![]() |
Alıntı:
Cemo şimdi size şöyle bir cevap yazsa '' Dinime küfreden, bari müslüman olsa.'' |
Sevgili Cumhur Tonba, benim bahçeme aldıklarım nereden baksan onbeş senelik uğraş, cemo'nunki öyle mi? Daha evini bitireli şunun şurasında ne oldu ki? Bir iki senedir.
Kadının gözü doymuyor valla. Ama iyi de yapıyor söz aramızda. Ne kadar erken başlarsan o kadar iyi. Keşke imkânım olsaydı da ben de bu işlere başladığım tarihten 15 sene daha evvel başlayabilmiş olsaydım. Çalışma hayatı, çoluk çocuk derken geçiverdi zaman. Cemo şimdi yoruluyor ama o daha genç. Bahçesini iyice düzene koyduğunda koltuğuna uzanıp, dizlerinin üzerine birde mini bir battaniye atarak, bahçesinde koşuşturan torunlarını gözlüğünün altından seyrederken ne kadar keyif alacaktır kimbilir. Bütün bu güzellikleri ben yaptım diye de haklı olarak büyük gurur da duyacaktır eminim. Belki ara sıra eskilere takılır hayali " ahh, ah şunu da bana agaclar.net'ten şu göndermişti, bunu da Sapanca gezisinden almıştım, ne de eğlenmiştik kızlarla" diyecetir. |
sevgili güler hanım cemoya asma bahçe önerinize ilaveler yapmak istiyorum izninizle:)bende kaldığı gece konuşmuştuk,3 kat beni çok yoruyor dedi bahçenin alt tarafına küçük bir ev yapayım istiyor ordaki alanı yaşlılık evi yapıcaz inşallah:)alt katın 4 bir yanı katlanır camla kapalı(aynı zamanda sera niteliği taşır)asma katıda ev olarak kullanır:) bu fikrimden henüz cemonunda haberi yok ama illaki okuyacak:)hepinize sevgiler
|
birde..gözlüğünün altından bahçede koşturan torunlarına bakan cemoyu canlandırdımda:) iyimser davranmışsınız:))
|
Alıntı:
|
resimlere baktım ve ne kadar eğlendiğinizi anlıyorum sevgiler
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Gözlüklü, torun kısmını okumadım:eek: Buyurun bir babaanne adayı, nasıl da mutlu Ege ile. |
4 Eklenti(ler)
Güler ablanın elindeki bu böceğin renkleri muhteşemmiş.
Eklenti 231994 Ekinezyalara vurulduk hepimiz. Eklenti 231996 Feriha ve sibel dutları götürüyor. Eklenti 231997 Alcen ve nevsune çay servisinde. Kızlar çok hamarat:) Eklenti 231998 |
Alıntı:
Cemooo hiç olmadı alır gelirim yanına, beraber kurbağa seyrettiririz be:D:D |
Orada olmak için,fotoğraflara bakıncaya kadar, çok fazla bir istek duymamıştım. Ne zamanki, huzurun, neşenin, şamatanın aynası olan fotoğrafları gördüm, işte o zaman ''Ahh..Bende orada olabilseydim!'' Demekten kendimi alamadım.
Sevgili tturt ve ailesi gülen yüzleriyle, katılanlara zaten gerekli huzuru vermişler. İkramlarını ''Aç iken'' görmek istemezdim. Görüldüğü kadarıyla hafif ve leziz şeyler. Özellikle, gül şurubunu görünce, yıllar sonra bende tekrar denemeye karar verdim. Katılan tüm arkadaşlarımız belliki çok keyifli anlar yaşamışlar. Dilerim hepimizin yaşamı, hep böyle güzel karelerle sık sık renklenir. Zira buna çok ihtiyacımız var. Selam ve sevgilerimle. |
Alıntı:
|
bu arada patates böreği ve gül şurubu tarifini rica ediyorum sevgili taner bey ve eşinden:)..ben tatmadım güzel lezzetler olduğuna eminim..
|
Alıntı:
Ayakkabı ile merdivene basmak yasakkkk:))) Dahasını yazmıyayım:)) Patetes böreğinin tarifini, Güler hanım mutfak başlığına yazmıştı. Mutfakta bir dolan sen bayılırsın. Gül şurubunun tarifini Nilgün yazacak. Çok güzeldi çokkk. |
Evdeki tadilat işleri gece 23-24'lere kadar sürünce tatlının ve gül şurubunun tarifini yazmak bu akşama kaldı. Genelde Sapancaya bilgisayarı götürmüyoruz ama tarifleri yazalım diye getirdik. Nilgün daha yazılanları okumadı çok merak ediyor. Tariflerden sonra yazılanlar okunacak. Güler Hanım uygun görürse tarifleri mutfak başlığına da taşıyacaktır.
Böğürtlen Soslu Bisküvili Muhallebi (Nilgün Tatlısı) Malzemeler, 1 Paket Kakaolu Bisküvi 1 Litre Süt 1 Yumurta 1 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Toz Şeker Sos İçin Malzeme 1 Kase Böğürtlen 2 Yemek Kaşığı Nişasta Yarım Su Bardağı Vişne Suyu 1 Yemek Kaşığı Şeker Yapılışı Yumurta iyice çırpılır, üzerine un, şeker ve süt ilave edilir ve sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Geniş bir kaba bisküviler tek sıra halinde dizilir ve üzerine pişen muhallebi dökülerek ılımaya bırakılır. Böğürtlenler blendırda ezilerek üzerine vişne suyu, şeker ve nişasta ilave edilerek sürekli karıştırılarak pişirilir. Bu karışım muhallebinin üzerine dökülür ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletilir. Daha sonra buzdolabında en az 12 saat bekletilir. Sonra afiyetle yenir. Gül Şurubu Kokulu ve koyu renkli tercihen kırmızı güller toplanır. Yapraklar ayıklanır ve beyaz kısımları kesilerek atılır. Daha sonra yıkanarak süzülür. Cam kavanozun içine tıka basa doldurulur, leblebi büyüklüğünde limon tuzu eritilir ve kavanozun üzerine gül yapraklarını örtecek şekilde su ile birlikte doldurulur. Kavanozun ağzı sıkıca kapatılır, buzdolabında en az 15 gün bekletilir. Arada sırada kavanoz çalkalanır. 15 gün sonra kavanoz açılarak içindeki gül yaprakları elle sıkılarak süzülür ve bu su gül şurubunun aromasını oluşturur. En fazla 15-20 gün daha buzdolabında bekleyebilir. Şurup hazırlanacağı zaman toz şeker ve sudan oluşan şeker şerbeti hazırlanır gül suyu aromasından katılarak istenilen tad ve kıvamda şurup hazırlanır. (1 su bardağı şerbete 1 yemek kaşığı aroma gibi) |
Merhaba ben Nilgün;
Evimize gelen herkese bizimle ilgili güzel düşüncelerini yazan herkese çok teşekkür ederim. Eşim ve Ege ile sizi evimizde ağırlamaktan çok memnun olduk. İsteyenleri her zaman ağırlamak bize mutluluk verir. İçten iltifat ve güzel düşünceleriniz için tekrar teşekkürler. Hepiniz güler yüzlü ve samimi insanlarsınız sizleri tanıdığım için mutluyum. Küçük bahçevanımın (Ege) sizlerle büyümesi ayrıca büyük ayrıcalık. Agaclar.net'e teşekkürler... |
Anlatım için her ikinizede teşekkür ederim. Gül şurubunu toplantının ertesi günü hazırladım beklemedeyim. Tatlının sos kısmı benim için önemliydi, onuda öğrendim böğürtlenler olunca hemen deniyeceğim.
|
sapancada olmuş ben bunu kaçırdım:( tekrar toplanma olursa katılmak isterim. sapanca myo bahce tarım öğrenciyisiyim. yeni bilgiler ögrenmek ve yeni kişileri tanımak isterim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025