agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   İzmir, Bergama Kozak Yaylası Gezisi (9 Mayıs 2010) (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/20277.htm)

ayazkentli 27-04-2011 15:58

3 Eklenti(ler)
Kozak yaylasına gelen ziyaretçileri sadece görsel bir zenginlik değil, ayrıca damak tadı ve lezzet çeşitliliği'de karşılıyor.

Kozak'ın herhangi bir köyüne ulaştığınızda, size yemek olarak fotoğrafta'ki sofranın bir benzeri kurulur. Bu güzel sofra, köy düğünlerin'de hazırlanan özel bir sofra'dır. Yemeğin üzerine tatlı olarak isteyen sütlaç isteyen fıstık helvası yiyebilir.

Aslında her iki tatlıyı'da yiyebilirsiniz ama olurda fazla gelir derseniz, kesinlikle fıstık helvasını tercih edin. Sütlacı her yerde yiyebilirsiniz ama kozak fıstığından yapılan helva'yı her yerde bulamazsınız.

(Bazı marketler'de satılmaya başlayan fıstık helvaları macun gibi oluyor. Burada yapılan taze fıstık helvasına hiç benzemiyor).

Yemek'ten sonra, çam fıstık'lı çay ikramı yapılır. Çay'ın yanında'da Kozak'a özgü kuru üzüm ikram edilir. Bu çam fıstıklı çay'a, bölgede cilveli çay denir. Taze demlenmiş çay ve taze kavrulmuş çam fıstıklarının verdiği karışık aroma, eşsiz bir lezzet veriyor.

Not: Fotoğraflar internet'ten alıntıdır.

(Sen kalk neredeyse adım attığın, gezdiğin her yerin karış karış fotoğrafını çek ama yiyeceklerin fotoğraflarını çekmeyi unut. Sonra'da internet'te fellik fellik cilveli çay ve fıstık helvası fotoğrafı ara).:( :(

Fotoğrafçılığın yüz karası oscar'ı verilse, benden başka kimse kazanamaz her halde.:dilli:

kalambaklı 28-04-2011 08:59

Sevgili Atilla, sen ne muhteşem insansın böyle, hem gezi için tahrik ediyorsun, hem de sabah sabah insanı acıktırıyorsun. Bir gezi tertiplemek için havaların biraz daha ısınmasını sabırsızlıkla bekliyorum.
Sağlıcakla kal.

vasili 07-05-2011 02:41

arkadaslar 9 mayis pazertesi siz pazar gunu yani 8 mayista gideceksiniz degilmi

ayazkentli 07-05-2011 12:18

Sevgili vasili,

bu gezi geçen yıl mayıs ayında, pazar günü yapıldı. O gezinin anlatımı idi.

Bu yıl yeni bir gezi yapmayı düşünüyoruz, henüz planlanmadı. Eğer hava şartları müsait olursa yine yapacağız ama şimdilik hava durumu pek uygun değil.

İzmirli arkadaşlarımızın Haziran (15-20 gibi) bir planları yoksa, Bergama kermesi ile çakıştırılıp (kermesin son günü Kozak'ta kapanış eğlenceleri var), hem doğa gezisi hem'de kültür gezisi bir arada yapılabilir.

Tabii, İzmir'li dostlarımız Haziran ay'ı için başka planlamalar yapmadı ise. O günlerde buraları inanılmaz sıcak olur, o'da başka bir handikap.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025