![]() |
Video ve fotoğraflar için teşekkürler, KEŞKE orada olabilseydim...
|
fotoğraf ve video için teşekkürler hepsi harika tabi ki sizlerde arkadaşlar aranızda olamadığım için bir kere daha çok üzüldüm :((((
|
Alıntı:
|
Herşey çok güzeldi. Hazırlayan, düzenleyen ve Botanik bahçesinde bizlere bu fırsatı veren yetkililere ve gelen arkadaşlarımıza şahsım adına teşekkürlerimi ve toplantıların devamını diliyorum.
|
merhabalar sizlerle tanıstıgıma cok memnun oldum hepiniz harikasınız duzenleyen arkadaslara tesekkurler
|
Öncelikle bu güzel buluşmayı organize eden arkadaşlara , sıcak misafirperverliklerinden dolayı botanik bahçesi yetkililerine, fotoğraf ve kamera kayıtlarıyla bu güzel buluşmayı ölümsüzleştirip belgeleyenlere, güzel kahvaltının mimarlarına ,benim gibi eli boş gelmeyen tohum çelik paylaşanlara ve toplantıya gelme şansını değerlendiren tüm katılımcılara yürekten teşekkürler... iyi ki böyle bir tolpulukla tanışmışım...
|
Ah şimdi orda olmak vardı anasını satyım, Melike Demırağ ın ezgı karakterınde yorumlagı ;rahmetl Barış Manco nun Karasevda..... ve Ah KALBIM YEŞİM...bana bunları ruhumla söylettiniz... Ben KIYMETLİ VIDEOLARINIZI FOTOGRAFLARIZI izlerken bunları ölümsüzlestiren ve bizimle paylasan arkadaşlara şükranlarımı sunarım...bu organızasyonu kekıyle cayıyla bızımle samımıyetle paylasan herkese... ınanın bızde ruhumuzla fotograflardayız..hele sebnemlı hoya fotografları kopardı....koptum..hoya ya gönul veren ,nıyeti pak arkadaslara şaşırmıyorum... cunku hoya zevkın nırvanası orda susulur ancak yasanır ... engelleri asıp gıdenleri .kutluyorum... DİLAVER bey ıyıkı varsınız..TÜM HOYACILARI SEVGI VE MUHABBETLE KUCAKLIYORM... INSALLAH BIRDAHA KI TOPLANTIYA..................
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 333914 Taa Akdeniz'in güneyinden sıcak sevgi rüzgarlarıyla gelen Sevgili Missmenas'a en ama 'en çok sevdiğin hoyadan bir tane istiyorum' demiştim iki defa; Eklenti 333915 her seferinde 'hepsini öyle seviyorum ki onları ayıramıyorum' demiş ne sır ne ser vermişti...;) hepsini çok seviyordu biliyorum ama... Eklenti 333921 ben bir çiçekten çelenk yapacaktım...;) en güzeli bulmak için... Eklenti 333927 halbuki aramızda kopya çekenler bile vardı...;) Eklenti 333933 sevgiyle uzanan eller vardı... bu güzel buluşma öğretti ki _ en güzel resimler arşivde yerini alırken_ bir çiçeğin yaprağını koparmakla, o çiçeğin güzelliğini toplamış olamıyormuş insan...;) zaten yazı dilinde tanıdığımız dostlarla bir arada olmak, sohbet etmek güzeldi... Teşekkürler... |
5 Eklenti(ler)
Yine Akdeniz insanın sıcaklığını kalbinde taşıyan ve ona yakışan Sevgili Hazan_z...
Eklenti 333945 Ve Ege insanın tüm sıcaklığını yüreğinde taşıyan ve bulamadığım Tolstoy' un kitabını bulup hediye eden Sevgili Selis... Eklenti 333946 sevgili Hazan hanımın taa Adana'dan getirdiği ev yapımı kekin damak tadına yansıyan...:) Eklenti 333947 sadelik vardı... Eklenti 333948 iyilik vardı... Eklenti 333949 doğruluk vardı ve böyle bir yerde büyüklük yoktu... Sizlere ve katılan tüm dostlara sevgiler, saygılar... Teşekkürler... |
Yine çok verimli ve güzel bir toplantı olmuş. Sıcacık görüntüler, samimi dostluklar oluşmuş yeşil sevgisinde.
Ne yazık ki bize izlemek düştü. Nasıl izlemek ama: Bu arkadaş kim acaba? Halil Bey mi bu bey? Aaa sevgili arkadaşım Hazan-z de toplantıda...Ne güzel de bir kek yapmış. Sempatik yorumlarıyla sitede fark edilen Selis de buradaymış. Artık fotoğraflardan çok iyi tanıdığım genç arkadaşım Mete... Ve yeni yüzler, yeni aşinalıklar... Ne güzel etmişsiniz, hepinizin gönlüne sağlık! Sevgilerimle... |
Hepinizin yüreğine sağlık. Birgün bende yanınızda olacagım.
|
En çok neye üzüldüm biliyormusun Selis? Misafirlere yetsin diye ne boyozdan nede keklerden yemedim. Sonra giderken bir baktım bir yığın artmış. Verin birer parça demeye bile utadım valla. Sonra sen aklıma geldin, iyiki istememişim dedim kendi kendime, nemelazım Selis görürse ver 50 Tl. der şimdi, zarara sokar beni dedim.
Diğer arkadaşların getirdikleri için, senin yaptıkların için ve bizlere bu güzel ortamı hazırlıyanlara, gelen misafirlerimize ve bütün arkadaşlarımıza çok çok teşekkürler. Allah gönlüne göre versin kardeşim Selis... |
Mister Musti. Hepimiz bu dünyada misafiriz.
Kapasite sorunundan ötürü birer tane boyoz kek dilimi götürebildim otlusunu da yiyemedim. Toplantılarımızda bir şey varsa o da gelenlerin dolaysız teklifsiz samimiyetidir. "Hani bana boyoz kalmadı mı" deseydim, eminim Selis motora atlar alır gelirdi. Not: Hiç değilse cezeriyeden yedim de bari. |
Evet Mehmet Bey, Selis hiç düşünmeden alır gelirdi. Cezeriye Allahtan elden dağıtıldı, bir tanede ben yedim valla. Getiren de sağolsun. Ne olursa olsun herşey güzeldi. Sizlerede teşekkür ederim.
|
MrMusti, Hazan-z'nin yaptığı tarçınlı cevizli keki nasıl da kaçırdınız, bence de üzülün :)
Dediğiniz gibi bol bol arttı herşeyden.. Ama siz gördünüz, çekinmeden haşlanmış yumurtaları poşete koyup köpeğime götürdüm.. Bayıla bayıla da yedi ;) Düşünüp alan, yapan herkesin eline sağlık, kesesine bereket. Sohbet ve dostluklar herşeye bedeldi.. Toplantıyı düşünüp, organize edenlerin de aklına sağlık.. Yenisini dört gözle bekliyorum :) Cezerye mi vardı? :rolleyes: |
1 Eklenti(ler)
2006 yılında başladığımız yolculuğumuzda, birlikteliğimizin çoğalarak seyrini görmek çok güzel. Bu tabloyu oluşturan tüm dostlarımıza teşekkür ederim.
Bizleri burada buluşturan Hoya koleksiyonunun oluşmasında katkıları olan dostarımızı anımsatmak istiyorum. Sayın ; Mine Pakkener, memet, Darkyes, plumbago ile başlamıştı, cezzar, Paul'e kadar gitmiş hep ropötaj hem adımıza ödeme yapmıştı, hoyadag' ortak siparişlere öncülük etmişti. Yazışmalar konusunda Sayın Elek ve Sayın velveteen desteklerini esirgemediler. Amatörlerin başarıları ne kadar olacakti ki ? ortak paydamızda, burada, bilgilerimizi ve çeliklerimizi paylaştıkça zorlukları yendiğimizi gördük ve gösretiyoruz. İlk Hoya hediyesi Sayın İlkin' den gelmişti Hoya Curtisii, Sayın İlknur Aşık' tan Hoya Serpens , Sayın Bettyycim' den Hoya cumingiana, Sayın hüzünperest' ten Hoya Linearis ve Sayın missmenas' tan (Hatice Hanım) 30 dan fazla tür. Hoya sevdalıları tabi ki bu kadar değil, Sayın Hydrosuccess' ten farklı yetiştirme metotları öğrendik. Sayın ilkin ve Sayın cicada başarıya ilk ulaşanlardandı, Sayın Kartol, Sayın karalale, Sayın yeşillim' i de unutmamak gerekiyor. Hoya' ların yurdumuzda bulunmasına ve yetiştirilmelerine önder olan bu dostlarımızı da anımsamak istiyorum. İkici Hoya birlikteliğini İzmir' de yapacağımızı geçen yıl Antalya' da kararlaştırmıştık, amacımız biraz da gezmekti. Sağlık nedenleri ile aramıza katılamayan iki arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz. Şehir dışından gelen arkadaşlarımızı Serdar Hocamızın misafiri olarak konuk evine yerleştirdik. Sayın missmenas ve Sayın hazan-z |
Birisi Hoya kraliçesi majesteleri... diğeri ot börtü çöp her şeyi sevgi ve muhabbetle saran adana pamuk kozası... hoya denince ' yıkarım dağları engellere sıgmam taşarım ' misali abide gibi siniz...sizi kutluyorum kızlar......
|
5 Eklenti(ler)
Gezi programımızda Avrupa Çiçekçilik vardı, Gönül hanım' a haberliydi. İş olarak yıllar önce başlayan çiçek sevgisi daha sonra iş + hobi olmuş. Hobi ön planda olunca kullandığı tüm malzemeleri ve çelikleri, başlangıç noktasından Avrupa' dan temin etmeyi sürdürmüş. Yöntemleri ve malzemeleri kıskanılacak kadar güzel.
Eklenti 334321 Eklenti 334323 Eklenti 334324 Eklenti 334325 Eklenti 334326 Kahvelerimiz elimizde hem sohpet, hem afiyet, hem gezi; yetenekliyiz yani .. :) |
5 Eklenti(ler)
Gezimiz içinde fotoğrafladığım için buraya yüklüyorum ama başka bölüme de kopyalayabilirsiniz. AVRUPA ÇİÇEKÇİLİK ve SARDUNYALARI
|
5 Eklenti(ler)
SARDUYA' ların devamı. Selluka konusunda sayın memet' ten yardım alan tek ben değilmışim. Büyüklü küçüklü ne kadar çok Selluka var ?
Eklenti 334334 Eklenti 334335 Eklenti 334336 Eklenti 334337 Eklenti 334338 |
5 Eklenti(ler)
Avrupa çiçekçilikten çıktıktan sonra Balıklıova' da un kurabiyesi yemeden olmazdı.
Eklenti 334368 Eğlenhoca girişinde bulunan bahçede tüm yaz boyu maydanoz, salatalık, kuru soğan, domates, biber, patlıcan, limon, fasulye ve kabak mevcut. Poşetinizi alıyorsunuz dilediğiniz kadar topluyorsunuz, tüm aldıklarınızı tartıyor ve ücretini ödüyorsunuz. Şehirde boğulan bizler, burada soluklanıyoruz. Eklenti 334369 Eklenti 334370 Eklenti 334371 Ev / tarla sahibinden önemli bilgiler de alıyoruz. Bahçenin verimliliğine hep şaşırıyordum, her yıl ürün çok oluyordu; bahçenin her tarafında farklı reyhan ve fesleğen mevcuttu, sırrı buymuş..... Eklenti 334372 Bu manzarayı görünce Karaburun'da bir Antalya' lı dedim, kendi kendime gülmeye başladım. Kanada'da hikayesi aklıma geldi... :D |
4 Eklenti(ler)
Pazar sabahı Sayın missmenas kahvaltımızı hazırlamış.
Eklenti 334386 Çalışkan ve yetenekli bireyler boş durur mu ? Hiç üşenmeden Üç ağaç zeytinden kırma hazırladılar, dilerim birlikte tüketiriz . Eklenti 334387 Sayın missmenas' ın ünv.ye hediye ettiği yeni türler.. SÜPER.... Eklenti 334388 Biz de onu boş çevirmek istemiyoruz, Musa bey elinden geleni yaptı. Eklenti 334389 |
4 Eklenti(ler)
Hoya Carnosa dışındaki türlere ulaşabilmek için neler yapmadık ki, başarısız oldukça tekrarlar çoğalıyordu. Eski dostlar kendi aralarında değişimler yapıyorduk ama bu kadarını da beklemiyordum, sevgili dostumuz sayın missmenas' a hediye getirdiği bu çelikler için teşekkür ediyorum. Bu dağıtımı gerçekleştirebilecek kadar Hoya' ya sahip olmak başarının belgesidir, kutluyorum. Elinde ikiyüze yakın türün gelişimlerini bizlerle paylaşmasını diliyorum. :o
Eklenti 334394 Hoya pubicalyx 282 Eklenti 334395 Sayın jezebel ' in Hoya Tricolor hediyesi. Eklenti 334396 Hoya Obscura ve Hoya verticillata Eklenti 334397 |
Herşey çok güzelmiş, emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bir dahakine inşallah diyorum :)
|
1 Eklenti(ler)
Toplantıda, Serdar Hocamız Siehei'nin Karyıldızı nı magnet yaptırıp herkese dağıtmıştı..
Sabah buz dolabının üzerinde görünce merak ettim, sitede başlığı da varmış http://www.agaclar.net/forum/soganli...htm#post617807 Eklenti 335420 |
Bitki paylaşımı kadar değerli dostları bir arada da görmek güzel,
( Adem, Hazan-z, mismenas) gibi, |
Evet H. gönüllüsü olabilmek güzel!
Başarılarınızın devamını diliyorum. |
Sevgili dkp...
Isi bu noktalara kadar tasimanizdan gurur duydum... Cok guzel manzaralar.. Devamini, daha da iyilerini dilerim :)) |
Arkadaşlar,
Hoyalarla ilgili İzmir'de toplantılar yapıyor musunuz? Organizasyonlardan nasıl haberdar oluruz? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025