![]() |
Merhaba...
Ben de yeni üyelerdenim. E-mail yoluyla böyle bir etkinlikten haberim oldu. Şu aralar bonsai sanatını öğrenmek için can atıyorum. Bu yüzden üye oldum zaten buraya. Ve Ali, beyin çalışmalarını görünce hayran kaldım. Özellikle kaya üzerindeki ve kaya üzerine kök çalışmalarına bayıldım. Bugünkü etkinliğe gelmeyi çok çok istiyorum. Ama biri 2 biri 8 yaşında iki kızım var. Annemiz de bu hafta yurtdışında. Bırakacak kimsem de yok :( Acaba çocukları da alsam gelsem, şöyle kenarcıktan katılsam. Bizim küçük yaramazlaşırsa hemen oyun alanlarına kaçırsam :) |
Alıntı:
1. atölye çalışmasında çocuklar bayaca dert olmuşlardı, koşturup, bağırıp durmuşlardı. Onları oraya getiren babaları da son derece ilgisiz olduğu için ortalık curcunaya dönmüştü. Koçtaş'ta ilgilerini çekebilecek çok malzeme olduğu için sanırım siz başa çıkabilirsiniz. Onlara oyun hamuru vs gibi ellerini oyalayacak şeyler alın, gruptaki arkadaşlarla birlikte oynayıp sıkılmazlar.:) |
tesekkürler katılacağım. samanpazarı gezisi geçmiş yazılarda onu sormustum :)
|
Beni de listeye eklerseniz sevinirim..
Ali Bey le tanışmak için sabırsızlanıyorum.. |
Alıntı:
|
İşten çok geç çıkıyorum ama en azından arkadaşlarla tanışmak babında 18:30 gibi orada olmaya çalışacağım.Görüşmek dileğiyle..
|
Merhabalar Ankara'lı arkadaşlarım,
Öğle arası Koçtaş'a uğradık. Hazırlıklar yapılıyordu. İlanlarımız da hemen göze çarpıyor, bahçe bölümünde. |
Biz 3 kişi geliyoruz, eşim ve abimle :) Çıkıyoruz şimdi... Görüşmek üzere :p
|
Alıntı:
beni yazmamışsınız...:rolleyes: 17:30 'da çıkıyorum sanırım 18:00 gibi orada olurum... |
:(:(Olamaz ben gidemiyorum. İş yerimden çıkamıyorum tüm aksilikler üst üste geliyor. :(
|
Geç de olsa gitme ihtimaliniz var. Ya ben, hiç ihtimal yok. Ankara nire Bursa nire! :(
|
Aramızda kalsın işten eve ulaşmam 19.30, bonsaimi balkondan kapıp, arabayı canavar gibi kullanıp Koçtaş'a ulaşmam 20.00. Artık gelenleri uğurlarım ben de.
:( Gidememenin acısı dilime vurdu. |
Bonsainizi getirmeniz şart mı?
|
Benim gibi işten çıkınca sallana sallana gelin:)
|
Aslında haklısınız, ama o zaman bonsaimin ismini öğrenemeyeceğim, saksısını değiştirip değiştiremeyeceğimi soramayacağım, hem acilen budanması gerekiyor fikir alamayacağım.???? Ne yapmalı.
|
Forumdan fotoğraflayarak daha sonra fikir almaya çalışın:)
|
Ali Bey ile tanışma fırsatını kaçırmayın, işten doğruca Koçtaş'a gidin.
|
Evet haklısınız insanın sizin gibi dostları olması ne güzel. Sn uzman16 sizin için de fotoğraf çekeceğim. Sevgilerimle.
|
Alıntı:
|
Ali Bey'e çok selamlar. Fotoğrafları bekliyoruz.
|
Ben daha 6:30'da çıkacağım işten :rolleyes:
|
Hadi stres olmayalım yetişiriz nasıl olsa ama bonsaisiz.
|
Daha önce katılamayacağımı belittim ama, işyerinden son anda izin alarak bir hızla saat 17:35'te koçtaş'a yetiştim. İnanılmaz keyifli bir akşamüstüydü. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...:p
|
Harika bir gündü. Ali bey başta olmak üzere katılan tanıdık, tanımadık herkese sevgiler.
Yorumlar ve Samanpazarı fotoğrafları yarına:) |
Güzel bir sohbetti, kendi adıma herkese teşekkür ederim :)
|
Ali Bey'e ve etkinliği düzenleyenlere çok teşekkürler.
Herşey çok güzeldi. |
tesekkürler
güzel bir etkinlikti ama son bitkinin akibetini merak ediyorum:))
|
Alıntı:
|
Son bitki sahibini buldu, yaştılacağından emin olabilirsiniz:) Zavallı badem bile hala ısrarla yaşadığına göre:)
Herşey çok güzeldi katılan herkese teşekkürler, Ali Bey'e ****** iki kat teşekkürler. Bilgi birikimlerini bizlerle payaştığı için. |
Evet çok güzel bir toplantı oldu. Ali beyle tanışmak, güzel sohbetini ve bonsai konusunda bilgilerini paylaşmasını dinlemek çok keyifliydi. Siteden arkadaşlarla kanlı canlı tanışmak da ayrı bir keyif. Biz ( eşimle ben ) ikimiz de fotoğraf makinalarımızı unuttuğumuz için ne yazıkki resim çekemedik. Emeği geçen herkese özellikle Ali beye sabrı, güleryüzü ve içtenliği için çok teşekkür ederim.
|
Günlerdir hazırlandığımız atölye çalışmasını yüz akıyla bitirdiğini(mi)ze çok sevindim. :)
Katılan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz. Etkinliğin saat 17.30 kısmında ayrıldığım için aklım orada kalsa da, işlerin yolunda gitmesi gerginliğimi yatıştırdı. Bu gün konserler nedeniyle iki ayrı provada olmak zorunda idim. Provalardan biri öğle saatlerinde idi ve Samanpazarı'ndaki geziye zar zor yetiştim. Diğer prova ise 18.00 de idi ve mecburen ayrılmak zorunda kaldım. Dikkati dağıtmamamak için sessizce ayrıldım ve gelen dostların çoğu ile de tanışamadım, bu yüzden üzgünüm. Bu güzel güne imzasını atan Ali H.Ali'ye ve organizasyonda beni yalnız bırakmayan arkadaşlarıma buradan en samimi duygularımla teşekkür ederim. Ayrıca mekanını bizim için açan Koçtaş'a ve bize ortamın hazırlanması için her türlü teknik desteği veren, Koştaş bahçe bölümü yetkilisi Erdem Bey'e de teşekkürü borç bilirim. Orada bulunamadığım için yapılacak yorumları ve yüklenecek fotoğrafları merakla bekliyorum. :) |
Ali Beye ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkürler.
|
Arkadaşlar,
son ağaç bende. İstek, sabır, sevgi ve inat da bende. Umut... o da bende. Ben derim ki bu ağaç yaşayacak. Ne de olsa usta eli değdi. Hele bakalım ne olacak, derler ya, üstüne fazla düşme hasta erdesin çocuğu... Düşmeyelim üstüne, o kendini bulur bir seneye. Ancak, ola ki ölürse, geç haber veririm; ola ki yaşarsa tez bildiririm, ona göre.. Fotoğrafları ancak yarın saat 19:00'dan sonra bir aksilik olmaz ise yükleyebilirim. Fotoğrafların çoğu da bende.. Herkese sevgiyle. |
Alıntı:
Katkıların için sana çok teşekkür ediyorum. :) |
Resimleri merakla bekliyoruz. Anladığımız kadarıyla, yine çok verimli bir gün geçirmişsiniz :)
|
5 Eklenti(ler)
Dün Ali Bey le ve bir çok değerli üyemizle tanışmaktan büyük mutluluk duydum. Sanki birçoğunu yıllardır tanıyor gibiydim. Hatta Müjgan Hanım ı daha önce hiç tanışmadığımız halde, taa uzaktan marketin kapısından girer girmez tanıdım ve gözleriyle bizleri aradığını farkedip " Buradayız ! " diye el kaldırdım... Hepimizin ufkunu genişleten, çok yararlı bir toplantı oldu.
Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ali Bey iki ağaç üzerinde çalıştı. Öncelikle, ihmal edilmiş bir ficus bonzaisine rüzgar yatığı formu verdi. Ben bulunduğum yerden iyi fotoğraf alamadım. Ayrıntılı fotoğraflar Savaş Bey den gelecek.. |
2 Eklenti(ler)
Buradaki ilk fotoğrafta Rüzgar Yatığı şekli verilen ficusun son hali görülüyor.
Ali Bey in çalıştığı diğer ağaç limoni servi idi . Ona da biraz kök ve dal budaması yaparak İkili Form verdi. İkili formda ağaçların ikisi aynı hizada olmazmış. Bir tanesinin, ya biraz öne, ya da biraz arkaya eğimli olması gerekirmiş. Dalların da derinlik sağlamak amacıyla birbirinden farklı yönlere yönlendirmek gerekirmiş. O anda tel bulunamadığı için, tek bir dalı telledi. Diğerlerini şekil olarak gösterdi.. En son fotoğrafta Ali Bey, saksıdan çıkardığı bitkinin topraklarını üstten itibaren eliyle ayırıyor... Ardından kök budaması yapıp bitkiyi bonzai saksısına yerleştirdi. Dal formunu daha sonra verdi.. |
Benim için kısa ama oldukça doyurucu olan bu atölye çalışması için; öncelikle Ali Bey'e (nazik, kibar, sabırlı bir öğretmen!), sonra biraraya gelmemizi sağlayan tüm dostlara (güleryüzlü, yardımcı ve özverili!), sonra katılanlara (istekli, ışıl ışıl ve umutlu), en son da gelemeseler bile yürekleriyle bizimle olan siz dostlara teşekkür ederim.
|
4 Eklenti(ler)
Gerçekten beklediğimin çok ötesinde bir etkinlik oldu. Ali beyi heyecanla ve gözlerini kırpmadan izleyen harika bir kalabalık vardı. Hele mesai saati bitiminde artık ayakta bile duracak yer kalmamıştı. İş çıkışı yarım saatliğine koşturanlardan tutun, onbeş dakika için bile olsa Ankara'nın bir ucundan kalkıp gelmeye çalışan arkadaşlarımız oldu. Müjgan'cım ellerine sağlık, iyi bir organizasyondu. Samanpazarı keyfi bir başkaydı, o ekibe (üye yakınlarıyla birlikte, gerçi artık onlar bizim bir parçamız ya) teşekkürlerimi borç bilirim:)
Pillerin şarjı bittiği için ancak Samanpazarı fotoğraflarını gösterebiliyorum. Zaten savaşsavaş'da yüzlercesi var. Onları ben de merak ediyorum. Eklenti 83624 Kale kapısında: Yücel Özlem, Ayşe Özlem, Nilgün hanım (Fikret Hakan'ın kuzeni:)), Ali H.Ali Eklenti 83625 Kale burçlarında: Ali H.Ali, Savaşsavaş Eklenti 83626 Samanpazarı simgesi bir aktar önünde: Hassoman, Müjgan, Yücel Özlem, Ayşe Özlem, nevsune, Nilgün hanım, Ali H. Ali Eklenti 83627 Samanpazarında bir otantik lokantada: Yücel Özlem, Ayşe Özlem, nevsune, Nilgün hanım, Ali H. Ali, savaşsavaş (dünya şekeri), Alper bey, Müjgan |
Savaş'cım, Ali bey'in yazısını yüklemeyi unutma e mi:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025