![]() |
Ben de eşimle geldim. 12 ile 13 arasında gezdim. Katılacaklardan yalnız Güler hanımı tanıdığım için arandım ama göremedim. Yazık oldu katılan diğer arkadaşlarla tanışamadık.
Fuarı ben de beğenmedim. İki sene önce gördüğüme göre bir ilerleme olmamış, bir yenilik yoktu. Biraz da fuar için seçilen mevsim uygun değil galiba. Selamlar |
Dün bende gitmeyi düşündüm. Yol çok uzak geldi bana. Şimdi yazılanları okuyunca iyi ki diyorum. Ama aklım yalova'da kaldı itiraf edeyim, bende gittim Bauhaus' ta teselli oldum. Çokta iyi geldi;)
|
Perşembe günü bursa tarım fuarını ziyaret etmek istiyorum.
|
Seni uçurmak lâzım. Bizlerle olmak için bitki fuarına gelmiyorsun ki kasap94 gelmişti.
Şimdi tarım fuarına gidiyorsun, ben de oraya gelmeyeceğim işte...:mad: |
7 eylül perşembe bursa tarım fuarı ben de geliyorum.
|
İyi işte beraberce tıpış tıpış gidin.
|
3 Eklenti(ler)
kgursan'ın bahçesinden bir iki kare.
(kgursan, Ferda, Nur, İlknur, kasap94, utku, en sondaki arkadaşın ismini bilemiyorum) |
Alıntı:
|
Iıı ıhhh, lilium'a alındım, gelmem arkadaş.
|
Alıntı:
Şimdi üzüldüm işte.:( Kamil bey mesajındsa 1.30 gibi misafir ederim diye yazmıştı. Biz ailece fuar alanına 1.40 ta gidebildik. O nedenle sizlerin gitmiş olabileceğinizi düşündüm. Kızım özellikle çok merak ediyordu sizleri. Hatta arabada arkadaşlara yetişemiyeceğiz deyince "o zaman gitmemizin ne anlamı var ki. Fuarda göreceklerini sera gezilerinde de görüyorsun" dedi. Keşke fuar alanına gidince önce masalarda oturanlara baksaydım.:( |
Alıntı:
|
Buralara iki kelam yazmazsam Güler Hanım'ın sopasından bu sefer kaçamayacağım :-)
İki gün gittim fuara 1 inci gün detaylı dolaşabilmek için. Ama hayal kırıklığına uğradım. Adı süs bitkileri fuarı idi ama bol fidan vardı az süs bitkisi... Son güne kalan satışlar bizim gibi çiçek meraklılarına göre değildi. Umarım önümüzdeki sene süs bitkilerinin çoğunlukta olduğu bir fuar olur. İkinci günde sevgili agaclar.net gurubuna söz verdiğim için oradaydım..İyiki oradaydım. Sevgili dostlarımı görmek ve onlarla olmak çok güzeldi :-) Sevgili Kamil bey misafir perverliğinize tekrar teşekkür ederim. |
Alıntı:
Tarım fuarının güzel olacağı duyumları alıyorum, o nedenle gitmeyi düşünüyorum kismet. |
Hıhhhh, şöyle imana gel bakalım sevgili nrkrkmz (valla adını yazarken satırı biraz yukarı kaydırıp kopya çekiyorum). Demek aba altından sopa göstermek işe yaramış. :p
|
Alıntı:
Boşu boşuna yorulursun inşallah... |
Yok yok o kadar güzel behçelerle ilgili şeyler var ki görmekte yarar var, belki de çim ekme makinesi bile vardır, neyse ben fotoğrafları çekerim, ama gösterirmiyim bilmiyorum
|
Alıntı:
Daha dur bağ bozumu şenlikleri var manyasta şarap yapacağız, siz salça yaparken biz oğuz abiyle kadehleri çimlerin üzerinde dokuşturacağız, Bağ bozumu fuardan daha güzel olacağı kesin :D iddiaya bile girerim. Cumhurun çillisine :D |
Ooooo, üzümler bitti bile. Ama bir görseydin ne kadar güzel oldular bu sene.
Yine de istersen bahçeye bir uğra, sana yetecek kadar bulursun sanırım. Buraya gelirken hünnapları toplamıştık ama muşmulalar daha olmamıştı, yeşil elmalar da daha tam tadlanmamışlardı. Trabzon hurmalarıma dokunma, :p korogaki yapacağım inşallah. |
Ha ha ha yarın bütün arkadaşları topluyorum hürraaaa manyasa
Trabzon hurması mı dedin, iyi hatırlattın :D |
Boşversene sen, sakın hurmalarıma dokunma, kıyameti koparırım. :p
|
Ben hurmaları sen kıyameti kopar: ha ha ha :D
|
Merhaba sevgili doğa sever arkadaşlarım iyyisiniz umarım. Bende arkadaşlarıma yetişemeyenlerdenim çok üzgünüm malesef bir dahaki sefere inşallah.:(
|
Yalova süs bitkileri fuarı...
8 yıldır katılıyorum...bu yılda katıldım...karacanın standı zayıf geldi bu yıl...sakaryalı grupta azınlıkta idi..marmarisli üreticilerin katılımı fazla idi...bursadan alara gibi isim yapmış firmanın katılmaması enteresan...kestelli ekerlerroses mükemmeldi...genede güzel bir fuar ...son gün iki kez olmak üzere 5 kez doya doya gezdim...
|
Bende bu sene çok beğenmedim aslında, firmaların katılımı zayıf ve özensizdi sanki. Benim en çok ilgilendiğim orkideler mesela; üç beş phal vardı, başkada tür yoktu, afrika menekşesi; ne bir tane picasso, nede chimera vardı.Yani çiçeklerin özel ve albenili hiç bir türü yok. ekerlerroses'ı bende beğendim.Bana göre fuarın en güzel yönü sevgili ağaçlar gurubuyla birarada olmaktı. Ama zaman çok kısıtlıydı, hiç bir şey anlamayamadık. Nrkrmz ile çok dua ettik, güler abla feribotu kaçırsın diye ama tutmadı. Kgürsan inanılmaz tatlı ve misafirperver. Seneye daha iyi organize olmak lazım.
|
Arkadaşlar fuar farkındamısınız her geçen yıl kan kaybediyor.Yalovadaki ilgili kişilerin bence bu konuya kafa yormaları fuarın geleceği açısından son derece önemli.
|
Fuar hakkındaki görüşlere ben de katılıyorum, ilk kez geçen yıl gittim, ancak fark çok açıktı. Karaca standının geçen yıla/yıllara göre sönük ve fakat ekerlerroses'in bu yılki fuarın gonca gülü olduğu konusunda da aynı şekilde düşünüyorum.
Ek olarak, Oğlak karanfillerinin çizgisini koruduğunu belirtem gerek. Fuarda standı bulunan üyemiz bonsaiseven ile tanışıp, konuştuğumuzu da belirtmeliyim. Umarım bundan sonra yazılarını daha çok okumak mümkün olur. Lilium'un Bursa fuarında görmeyi umduğu çim ekme makinası, Yalova fuarına gelmişti. Özel sektör, kriz nedeniyle fuarda kendini gösteremiyor olabilir, ancak böyle bir fuarda Tarım Bakanlığı'nın göstermelik de olsa bulunması gerekirdi. Atatürk Bahçe Kültürleri Enstitüsü, ev sahibi olarak tabii ki oradaydı ama Devlet adına Sanayi ve Ticaret bakanlığına sadece KOSGEB'in adını gördüm ben. gece böylesine güzel bir konudaki, böylesine doğal süslü bir fuarın sönüklüğü gerçekten üzerinde durulup, düşünülmesi gereken bir konudur diyen forum kişisi |
Biz de son gün ailece katıldık ama beğenmedik. Çok az tür getirmişler, insan bekliyor ki yeni yükselişe geçen türlerin fide/fidanları getirilsin, Türkiye'de yayılmaya yeni başlayan türler tanıtılsın vb.
Bence ne dekorasyon yaptırmak isteyen şirketler oraya gidip tatmin olur, ne de stand açanlarla çalışmak isteyen başka üreticiler. Çok zayıftı. Bir de girişteki görevliler hayatlarından bezmiş olsa gerek ki girenleri azarlıyor, yaşlı başlı teyzelere "burası ihtisas fuarı, ne demeye geliyosunuz boş yere gezmeye" diye tuhaf ve aşağılayıcı biçimde bağırıyorlardı. Çok kınadım terbiyesiz görevlileri. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025