![]() |
Anemanthele lessoniana
3 Eklenti(ler)
Anemanthele lessoniana.
Bir adı da Stipa arundinacea Bu bitki boyu ve eni 1 metreyi bulan bir saz. AGM ödüllü. Yaz kış çok güzel görünen bir bitki. İngilizce adı Pheasant's tail grass = Sülün kuyruğu sazı. Bu adı yeşil yapraklarında turuncu, kahve, kızıl renkli şeritlerden alıyor, aynı sülün kuyruğu gibi. Güneş veya yarı gölgede, drenajı iyi (=su tutmayan) toprakları tercih ediyor. İlk defa 2010 sensinde yetiştirdim. Geçen sene çiçek açmadı. Mevcut hali şöyle: Eklenti 201522 Yazın çiçek açtığında böyle olmasını bekliyorum: Eklenti 201528 Eklenti 201521 |
Rudbeckia fulgida sullivantii 'Goldsturm' ve Penstemon , hemen hemen herkese dağıttığınız peçeteyle sarılı olan fideler,
Arum italicum 'marmorantum' saksılı verdiğiniz yeşil beyaz yapraklı, Oenathera specioasa saksılı verdiğiniz minik fideler, Yanılıyor muyum acaba ? Bahçenizi gezdim tekrar, hepsi de harıka darısı başımıza. Ne güzel seçimler yapmışsınız Zeki Bey. |
Alıntı:
Çiçeklendiklerinde buradan paylaşacağım . |
Alıntı:
Fidelerin adları doğru. Tek saksı içindeki Oenathera'yı dikerken bölün. Örneğin 30 cm ara ile 20 ye bölün. Ayrık gibi çok hızılı yayılıyor. Çok güzel de çiçeği var. Bir yer örtücüden daha ne istenir. Selamlar |
Alıntı:
Diğerlerini de çiçekleri le beraber bekliyoruz. |
5 Eklenti(ler)
Bitkileri etiketlemeye calıştım, umarım doğrudur:)
|
Alıntı:
Hepsi doğru. Tek Anemanthele lessoniana da birkaç harf düzeltilecek. Onu da önce ben yanlış yazdım sonra düzelttim. Gördün mü bak! Olacak! Sen bu bitkilerin sevdiklerini latince adlarını öğreneceksin:) |
3 Eklenti(ler)
Penstemon mexsica nın durumu pek iç acıcı değil,:( inşallah kendine gelir.
|
1 Eklenti(ler)
Benim Oenatheram yokkkkk :eek: Nasıl kacırmışım bu yayılıcıyı:D:D
Ders çalışıyorum hocam, şimdilik kopyala yapıştırla idare ediyorum isimleri.:o Ama sıkca bakınca, aşınalık başladı isimlere;) Bitkiler şimdilik evin girişinde, ışık alan yerde duruyor. Havalar ısınırsa, dışarıya cıkacaklar inşallah. Genel durum şimdilik budur. |
Bu siteye uzun zamandır girmemiştim.Bu gece hepsini okudum.çiçeklere hayran kaldım.keşke benimde bunlardan alabilme şansım olsaydı dedim.....hepsi çok güzeller..ellerinize sağlık....
|
Sayın Zeki bey, emek harcayıp bizlere getirdiğiniz bitkiler için yürekten teşekkürler saygılar.
|
Alıntı:
İyi bakılacağını bildiğim bahçelere çiçeklerimden örnekler göndermek beni mutlu ediyor. Selamlar, sevgiler |
Rehmannia elata
2 Eklenti(ler)
Rehmannia elata - Çin yüksük otu
Rehmannia elata da AGM ödüllü çok yıllık bir bitki. Güneş ve yarı gölgede, 40-60 cm boya, 30-40 cm ene ulaşıyor. Humuslu, nemli, drenajı iyi toprağı seviyor. Mayıs ayından sonbahara kadar, en çok haziran ayında, tekrar tekrar pembe boru şeklinde çiçek açıyor. Dökülen tohumlar, toprağın nemi uygunsa kendiliğinden çimleniyor. Tanıdıkça vazgeçemeyeceğiniz bir bitki! Eklenti 202839 Eklenti 202840 |
Penstemon x mexicale
2 Eklenti(ler)
Penstemon x mexicale
Penstemon lar sonsuz çeşidi olan çok yıllık bitkiler. x mexicale küçük çiçekli bir cinsi. Bu garibanın ödülü falan falan yok. Güneş ve yarı gölgede, humuslu toprakta yazın uzn süre çiçek çıyor. 40-50 cm boyunda, 30-40 cm eninde. Çelikle çok kolay üretilebiliyor. Eklenti 202850 Eklenti 202851 |
Buna da ödülü biz verelim Zeki bey doğum günü Penstemon x mexicale'si olsun:)
|
Filipendula rubra 'Venusta'
3 Eklenti(ler)
Filipendula rubra 'Venusta'
Filipendula rubra 'Venusta' AGM ödüllü çok yıllık bir bitki. 1,5 - 2,5 metre boya, 1 metreboya ulaşabiliyor. Güneş veya yarı gölge de, nemli, hatta bataklık kadar nemli, herhangi bir toprakta yetişebiliyor. Rhizom kökleri ile hızlıca yayılıyor. İlkbaharda bölünerek çoğaltılabiliyor. Yazın soluk pembe pamuk helvası gibi çok güzel çiçek açıyor. Eklenti 202865 Eklenti 202863 Eklenti 202861 |
Çok istediğim rudbeckialarım sanırım tutmadı Zeki abicim. İnşallah tekrar filiz verirlerde kavuşuruz bu güzellere
|
Alıntı:
Rudbeckia 'Goldsturm' çok kalenderdir. Diktiğin kabın resmini koyarsan falına bakmaya çalışırım:) |
Arum italicum 'Marmorantum'
4 Eklenti(ler)
Arum italicum 'Marmorantum' - Yılan Yastığı 'Marmorantum'
Arum italicum 'Marmorantum' AGM ödüllü yumrulu bir çok yıllık bitki. Marmorantum mermer görünümlü demek. Boyu ve eni 35 - 50 cm civarındadır. Parlak üçgen şeklindeki yapraklarının beyaz/krem damarları mermer görünümü verir. Güneş veya yarı gölgede nemli humusca zengin toprakta yetişir. Yaprakları sonbaharda çıkar. Herşeyin yok olduğu dönemde Nisan ayına kadar bulunduğu yeri müthiş şenlendirir. Mayıs ayı gibi çiçek açar. Daha sonra dik salkım halinde kırmızı meyveleri vardır. Bu mevsimde daha başka çok değişik bitkiler olduğu için ben çiçeğini ve meyvesini önemsemiyorum, yalnız sonbahardan ilkbahara yaprakları için seviyorum. İşte size bazı fotoğrafları: Bunlar 25 Aralık 2010 dan: Eklenti 202958 Eklenti 202959 Bunlar da 23 Ocak 2011 den: Eklenti 202960 Eklenti 202961 |
Zeki Bey,
Filipendula rubra 'Venusta' yı boyu uzun olduğu için desteklemek mi gerekiyor? Sizin resimlerde yanlış mı görüyorum? |
Alıntı:
Desteklense iyi olur. Selamlar |
3 Eklenti(ler)
Rehmannia elata - Çin yüksük otu
tekrar teşekkürler Zeki bey çiçekleri çok güzelmiş özellikle içini görebilmek için resmen secdeye varıyorum umarım boyu çabuk uzar.:pEklenti 226653 Eklenti 226654 Eklenti 226655çiçeklerini merakla bekliyorum. |
2 Eklenti(ler)
Zeki beyin hediyesi fideler çiçeklendi, değişik ve güzel bir bitki kendisine bir daha teşekkür ediyorum.
|
Paylaşımlar ve verilen emekler ve sonuçlarını görmek çok güzel...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025