![]() |
Güzel bir gündü.
Tüm arkadaşlara teşekkürler. |
Eski dostlarla hasret giderdik, yeni dostlarla tanıştık, yedik-içtik, bitki potlaçı yaptık, çok da güldük. Hızımızı alamayıp, Kırşehir, Ereğli, Sarıkoz planları yaptık.
Dağıldık ama daha sonra biz Eryaman dolaylarında potlaça devam ettik:p) Yine çok keyif aldığım bir gün oldu. Herkese binlerce sevgi ve teşekkürler. |
Alıntı:
|
Kesinlikle çok keyf alınan bir toplantı oldu, eş durumundan katılanlar (!) bile büyük kaeyf aldıklarını belirttiler:)
Herkese çok teşekkürler, sağolun varolun. Fotoğraf çekenler, bekliyoruz fotoları. |
Alıntı:
POTLAÇ Potlaç kadim bir gelenek! Ne zaman başlamış bilinmiyor. Orta Asyadan bize kadar ulaşmış.Kızılderililerdende Beyaz Adama ve Avrupaya yayılmış. Ülkemizde kültürler hâlâ hızla çözülse de devam ettirilebilen dağ köylerinde Potlaç değişik adlarda yaşatılıyor. Kazdağında Türkmen köylerinde Perşembe akşamları "Cuma Agşamı" adı altında yemekler ve sohbetler paylaşılıyor. Potlaçı düzenlemekteki amacımız bölgemizdeki insanlarla etkileşimimizin devamlılığını en insani törenle sürdürmek.Herhangi bir ekonomik baskı olmadan insanlar bir araya gelsin bilgimizi,deneyimlerimizi,hayallerimizi ve coşkumuzu paylaşalım.Ve bunu yaparken de kimse kimseye yük olmasın.İnsanlar rahat ve özgür olsun.Bir arada barış ve dostluk duyguları ile yensin içilsin ve üretilsin dedik. İki yıl oldu ve duyduk ki bizim gibi gürültülü patırtılı,duyurulu olmasada hala şehirlerde dahi dostlar arasında imece yemekleri,dayanışma sohbetleri devam ediyor. Herhangi bir Potlaça davet edilirseniz **** siz çağrı yaparsanız mümkünse o gün yemeyi düşündüğünüz,**** dostların yemesini istediğiniz özel bir yiyeceğinizi ve içeceğinizi paylaşmaya götürün.Eğer Potlaç herhangibir mutfağa yakın değil de bir piknik gibi olacaksa giderken tabağınızı ve kaşığınız, bardağınızı da yanınıza alın. Veeee lütfen gelirken çöp olacak poşet,köpük,pet,peçete,kola,katkılı ve hazır gıda yerine heyecanınızı,sevginizi,bilginizi,hoşgörünüzü ve müzik aletinizi getirmeyi unutmayın ::-) TDK Sözlüğü Fransızca "potlatch" kaynak alınmış: "Kızılderililerin birbirlerine armağanlar verdikleri dinî bayram." Vikipedi "Potlaç”, bir tür Kızılderili'lerin değiş tokuş şeklinde gerçekleşen bayramlarına Şinok dilinde verilen isim. Potlaç bölgenin ticaret ve ulaşımda kullanılan Şinok diliyle bütün batı kıyısına yayılmıştır, hem beslemek hem de tüketmek anlamındadır. Beslemek anlamı verilenlerin çoğunlukla yiyecek maddeleri oluşundan, tüketmek anlamı da bu armağanların zenginliği yok edişinden kaynaklanmaktadır. O zamanlar Kabilenin yıl boyunca çektiği sıkıntıların atlatıldığı, herkesin mutlu olduğu baharda yapılan ve bir ay süren potlaç, bol müzikli ve danslı geçerdi. Herkesin elinde kalan giysi, yiyecek ve içecekler bir araya toplanır, kabile yaşlılarının denetiminde herkese eşit biçimde dağıtılırdı. Yediklerini yer, yiyemediklerini yakarlar, postları da paylaşırlardı. Burada amaç, farklılıkların sürekli olmamasını sağlamaktı. Eşitsizliği önlemek için tekrar eşitlik noktasına dönmekti. Bu armağan şenlikleri evlenme ve cenaze törenlerinde, yeni bir kutsal direğin dikilmesi veya olağanüstü zenginlikte bir balık avının gerçekleşmesinin de kutlanmasında yapılıyordu. Tlingit, Hayda, Çimşiyan, Kakiutl ve Bilhula oymakları araştırmacılara zengin malzeme sağlamışlardır." ekşi sözlük # "eski Türklerde, artı ürün birikimini önlemek için, eldeki fazlalığı toplumla paylaşarak hem toplumun bütünlüğünün hem de göçebe yaşamın kolaylaşmasını sağlayan törenlere verilen isim. Potlaç töreninin göçebe toplumlarda artı ürünü engelleyen bir uygulayımdır. # Statünün korunması, soyun itibarının korunması için verilen büyük bir ziyafettir, yenilemeyecek kadar çok yemek, içecek ve davetlilere sunulacak hediyeler vardır. Eğer yemekler yenmez, hediyeler alınmazsa potlaç sahibi bunları ya parçalar ya da denize atar. Potlaca katılanlar yine bir potlaçla buna cevap vermek zorundadır aksi halde toplumsal statüsü zedelenir ve cevap vermediği potlaç sahibinin egemenliğini kabul etmek zorunda kalır. |
"kuşlar yağmur yağdırır da
yağmur güneşe vururdu ya ben size gelirdim.." Bu harikulade güzel gün için bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve en kısa zamanda tekrar görüşelim diyorum.. :rolleyes: |
Çok keyifli bir gündü :)
Hem pek çok arkadaşla tanıştım, hem güzel bir bitki paylaşımı yaptık, hem de güzel bir yer öğrendim. En kısa zamanda bir de kahvaltıya gitmeyi düşünüyoruz Papaz amcamızın bağına. İnsanın ilk defa tanışdığı insanlarla bu kadar rahat muhabbet kurabilmesi de ilginç değil mi? Sağlam bir ortak paydamız var galiba :) |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 81100
Gilan, 06doğacı, Derya Özen, BalıkcıSerdar ve eşi, denizakvaryumu, feriha ve baobab. Eklenti 81101 BalıkcıSerdar ve eşi, denizakvaryumu, feriha, M.Sema ve oğlu, baobab, Gilan'ın annesi ve yeğeni Eklenti 81102 BalıkcıSerdar. denizakvaryumu, feriha ve M.Sema Eklenti 81103 Gilan'ın annesi, yeğeni, tenar ve kızı, Gilan, 06doğacı ve Derya Özen |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1782 http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1387 |
Hımm semavarve varmış, güzel bir toplantı olduğu belli, sevindim:)
|
Ay bana ne olmuş böyle :) Bütün fotoğraflarda asık suratlı çıkmışım. Ayrıca hiç fotojenik değilim. Desenize "neysen o çıkmışsın işte" diye. Ama bu kadarda asık suratlı değilim ki yaaaa.
|
Alıntı:
Arada adınız geçti, kulaklarınız çınlamadı mı;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sizin Adenium'unuz ayrıldı. |
Çınladı efendim, çınladı :)
Serdar bey sizden alırım, teşekkür ederim. |
Tarhunları paylaşarak bu toplantıya vesile olan sevgili Derya başta olmak üzere toplantıya katılan eski-yeni tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.;)
Birarada olmak her zaman ki gibi güzeldi, çok konuştuk, çok güldük. Fideler için BalıkcıSerdar a, çelikler için M. Sema ya, sera ziyaretinde unuttuklarımı arkamdan toplayan Tenar a, yeni hoya paylaşımı için denizakvaryumu na , potlaça Ordu dan gönderdiği kaldırık bitkisi ile dolaylı katılan Sn Romantik Serseri Cengiz beye tekrar teşekkür eder bu potlaç faaliyetinin devamını dilerim:D |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Buyrun resimler :)
Eklenti 81122 Sol baştan, 06doğacı, annem, Derya Özen, nevsune, Balıkçı Serdar ve eşi, eşi ve denizakvaryumu, feriha, M.Sema ve Baobab. Eklenti 81123 En önden sağdan sola, 06doğacı, annem, Derya Özen, nevsune, Balıkçı Serdar'ın eşi, eşi ve denizakvaryumu, feriha, M.Sema, Baobab ve ben gilan :) Bu arada toplantıda olmayanlar için de ortamın yeşilliğine dikkat çekmek istiyorum :) |
2 Eklenti(ler)
Bunları da eklemeden geçemeyeceğim. Buyrun Papaz'ın Bağı'nın ördekleri, kazları :)
Eklenti 81156 Şuna bakın, ne güzel poz vermiş :) Eklenti 81155 |
Yağmursuz ve keyifli, güzel bir gün geçirmenize çok sevindim. :)
Ben de aranızda olacaktım ama önceden düzenlenmiş bir gezi planım vardı. Ancak o iptal edilirse, katılıp size sürpriz yapacaktım.;) Ankara'nın batısında güzel bir ilimizde ben de keyifli bir gün geçirdim. Daha sonra düzenleyeceğimiz toplantılarda yeni katılan arkadaşlarla tanışmayı ve özlediğim eski dostlarımı da görmeyi şimdiden iple çekiyorum. |
Resimleri çeken ve siteye ekleyen dostlara çok teşekkürler. Paylaşım için getiren de düşünen de sağolsun. Çok çok güzel bir gündü. Tekrar ne zaman toplanıyoruz demiştiniz?:D
|
5 Temmuz dedik, ne çabuk unuttunuz :) Bu kez Sarıkoz'dayız unutmaytın, kimseyede söz vermeyin.
|
Adenium (çöl gülü) alanlar;
Şimdilik saksılarından çıkarmasınlar, 3-5 gün önce o saksılara/bardaklara şaşırttım. toprağı %25 bahçe toprağı, %25 torf ve %50 kumdan oluşuyor. Güneş alan bir yerde, kurudukça hafif nemlenecek biçimde sulasalar yeterli. Birde onlara hiç şebeke suyu verilmedi, mümkün olduğunca, yağmur suyu-kuyu suyu vermeye çalışsınlar. Sulamalarına dikkat ederek, büyümeye başladıktan sonra biraz daha geniş ve sığ bir saksıya alınabilir veya bonsai çalışılacak olursa ona göre bir saksıya aktarılabilir. Parfüm çalısını da Ankara kışına dayanamadığı için bahçeye aktarmamanız gerekiyor (kışın kapalı ortama alabilmek için), **** bahçede büyütecekseniz her sene tohum alıp, tekrar tekrar çimlendireceksiniz. Onlarda yeni şaşırtıldı, büyük saksıya geçirmek için biraz toparlanmalarını bekleyin, zaten çok küçükler henüz. Hepiniz güle güle büyütün. Tabi bende gelenleri titizlikle gereği gibi büyütmeye gayret edeceğim hiç merak etmeyin:) Sn. Tenar sizin adenium tohumlarınızda yaşam alanlarına ekildiler, hayırlısı ile 3-4 gün içinde iyi haberlerini veririm inşallah. Bütün arkadaşlara tekrar tekrar teşekkürler, en kısa zamanda yine yeni yeniden:D Selamlar, saygılar. |
sarıkoz'a gitmişken bir kaç gün kalalım bari!!.. :)
artık kuzu mu çeviririz, tandır mı yaparız, deve mi haşlarız bilemem.. Bu seferki pek kuru geçti yemek açısından..neydi öyle kuru kuru gözleme, köfte vs.. (tabi şu romantik serseri beyin yolladığı harikulade ot yemeği hariç! :) |
Sevgili Derya 5 Temmuz'a çok var biz sizin oralarda Haziran ayında bir toplanalım demiştik.
|
Temmuzda gelmeye söz verirseniz, haziranda da gideriz :) Sonra temmuzda, daha geçen ay ordaydık diye gelmesiniz felan, baştan pazarlığımı edeyimde ona göre. Sevgili Baobab, gelmişken bizim tarlanın otlarınıda bir temizleyiverirsiniz artık ;) Biz sizin muhtar kadar acımasız olmayız :)
|
Baobab a kuru ot mu dayanır.:D
Muhtarın bahçesinden antremanlı, siz yeter ki kuru otları gösterin. Onun kuzu tandır istemesine bakmayın tok gözlüdür , bir kuru ekmek biraz yoğurt tamamdır. :) |
Güzel bir toplantı olmuş. Katılmayı isterdim. Sevgiler.
Sevgili Derya, ot biçmeye ben de varım. Tırpan kullanmayı bilirim. Yoksa çapa mı yapılacak? |
*** haftasonu toplantıya katılan herkeze *** ediyorum.Vermiş olduğunuz çiçek ve tohumları bugün saksıya ekeceğim.Sizler gibi iyi insanlarla tanıştığıma çok memnun oldum.Zaten kalbinde sevgi olan insanların kötü olmalarına imkan yok...
tekrar hepinize *** ediyorum...... |
Yücel Bey, sizin bu tür işlere meraklı becerikli olduğunuzu zaten biliyorum. Düz sizinde kulaklarınızı çınlattık. Baobab, bize komik bir olayı anlattı, benim yazdığımda ona göndermeydi. Biçilecek ot yok ama, çapalanacak, kazılacak dal dibi var. Bari onu yapalım ;) Şaka şaka, siz gelin yeterki, biz sizin elinizi sıcak sudan soğuk suya değdirmeyiz. Yücel Bey, 06doğacı,da sizin gibi Kırşehirli, hatta bizi bir ara memleketine götürmeyi, toplantılardan birini oarada yapmayı teklif etti. Bizde sizinle tanıştığımız için memnun olduk, 06doğacı.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025