![]() |
Eskişehir'in orta yerinde Ankaralıları kıskandıracak bir bitki merkezi
Buluşma sonrasında Odunpazarı'na giderken bize rehberlik eden sayın Uçurtma, eşi ve kızları ile birlikte bir seraya uğradık. Sadece küçük bir parçası içinde kaybolduğumuz yer sera dışında kocaman bir alana yayılmış insanın gözünü doyuran binbir çeşit bitkinin olduğu bir bitki merkeziydi. Benzerlerini Avrupa'da görebileceğiniz türden çok geniş bir alana yayılmış bu boyutta bir merkez maalesef Ankara'da yok. Karşıyaka'da yan yana dizilmiş çok sayıda sera ve bitki satış alanı var ve topladığınızda belki bu merkezin on katı daha büyük bir alanı kaplıyorlar ama aynı şey değil.
Bunun çok basit bir nedeni var: aynı alan içerisinde ihtiyaç duyabileceğiniz hemen her şeyi bulabiliyorsunuz. Ankara'da ise birinden çıkıp diğerine girerek aradığınız tek bir fidan için yirmi farklı yere girmek ve yirmi defa aynı soruyu sormak zorunda kalıyorsunuz. Eskişehir'e bir kez daha hayran kaldık. Değerli dostlarımıza bize gösterdikleri yakın ilgi ve nazik kahve davetleri için de bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Umarım en kısa süre içinde kendileriyle Ankara'da veya Eskişehir'de tekrar biraraya gelebiliriz. |
Alıntı:
Gerek Sn. üzüm gerekse Sn. 26_Nurşen ile birlikte bu toplantının hoş ve sağlıklı yürüyebilmesi için müthiş bir işbirliği ve uyum içinde bir süreç yaşadık, elbette eşimi de unutmamam gerekir. Aracılığınız ile ben de kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ne iyi ettiniz de geldiniz, sizleri tanımaktan mutluluk duyduk. Esen kalınız. |
Sn. n_turan,
sizleri bu güzel duygularla bir kez daha Eskişehir'den uğurlamış olmaktan, sizi ve ailenizi tanımış olmaktan Sn. üzüm, Sn. 26_Nurşen, kendim ve eşim adına mutluluk duyduk, inşallah bundan sonra daha sık birarada olur ve paylaşımlarımıza devam ederiz. Yolun başındaki biri olarak kendi adıma söylüyorum, sizlerden öğreneceğim daha çok şey var. En kısa sürede tekrar görüşebilmek dileğiyle.. |
Çok keyifli bir buluşma oldu, ilk kez karşılaştığım sanal dostlarımla bu şekilde yüzyüze gelmek harikaydı....Aile boyu katıldığım bu tür toplantıların devamını bekliyorum...Onur sevgili dostum ftg lar harika en kısa zamanda seni de ziyaret edeceğim... hepiniz sağlıcakla kalınız..
|
Toplantı hakkında yazacak o kadar çok şey var ki kelimelere nasıl dökeceğimi bilemiyorum.
Dün toplantı yerine giderken 'toplantı nasıl geçecek', 'kaynaşabilecek miyiz' gibi düşüncelerle, soruylarla kafam doluydu. Toplantı sonunda ise değerli, güzel insanları tanıdığım için çok mutluydum. Başta Sayın kadir_26 olmak üzere zarif eşine ve Sayın 26-Nurşen'e toplantıya katkılarından dolayı teşekkür ederim. Toplantı mekanımız çok güzeldi. Manzaramızı yeşillikler içinde bir gölet, ördekler, sunalar, kuğular, su kayağı yapanlar, ufak yelkenliler süslüyordu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi set hazırlayıp Sayın kadir_26 ve Sayın 26-Nurşen aracılığıyla toplantımıza gönderdiler. Henüz incelemeye, izlemeye vaktim olmadı ama Belediyelerimize katkılarından dolayı teşekkür ederim. Büyükşehir Belediyesi'nden Aylin Hanım toplantımıza katıldı. Bu toplantı için önerdiği fidanlık gezisini zaman sorunundan dolayı yapamadık ama ileri bir tarihte gerçekleştirmeyi istiyoruz. Kendisine Sayın n_turan'ın getirdiği hediyeler takdim edildi. Toplantı detaylarına daha sonra devam edeceğim. Şimdi Sayın kadir_26'nın toplantı hatırası olarak hediye ettiği Agaclar.Net kahve fincanından kahve içmek için ara veriyorum. :) |
Paylaşılan fotoğraflar..
Bir hususu di,kkat çekmek istiyorum. Toplantıya katılanların yüz ifadelerine dikkatli bakın. İstinasız hepsinin. Işıl ışıl samimi ve sıcak bakışlar. Gülümseyen gözler. Dost hane beden dilleri. Sanki kırk yıllık kankalar buluşmuşlar. Bence bu agaclar.net'e ait bir özellik olsa gerek. Demedim mi? Demedim mi) Kadir (Bey) sana demedim mi? Tek kelime ile harika bir toplantı olduğu belli. Hele agaclar.neti yaşatacak küçük doğa severlerinde fotoğraf karelerinde olması çok hoş. |
Toplantı çok güzeldi. Tadı damağımda kaldı denir ya işte öyle bir şey. Şimdi gelen hediye bitkilerimle (ganimetlerimle) ilgilenmek büyük keyif. Sn. Üzüm'ün yazdığı gibi kahve fincanımızdan kahve içmek ise tarifsiz bir mutluluk. Kahve tutkunu birisi olarak sevgili Kadir_26 ve eşi İlknur'a teşekkürler.Bizzat gelerek toplantıda olanlara ve kendileri gelemeseler bile manevi destekleri ile yanımızda olan tüm agaclar.net üyelerine teşekkürler.
|
Bir süre önce hiç tanımadığım güzel insanlarla birlikte vakit geçirmek, onları tanımak ve değerli dostlar edinmek fırsatı veren ağaçlar.net toplantısına, buna vesile olanlara, orada gayret ve emeklerini ortaya koyanlara sonsuz teşekkürler ediyorum, böyle bir toplantıda bulunmaktan büyük gurur duyduğumu ve yeni birliktelikler de tekrar bir arada olmak umuduyla, agaclar.net üyelerine sevgilerimle,,,
|
5 Eklenti(ler)
Hani Eskişehir yolcusu kalmasın demiştim ya, büyük bir heyecanla çıktım yola. Değerli Güler Abla ve Oğuz Ağabey ile buluşup düştük Eskişehir yoluna...
Kimler gelecek, neler olacak?... Yolda gelen telefonlar vardı. Kendileri gelemese de sevgilerini iletenler: Sevgili Mine Pakkaner ve SDurul... Bitmek bilmiyordu yol nedense:confused: Sonunda vardık Eskişehir'e. Toplantının yapılacağı Kocatepe Kahveevi özenle seçilmiş bir mekandı. Zira içinde yer aldığı Bilim Kültür ve Sanat Parkı öylesine güzel, temiz ve düzenliydi ki! Bir sürü gülen yüz karşıladı bizi... Hele ki o Kadir_26 yok mu!... Çok eski değilim belki sitede ama toplantıların neredeyse hepsinde yer almış olduğumu düşünürsek, hiç böyle ev sahibi görmediğimi özellikle belirtmek isterim. Hem Kadir Bey hem de eşi İlknur Hanım inanılmaz bir çaba sarf ederek çok güzel bir organizasyona imza atmıştı. Sevgili Üzüm ve 26-nurşen de onları yalnız bırakmayarak agaclar.net ruhunun gücünü bir kez daha kanıtlamışlar. Ev sahibi misyonunu üstlenen Kadir_26 tüm içtenliğiyle "hoş geldiniz" dedi önce... Eklenti 420118 Sonra sözü dünya tatlısı Güler Ablacığıma bıraktı. Eklenti 420119 Birbirini hiç görmemiş insanların böylesine derin sohbetlere daldığını görmek ne güzeldi dostlar bir bilseniz! Eklenti 420120 Eklenti 420121 Eklenti 420122 |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Uçurtma122 ve ailesiyle keyifli sohbetler ettik. Kediler konusunda da kesişti yollarımız...
Eklenti 420123 Oz26'nın dünya tatlısı oğlu Güneş gülümsesin diye çok uğraştık. (harika bir aile!) Eklenti 420124 Biraz ilgisini çekmeyi başardım galiba... Eklenti 420125 Bu küçük doğa dostuna ben bayıldım! Kocaman bir maşallah ona... Eklenti 420126 Bir tane daha küçük doğa dostumuz vardı ki, o tam agaclar.net ailesine layık bir çocuk olmuştu aslında. Diktiği sayısız fidan ve soğanlı bitkilere ilgisi için kocaman bir "AFERİN!" ona... Eklenti 420127 |
5 Eklenti(ler)
Dedim ya ilk defa böylesine hazırlık görüyorum diye... Bizi ne hediyeler bekliyordu bir bilseniz...
Eklenti 420128 Belediyelerle de toplantımızla ilgili iletişim kuran Kadir Bey, bu paketlerin hazırlanmasına vesile olmuştu. Hem tanıtıcı birçok yayın vardı paketlerin içinde hem de küçük hediyeler... Eklenti 420129 Eklenti 420130 Hele Kadir Bey'in o ince düşüncesiyle hazırladığı hediyeler vardı ki, kırk yıllık hatırı kaldı hepimizde... Eklenti 420131 Eklenti 420132 |
5 Eklenti(ler)
Tüm kalbiyle paylaşanlar, paylaşılanlardan mutlu olanlar vardı. Güler Abla yine atlasını kuşa çevirme pahasına birçok çelik hazırlamıştı. Osmanlı çileklerini kasa kasa saksılamıştı... Mavişi, efe püskülünü, criniumları, neyi bulduysa kapıp gelmişti...
Eklenti 420133 Eklenti 420134 Dedik ya paylaşmayı seviyor bu aile diye... Herkes kapmıştı paylaşacaklarını eline... Neler yoktu ki? Kiraz domates fideleri, sardunyalar, Cezayir menekşeleri, kaktüsler, ezan çiçekleri... Eklenti 420135 Hele kura çekilişi tam bir şenlikti bize... "O benim olsun" dediğim saksının bana gelmesi müthişti gerçekten de! Eklenti 420136 Efe püskülü Sevgili Dogef'e gitti... Eklenti 420137 |
5 Eklenti(ler)
Sayın n_turan'ın kendi yetiştirdiği Frenk üzümü fidelerinden biri Güler Abla'ya çıkınca, sevincini görmenizi isterdim...
Eklenti 420138 Eklenti 420139 N_turan diğer fideleri bu güzel parkın oluşumunda büyük emeği olan peyzaj mimarına doğaya kavuşturulmak üzere teslim ederken çok memnundu. Eklenti 420142 Eklenti 420141 Mavişi kapmanın sevincini yaşayanlar da vardı... Eklenti 420140 |
5 Eklenti(ler)
O, agaclar.net ailesinde yüzyüze görüşmeyi en çok istediğim insanlardan biriydi. Bu isteğimde ne kadar haklı olduğumu gördüm. Sevgili Dogef, oğlu Doğukan ile beraber toplantıya katılarak benim için toplantıyı daha da anlamlı kılmıştı.
Eklenti 420143 Eklenti 420144 O öylesine zarif ve düşünceli bir insan ki, tüm üyelerimiz için birer saksı kaktüs hazırlayarak Ankara'dan toplantıya taşımış. Eklenti 420145 Eklenti 420146 Mtgokduman'ın anneannesi de bir kaktüs seçti... Eklenti 420147 |
gerçekten harika bir toplantı olmuş tüm emeği geçenlere teşekkür ederim nasip bizde fotoğraflara bakıp yazıları okuyarak gelmiş gibi davranırız saygılar YEŞİL VE MAVİ İLE KALIN
|
5 Eklenti(ler)
Toplantı olur da, pasta olmaz mı hiç?
Eklenti 420148 Eklenti 420149 Eklenti 420152 Eklenti 420150 Pastaya fazla iştahla bakanlar da vardı...:D Eklenti 420151 |
Organize edenlerin ve katlımcıllara tüm emeği geçenlerin ellerine sağlık. Keyifli ve başarılı bir buluşma olmuş, devamını bekleriz.
|
Kahve molam uzun sürdü. :) Perşembe gününden beri elektrik kesintisi ve voltaj düşüklüğü sorunu yaşıyoruz. Üçüncü kere aynı mesajı yazmaya kalkınca hem zaman kaybettim hemde biraz kısaldı. :o
Toplantıya ilk gelen forumu sessiz sedasız takip eden Sayın Aliye Yamancı ve arkadaşı oldu. Gülen gözleri, verdikleri pozitif enerjiyle benim gerginlik yüklü heyecanımın gerginlik kısmının koybolmasını sağladılar. Zannedersem Afrika menekşesi başlığında kendilerini artık göreceğiz.:) Sayın mtgokduman 4 nesil bir arada toplantımıza katıldı. Oğulları şimdiden benim diktiğim soğanlı bitkilerin kat be kat fazlasını dikmiş. Genç nesildeki bu ilgi inanılmaz mutlu ediyor. Bir gözümüz kapıda misafirlerimizi beklerken ellerinde poşetlerle kafeye giren anne oğul gözüme ilişti. Siz de demez misiniz Agaclar.Net üyesidir diye ve tahminim doğru çıktı. İçi kaktüs dolu olan torbalarla Sayın dogef toplantımıza katıldı. Agaclar.Net'de ki dostluklar sayesinde benimde kaktüs sayım arttı. Hediye kaktüsünüz için çok teşekkür ederim. Sayın n–turan ve ailesi de Ankara'dan toplantımıza katıldılar. Umarım bir başka toplantıda daha uzun sohbet edebiliriz. :) Sayın n-turan'ın getirdiği frenk üzümlerinden birisi Güler Hanım'a çıktı. Umarım fotoğraflanabilmiştir; Güler Hanım'ın sevinci görülmeğe değerdi. (Ben yazana kadar fotoğraf eklenmiş :)) Sayın Muda ve ailesiyle tanışmaktan son derece mutlu oldum, Zarif eşinin pişirdiği ve Sayın Muda'nın hazırlattığı kaymak ile sunulan ekmek kadayıfı damak çatlatan bir lezzetti. Bu toplantıda sizin sayenizde ikinci bir kaktüsüm daha oldu; teşekkür ederim. Sevgili loveforlife'la Ankara toplantısında karşılaşmış ama konuşma fırsatımız olmamıştı. İyi ki Eskişehir'e geldi, ben de kendisini tanıdım. :) Sedum için de teşekkür ederim. Eskişehir'de ki üyelerden Sayın oz26, eşi ve dünyalar tatlısı oğulları Güneş, Sayın İsmet Kenar, Sayın mozen, Sayın hasanbars, Sayın ucurtma122 ve ailesi, Sayın Onur G. HİTİT ve Sayın bari ile tanıştım. Kimisiyle az, kimisiyle uzun sohbetlerimiz oldu. Hepsinden çok keyif aldım. Sayın hasanbars saha çalışması yaptığını, uygun bir zamanında tıbbi ve aromatik bitgilerle ilgili davet edebileceğini söylemesi beni çok mutlu etti. Toplantı sonrası ufak bir grupla Odunpazarı'na gittik. Odunpazarı evleri arasından Çağdaş Cam Sanatları Müzesine, Kent Belleği Müzesine, Kurşunlu Külliyesine uğradık. Bir sonraki toplantıda görüşmek temennisi ile...:) |
Alıntı:
kahvenizi yudumladıkça bizleri hatırlamanız dileğiyle, afiyet olsun :)). Sizleri tanımaktan çok mutlu olduk. Ekibimiz çok sağlam Sn. Üzüm ve Sn. 26_Nurşen ile birlikte diğer Eskişehir li dostlarımızın da bizlere katılmasıyla çok daha güzel etkinliklerde tekrar sizlerle olmayı umuyoruz. Esen kalınız. |
1 Eklenti(ler)
Sn. üzüm, Sn. 26_Nurşen, Sn. Güler, eşim ve ben deniz.
İşte toplantımızın A TAKIMI :))) Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. |
Uğur Böceği
1 Eklenti(ler)
Toplantının başında yakama konan, uğur böceği sanki herşeyin güzel gideceğinin habercisi olarak gelmişti :))
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
1- agaclar.net'in gelecek kuşağının bir kısmı;
Oğlum'un arkadaşı Orhan, oğlum Arda ve Sn. oz26 nın dünya tatlısı en genç agaclar.net üyesi :) 2- Gelecek kuşak sevgili eşim vs Sn.dogef in oğlu sevgili Doğukan abileri ile.. 3- Bu delikanlıya çok dikkat edin şimdiden sıkı bir bitki sever Hüseyin Kardeşimiz gümbür gümbür geliyor. |
1 Eklenti(ler)
Sn. oz26 ve eşi, sevgili dünya tatlısı oğulları Güneş'e orantısız güç uyguluyorken yakalandılar, bitkileri ön plana sürerek Güneş'in iştahını açmaya çalışıyorlar :)).
Ama görünen o ki haklılar, maşallah nazar değmesin. |
1 Eklenti(ler)
Bende, zaten emin olduğum ve bu toplantı sonrasında daha da pekişen çok NET bir kanaat oluştu doğru yerdeyim.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar, hani Eskişehir'in maçlarında hep duyarız ya Es..Ess diye, vallahi Eskişehir'li dostlar bu toplantıda öyle bir estiler ki... şaşırdık. Bir orgsnizasyon ancak bu kadar güzel olabilirdi.
Sayın Kadir_26, üzüm ve 26-Nurşen agaclar.net üçlüsü harika bir organizasyona imza attılar. Önce bu ekibe, sonra uzaktan yakından toplantıya katılan bütün agaclar.net üyelerine, toplantıya gelemeyen ama telefonla beni arayarak iyi dileklerde bulunan sayın Mine Pakkaner'e, malina'ya, Cumhur Tonba ve S.Durul'a teşekkür ederim. Kahve içme alışkanlığım pek yoktur ama bizler için hazırlanmış bu güzel fincanla önce bir kahve yapıp öyle bilgisayarımın başına geçerek toplantı izlenimlerimi anlatmak istiyorum. |
3 Eklenti(ler)
Toplantımız tek kelime ile harika geçti. Sevgili Üzüm ve 26- Nurşen toplantıdan sonra da bizlerle beraber müzeleri dolaştılar, bizleri yalnız bırakmadılar.
Ya sevgili kadir_26 ya ne demeli...gösterdiği yakınlık, misafirperverlik, ikramı karşısında resmen ezildik. Beraberce yediğimiz akşam yemeği de harikaydı. Sevgili kadir_26, hem eşim hem de kendi adıma size ve eşinize binlerce kez teşekkür ederiz. Eskişehir'li dostlar toplantı mekânımızı çok güzel seçmişler. Sıcak bir günde hiç sıkılmadan-bunalmadan göl kenarında yeşillikler içinde, güle oynaya, kırk yıllık tanışıklar gibi toplandık. Toplantı açılışını kadir_26 yaptı, daha sonra ben de katılanlara yönetim adına teşekkür ettim. agaclar.net'li olmanın ne güzel, gurur verici olduğunu bir kez daha hissettim. Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve kadir_26 da hepimiz için ayrı ayrı hediye poşetleri hazırlamışlar, paketler içinde neler neler vardı bir bilseniz.... Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı sayın Aylin Şener Hanım da toplantımıza katıldılar, kendilerine tekrar teşekkür ederim. Toplantıda dağıtılan bitkilerin paylaşım anındaki heyecan, kura çekişi, ben dahil diğer talihlilerin sevincini seyretmek çok hoştu. Ganimetlerini alanlar, diğer arkadaşların da poşetlerinde neler var diye merak etmekten geri kalmıyorlardı. Paylaşımlar yapıldı, yemekler yenildi, bol bol sohbetler edildi. agaclar.net pastamız ve Afyon'dan gelen kaymaklı ekmek kadayıfı da çok lezizdi. (Sevgili Muda, eşim bundan sonraki toplantının Afyon'da yapılmasını önerdi....sanırım tatlı uğruna, eşinizin ellerine sağlık) Bu güzel toplantı için emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sayın kadir_26, üzüm ve 26-Nurşen |
Arkadaşlar müsade ederseniz.... mesaj kesikliği olmasın ben fotoğraflarımı yükleyeyim siz sonra devan edin, veya siz yükleyin ben sonra devam edeyim.
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Paylaşılacak bitkiler o kadar çoktu ki ben ancak bir kısmını fotoğraflayabildim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025