![]() |
Ama o pek Boğaz turu sayılmaz, aslında bu sefer düşündüğüm bize özel, bol bol fotoğraf çekmemiz için veya seyretmemiz için küreklerin ağır ağır çekildiği bir turdu :)
Aslında ben bir kaç fiyat aldım, sayı kabaca belli olsun, ona göre yazacağım. Küçük tekneler de var ama üst katında masalar olan büyük tekneler de var. Yemek dahil olanlar da var, sadece çay verenler de var, yiyeceği dışardan getirmek serbest. Alternatifmiz çok aslında. Bu yüzden şehir hatlarında paldır küldür gitmemize gerek olmayabilir. Mesela 2 saati 350 TL olan var. 30 kişi kapasiteli ama rahat edilmesi açısından 20 kişi olsa daha iyi olur. Büyük teknelerde fiyat kişi başından veriliyor. Mesela diyor ki fiks menü kişi başı 35TL. Ama diyor ki haftasonu en az 50 kişi. Bu da demek oluyor ki 50 x 35 TL. Gelen kişi sayısı az olursa fiyat artacak, 50 üzeri olursa yine 35 TL. Tarih ve kişi sayısı kabataslak belli olunca ben gidip hem tekneleri görerek konuşurum. Şahsen rahatlık adına, tek katlı ufacık teknedense, üst katı düz ve geniş olanları tercih ederim. Öneriler çok ama bence özel bir güne denk gelmesin. Uzaktan gelecek arkadaşları da düşünürsek İstanbul'un zaten var olan trafik ve kalabalık sorunu özel günlerde 2-3 misline çıkıyor. Bu da kırk yılda bir sefa yapacağımıza cefa çekmemize neden olur. 2 Mayıs bance de güzel bir tarih ama ya o hafta yağmurlu geçecekse? Bu tür gezilerde hava durumu da çok önemli. O zaman eğer hava durumu müsait olursa, en azından bir haftalık hava durumuna bakarız, tarihi 2 Mayıs olarak belirleyelim. Buna göre uygun olan arkadaşlar isimlerini yazmaya başlasınlar derim. 1-Güler 2-Limon 3-Kiraz 4- |
Malesef 2 mayıs pazar nöbet günüm :( Ay ne şanssızım ben yahu, 2 pazar tatilim 1 pazar nöbet hep o nöbetlere denk geliyor toplantılar :(
|
Sevgili limon teşekkür ederim, tarihi iki üç gün önce bilebilirsem çok iyi olur, ben Manyas'dan geleceğim.
|
Bu sefer süper oldu. 2 Mayıs eşimin evde olduğu güne denk geliyor ve havuz işi ona kalıyor. Yaşasın...
1-Güler 2-Limon 3-Kiraz 4-katmer |
23 Nisan hafta sonu (bu hafta sonu) 3 günlük tatili fırsat bilerek İstanbul'a geleceğim. Bu hafta sonu olursa katılabilirim.
|
ben annemi yollayabilirim ancak
5-riko'nun annesi |
bize 2 mayıs uyar
6-Yaprak 92 ve eşi |
Listeyi toparladım:)
1-Güler 2-Limon 3-Kiraz 4-katmer 5-riko'nun annesi 6-Yaprak 92 ve eşi |
Fethi Paşa Korusu
ibb.gov.tr Cumartesi mi Pazar mı toplanılıyor? Bu kadar kişiyle tekne gezisi falan olmaz. Bu haftasonunu da kaçırmamak iyi olur, erguvan falan kalmayacak yoksa... :) |
Ankara'da bile açtı erguvanlar, İstanbul'da ne durumda acaba?
Evet evet en iyisi bu haftayı kaçırmayın siz. :D Fethi Paşa korusu çok güzelmiş... |
Cumartesi bana uyar:) Ailecek gelebiliriz.
|
Bence de bu gezi yatar. :) İşime de gelir hani.
Başlığı açan kaldırsın lütfen. ;) |
Başlığı kaldırmak yerine Fethi Paşa Korusunda Erguvan keyfi Olarak değiştirsin:)))
|
Bu gidişle zor görünüyor :)
Kaç sen evvel Ortaköy'den kalkan tur teknesine binip boğazı gezmiştik. Tam da erguvanların açtığı vakitti :) |
2 Eklenti(ler)
|
Toplanıyoruz, değil mi?
|
nedir son durum anneme haber vericem...
|
Bennce de kesinleştirilsin ki, orada tek başımıza kalmayalım... Ben Sarıyerden geleceğim çünkü:))
|
İki gün içinde karar verilmiş ve yer Fethi Paşa Korusu.
Benim bu toplantıya katılmama imkân yok, sizlere güzel toplantı diliyorum, doğru karar verilmiş daha da geç kalınsa çiçekte Erguvan kalmayacaktı. Fotoğrafları bekliyoruz. |
Erguvanların en güzel olduğu hafta bu hafta ve yer de muhteşem ama maalesef gelemiyorum.
|
Pek de karar verilmiş gibi görünmüyor... Henüz son hali belli değil katılacakların...
|
Koruda buluşma işi ne oldu?
|
Benim de yarın gelmem mümkün değil.
Gazetelerin haftasonu eklerindeki gibi "Bu Haftasonu nereye gitmeli?" gibi bir başlık mı olsa acaba? Toplantı olarak değil de öneri olarak yazılacak yazılar. Mesela şimdi Erguvan zamanı, geçen hafta Lale Zamanıydı, arkadan diyelim ki Manolyalar gelecek. Ağaçların veya çiçeklerin en güzel zamanlarını yaşayabilmek için öneriler. |
Öneri şeklinde daha iyi olur. Gitmeyi düşünenler de yazabilir. Arada da Avrupa yakasında olsa süper olur:))
|
Arkadaşlar 3 gün bilgisayar ortamından uzak kaldım bogaz gezisi ne aşamaya gelmiş acaba diyerek bilgisayara koştum ki aaa Fethi Paşa korusuna gidilmiş(başlıktan bu anlaşılıyor) oldum. ama galiba onada gidilememiş hani benim en son bildigim üzerinde durulan tarih 2 mayıs olmayacakmıydı
|
Ben bu hafta sonu bir Fethi Paşa korusu gezisi yaptım ve çok güzeldi. :)
Gerçi erguvan turu olarak başlayan tur lale turuna dönüştü. :D Fırsat bulunca fotoğrafları paylaşacağım. Bence 2 Mayıs'ta olan bu geziyi kaçırmayın. Muhteşem güzellikler var. :) |
Alıntı:
|
O gün sizin gezmeklerde olduğunuzu bilmek çalışırken kendimi çok iyi hisssettirecek. :( Keşke gelebilseydim. Güzel bir gün geçirirsiniz umarım, fotoğraflara bakarız artık. ;)
|
Bu gezi olmayacak sanırım ama ben geçen hafta Fethi Paşa'da çektiğim bazı fotoğrafları ekledim. :)
http://www.agaclar.net/forum/showpos...11&postcount=7 http://www.agaclar.net/forum/showpos...12&postcount=8 |
Vallahi unutuldu :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025