)

Mahmut Leventoğlu 15-11-2006 11:03

Güle güle büyütün. Onlarda Dut pekmezi de olur.

Erguvan Muhibbi 15-11-2006 12:52

Dostlarım,
Biraz neş'e de katayım istediğim yazılarda
hiç bir kardeşimi, arkadaşımı, dostumu veya üyeyi
kırmak, üzmek, rencide etmek değildir maksadım.
Ağaca, çiçeğe, kediye sevgi duyup ta
insana hiç bir sevgi göstermeyen bir kişi değilim çok şükür.
Zira inancım gereği en büyük sevgi ve saygıyı insana
gösteren bir kültür içinden geliyorum.
Sürç-i lisan eylediysek affola...

malina 15-11-2006 16:26

O gün hem geç kaldım, hem fotoğraf makinesini almayı unuttum. Çekenler ne zaman ekleyecek fotoğrafları?

praecox 15-11-2006 17:14

Bataklıda etobur bitki varmıydı malina...? etobur etobur bitki....???? ya sphagnum :) :)
gerçi tartışmanızı çok takip etmedim gerçi beni de ilgilendirmediği kanısındayım ancak yanlış anlamazsanız tamam o botanik bahçesine bende gidip göreceğim de ben sadece bir on bilgi olsun diye sormak istediydim...

saygılar

bonsaisever 15-11-2006 18:19

4 Eklenti(ler)
Sözü görüntülere bırakalım :)

Eklenti 5113
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'nde öğrenciler için hazırlanmış derslik

Eklenti 5115
ve öğrenci adayları

Eklenti 5114
soğanlı bitkiler arasında romantik bir gezi :)

Eklenti 5116
taş içinde yetişen bitkiler için hazırlanmış "taş bahçesi"...
(yanlış hatırlamıyorumdur umarım...)

bonsaisever 15-11-2006 18:21

2 Eklenti(ler)
Devam ;)

Eklenti 5117
taş bahcesine taş atmak yasak (ama çimlere basmak serbest...)

Eklenti 5118
Bahçedeki gölet kenarından bir görüntü...ilerideki kırmızı ağaç; Amerikan Gülenağacı...(mıydı bonsaisever?)

Erguvan Muhibbi 15-11-2006 21:24

Dostum benim özeller ne zaman bana ulaşacak?

beetlejuice 15-11-2006 23:35

2 Eklenti(ler)
Bunlarda benden:D Devamı yarına...:p

Eklenti 5119

Eklenti 5120

esen 15-09-2007 21:16

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi hakkında

Merhaba.

bugün Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'nde çiçekleri ve yaprakları sardunyaya çok benzeyen bir tür gördüm. Ama yapraklar minyatür, çiçekler daha ince formluydu. Ve de yaprakların nanemsi bir kokusu vardı, yanımda makinem yoktu fotoğraflayamadım. Daha önce NGBB'lyi ziyaret edenlerin fikri olabilir mi? Yoksa fotoğraflayıncaya kadar merakta mı kalayım?

praecox 15-09-2007 21:45

Itır olabilir mi?
bu tanımlama ile aklıma ilk gelen ıtır oldu?

esen 16-09-2007 08:53

Praecox, ıtırı biliyorum, ama bunun yaprakları yuvarlaktı, belki de aynı familyadandır.
İşin kötü yanı ben bu çiçekten mutlaka edinmek istedim ancak orada satış yok ve daha önce hiçbir fidanlıkta da görmedim.
Tekrar gittiğimde görevlilerden bu konuda yardım isterim. Teşekkürler

malina 16-09-2007 11:16

http://www.agaclar.net/dergi/haziran07.html

Sardunyalar yazısına bakın, belki benzer bir fotoğraf görürsünüz...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025