agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   8. Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı Gezisi (2 Ekim 2010) (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/22125.htm)

Zeki Yağlı 04-10-2010 01:38

Ben de eşimle geldim. 12 ile 13 arasında gezdim. Katılacaklardan yalnız Güler hanımı tanıdığım için arandım ama göremedim. Yazık oldu katılan diğer arkadaşlarla tanışamadık.

Fuarı ben de beğenmedim. İki sene önce gördüğüme göre bir ilerleme olmamış, bir yenilik yoktu. Biraz da fuar için seçilen mevsim uygun değil galiba.

Selamlar

cenan 04-10-2010 14:40

Dün bende gitmeyi düşündüm. Yol çok uzak geldi bana. Şimdi yazılanları okuyunca iyi ki diyorum. Ama aklım yalova'da kaldı itiraf edeyim, bende gittim Bauhaus' ta teselli oldum. Çokta iyi geldi;)

Lilium 04-10-2010 15:07

Perşembe günü bursa tarım fuarını ziyaret etmek istiyorum.

Güler 04-10-2010 17:18

Seni uçurmak lâzım. Bizlerle olmak için bitki fuarına gelmiyorsun ki kasap94 gelmişti.
Şimdi tarım fuarına gidiyorsun, ben de oraya gelmeyeceğim işte...:mad:

kasap.94 04-10-2010 17:23

7 eylül perşembe bursa tarım fuarı ben de geliyorum.

Güler 04-10-2010 17:28

İyi işte beraberce tıpış tıpış gidin.

Güler 04-10-2010 17:30

3 Eklenti(ler)
kgursan'ın bahçesinden bir iki kare.

(kgursan, Ferda, Nur, İlknur, kasap94, utku, en sondaki arkadaşın ismini bilemiyorum)

kasap.94 04-10-2010 17:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 701537)
İyi işte beraberce tıpış tıpış gidin.

Hayır kol kola gidiyoruz.Dayanamaz sende gelirsin.Bekliyoruz.

Güler 04-10-2010 17:36

Iıı ıhhh, lilium'a alındım, gelmem arkadaş.

sevim.K 04-10-2010 17:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 701262)
Üzüldüm, biz de 2.30 da ayrıldık zaten. Hemen kgursan'a gittik.

Bir dahaki bir toplantıda daha iyi tertiplenelim.

Şimdi üzüldüm işte.:( Kamil bey mesajındsa 1.30 gibi misafir ederim diye yazmıştı. Biz ailece fuar alanına 1.40 ta gidebildik. O nedenle sizlerin gitmiş olabileceğinizi düşündüm. Kızım özellikle çok merak ediyordu sizleri. Hatta arabada arkadaşlara yetişemiyeceğiz deyince "o zaman gitmemizin ne anlamı var ki. Fuarda göreceklerini sera gezilerinde de görüyorsun" dedi.

Keşke fuar alanına gidince önce masalarda oturanlara baksaydım.:(

kasap.94 04-10-2010 18:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 701550)

Yapmayın güler hanım. liliuuma gücenipte fuarı öksüz bırakmayın.

nrkrkmz 04-10-2010 23:05

Buralara iki kelam yazmazsam Güler Hanım'ın sopasından bu sefer kaçamayacağım :-)

İki gün gittim fuara 1 inci gün detaylı dolaşabilmek için. Ama hayal kırıklığına uğradım.

Adı süs bitkileri fuarı idi ama bol fidan vardı az süs bitkisi... Son güne kalan satışlar bizim gibi çiçek meraklılarına göre değildi.
Umarım önümüzdeki sene süs bitkilerinin çoğunlukta olduğu bir fuar olur.

İkinci günde sevgili agaclar.net gurubuna söz verdiğim için oradaydım..İyiki oradaydım.
Sevgili dostlarımı görmek ve onlarla olmak çok güzeldi :-)

Sevgili Kamil bey misafir perverliğinize tekrar teşekkür ederim.

Lilium 04-10-2010 23:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 701532)
Seni uçurmak lâzım. Bizlerle olmak için bitki fuarına gelmiyorsun ki kasap94 gelmişti.
Şimdi tarım fuarına gidiyorsun, ben de oraya gelmeyeceğim işte...:mad:

Sizlerle olmak bende çok istiyordum ama işlerim dolayısıyla ne yazık ki gelemedim.

Tarım fuarının güzel olacağı duyumları alıyorum, o nedenle gitmeyi düşünüyorum kismet.

Güler 04-10-2010 23:32

Hıhhhh, şöyle imana gel bakalım sevgili nrkrkmz (valla adını yazarken satırı biraz yukarı kaydırıp kopya çekiyorum). Demek aba altından sopa göstermek işe yaramış. :p

Güler 04-10-2010 23:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 701700)
.

Tarım fuarının güzel olacağı duyumları alıyorum, o nedenle gitmeyi düşünüyorum kismet.

Aaaaa kim demiş, ben biliyorum koca koca traktörler bir de biçerler varmış, başka da hiç bir şey olmayacakmış....:p

Boşu boşuna yorulursun inşallah...

Lilium 04-10-2010 23:58

Yok yok o kadar güzel behçelerle ilgili şeyler var ki görmekte yarar var, belki de çim ekme makinesi bile vardır, neyse ben fotoğrafları çekerim, ama gösterirmiyim bilmiyorum

Lilium 05-10-2010 00:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 701550)

Alınmaz benim güler ablam, o ne desede ben takıldığını biliyorum.

Daha dur bağ bozumu şenlikleri var manyasta şarap yapacağız, siz salça yaparken biz oğuz abiyle kadehleri çimlerin üzerinde dokuşturacağız,

Bağ bozumu fuardan daha güzel olacağı kesin :D iddiaya bile girerim. Cumhurun çillisine :D

Güler 05-10-2010 23:41

Ooooo, üzümler bitti bile. Ama bir görseydin ne kadar güzel oldular bu sene.
Yine de istersen bahçeye bir uğra, sana yetecek kadar bulursun sanırım.

Buraya gelirken hünnapları toplamıştık ama muşmulalar daha olmamıştı, yeşil elmalar da daha tam tadlanmamışlardı.
Trabzon hurmalarıma dokunma, :p korogaki yapacağım inşallah.

Lilium 06-10-2010 01:04

Ha ha ha yarın bütün arkadaşları topluyorum hürraaaa manyasa

Trabzon hurması mı dedin, iyi hatırlattın :D

Güler 06-10-2010 01:37

Boşversene sen, sakın hurmalarıma dokunma, kıyameti koparırım. :p

Lilium 06-10-2010 02:22

Ben hurmaları sen kıyameti kopar: ha ha ha :D

heDera 06-10-2010 14:35

Merhaba sevgili doğa sever arkadaşlarım iyyisiniz umarım. Bende arkadaşlarıma yetişemeyenlerdenim çok üzgünüm malesef bir dahaki sefere inşallah.:(

efendiagalar 06-10-2010 15:02

Yalova süs bitkileri fuarı...

8 yıldır katılıyorum...bu yılda katıldım...karacanın standı zayıf geldi bu yıl...sakaryalı grupta azınlıkta idi..marmarisli üreticilerin katılımı fazla idi...bursadan alara gibi isim yapmış firmanın katılmaması enteresan...kestelli ekerlerroses mükemmeldi...genede güzel bir fuar ...son gün iki kez olmak üzere 5 kez doya doya gezdim...

ilknur aşık 06-10-2010 16:38

Bende bu sene çok beğenmedim aslında, firmaların katılımı zayıf ve özensizdi sanki. Benim en çok ilgilendiğim orkideler mesela; üç beş phal vardı, başkada tür yoktu, afrika menekşesi; ne bir tane picasso, nede chimera vardı.Yani çiçeklerin özel ve albenili hiç bir türü yok. ekerlerroses'ı bende beğendim.Bana göre fuarın en güzel yönü sevgili ağaçlar gurubuyla birarada olmaktı. Ama zaman çok kısıtlıydı, hiç bir şey anlamayamadık. Nrkrmz ile çok dua ettik, güler abla feribotu kaçırsın diye ama tutmadı. Kgürsan inanılmaz tatlı ve misafirperver. Seneye daha iyi organize olmak lazım.

sercan1969 06-10-2010 19:52

Arkadaşlar fuar farkındamısınız her geçen yıl kan kaybediyor.Yalovadaki ilgili kişilerin bence bu konuya kafa yormaları fuarın geleceği açısından son derece önemli.

gece 06-10-2010 22:10

Fuar hakkındaki görüşlere ben de katılıyorum, ilk kez geçen yıl gittim, ancak fark çok açıktı. Karaca standının geçen yıla/yıllara göre sönük ve fakat ekerlerroses'in bu yılki fuarın gonca gülü olduğu konusunda da aynı şekilde düşünüyorum.

Ek olarak, Oğlak karanfillerinin çizgisini koruduğunu belirtem gerek.

Fuarda standı bulunan üyemiz bonsaiseven ile tanışıp, konuştuğumuzu da belirtmeliyim. Umarım bundan sonra yazılarını daha çok okumak mümkün olur.

Lilium'un Bursa fuarında görmeyi umduğu çim ekme makinası, Yalova fuarına gelmişti. Özel sektör, kriz nedeniyle fuarda kendini gösteremiyor olabilir, ancak böyle bir fuarda Tarım Bakanlığı'nın göstermelik de olsa bulunması gerekirdi. Atatürk Bahçe Kültürleri Enstitüsü, ev sahibi olarak tabii ki oradaydı ama Devlet adına Sanayi ve Ticaret bakanlığına sadece KOSGEB'in adını gördüm ben.

gece
böylesine güzel bir konudaki, böylesine doğal süslü bir fuarın sönüklüğü gerçekten üzerinde durulup, düşünülmesi gereken bir konudur diyen forum kişisi

Nariel 07-10-2010 12:45

Biz de son gün ailece katıldık ama beğenmedik. Çok az tür getirmişler, insan bekliyor ki yeni yükselişe geçen türlerin fide/fidanları getirilsin, Türkiye'de yayılmaya yeni başlayan türler tanıtılsın vb.

Bence ne dekorasyon yaptırmak isteyen şirketler oraya gidip tatmin olur, ne de stand açanlarla çalışmak isteyen başka üreticiler. Çok zayıftı.

Bir de girişteki görevliler hayatlarından bezmiş olsa gerek ki girenleri azarlıyor, yaşlı başlı teyzelere "burası ihtisas fuarı, ne demeye geliyosunuz boş yere gezmeye" diye tuhaf ve aşağılayıcı biçimde bağırıyorlardı. Çok kınadım terbiyesiz görevlileri.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025