![]() |
Günaydınlar.
Birazdan görüşürüz:) |
Sevgili Ankara grubumuzun Yeşilöz gezisini, anılarını ve fotğraflarını merakla bekliyoruz. Ben bazı nedenlerden dolayı gelemediğim için üzgünüm. Eminim iyi bir gezi olmuştur.:)
|
Evet dostlar, anlatın bakalım neler kaçırdık :)
Bu arada iyi dilekleri için herkese tekrar teşekkürler... |
Hala gelmedinizmi? Yıldırımlar çakıyor Ankara'da:)
|
Ben daha şimdi içeri girebildim. Klişe gibi olacak ama gerçekten çok güzel bir geziydi. Daha yola çıktığımız anda başlayan neşe ve keyif gün boyunca devam etti. İki (hatta üç) ayrı grup olduğumuzu hiç hissetmedik bile. Tek olumsuzluk, çok sıcaktı. Orada çok anlamadık ama plajda yanmış bir durumdayız. Benim omuzlarım ve yüzüm kızarmış, fena acıyor.
Ceyhan, bize yaptığın evsahipliği için ve Keleş dayı ile diğer tüm kardeşbitkici arkadaşlara çok teşekkür ve sevgiler. Bugün yorgunluktan bu kadar yazabildim. Fotoğrafları ayırayım, Denizakvaryumu kendininkileri seçsin yüklemesi artık yarına kalır. |
Gezi ile ilgili mesajlarınızı ve resimleri merakla bekliyoruz.
|
Muhteşem bir gündü.
Kardeş bitkiler uygulamasını yerinde gördük. Bu organizasyonda katılan herkesin emeği çoktu.Tüm emeği geçenlere gönül dolusu sevgiler. Teşekkürler. |
günaydın!!
Her türden muhteşem yiyecekler, kiraz ağaclarına tırmanıp torbalarca toplanan kirazlar, Kirmir çayında yüzenler, Balıkcı Serdar beyden ormancı usulü tenekede tavuk, kardeş bitkiler calısmalarıyla ilgili tanıtımlar, çok güzel sohbetler, çılgın bir model arabanın off-road şovu, mangalda yapılan ızgaralar, gelecekle ilgili bahçe hayalleri!.... En güzeli de, önceden işleri çıkıp gelemeyecelerini söyleyen ama son anda arabalara atlayıp gelenlerle birlikte 25 kişi, ama gelemeyip de gönülleri bizlerle olanlarla koskocaman bir Ağaçlar net Ankara ailesi!!.. Bunlar şimdi sabahın köründe, zihnimde dünden kalan güzel anıların sadece bir kaçı!.. Beni büyük bir nezaket gösterip, acilen çıkan işim nedeniyle süratle Ankara'ya getiren arkadaşlarımla yol boyu süren çok değerli sohbetler de cabası.. (Bu kadar güzel bir günden sonra apar topar takım elbiseleri giyip gece yarılarına kadar abuk subuk işlerle uğraşmanın ne kadar can sıkıcı bir duygu oldugunu anlatamam! :mad: Herkese selam ve sevgilerimle - ve de en kısa zamanda tekrar bir araya gelme dileklerimle!... :o |
Kıskandım :(
|
sengili baobab, ankaraya vaktinde gelmenize sevindim . İyi ki bizimle gelmemişsiniz diyeceğim çünkü biz saat sekiz civarında Ankaradaydık.sanırım yanlış yerlerden döndük çünkü geliş yolumuzla dönüş yolumuz kesinlikle birbirine hiç benzemiyordu.
Özellikle Sefa'nın bu geziden hoşlanması beni dahada mutlu etti ,çünkü şimdiye kadar yapmadığımız birşeydi, hiç bilmediğimiz bir yerde hiç bilmediğimiz insanlarla biraraya gelecek ve oldukçada eylenecektik... Ben dün birde yol üzerinden süt alıp yoğurt bile yaptım.bir dahaki sefere sizede tavsiye ederim, süt gerçekten güzeldi.. her güzel şeyin bir bitişi var. hasta çocukla pikniğe gitmenin bedelide büyük oluyor.Doruğun yine ateşi çıktı.Bakalım kreşi nasıl atlatacak... |
Günaydın Arkadaşlar,
Muhteşem bir gün geçirdik, bize bu güzel günü sağlayan Sn.Ceyhan, güler yüzlü eşi ve tatlı ikizleri ile grubuna çok teşekkür ederim. Ve tabii ki sevgili Keleş dayı , bilge ruhlu eşi ve cana yakın torunlarına, bahçelerini bize açtıkları için ayrıca teşşekkür ederim. Emeği geçip muhteşem yiyecekler hazırlayan sevgili agaçlar.net Ankara grubuna da teşekkür etmeden geçilemez.Bu değerli ailenin bir üyesi olmaktan çok mutluyum. Dün resmen Antalya'daymışım gibi hissttim.:) Muteşem bir doğa,sıcak,nem dağın altında akan hamam suyu gibi Kirmir çayı kısaca herşey harikaydı. Umarım bu güzellikler sonsuza kadar devam eder. Her zaman mutlu olmak dileğiyle... |
Günaydın arkadaşlar,
çok istememe rağmen oğlumun yüksek ateşi nedeniyle gelemedim:( Tam tahmin ettiğim gibi harika bir gün olmuş, ne mutlu.. İnşallah bi dahaki sefere aranızda olabilirim. Sevgiler... |
4 Eklenti(ler)
Fazla fotoğraf çekmemişim. Hava sıcak olunca ben ne yaptığımı bilmez oluyorum:p Bir kaç enstantane var ama esas Kirmir sefaları ve tenekede tavuk fotoğrafları Denizakvaryumu'ndan gelecek.
Eklenti 88661 Eklenti 88662 Eklenti 88663 Eklenti 88664 |
Günaydın dostlar. Sevgili ays61'in dediklerini aynen tekrarlıyorum. Ama bir de 06doğacı'ya teşekkür etmek isterim. Gruba özel servis fikrini ortaya attığı için. Çok rahat gittik geldik. Bizim grup süperdi zaten. Aramızda kalsın Sn Balıkçıserdar'ın güzel eşinin yaptığı yaprak sarmasını bile anında tükettik. Kardeş bitkiciler ise tam bir kardeş grup gibiydiler. Buradan herkese selam gönderiyorum.
|
Alıntı:
İşte bunda takıldım kaldım :( |
Harika bir günün çoooook kısa bir özeti.
Agaclar.net, kardeşbitkiciler dolmuşda kotayı bile aşınca aramızda yerde yatanlar çıktı:) Sonra yolda birleşmeler derken, bahçeye vasıl olduk. Bahçe sahipleri, sonradan yeni katılımlarla birlikte sayımız epeyce bir arttı. Bu kadar kalabalıkta zordur ama biz gerçekten yakaladık o uyumu. Sadece bir kuş sütünün eksik olduğu harika bir soframız oluşmuştu. Hani derler ya "ayıp olmasın" ama vallahi insan ne yiyeceğini şaşırıyordu. Herkesin ellerine sağlık. Lezzet yarışması gibiydi gerçekten. Herkes döktürmüştü:D Tam insanın diyet yapmaya başladığı bir dönemde olacak iş değildi bu ya, ne yapalım her zaman insanın önüne böyle çeşit gelmez diye ona değdi buna değmedi yaptık. Yine de insanın gözü doyuyor galiba çeşit bu kadar bol olunca fazla yenmiyormuş. Bir tek kişi hariç:p, Baobab'ın o kadar yiyeceği neresine depoladığını bir türlü anlayamadım. Yemek sonrası ve de sıcakta tam herkese bir rehavet çökmüşken, bahçe gezisine çıktık. İnsan okuyor ama bilgiler pratiğe dökülmedikçe zamanla uçup gidiyor. Gözümle gördüğüm birbirine yardımcı bitkiler bilgi olarak bende tam kalıcı olacak. Ceyhan'ın evlatlarını sakınan bir baba tavrıyla bahçeye sahip çıkması ciddi anlamda çok hoştu. İşte bu dedim "emeğinin değerini savunma". Oldukça değerli bilgiler aldım. İlerde işime çok yarayacağından eminim. Günün en hoş anlarından biri de Ceyhan'ın elimize poşetler verip "hadi istediğiniz kadar kiraz toplayabilirsiniz" demesiydi. Tertemiz, hiç bir kimyasal değmemiş, sapına dek organik kirazlar bizi bekliyorlardı. Yalnız biz kentkökenliler için işin hiç de öyle kolay olmadığını 5. dakikada anlayıverdik. Önünüzde sarkmış dallarıyla kirazlar duruyor ama en babamız 1,5 kilodan fazla toplayamadık. Tarım işinin ne kadar zor olduğunu ben kendi adıma bir kez daha gördüm. Biraz da ürktüm diyebilirim. Sonra Kirmir sefası geldi. Büyük küçük çoluk çocuk kendimizi suyun içinde buluverdik. Ben bu yüzden tenekede tavuk olayını kaçırmış bulundum. Neyse ki denizakvaryumu bol bol görüntülemiş. Hem tenekede hem de mangalda pişen tavuklar da mideye indirildikten sonra yavaş yavaş toparlanmaya başladık. Gruplar ayrıldı. Biz şelale denilen bir yerde (harika bir kaya bahçesi örneğiydi) bir mola yaptık. İnanmayacaksınız ama karşımızda Antep fıstığı ağaçları vardı. Arkadaşlar fıstıkları da satın aldılar. Çayımızı içtik, yola koyulduk. Gişelerdeki gecikmeyi de atlatıp günü noktaladık. Tadı damağımda kaldı desem yeridir. Çok güzel bir gündü, çok. Artık bu sıcaklarda bir daha toplanmayız belki ama sonbahara dek birbirimizi özleyip, tekrar biraraya gelmek çok hoş olacak. |
4 Eklenti(ler)
Birkaç görüntü daha:
Eklenti 88668 Ceyhan'ın eşi Nihal ve sevimli ikizler. Eklenti 88669 İkizler de kiraz topluyorlar:) En çok yiyenler de onlar oldu. Eklenti 88670 Böceklerin aşk hayatına bile burnumuzu soktuk:p Eklenti 88671 ays61 ve denizakvaryumu en bi hakiki lezzetli kirazları bulmakta ustaydılar. Ben de en olgun kirazlar için Özer'i takip edip duruyordum. Hani komşunun tavuğu misali;) |
Sayın M.Sema servisten memnun olmanıza sevindim.İşim dolayısıyla gelemediğime çok üzüldüm ama aklım hep gün boyunca gezideydi.
|
sevgili 06doğaci, iyi ki böyle bir şeye önayak olmuşsunuz. Sanki kendi özel arabamız gibiydi. Kaptanımıza, teşekkürlerimizi iletiverin lütfen:)
|
Sayın nevsune hanım teşekkür ederim.Sayın Baobab ile birlikte organize ettik.Kaptana teşekkürlerinizi iletirim.Kaptan iyi çiğ köfte yapar.Ben müsait olsaydım çiğköfte yapacaktık.
|
1 Eklenti(ler)
Dayanamadım vallahi, tenekede tavukçu kovboyu Denizakvaryumu'nun fotoğraflarından yürütüverdim:p
|
Çok imrendirici bir gün geçirmişsiniz, fotoğraflardan öyle anlaşılıyor. :)
Katılamadığıma üzüldüm. |
Alıntı:
İlk sizi sordum zaten, inanmazsanız Nevsune Hanım'a sorun:) Teneke de tavukta övünmek gibi olmasın ama harika olmuştu. Gerçi herkese sadece tadımlık düştü ama o bile yetti, yetmek zorundaydı:) Gözlerim(iz) sizi, Sn. Hassoman'ı, Sn. K0900'ü, Sn. Gilan'ı ve Sn. 06Doğacı'yı aradı valla. Genel olarak çok iyiydi, hiç bir kopukluk veya can sıkıcı bir şey olmadı, emeği geçen herkese teşekkürler. Birde balık tutma fırsatımız olsaydı ve tutsaydık daha da harika olacaktı sanki:) |
5 Eklenti(ler)
Herşey çok güzeldi. Emeği geçen arkadaşlarıma ve Sevgili Ceyhan a teşekkür ediyorum. Bendeki resimler tenekede pişirilen tavuğun Kovboy tarafından dağıtılması kısmı..:p
Sefa, Keleş dayı, denizakvaryumu.. Eklenti 88706 Nevsun sırada.. Eklenti 88705 Gezimizin minik güzelleri anneleri tarafından doyuruluyor.. Eklenti 88707 Eklenti 88708 Şelale.. Eklenti 88709 |
Adımız "kovboy" kalacak iyimi:)
Yok arkadaşlar ben "BalıkcıSerdar"dan memnunum, bırakın şimdi kovboyu movboyu:) |
:)
Alıntı:
Böylece ben yiyemesem de sarma muhabbetine nokta koymuş olduk.:p Bir dahaki toplantıda umalım da gözünüzün aradığı herkes orada olsun.;) |
Alıntı:
İnşallah bir dahaki toplantıda herkes olur (5 Temmuz Sarıkoz), bu vesileyle hatırlatalım:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben hiç birşey yiyemezken evde bir tencere sarma bitirdiler, çok içimde kaldı. :o |
Ne güzel olmuş geziniz. Bunu da kaçırdım. Belki Sarıkoz'da bluşuruz. Nevsun galiba tarihi belli demiştin değil mi?
Biz de kaçırdıklarımızı yine Ereğlide doğada kaybolarak telafi etmeye çalıştık. Artık kızım mezun oldu. Yelken derslerini dhaa fazla kaçırmaması için artık birlikte Ereğli'ye döndük ctesi günü. Pazar günü de buradaki bir geziye katıldık. Gümeli, Bacaksız yaylarına. Görmeden inanamayacaksınız, 20-30 metrelik ağaçlarıyla koca yaşlı kayın ormanı, yüzlerce yıllık porsuk ağaçları, dağ çilekleri, eğrelti otları arasında kaybolduk. 1000-1600 yıllık porsuk ağaçlarını ziyaret ettik. Hani sizler geleceksiniz de gezdireceğim diye gidilecek yerleri, yolları öğreneyim dedim:) Yaylalar harikaydı. Dönüş yolunda tehlikeli bir yolculuk yapmış olduk. Yaylalarda telefon bile çekmiyor. Bu yoldan döneceğimizi bilen kimse yoktu ki başımıza birşey gelse nerede arayacaklar. Dar yol, tekerlek boşa geliyor, aşağısı metrlerce uçurum, "ağaçlar minibüsü tutar mı tutmaz mı" hesabı yapıyoruz artık; bu arada lastik yarıldı, güneş batıyor, artık ormana karanlık çöküyor, ıssız... gerçekten dönüşümüz gidişimizden tehlikeli, riskli ama çok heyecan vericiydi:) 4 temmuzda Ereğli Tarih, Kültür ve Doğa koruma derneği, ücretsiz bir gezi düzenliyor. Ereğlinin tarihi yerlerini gezmek üzere. Beklerim hepinizi. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025