agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   Toplantı, etkinlik ve gezi önerileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/19856.htm)

ksantip 11-10-2015 10:52

Ben de varim.Muğla da yasiyorum.Burada çok fazla endemik bitki çeşitliliği var.

furkan yıldız 02-11-2015 12:47

Bir büyüğümüz çıkıp bizleri kestane toplamaya götürse ne güzel olur :) Biz orta gençlerde öğrenir.

acemi ciftci 05-06-2018 14:08

Acilan konulara baktigimda en son 2013 yilinda Antalya'da etkinlik yapilmis gorunuyor.

Antalya'da agaclar.net toplantisindan daha sik gerceklesen bazi olaylar:
  • Meteor yagmuru
  • Super ay
  • Genel secim
  • Yeni antik kent bulunmasi
Bunlara bir yenisini ekleyip toplanti mi yapsak?

malina 06-06-2018 10:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemi ciftci (Mesaj 1542337)
Acilan konulara baktigimda en son 2013 yilinda Antalya'da etkinlik yapilmis gorunuyor.

Konu adlarının yanında tarihler yazmasa, tek tek bakmak zor onun için yanılmıştır diyeceğim ama :)

h_dogan 06-06-2018 12:31

Bu aralar insanlar ne yaptığını bilmiyor. Eskiden akıllı telefon, bilgisayar vs yokken insanlar birbirlerine daha fazla zaman ayırıyordu. Şimdi ise kendine bile ayıramıyor.

Önceden toplantı yapalım denince herkes sevinirdi. Toplantıdan sonra arayı açmayalım diye de tembihlenirdi. Eski hava da yok, kimse de heves de yok.

acemi ciftci 06-06-2018 13:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1542396)
Bu aralar insanlar ne yaptığını bilmiyor. Eskiden akıllı telefon, bilgisayar vs yokken insanlar birbirlerine daha fazla zaman ayırıyordu. Şimdi ise kendine bile ayıramıyor.

Önceden toplantı yapalım denince herkes sevinirdi. Toplantıdan sonra arayı açmayalım diye de tembihlenirdi. Eski hava da yok, kimse de heves de yok.

Eskiden bu durumun sadece y ve sonrasinda gelen kusakta oldugunu sanirdim ama herkeste ayni sorun var. Artik birakin bir kitabi uzun bir yaziyi okumak bile zor geliyor. Fiziksel caba veya dikkat gerektiren herhangi bir konu eger biraz bile uzun surecekse baslamiyoruz bile. Soruldugunda yapmak istenen cok sey var. Herkes kendisi ile ilgili 10 proje sayabilir ama ya coguna baslanmamis ya da baslanip ilk tumsekte birakilmis.

Buna biraz da tukettigimiz medya sebep oluyor bence. Bilgi, icerik miktari o kadar artti ki insanlar dikkatini hepsine veremez oldu. Dikkat cekmek zorunda olan medya ureticileri de careyi atistirmalik iceriklerde buldu. Yemek tarifleri artik 30 saniye. Yemegi yapmak 40 dk bazen ama tarif o kadar kisa ve kolay gosteriyor ki yeterince cok bu tarz video izlediginde insan ayni hizla yapabilecegini saniyor. Cocuklar artik bilgisayar oyunu oynamak yerine bilgisayar oyunu oynayan kisilerin videolarini izliyor. Cunku kendisi oynamaya kalksa izledigi seyleri elde etmesi gunlerini alacak. Video hazirlayanin da gunlerini hatta haftalarini almis zaten, ama video 30 dk. Onu tuketmek daha kolay.

Bu ve benzer tuketim insanda bir seye vakit ayirdiginda bosa vakit harciyorum, tuketebilecegim baska seyleri kaciriyorum hissini yaratiyor. Adini bile koymuslar FOMO(fear of missing out). Ben bi cozum bulamadim ve verdigi histen cok rahatsizim. Bu yuzden donem donem bir konuya sarip sikilana kadar uzerine gidiyorum. Henuz bitkilerden yilmadim. Bakalim neler olacak. Bir gun belki toplanti yapariz da uzun uzun konusuruz:)

Musa Gündoğan 06-06-2018 15:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemi ciftci (Mesaj 1542401)
Eskiden bu durumun sadece y ve sonrasinda gelen kusakta oldugunu sanirdim ama herkeste ayni sorun var. Artik birakin bir kitabi uzun bir yaziyi okumak bile zor geliyor. Fiziksel caba veya dikkat gerektiren herhangi bir konu eger biraz bile uzun surecekse baslamiyoruz bile. Soruldugunda yapmak istenen cok sey var. Herkes kendisi ile ilgili 10 proje sayabilir ama ya coguna baslanmamis ya da baslanip ilk tumsekte birakilmis.

Buna biraz da tukettigimiz medya sebep oluyor bence. Bilgi, icerik miktari o kadar artti ki insanlar dikkatini hepsine veremez oldu. Dikkat cekmek zorunda olan medya ureticileri de careyi atistirmalik iceriklerde buldu. Yemek tarifleri artik 30 saniye. Yemegi yapmak 40 dk bazen ama tarif o kadar kisa ve kolay gosteriyor ki yeterince cok bu tarz video izlediginde insan ayni hizla yapabilecegini saniyor. Cocuklar artik bilgisayar oyunu oynamak yerine bilgisayar oyunu oynayan kisilerin videolarini izliyor. Cunku kendisi oynamaya kalksa izledigi seyleri elde etmesi gunlerini alacak. Video hazirlayanin da gunlerini hatta haftalarini almis zaten, ama video 30 dk. Onu tuketmek daha kolay.

Bu ve benzer tuketim insanda bir seye vakit ayirdiginda bosa vakit harciyorum, tuketebilecegim baska seyleri kaciriyorum hissini yaratiyor. Adini bile koymuslar FOMO(fear of missing out). Ben bi cozum bulamadim ve verdigi histen cok rahatsizim. Bu yuzden donem donem bir konuya sarip sikilana kadar uzerine gidiyorum. Henuz bitkilerden yilmadim. Bakalim neler olacak. Bir gun belki toplanti yapariz da uzun uzun konusuruz:)

Çok güzel yazmışsınız elinize sağlık.

h_dogan 06-06-2018 16:08

Alıntı:

Fiziksel caba veya dikkat gerektiren herhangi bir konu eger biraz bile uzun surecekse baslamiyoruz bile.

En önemli sorun bence bu. Her şeye hemen sahip olmak istiyoruz ama çaba göstermiyoruz.

Tolga Özmeral 06-06-2018 21:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1542423)
En önemli sorun bence bu. Her şeye hemen sahip olmak istiyoruz ama çaba göstermiyoruz.

Armut piş ağzıma düş!

Lale Teyze 09-06-2018 20:43

Alıntı:

Eski hava da yok, kimse de heves de yok.

Eski "havanız" nasıldı bilemem ama ben yeni ve hevesli bir üyeyim. Sizlerden gizli hesaplar yapıyorum : " İstanbul'da toplantı olsa, gitsem iki gün de fazladan kalsam... İzmir'de kesin bir hafta kalırım... Bursa'ya gider miyim... Götürebilecek armağanım da yok , olsun bulurum bi'şey... Safra kesesi ameliyatıma rastlamasa... "

Bende havalar böyle :)

aysefiliz 06-11-2018 16:24

Merhaba, uzun zamandır bu forumun üyesiyim, maalesef son birkaç yıldır çok faal bir şekilde burada bulunamadım ama özellikle son zamanlarda yabancı bazı forumlarda ya da bitki topluluklarında gördüğüm üzere bitki ve çelik değişim organizasyonları düzenlenebilir mi acaba diye düşündüm, tanışma ve elimizde olmayan ama başka üyelerin yetiştirdiği bitkileri değiş tokuş edebilme açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum, saygılarımla..

ahmeter 22-11-2018 18:23

Alıntı:

Üzgünüm 180 bin üye Cumhurıyet bayramında mesaja 3 beğeni basılmış ve susuyorum

g.c. 23-11-2018 08:57

Alıntı:

Elinize sağlık, çok güzel bir yazı olmuş. FOMO(fear of missing out) konusunu sizden duydum, kendimde çokça hissediyordum, adı konulduğuna göre araştırıp, öğrenmek gerek. Zaman planlaması yapmadan her şeye yetişmeye çalıştığım anlarda çoğu şeyi hakkını veremeyerek yaptığımı farkettiğimde kendimi kötü hissediyorum.

focaotel1887 16-02-2019 13:33

Merhabalar forumunuzu ilgiyle takip ediyoruz ve sayenizde önemli bilgilere rahatlıkla ulaşabiliyoruz aile işletmesi olarak hizmet verdiğimiz otelimizde hem konuklarımız hemde ailemiz için Foça'nın Kozbeyli köyünde bir bahçe hazırladık eğer etkinlik **** toplantı için Foça bölgesini düşünürseniz elimizden geldiğince yardımcı olmak isteriz.

badem 01-03-2019 08:46

Merhaba bu sene toplantimiz olacakmi nisanda acaba

loveforlife 21-03-2019 01:35

Toplantı yapsak da eski dostlarla hasret gisersek ne güzel olurdu...

Güler 21-03-2019 09:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1563358)
Toplantı yapsak da eski dostlarla hasret gisersek ne güzel olurdu...

Hadi biriniz bu işe koyulun da ben de katılmaya gayret edeyim. ;)

Nariel 26-03-2019 07:47

Ben de bu sene toplantı organize edildi mi acaba diye bakmaya geldim ama artık eski hevesler yok sanırım. Ne güzel bir platformdu burası, hepimiz dağıldık gittik. Yaşam öylesine hızlı ki artık kimse çiçek böceğe vakit ayıramıyor sanırım. Hepimizin hayali bir gün yeniden yeşillere kavuşup, istediğimiz bahçelere kavuşmak galiba, dilerim o günler gelir :)

Papatyacı 27-03-2019 12:01

Yakın bir zamanda ilkbahara dair bir toplantı,gezi etkinlik düzenlenmeli

bayoznur 28-03-2019 11:37

merhabalar
genel toplantı sorun olabilir hayatın hengamesi içerisinde ama bireysel girişimlerle bölgesel toplantı düzenlenebilir. marmara çevresi,ege çevresi,akdeniz çevresi gibi.
bende sakaryadayım kocaeli,sakarya izmit beki bursa bir toplantı düzenlenebilir.

mustafaazizoglu 29-03-2019 20:30

İstanbul’da bir toplantı olursa ben varım.

Sent from my iPhone using Tapatalk

aleydi 03-04-2019 22:11

Bende bakmaya geldim toplantı var mı diye . Herkese selamlar. Eskişehir toplantısı çok güzeldi. Güler hanım sağolsun muhteşemdi.Ben istanbul toplantısına katılamadığım için hala üzgünüm. Selamlar hepinize.

elifaydin 04-04-2019 08:33

İstanbul toplantısı yapılsa biz de katılsak ne güzel olur..

aloe 04-04-2019 08:43

Istanbul avrupa yakasında olursa bende katılırım allahın izniyle

Güler 04-04-2019 08:49

Arkadaşlar, uzun bir süredir toplantıları sizlerin de yardımları ile yapıyordum ama artık İstanbul dışındayım.

İstanbul'da yapıldığı gibi diğer illerde de toplantı tertiplemek mümkün. İstanbul'da da genç arkadaşlar toplantı tertip edebilirler. Aralarında konuşup karar versinler. Ancak agaclar.net etkinliği adı altında olacak toplantılar için malina'yı haberdar etmek zorundasınız. Sohbet toplantıları bu işin dışındadır.

elifaydin 04-04-2019 12:28

Aslında bir vapur geçişine bakar her iki yakadakiler de dahil olsa. Hazır sitenin yaşgününü de kutlarız ne güzel olur.

g.c. 04-04-2019 12:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1564911)
Arkadaşlar, uzun bir süredir toplantıları sizlerin de yardımları ile yapıyordum ama artık İstanbul dışındayım.

İstanbul'da yapıldığı gibi diğer illerde de toplantı tertiplemek mümkün. İstanbul'da da genç arkadaşlar toplantı tertip edebilirler. Aralarında konuşup karar versinler. Ancak agaclar.net etkinliği adı altında olacak toplantılar için malina'yı haberdar etmek zorundasınız. Sohbet toplantıları bu işin dışındadır.

TCM hocam, Güler abla size demiş ki "İzmir ayağını organize edin". Sanki ben öyle anladım :)

Güler 04-04-2019 12:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi g.c. (Mesaj 1564949)
TCM hocam, Güler abla size demiş ki "İzmir ayağını organize edin". Sanki ben öyle anladım :)

Ne güzel olur. ;)

İzmir grubunun toplantıları hep çok güzel olmuştur.

bayoznur 04-04-2019 15:34

talep ve tekliflerinizi sunun o zaman
ben şu şu çevrede bir etkinlik olursa katıabilirim diyenler
ben şu şu çevrede site ile ilgili şöyle bir etkinlik/toplantı düzenleyebilirim diyenler
adminlerde talepleri görüşleri değerlendirsin
olabilirliği yüksek olan projeler değerlendirilir
kesinleşirse sanırım katılımcı sayısıda artar

FatihBahce 05-04-2019 15:26

Yeterli çoğunluk olursa ben de katılmak isterim.
İzmir'de kimler etkinlik yapılsın istiyor?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025