agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   Bursa toplantısı ve Saitabat Köyü gezisi (2 Kasım 2013) (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/32879.htm)

loveforlife 02-11-2013 22:09

1 Eklenti(ler)
Ve veda vakti... Ama hiçbir zaman gerçek anlamda veda değil! Yepyeni dostlukların temellerinin atıldığı, var olanlarının daha da pekiştiği harika bir gündü... Agaclar.net çatısı altında nice güzel günlerde nice gizel payşaşımlar dilerim. Beni kırmayarak uzak yollardan kalkıp gelen, yüreğinin tüm güzelliğinin yanısıra paylaşımlarıyla da mutlu eden tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

Dedim ya, "iyi ki yaşamışım bunca heyecanı!" Sonunda mutluluğu görebiliyorsan baktığın gözlerde, her şeye değer... Bu noktada başta bizim bir araya gelmemize vesile olan site kurucumuz Malina olmak üzere, yanımızda olan olamayan tüm dostlara desteklerini esirgemedikleri için teşekkür ederim. İzmir'den kargo ile kocaman bir paket göndererek elindeki çelikleri paylaşan, ayrıca gün içinde de arayan Sevgili Jezebel'e ve telefonla arayarak sürekli destek veren Sevgili Sdurul'un isimlerini bu noktada yad etmeden duramayacağım elbette...
Eklenti 451349
Ne dedik? Tarih değil önemli olan, önemli olan birliktelik... Daima beraber olmak dileğiyle...

Sevgi Durul 02-11-2013 23:05

Sevgili loveforlife, her ne kadar kendim orada olamasam da kalben oradaydım. Aynı heyecanı ben de evde yaşadım.:)

Çok güzel bir toplantı olmuş. Devamını dilerim.:)

YeniGine 02-11-2013 23:46

Sevgili ağaçlar.net üyeleri hepiniz harikasınız; sizlere maşallah!.. Şansınıza çok şükür hava da güzel idi, fotoğraflardan da belli ki çok güzel bir gün geçmiş... Genelde sorsalar bugün ayı kaçı diye bana genelde de ne bileyim 4'ü mü 20'si mi pek bilmem, ama bugün sorulduğunda emin bir şekilde 2 Kasım Cumartesi dedim, zira orada olamasam da kalbim 2 Kasım ve Bursa'da sizlerle idi. :(((( Ağlamak istiyoruuum.... Ben katılamadııım...

cemo 03-11-2013 04:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1214139)
bir arkadaşımız dedi ki agaclar.net çatısı altında olmasaydı bu toplantı beni kimse getiremezdi...ne kadar da doğru, başkası olsa para versen gelmezdi.

Çok doğru söz;)

Eve şimdi girdim. Bursa da yumduğum gözümü, Ereğli de açmışım:)

Yorucu ama harika bir gündü. Emeği geçen tüm dostlara teşekkür ediyorum.

Arkası yarın:)

bonjour40 03-11-2013 07:54

Cok guzel bir organizasyondu. Emeği gecenlere ve ozellikle Loveforlife'a cok tesekkurler. :p
Nick isminden tanidiğimiz, alısveris yaptiğimiz sizlerle yanyana olmak cok guzeldi
Simdi sıra bir eğitim seminerinde:D

Selamlarımla

Cumhur Tonba 03-11-2013 08:08

Bursa toplantısıın yorgun fakat mutlu yolcuları.
Güzel bir yolculuktan sonra hepiniz evlerinize kavuştunuz. Dinlendiniz. Bugün de fotoğrafları incelersiniz her halde.
Hepinize selamlar, sevgiler.

Adalet Yağcı 03-11-2013 09:10

Çok güzel insanlar çok özel mekanda çok mutlu görünüyorlar.
İstanbul'da olsaydım bu toplantıyı asla kaçırmazdım, ne var ki çok uzaklardayım :(
Tanıdık yüzleri mutlu görmek gülümsetiyor beni, bu da bana yetiyor, tabii şimdilik :)

Amaaa... Eker gül serasını gezen dostları çoook kıskandım(aramızda kalsın), İstanbul çiçek fuarındaki gezimizde güllerine hayran kalmıştım.

Toplantıya emeği geçen ve katılan tüm dostları kutluyorum, harikasınız...

mlevent.aktan 03-11-2013 09:25

kahvaltıya emeği geçenlere LOVEFORLİFE Teşekkurler...

5 Eklenti(ler)
teşekkürler...

mlevent.aktan 03-11-2013 09:28

emeği geçenlere teşekkurler...

3 Eklenti(ler)
dostlara selamlar...

mlevent.aktan 03-11-2013 09:30

selamlar...

3 Eklenti(ler)
gülen yüzler....

mlevent.aktan 03-11-2013 09:35

Ekerlerroses firmasına özel teşekkurler...

2 Eklenti(ler)
Harika bir firma ve çok güler yüzlü ve sevimli personelleri var.

mlevent.aktan 03-11-2013 09:42

üzümsü bitkiler üzerine eğitim aldık

2 Eklenti(ler)
Gerçektende böğürtlen, ahududu, üzüm,çilek vs. üzerine çok güzel bilgiler aldık ve önce ahmet abimize ve bilgileri veren emekli astsubay abimize çok teşekkurler...

mlevent.aktan 03-11-2013 09:51

Loveforlife neslihan'a özel teşekkur ederim.

1 Eklenti(ler)
BU GÜZEL İNSANLARIN BİR ARAYA GELMESİNİ SAĞLAYAN LOVEFORLİFE NESLİHAN'A GÜLEN YÜZÜ, YARDIMSEVERLİĞİ VE PAYLAŞIMCILIĞI İÇİN SONSUZ TEŞEKKUR EDİYORUM.

DÜN ORADA TANIŞTIĞIM VEYA TANIŞMAYA FIRSAT BULAMADIĞIM BÜTÜN GÜLERYÜZLÜ ağaclar.net ÜYESİ DOSTLARIMIZLA YİNE BİR ARAYA GELMEK İÇİN GÜN SAYMAYA BAŞLADIM BİLE.

NESLİHAN HANIMIN HARİCİNDE;
BU SİTENİN KURUCULARINA, GÜLER ABLAMIZA,SAİTABAT KÖYÜ KADINLAR DERNEĞİNE,EKERLERROSES FİRMASINA VE MESAFE GÖZETMEKSİZİN GELEN HERKESE ÇOK TEŞEKKURLER...

üzüm 03-11-2013 09:53

7:30'da güneşli bir günde yola çıktık. Bozüyük'den sonra koyu yeşil, turuncu, sarı renklerinin hakim olduğu ağaçlarla dolu tepelerin arasından geçen bir yolla İnegöl'e geldik. İnegöl'de güneşi kaybettik. :) Sisler içinde yolumuza devam ettik. Bursaray projesinden dolayı mecburi istikamet olarak -googlemap'den ve sevgili loveforlife'dan tarifini aldığım yolu kullanamayıp, başka bir girişten Kestel'in içine girdik. Kestel'de dolaşa dolaşa, sora sora Saitabat köyü'nü bulduk. :)

Çoğunluk bizden önce gelip kahvaltıya başlamıştı. Hem yol yorgunluğunu atıp dinlenmek için hem de acıktığımızdan hemen kahvaltımıza yumulduk. Kahvaltıdan sonra üst katta bir araya geldik; sohbetler yaptık. Vaktin nasıl geçtiğini yine anlayamadım. :)

Bitki paylaşımı muhteşemdi, neler neler dağıtılmadı ki...Çalı, ağaç, kaktüs, sukulentler, salon bitkileri, soğanlılar, çok yıllık süs bitkileri, yararlı otlar, sebze tohumları, meyveler...

Bitki paylaşımından sonra fotoğraflar çekildi, uzun bir konvoy oluşturup Ekerler'e vardık. Ekerler'de gül bahçesinde dolaştıktan sonra akşam güneşinin yumuşaklığında İnegöl - Bozüyük yolunun görselini içimize sindirerek, gün içinde yaşadığımız mutluluğu konuşa konuşa evimize döndük. :)

Sevgili loveforlife,

Sana, toplantıda emeği geçenlere, Bursa grubuna çok teşekkür ederim.

Çok güzel bir gün geçirdik.

loveforlife 03-11-2013 10:38

5 Eklenti(ler)
Misafirlerimizin pek çoğunu yolcu ettikten sonra birkaç arkadaşımızla üzümsülerle özel olarak ilgilenen ve onların satışını yapan yaşlı bir amcamızı ziyaret ettik. Sahip oldu bilgi ve bitki birikimiyle hayranlık uyandıran bu amcadan uzun uzun bilgiler aldık.
Eklenti 451389
Eklenti 451390
Eklenti 451393
Fide almak isteyen arkadaşlarımız fidelerini de aldıktan günün yorgunluğuyla evlerimize döndük ama doğrusu benim aklım o harika goji berryde kaldı...
Eklenti 451391
Eklenti 451392

bahcivankurt 03-11-2013 12:33

bu toplantıyı düzenleyen ve siz değerli dostlarla yan yana olmamızı sağlayan neslihan hanıma, levent beye, hasan beye ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunar ve katılan tüm dostlarla tanışmaktan dolayı mutlu olduğumuzu bilmenizi isterim.herşey için tekrar tekrar teşekkürler.

Güler 03-11-2013 13:43

2 Eklenti(ler)
Sabah erken bir saatte loveforlife'ı arayarak nasıl olduğunu sordum. Beklediğim cevap anında geldi; hiç uyumadım ki Güler abla.
Bu güzel toplantı telâşı da bitti artık, umarım şimdi güzel bir duş alıp, ayaklarını da uzatarak hem dinlenir hem de sayfadaki fotoğrafları inceler, yazılanları keyifle okursun.

Saat 07.30 da lilium ve eşi bize geldiler. Ben de heyecanlıydım o yüzden toplantıya götüreceklerimi akşamdan bagaja yerleştirmiştim hemen yola koyulduk.

İki buçuk saat süren yolculuğumuzda Nagihan'ı biraz araba tuttu ama bizler sohbet ede ede geldik.
Loveforlife'ın toplantı için seçtiği mekânı daha evvel görmemiştim, hayran kaldım.

Saitabat köyü'nde Türkiye'nin ilk Köy Kadınları Derneği'nin kendi el emekleri ile hazırladıkları güzel ve lezzetli ürünleri doya doya yedik.

Burası 2002 senesinde 9 tane ilkokul mezunu hanım tarafından kurulmuş.
Tahsilimiz az deyip de köşelerinde oturmamış, memlekete de köye de kendimize de faydalı olalım diyerek imece usulu başlamışlar çalışmaya. Çok da başarı olmuşlar.

Kuruculardan biri Hacer Hanım ile uzun uzun sohbet ettik, bilgi aldık.
El emeği ile hazırladıkları ürünleri de satıyorlar.

Güler 03-11-2013 13:59

4 Eklenti(ler)
Safranbolu'nun büyük konaklarının büyük salonları gibi çok hoş bir mekândı. Her yer halı ile kaplı olduğundan hepimiz terliklerimizle dolaştık.

Bütün ahşap tavanlar, sedirler ve sehpalar Safranbolu'da yaptırılmış. El oymalı çok hoştu.
Koca koca sinilerde getirilen kahvaltılar bu sehpalara konuluyor, nostalji yaşanıyordu.
Sedirlere tertemiz el işleri örtüler serilmiş, el işi yastıklarla süslenmişti.
İnsana sanki evindeymiş hissini veren güzel bir atmosfer hazırlanmış.
Ortadaki şömine etrafa hem ısı veriyor hem de mekâna uyumu sağlıyordu.
Balkonda da rahatça oturup çayınızı sigaranızı içebilirdiniz.

Güler 03-11-2013 14:01

2 Eklenti(ler)

Güler 03-11-2013 14:44

5 Eklenti(ler)
agaclar.net üyeleri aşağı salona inerek kahvaltımızı ettik. Bol bol yedik, bol bol fotoğraf çektik.
Daha sonra üst salona gelerek sohbete başladık, kahvelerimizi içtik.

Ortam o kadar güzeldi ki, bu satırları yazarken bile halâ yüzümde tebessüm beliriyor.

Tanıdıklarımızla sarmaş dolaş olup birbirlerimize takılırken, yeni üyelere hoş geldiniz diyor onları da daha yakından tanımaya can atıyorduk.

Sanaldan yazıştığımız ama yüzlerini görmediğimiz onca güzel insanla tanışmanın bana verdiği zevki anlatmam mümkün değil.

" Ben kopstar'ım" diyen gencecik arkadaşı, "ben yeni üye yağmur'um" diyen pırıl pırıl yüzlü gülen gözleri görmenin verdiği hazzı nasıl anlatabilirim.

Daha nice güzel yeni arkadaşla tanıştım. Her defasında " Aaaaa siz misiniz ipekböceği, bonjour40, m levent.aktan. Siz de Hasan Erk olmalısınız, siz de keskint.... diye diye dolaştım ortalarda.

Uzun zamandır aramızda olmayan Uzman16, Selâhattin Hoca'yı, cemal.S ve kgursan'ı da görmenin keyfi de bir başkaydı.

agaclar.net deyince akan sular duruyordu sanki, Müjgan'ı cemo'su, Üzüm'ü, tturt'u, OSMAN45'i, Sındırgılı'sı lilium'u onca yolu hiçe sayıp sabahın köründe yollara düşüyordu.
Tabii bunda loveforlife'a duyulan büyük hatır payı da vardı.
Ammaaa dostlar ben inanıyorum ki bir o kadar da tohum, çelik, çiçek soğanı almanın da isteği de yatıyordu.

Ah ahh bir bilseniz neler vardı neler..... çok üzüldüm malina'dan video çekme kamerasını almadığıma. O anları fotoğrafla anlatmanın mümkünü yok.

Bir yandan günebakan'ın eşinin sesi yükseliyor.." az kaldı sümbül teber soğanları... son 5 tane son 2 tane " derken başka bir ses duyuyorsunuz.." Aaaa bana kalmadı mı amaryllis soğanı?"
Bir başkası " ben de istiyorum sarı sümbül soğanlarından, bana da atlas çeliği kaldı mı Güler abla?"

Eşim diyor ki " siz kendinizi dağıtmış haldeyken etraftakilerin şaşkın şaşkın bakışlarını seyretmek de büyük keyifti.

Dağııtımlar yapıldı, ganimetler çantalara, araba bagajlarına, poşetlere dolduruldu.
Valla ben de çok şanslıydım bu arada. Hele Hasan Erk'in üzerinde kestanesi ile getirdiği kestane çeliği hem Oğuz'u hem de beni çok mutlu etti, binlerce teşekkür ederiz sevgili Hasan Erk.

Güler 03-11-2013 14:45

3 Eklenti(ler)

Güler 03-11-2013 14:59

Kahvaltı edildi, kahveler içildi, pasta kesildi, dağıtım yapıldı... eeee sıra geldi Ekerler Roses gül serasını gezmeye.

Önce şelâlenin önünde grup fotoğrafı çektirdik, daha sonra arabalara doluştuk tam 26 arabalık konvoyumuz dörtlüleri yakarak gelin alıcıya gidercesine (çünkü yol boyunca bize bakanlarda bu hissi uyandırdık sanırım) seraya geldik.

Sevgili loveforlife daha önce kendileri ile görüşmüş olduğu için bizi hediyelerle karşıladılar, çok ilgi gösterdiler.
Tam bir gül cenneti içinde dolaştık, notlar aldık, fotoğraflar çektirdik.

Ayrılık zamanı gelip çatmıştı, işte bu kısım insanın içini buruyordu. Onca arkadaştan ayrılmak zor geliyordu ne kadar yorgun da olsak.
Vedalaşmalar başladı, yeniden görüşelim, bak uzun zamandır yoksun siteye girmeyi ihmal etme tembihleri, sarılıp öpüşmelerden sonra eve dönüş yoluna geçtik.

Son söz olarak sevgili loveforlife, çok yoruldun, çok uğraştın çabaladın ama harika bir toplantı tertipledin. Sana da Hasan Erk arkadaşımıza da tekrar tekrar teşekkür ederim.

Siz bütün agaclar net üyelerini çok ama çok seviyorum.

Güler 03-11-2013 15:45

4 Eklenti(ler)
Birkaç kare de benden gelsin....

Yüzünüz hep böyle gülsün....

Güler 03-11-2013 15:47

1 Eklenti(ler)
Sevgili Uzman16 bir zamanlar Forumumuzda çok faal bir üyemizdi, şimdi kaçakları oynuyor ama kendisini çok özlüyoruz.

Güler 03-11-2013 15:53

2 Eklenti(ler)
Aramızda olmalarına çok sevindiğimiz arkadaşlarımızdan...
Fatma Acar ve eşi.
Muda

Güler 03-11-2013 15:56

2 Eklenti(ler)
tturt ve eşi.

Ege'miz ve Oğuz.

Güler 03-11-2013 15:58

2 Eklenti(ler)
Oğuz ve OSMAN45

Hasan Erk ve eşi.

Güler 03-11-2013 16:00

1 Eklenti(ler)
kgursan hocamız.

Güler 03-11-2013 16:07

2 Eklenti(ler)
Üzüm, gelmene çok çok sevindik.

Üzüm

kopshtar ve eşi.

Güler 03-11-2013 16:10

1 Eklenti(ler)
Bu gülüşe papağan nasıl dayansın... hemen omuzuna konuverdi.

Müjgan Yılmaz 03-11-2013 17:15

Gönül dostları ile birarada olmak,her şeye bedel,zaman nasıl geçti anlamK mümkün mü?loveforlife,Hasan Erk emeklerinize sağlık.Bir çok güzel insan bu nedenle biraraya geldi:)Gönül ne çay ister,ne çayhane.Gönül dostlar ile sohbet ister toplantı bahane:))))

Jezebel 03-11-2013 17:58

Harika bir gün yaşanmış, her kare bunun ifadesi adeta;)
Sevgili arkadaşım loveforlife çok yoruldu, ama buna değmiş.
Gözlerindeki ışık, dudağındaki tebessüm hep bu günkü kadar bol olsun.
Bunca güzel insanı bir araya toplayıp ağırladı, kendisini kutluyorum.
Tek başına bunca işin altından kalkmak her yiğidin harcı değil.
Agaclar.net ailesinin eskileri, yaptığınız güzel paylaşımları bir bir öğrendim - bitkiler, çelikler, yumrular, şiirler...Hepinizle gurur duydum.
Açıkçası sabahtan beri sevgili Güler'in resimlerini ve yorumlarını görmek için bekledim,
ki yorum yazayım.
Sağ olsun katılımcılar günün memnuniyetini paylaştılar, ama Güler hanım, bu günün mimarı, son noktayı koymadan yazamazdım.
Uzaktan da olsa arkadaşıma verdiği destek ve moralden dolayı kendisine teşekkür ediyorum.
Aslında orada olmuş kadar oldum;)
Ama kuymak, güller ve üzümsüler hele Goji aklımda kaldı,
ilk fırsatta Loveforlife'ile kolkola oralar gezilecek, yenmesi gerekenler yenecek:rolleyes:
İyi akşamlar.

OSMAN45 03-11-2013 19:05

5 Eklenti(ler)
Bu güzel toplantının yapılmasını sağlayan, emeği geçen, destek verenlere teşekkür ile başlamak istiyorum. Loveforlife kardeşimin eline, yüreğine, güler yüzüne sağlık. Bir ağaçlar.net toplantısı ancak bu kadar güzel düzenlenebilir.

Bülgisayarıma ulaşmak ve fotoğrafları aktarıp düzenlemek yorumumu yazmayı geciktirdi. Tüm arkadaşlar detaylı yorumlarda bulundukları için fazla uzatmak istemiyorum.

Hemen fotoğraflara geçiyorum. Kimseye poz vermesini istemedim. Paparazilik yaparak doğal ve spontane olmasını istedim.

Hadi Lilium(Nail) kardeşim sana birçok malzeme var. Özellikle senin fotoğrafların tam sana uygun:D

Atamızın fotoğrafı, mekanın ve toplantının değerini daha da arttırıyor.

OSMAN45 03-11-2013 19:15

5 Eklenti(ler)
Devam.

Güzellik ve özlemin tarifini bunlarla çok rahat yapabilirsiniz. Cemal kardeşimin şiirini huşu içinde dinledik.

günebakan 03-11-2013 19:15

Her zaman olduğu gibi elimizden geldiğince ailecek bu güzel buluşmadaydık. Bu güzel gün için çok uğraşan Loveforlife'a tekrar tekrar teşekkür ederiz Güler ablamın da dediği gibi sanaldan konuşup gerçekte birçok arkadaşla karşılaşmak çok güzel oldu hele de Uzman16' yı görmek benim için ayrı bir sevinç oldu. Ayrıca dağıtılan ve bizim delice saldırdığımız bitkileri getiren ve gönderen herkese çok teşekkürler( aslında ben bitki almayacaktım ama eve dönerken elimiz de 3 ,4 torba vardı yani gene gözüm döndü:))))

Hepinizi çok seviyorum iyiki varsınız inşallah başka buluşmalarda tekrar görüşürüz.

tturt 03-11-2013 19:20

3 Eklenti(ler)
Bursa toplantısı sonrası Sapancaya geçtik. Biraz önce eve girdim hemen fotoğraflara bakmaya başladım. Yazılanları okudum.

Başta sevgili loveforlife olmak üzere toplantı için emek harcayan herkese çok teşekkür ederim.

Uzun bir aradan sonra eski dostları görüp yeni arkadaşlar tanımak çok güzeldi. Çok kısa da olsa sohbet etmek çok güzeldi.

Biz erken ayrıldığımız için çok istememe rağmen sera gezilerine katılamadım. Artık adresleri sevgili loveforlife'den alıp sık sık gittiğim Bursa seyahatlerinin birinde özellikle ekerler roses ve üzümsü bitkileri yetiştiren amcayı bende ziyaret etmek isterim.

Bizden bir kaç fotoğraf.

Eklenti 451646

Eklenti 451647

Eklenti 451648

OSMAN45 03-11-2013 19:27

5 Eklenti(ler)
Devam.

Pastamız. (çelik, fide peşinde koşarken yemeye fırsat bulamadık)

Hey Anadolu divanesi hadi gel şu takımı tamamlayalım.

Hah şöyle.

Takım dediğin böyle toplu olur.

OSMAN45 03-11-2013 19:37

5 Eklenti(ler)
Devam.

Papağan da bizim sevgimize ortak oluyor. Canlı sevgisini duyanı çok iyi anladı.

Ekerler roses dan seçkin görüntüler.

OSMAN45 03-11-2013 19:53

Öncelikle, bu toplantıyı ve her ağaçlar net toplantısını düzenleyen veya destekleyen, paylaşımcıların en büyüğü(yaş dan bahsetmiyorum) Güler hanıma, diğer gönlü zengin paylaşımcı arkadaşlara sonsuz teşekkürler.

mustafa2304 03-11-2013 20:22

Öncelikle Böyle bir organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir etkinlikti. Güzel bir vakit geçirdik. ( loveforlife ) neslihan hanıma emekleri için teşekkür ediyorum. İlk defa böyle etkinliğe katıldım. Bursa dışından gelen arkadaşlarda çok heyecanlıydı. Bende heyecanlıydım. Orada olmayıp çelik gönderenlere çok teşşekür ediyorum. En kısa görüşmek dileklerimle...Gönüller hep bir olsun...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025