![]() |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Devam:o
|
Kış koşullarına göre olabilecek en güzel havalardan biri.
Yaşama sık sıkıya bağlı, eğlenmeyi bilen bir grup insan. Tabiiki böyle gülen yüzlerle dolu birçok güzel fotoğraf karesi olacaktı. Sevgili dostlar; Çok iyi yaptınız. Belliki Edirne'yi olması gereken biçimde yaşamışsınız. Sefanız olsun. |
Sayın Nevzat Bey, Sevgili günebakan fotoğraflar için teşekkürler; kızının ellerine sağlık.
Sayın Orhan Özbilgiç; evet sanki hava bizim için özeldi bugün. Gezimiz havamızla birlikte çok güzel geçti. Büyük zevk aldım gerçekten. Bu güzel gezi için bütün dostlarıma sevgiler ve teşekkürler. |
Gunaydin, iyi Pazarlar....
Bundan 10 sene once bir 29 ekim gunu, Igneada seferi yaparken yolda kara saplanmistik.Rotamiz, Edirne olmustu.Esim ve de rahmetli Kayinvaldem ile 1 gunluk Edirne seferi yapilmisti. Kaldigimiz Otelden Selimiye Camii bayagi uzakti. Ben de, Sabah Namazini Selimiye de kilmak icin yanip tutusmustum. O sabah ayazinda tum atesim, benim donmami onledi, ve huzur icinde Otele geri donmustum. Serhat Sehrinin bendeki hatirasi iste budur. |
sahi, Cilli` den haber alabildiniz mi ?
|
5 Eklenti(ler)
Devam:o
|
Ne kadar doğru bir teşhiste bulunmuşum,kendimi kutladım;Onyedi güzel insanla sanat,kültür ve doğa paylaşmak:))
|
Çok neşeli ve verimli bir gezi oldu, samimi dostlara ayrı ayrı teşekkür ederim, ayrıca organizasyonda emeği geçen arkadaşları kutlar kendilerinede teşekkür ederm.
Sağlıcaklı kalın. |
5 Eklenti(ler)
Ağaçlar Net e yeni üye oldum. Edirne gezisine katıldım. Çok güzel bir gezi oldu. Geziye katılan arkadaşlarla tanıştığıma çok sevindim. Bizim için eğitici ve eğlenceli bir geziydi. Düzenleyen arkadaşlara tekrar çok teşekkür ediyorum.
|
Mükemmel bir gezi oldu, günün bitmesini istemedim.
Güne sevgili Güler'in sıcacık simit ikramıyla başladık, hiç bir yerde şu İstanbul simitinin tadını kokusunu bulamıyorum. Yol boyunca arkadaşlarımızı topladık, bir süre sonra güzel bir kafede çay molası verdik. Ben kafelerdeki çayı pek sevmem ama gerçekten mükemel bir çay içtik. Dostlar elleri ile yaptıkları poğaçalardan, böreklerden, elmalı kurabiyelerden ikram ettiler. Önce Bayezit külliyesini sonra da muhteşem Selimiye yi gezdik. Fotoğrafları yüklediğimde ayrıntıları yazarım. Ciğer tava yemeden dönülmezdi tabii, plânımızın büyük parçalarından biri de buydu zaten. Meşhur ciğeri tatmak :) Kızarmış kuru biberlerin yanında bıçakla kesilmiş peynir gibi görünen manda yoğurdu ve ciğer tava nefisti. Sevgili Müjgan'ın nefis anlatımı ile gezimiz anlam kazandı. Öyle detaylı anlattı ki, kendimi tarih dersinde buldum, yeniden öğrenci olmanın keyfini yaşadım. Teşekkürler sevgili dostum, emeğine nefesine sağlık. Organizasyon kusursuzdu. Her şey plânlandığı gibi yürüdü, gün kısa olmasaydı aklımızda kalan bir kaç tarihi yeri daha gezecektik. Organizasyonu gerçekleştiren, emeği geçen dostlarıma, çok teşekkürler, bu konuda ne kadar iyi olduklarını ispat ettiler. Bizleri güvenle götürüp getiren, şehir içinde dolaştıran kaptanımıza da buradan teşekkür etmek istiyorum. Pek çok fotoğraf çektim ama, kullandığım pc telefonumu tanımıyor, bu yüzden küçültemediğim fotoğrafları yükleyemiyorum. Bir yolunu bulacağım elbet, biraz sabır :) Cemal beyin yukarıyla arasının iyi olduğuna inandım, bütün gün gün rahat dolaştık, yağmur yoktu, üşümedik hiç :) Dönüşte yine bir çay molası verdik, Sevgili Güler'in Cumhur bey için aldığı kocaman sütlü nuriye tatlısı paketi, Cumhur bey teşrif edemediklerinden :mad: tarafımızdan büyük bir iştiha ile anında tüketildi :eek: İşte unutulmaz bir toplantı daha yaşadık, tekrarlanması dileği ile, tüm dostlara sevgi ve selamlarımı gönderiyorum. |
Ağaçlar Net li olmak böyle bir şey dedirtecek bir organizasyon.Emeği geçen herkese teşekkürler.Çok imrendim.Hepiniz çok mutlu gözüküyorsunuz.Yüzünüzden gülücükler eksik kalmasın.Sevgi ve Saygılar...
|
5 Eklenti(ler)
edirne gezisi
|
Ağaçlar net e üye olmasaydım,bu kadar güzel ,samimi ve candan insanları tanıma şansını bulamıyacaktım,geziyi düzenleyen güzel insanlara çok çok teşekkürler harıka bir ortam ve gezi oldu unutulmaz bir gün yaşadım bu tur kültürel gezilerin tekrarlanması dileğiyle xsaygılar,selamlar.
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba,
9 şubat 2013 tarihinde bir grup arkadaşımızla Edirne'ye bir gezi tertipledik. Arkadaşımız Müjgan Yılmaz, yolculuk esnasında bize göreceğimiz yerler hakkında kısa kısa bilgiler vererek bizi seyahatimizle ilgili bilgilendirdi. Hakikaten görülesi yerler gördük, güzel bilgiler edindik, bu seyahatin gerçekleşmesinde emek sarfeden arkadaşlarımıza ve özellikle Müjgan Yılmaz'a teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Sağolun arkadaşlar. Önce Sultan 2.Murat tarafından yapılan camiinin içini dolaşamadık ama 4 minaresini gördük. Baklavalı ve burma motiflerle süslenmiş camiinin minareleri çok yüksekti. |
3 Eklenti(ler)
Daha sonra şehri korumak için surların ve gözetleme kulelerinin yapıldığını ama bu surların zamanla yıkıldığını, Hadrianopolis Surlarına ait sadece bu kulenin kaldığını öğrendik.
|
2 Eklenti(ler)
II. Bayezıd Külliyesine doğru yola koyulduk.
Külliye, Tunca Nehri kıyısında inşaa edilmiş. Camii, Darüşşifa, İmarethane, Mutfak ve Tıp medresesi gibi daha birçok bölümden oluşmakta. Bu külliyenin yapılmasında ne kadar zorluklar yaşandığını arkadaşımız Müjgan bize detaylı anlattı. Vakıflardan büyük uğraşlar sonucu Trakya Üniversitesine devredilen ve Üniversite tarafından Müzeye dönüştürülen bu külliye Avrupada yılın en iyi müzesi ünvanını almış. |
5 Eklenti(ler)
II. Bayezıd camii, avlusundaki mermer şadırvan ve ve avlu süsleri çok hoşuma gitti.
Camii içindeki hünkâr mahfeli, mimber ve mihrap işçiliği çok zarif, resimlerini paylaşıyorum. |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Önce tıp merkezinde, medreselerde talebelerin yetiştirildiği odaları, zamanın eczane bölümünü-kullanılan alet ve edavatı, mutfak bölümünü, hastalıkların tedavi şekillerini gösteren maketleri inceledik.
Talebe odaları |
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Eczane, ilaç hazırlama ve tedavi teşhis aletlerinden bir kısmı.
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Darüşşifa'nın bahçesine girdiğimizde karşılaştığım bu yazıyı ben çok beğendim, belki sizin de hoşunuza gider diye yazıyorum.
Eklenti 368962 Ağaçla Sarmaşık Burada, bu eski Darüşşifa'da Birbirine aşık iki genç varmış. Kızın bulunduğu yer, loş bir oda Oğlanın kaldığı yer daha darmış. Her sabah avluda buluşurlarmış Doluncaya kadar bir kum saati, Kızın etrafını periler sararmış, Oğlanın etrafında bir sihir atı. Nihayet bir zaman gelmiş, sıhhati Düzelmiş bu iki sevdalı gencin Bir anda kaybolmuş hayatın tadı, Meğer saadetmiş bu onlar için. Son defa yan yana gelmiş ikisi, And içmiş bir daha ayrılmamaya Kandırıp bu iki aşık herkesi, Yeniden girmişler Darüşşifa'ya. En sonda acımış onlara Hızır, Yaptığı bir iksir varmış kendinin Uyuduğu zaman Başhekim, Nazır İlacına katmış her ikisinin. İçince iksirden bu iki aşık Dünyası değişmiş her iki canın, Kız bir ağaç olmuş, oğlan sarmaşık Issız bahçesinde Darüşşifa'nın Ahmet Kutsi Tecer Edirne 1957 |
1 Eklenti(ler)
Darüşşifa'nın kapısından içeri adımınızı attığınız anda kulağınıza hafif çok güzel bir müzik geliyor ve uhrevî bir havaya giriyorsunuz.
Beni en etkileyen bölüm Darüşşifa oldu. |
1 Eklenti(ler)
Akıl ve ruh hastaları müzik, güzel koku ve su sesleri ile tedavi ediliyorlarmış.
Farklı hastalıklara göre farklı makamlarda müzik çalındığını da burada öğrendim. Makamlar aklımda kalmadı ama Müjgan bunları Forumumuzda paylaşacağını söyledi. Hasta yakınlarının bekleyeceği odalar, hastalıkların nevine göre tedavi şekilleri ayrı ayrı odalarda çok güzel ışıklandırılarak maketlerle anlatılmış. Şifa için gelmiş aile |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025