agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   Yalova toplantısı (15 Şubat 2009) (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/12088.htm)

Lilium 15-02-2009 16:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen (Mesaj 361083)
Ben Güler.

Çok da güzel bir toplantı oldu.
Bildiğiniz gibi ben yine duramadım. Ferda Ülkümen'in lap topunu aldım, başladım ferry boatta yazmaya.
Eve gittiğimde hem daha detaylı yazarım, hem de resimleri yüklerim.
Gelemeyen arkadaşlar için üzüldüm, paylaşımlar çok güzeldi.

Hadi güler abla merakla bekliyoruz, umarım güzel geçmiştir, fotoları da bekliyoruz, isimleri yazmayı unutmayın.:D

aaylin hanım sizin adınıza bende üzüldüm, küçük kızımıza geçmiş olsun umarım çabuk atlatır.

Sevgiler..

Cumhur Tonba 15-02-2009 17:34

Dün Akşam Toprak TV de Yalova Tarım Fuarını gösterdi. Tahminim güzel bir toplantınız olmuştur. Yolda olanlara hayırlı yolculuklar. Evine varanlara geçmiş olsun diyorum. Anılarınızı, fotoğraflarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.
Saygılar, sevgiler.

dost.bahcivan 15-02-2009 17:55

Dostların affına sığınarak; Yalovaya gelemediğim için çok üzüldüm. Benim için tatil gibi olacaktı. Dostların yüzünü görecektim. Fakat Proğramımda olan Küçük bir B-2 alanının ağaçlandırılması için bu gün görüşmem vardı. İnşaallah Başka bir zaman görüşürüz. Tatlı cadımıza da acil Şifalar dilerim.

Güler 15-02-2009 18:36

Sevgili arkadaşlar ben eve döndüm, ama dediğim gibi yazmaya daha eve varmadan vapurda başladım, şimdi devam edeyim. Acaba Yalova'lı arkadaşlar evlerine dönemediler mi?

Arkadaşımız Ferda Ülkümen ile beraber 11.15 vapuru ile Yalova'ya gittik.
Toplantı yerine geldiğimizde, arkadaşlarımızın çoğu gelmişlerdi.
Sevgili Hüseyin Ovak, bizleri elişi lavanta torbaları ile hoş geldiniz diyerek karşıladı.

Toplantıya katılan arkadaşların isimlerini listeledim:
Turco ve eşi, Kudret, Cemal.S ve kızı, Güneş (Cemal.S.'in eşi de bizim üyemiz), Todor, Selâhattin hocamız-eşi ve kızı, Sebo, Tufan, Baldaş ve babası, Sükranayalp, pearls, Halim17, Hüseyin Ovak, Metoks, Doğal Doğa, kgursan, Beyaz orkide ve arkadaşı, Sinan, Ferda Ülkümen ve ben.

Sevgili turko bizleri hemen masalarına buyur etti. Çaylarımız geldi, keklerimiz ve kurabiyelerimiz hatta baklavalarımız bile masalarımızda hazırdı.

Sanıyorum Sebo, biz gelmeden fidelerini dağıtmıştı. Biraz sonra arkadaşımız Baldaş, çay tohumlarını ve getirdiği fındıkların dağıtımını yaptı.

Ammaaa, kgursanın bizler için hazırladığı ''kısmet torbası'' nı görmenizi isterdim.
Koca bir sandık kasımpatı getirmiş, hele orkideler......tek tek paketlenmişler dağıtıldı. Üç tane de dal orkide. Söylemezsem olmayacak, yoksa vicdan azabı çekerim.

Resimde de göreceğiniz gibi, iki büyük dal, bir de küçük dal vardı.
Büyük dallardan biri doğum gününü kutlayacak olan arkadaşımıza ait olacaktı, ama mazeretlerinden dolayı gelemeyince (çok geçmiş olsun) nasıl ulaştıralım lâfı dolaşmaya başladı. Ben hemen çaresini buldum (!) Kur'a ya koyalım. Hemen alkış koptu, benim gibi düşünenler de olmuş. (kusura bakma aaylin, yemeyenin malını yerlermiş)

Tek tek dağıtılan orkideler kur'a harici bırakılarak, üç dal orkide ve benim sürprizim kaktüs (mum) için hemen kur'a kâğıtları hazırlandı.
Kur'a neticesi; dal orkideler, kudret, sinan ve Selâhattin hocamıza, mum kaktüs de metoks'a gitti.

Selâhattin hoca, büyük bir incelik göstererek, kendi orkidesini bana verdi-teşekkür ederim hocam.

Sonraki dağıtımda gül çelikleri (100 adet) ve mabet ağacı fidanları vardı.
Bizler harıl harıl dağıtım işi ile uğraşıyorduk ki, bir de baktık en güzel dağıtımı Doğal Doğa ile Hüseyin bey yapıyorlar.

B5A ile yetiştirilmiş, bir sandık dolusu çilek.
Çok güzeldi, tadına siz gelemeyenler için bizler bol bol baktık. Siz de fotoğraflarına bakın.....

Ben sohbetlere katılamadım, zira Todor'u yakalamıştım, çim derdimi döktüm de döktüm.
Sevgili Todor, inşallah sizi sıkmamışımdır.

Sevgili Turko, Cemal.S ve bu güzel toplantıyı hazırlamak zahmetine giren dostlar. Hepinize çok teşekkür ederim. Sizlerle beraber olmak, daha evvel tanışamadığımız arkadaşlarımızla tanışmak çok ama çok güzeldi.

Dönüş yolunda bile ben, Ferda ve pearls hızımızı alamamış, Agaçlar.Net'i anlatatıp duruyorduk.

Link açılırsa resimleri yüklerim.
Neden gurup olarak resim çekmemişiz ki?

Evet sebocum, isim yanlışlığı yapmışım. Mum kaktüsü Halim17 ye verdik, düzeltirim.

aaylin 15-02-2009 18:51

Offfffff ne fena kıskandım şimdi ama :( Bu benim cadı da bütün sene hastalanmadı da tam gününü buldu. Dün okul arkadaşı ona sürpriz parti yapmıştı. Hem orada çok yedi hem de üşüttü galiba. İkisi birleşince de olan benim gezime oldu. Tühhhhh.. Sevgili Güler aşkolsun neden kusura bakayım. Her kimlere gittiyse güle güle büyütsünler inşallah :) (Bu arada biz eşimle hala kusmuk temizliyoruz. Az daha devam ederse annelikten istifa etcem yakında :D)

Sebahattin Sargın 15-02-2009 19:42

Güzel bir günün sonunda ancak eve gelebildim ;)

Saat 9:10 sularında Bursadan Tufan Bey ile birlikte hareket ettik, 11:00 gibi sanırım Yalovadaydık. Toplantı yerimiz çok güzeldi bizim için bir bölüm ayrılmıştı ;)

Yavaş yavaş üyelerimiz gelmeye başladılar, çok güzel sohbetler edildi yeni gelen üyeler ile tanışıldı. Hediyelerimiz dağıtıldı, çekilişimiz oldu. Uzun lafın kısası gelemeyenler çok şey kaçırdı çok :D

Mum çeliği isteyenlere çelikleri verildi...

Güler Hanımın büyük zahmetler ile hazırladığı gül çelikleri, Kudret abinin mabet ağacı fidanları, Sevgili Kgursan'ın kasımpatıları, Sevgili Baldaşın getirdiği çay tohumları üyeler arasında paylaştırıldı...

Sevgili Hüseyin Ovak ve Doğal Doğanın getirdiği enfes çilekler şifa niyetine mideye indirildi :)

Sevgili Baldaşın Karadenizli fındıkları da afiyetle yenildi...

Bir güzel çaylar içildi, baklavalar yenildi oh oh

Bu güzellikler için emeği geçen bütün arkadaşlarımıza can-ı gönülden teşekkür ediyoruz...

Üyelerimiz özlem giderdi, bilgilendirici sohbetler edildi, bol bol kahkahalar atıldı...

Telefonla arayarak bizi yalnız bırakmayan Sevgili İklimsiz ve Sevgili Liliumada ayrıca teşekkür ederiz...

Saat 4.30 sularında ben, Tufan Beyi Halim17 ve Sevgili Metoks toplantıdan ayrıldık...

Sevgili Metoksun şirin bahçesini ziyaret ettik bir çayını içtik, kendisine de güzel misafirperverliği için çok teşekkür ederiz...

Vel hasılı kelam yorucu ama çok güzel bir gündü...

En kısa zamanda aynı ya da farklı yerlerde keyifli toplantılar geçirmek dileği ile...

Not: Güler Hanım çekiliş için getirdiğiniz mum opuntia Halim17 arkadaşımıza çıkmıştı, isimleri karıştırdınız sanırım. Halimin ilk toplantısıydı şansına ona çıktı :)

Sevgiler ;)

Kudret 15-02-2009 19:49

Güler hanım topantımızı çok güzel özetlemişsiniz. Aramıza toplantımızın sonuna doğru snowman77 arkadaşımızda katıldı.

Çilekler gerçekten harikaydı. Paylaşılan bilgiler ve bitkilerde öyle. Çilekler, orkideler, gül çelikleri, çay tohumları........ için, ayrıca toplantımıza katılan ve toplantıda emeği geçen herkese çok teşekkürler...:)

selenn 15-02-2009 20:32

Ben de aranızda olabilmeyi çok isterdim, ne güzel bir bilgiler ve bitkiler paylaşılmış, sohbet edilmiş ve uzun zamandır görmediğim dostlar biraradaymış. Bir başka toplantıda umarım ben de aranızda olurum.

Cumhur Tonba 15-02-2009 20:54

Hepiniz çok harikasınız. Bizlerde silerle berabar gezmiş oluyoruz. Teşekkürler.

Buket Aknar 15-02-2009 21:13

Toplantınızın çooooook güzel geçtiği hemen anlaşılıyor. Fotoğrafları merakla bekliyorum.

Doğal Doğa 15-02-2009 22:38

Sevgili dostlar hepinize merhaba bizde Hüseyin Abiyle birlikte eve yeni girebildik. Malum bizim yol uzun. Yol da çok kötüydü. Bozüyüğe kadar sürekli yağmur ve sis, görüş mesafesi çok kısaydı. Yorucu ama güzel bir günün ardından yolculuk ta keyifliydi.

Arkadaşlar toplantıyı gayet güzel anlatmışlar. Sayın Turco başta olmak üzere tüm yalova ekibine ev sahipliği için, diğer arkadaşlara da katılımları ve paylaşımları için teşekkür etmeliyim. Hepinize iyi geceler...

Selahattin Yılmaz 15-02-2009 22:41

Toplantı çok güzeldi ancak herkesin hediyesi (Güler hanımın mum kaktüsü ve gül çelikleri, Kudretin Ginko fidanları, sevgili Baldaş'ın çay tohumları ve fındıkları, Sebonun mum çelikleri) güzeldi ama sevgili kgursan'ın hediyeleri herkesinkini gölgede bıraktı gerçekten, teşekkürler kgursan.

Ve toplantı her zamanki gibi süperdi, özlemişiz yani, 2009 da bari bol toplantılı bir sene olsa.

yaprak 92 15-02-2009 22:47

Arkadaşlar henüz hiçbirinizle yüzyüze tanışma fırsatım olmadı ama bu toplantıyı çok kıskandım ve keşke katılabilseydim dedim.yakınlarda da bir toplantı olur ümidiyle bende resimlerinizi merakla bekliyorum

Todor 15-02-2009 23:08

Anca eve gelebildim.
Katılan tüm arkadaşların ayağına sağlık. Sevgili Cemal Sansar ve Turco sayesinde samimiyetin ve paylaşamın had safhada olduğu, çok güzel bir gün geçirdik. Resimler epey anlatacaktır. Organizatörlerimize özellikle teşekkür ederim. Gözlerimiz gelemeyen arkadaşlarımızı aradı.

Fakat benim aklım B5A ile yetişmiş organik çileklerde kaldı. Yetiştireninde, ulaştıranında ellerine ayaklarına sağlık.

Bir sonraki Yalova toplantımızı, nisan mayıs gibi Karamürsel Eğitim Merkezi'nde yapmak üzere karar alındı. Bunu da şimdiden duyuralım.

malina 15-02-2009 23:38

Yalova toplantısı (15 Şubat 2009)

Lilium 16-02-2009 01:18

Alıntı:

Bir sonraki Yalova toplantımızı, nisan mayıs gibi Karamürsel Eğitim Merkezi'nde yapmak üzere karar alındı. Bunu da şimdiden duyuralım.
Sevgili todor mayısta çanakkale gezisi var, Yoksa siz ağaçlar net'te değilmisiniz.::(:D

Yalova toplantısının
Fotoğrafları bu kadarmı ?

kgursan 16-02-2009 02:46

Sn Lilium buyrun 3 tane de benden.

aaylin 16-02-2009 06:26

Offf Of. Resimlere baktım şimdi. Süper bir toplantı olmuş. Emeği geçen ve katılan herkesin ellerine sağlık. Bu arada kısmetimden çıkan orkideyi de gördüm. Kurada çıkan arkadaşa bol çiçekli günler dilerim. Fotoğraftaki çilekte harikaydı.
Fotoğraflara baktıkça hayıflanıp dururum artık :(

Todor 16-02-2009 07:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 361389)
Sevgili todor mayısta çanakkale gezisi var, Yoksa siz ağaçlar net'te değilmisiniz.::(:D

Her ay sadece bir yere mi gidebiliyoruz?

Süha Şendoğan 16-02-2009 08:07

Toplantımız herzamanki gibi çok güzel geçti, uzak yakın demeyip bizi yanlız bırakmayan tüm üyelerimize, getirdikleri fideler, çelikler için ayrı ayrı teşekkürler, bilhassa toplantılarımıza ilk defa iştirak eden sevgili kgursan'a üşenmeyip iki defa gelip getirdiği güzel hediyeleri dağıttığı için ayrıca teşekkür ediyoruz.
Sevgili Güler ve Ferda hanımlara,Todor'a, Selahattin hocaya,bu toplantının organizesinde büyük payı olan Cemal beye ve katılan tüm arkadaşlarımıza sevgiler ve saygılar..
Fotografları akşama ilave edeceğim.

tufan 16-02-2009 08:59

Kendi açımdan oldukça verimli geçtiğini düşündüğüm bu toplantımıza, başta toplanmamıza önderlik ve evsahipliği yapan Yalovalı arkadaşlar olmak üzere, katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Katılamayan arkadaşlara tavsiyem, önümüzdeki Yalova toplantısını kaçırmamaları. Sn. todor' un bahsettiği Karamürsel Eğitim Merkezi; mutlaka, her ağaç sevgilisinin görmesi gereken bir yer diye düşünüyorum.
Tüm arkadaşlara selamlar, sizlerle tanışmaktan onur duydum.

son06 16-02-2009 10:36

bu siteye üye olup da bu toplantıya imrenmemek elde mi?

aaylin 16-02-2009 10:55

Sormayın Son06. Hala nasıl olup ta kaçırdığıma yanıyorum ben :(.

Güler 16-02-2009 11:37

1 Eklenti(ler)
Sevgili aaylin, çok üzülmüşsünüz belli.
Bu sizi biraz teselli eder mi?

Eklenti 62961

aaylin 16-02-2009 12:01

Aman yarabbi bu ne güzellik Güler Hanım. Tam yağlıboya tabloluk vallahi. Ben de en azından resmini yapıp karşısına geçip çayımı yudumlarım izninizle. Böyle güzelliklere sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Nisan gibi yeni bahçemde bahara merhaba partisi yapmayı planlıyorum, inşallah orada tüm tanışamadığım ağaçlar.net üyeleriyle tanışır, böyle güzelliklerin sohbetlerini ederiz.

cemal.S 16-02-2009 13:05

Merhabalar!

Öncelikle şehir dışından gelerek bizleri yalnız bırakmayan ve mesaj,telefonlarla dahası yürekleri ile bizlere katkı sağlayan herkese sonsuz teşekkürler.

Ömrümde ilk defa çayın tohumunu görmeme sebep olan sevgili Baldaşa ve babasına özel teşekkürler. Tohumları aldık ve bir kaç saksıda çimlendireceğiz. Becerebilirsek.

Arkadaşlarımız bir güzel anlatmışlar her şeyi hepsinin yüreklerine sağlık.

Tanıştık, paylaştık ve bilgi alışverişinde bulunduk derken çok güzel bir toplantıyı daha geride bıraktık. Bulunamayanların kulaklarını çınlattık. Ağaçlar net farkını hep beraber yaşadık inanın.

Diğer toplantılarda görüşmek üzere.

Saygıyla.

Oğuz Karsan 16-02-2009 13:31

Herkesten özür diliyorum.

Merhaba,

Aranızda olamadığım için çok üzgünüm.

Ama başıma gelenleri okuyunca beni affedeceğinize eminim.

Altınolukta tarihi evlerim olduğundan daha önce bahsetmiştim. Bu yaz sonu pek uğrayamadım. Daha önce de bahçemize ve evlerimize tecavüz edilerek inşaat yapılmıştı. Çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 21.02.2003 tarih ve 1693 sayılı kararı ile yıkımına karar verilmiş ve belediyesi yıkmadığı için uzunca bir süre didişmiş ve sonunda yıktırmıştım.

Belediye Başkanı ve Fen işleri Müdürünü de şikayet etmiştim. Belediye Başkanı hakkında soruşturma izni verilmemiş ancak Fen İşleri Müdürü ceza almıştı fakat rahşan affı ile cezası ertelenmişti.

03,02,2009 akşamı Bayramiçten dönerken herzaman yaptığım gibi Altınolukta bulunan evime uğradım. Kapıyı açıp imar rezaletini görünce şok oldum. Hemen Jandarmaya gidip durumu anlattım. Ertesi sabah çiçeklerimin üzerinde sıva yapan ameleler ile tartışıp yine jandarmaya şikayete gittim. Adamlar hem arazime girmiş sıva yapıyorlar hemde bana saldırıyorlardı.

Neyse özetlersem aranızda bunun için bulunamadım. Hepinizi çok görmek istiyordum. Malesef göremedim. Bundan dolayı da üzgünüm ve kızgınım. Zaten Altınoluk Belediye Başkanını bir başka konudan içeri atmışlar. İnşallah hiç çıkamaz.

Hala Altınoluktayım. İnşaatı Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna ihbar ve şikayet ettim. Sağolsun Kurul Bşk. Yrd.sı Y. Mimar Oktay Ekinci olayı anlatmamız için fırsat verdi. ve hem projeye hem Altınoluk Sit Koruma Amaçlı İmar planına uymayan inşaatın mühürlenerek durdurulması için belediyesine yazı yazdı. Herhalde bu gün veya yarın inşaat mühürlenir de rahat bir nefes alır, nöbet tutmaktan kurtuluruz.

Bu arada şok haber şu: nasıl becermişlerse tabi belediyesindeki yandaşları marifetiyle projelerini de kuruldan onaylatmışlar.

Tekrar özür dilerim. Hepinizi görmek istiyordum. Ama olmadı. Özellikle turco dan özür diliyorum beni anlayacağınızı umuyorum.

Saygılar

Oğuz Karsan 16-02-2009 13:45

3 Eklenti(ler)
Birkaç resim koyarsam belki felaketin boyutunu daha iyi algılayabilirsiniz.

Eklenti 62983

İşte tarihi evimin bahçesinde, pencere açılması bile yasak iken, nasıl becerdilerse bir de balkon yapmışlar ve bu hali ile kuruldan da onaylatmışlar.

Eklenti 62988

Soldaki ev benim evim plaketi görülüyor. Buna rağmen iskelelerini tutturmak için sıvalara çivi çakmışlar ve dökmüşler. Ben bir tane kiremitimi bile kuruldan izin almadan değiştiremiyorum. Onlar nasıl becermişler?

Eklenti 62985

Yine arka bahçemden Elma ağacımın ve biberiyelerimin yanından aldığım görüntü. Nasıl muhteşem değil mi?

Malum seçimler yaklaşıyor. Daha önce de aynı şekilde inşaat yapmışlar ve 8 yıl sonra yıktırmayı başarmıştım. İnşallah bu sefer af filan çıkmaz.

Selamlar.

snowman77 16-02-2009 14:28

Flaşh flaşh flaşh... Ağaçlar.net'in kalbi dün Yalova'da attı!

Gündüz çalıştığım için iş çıkışı 17:00-17:30 arası toplantı yerine ulaştığımda bile toplantının ne kadar keyifli geçmiş olduğu herkesin yüz ifadesinden, ellerinden (fidanlar, hediyeler,çelikler...) ve yerdeki poşet içerisindeki diğer paylaşılan fidan vs. lerden gayet net belliydi.:D
Cafenin üst katında Selahattin Yılmaz, Todor, Cemal Sansar, Kudret, Turco Hüseyin Ovak ile kısa da olsa görüşebilmekten mutluluk duydum.

Toplantıya gelip görüşemediğim diğer arkadaşlar elinize ayağınıza sağlık.

Kgursan ve diğer hediye getiren arkadaşlara teşekkür ederim.(Kgursan kasımpatı fidelerinizden aldım;))
Bu toplantıyı düzenliyen ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.Bir dahaki toplantıyı iple çekiyorum.

Güler 16-02-2009 15:10

Sevgili Oğuz Karsan, Allah yardımcınız olsun. Böyleleri ile uğraşmak zor olur, sanırım.

Süha Şendoğan 16-02-2009 18:44

Arkadaşlar birkaç resim de ben ekledim.Galeriden izleyebilirsiniz.
Sevgili Oğuz Karsan geçmiş olsun.İnşallah birdahaki toplantıda bir arada oluruz.
Katılan arkadaşlara tekrar teşekkürler..

İnci Akalp 16-02-2009 19:01

çok teşekkürler

Sevgili arkadaşlar,
Bu benim ilk katıldığım Ağaçlar Net toplantısıydı. Çok mutlu olarak eve döndüm, sıcak, paylaşımcı, çok keyifli bir toplantıydı. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederim. Böylesine bilgiyi ve sevgiyi paylaşabilenlerle bir arada olmak gerçekten bir ayrıcalık.

yeni toplantılarda görüşmek üzere...

Hüseyin Ovak 16-02-2009 21:00

Merhabalar;
Herkesin bahsettiği gibi toplantı fevkalede güzel geçti...Sanırım ev sahiplerinin misafirperverliğinden olsa gerek,Yalova toplantıları oldukça samimi bir havada geçiyor.
Organizasyonda emeği geçen Sayın SANSAR ailesi ve Sayın TURCO'ya çok teşekkür ederim.Yalova sayın turco'ya yaramış,Emeklilikte Cemal Bey'e...Güler hanımın gül çelikleri ve sohbeti herkesin içini ısıttı.Sayın Kgurkan'ın hediyeleri,Sebo'nun Ginko ları,Baldaş'ın çay tohumları,Selahattin Hoca nın bilgi paylaşımları...Her şey çok güzeldi...B5A lı çilekler sayın Todor'un aklında kalmış ama benim de aklım Sayın Todor'un topraksız tarımla ÇİLEK projesinde kaldı...Gerçekten ilginç,yaratıcı ve profesyonel bir proje...Çilek yetiştiricileri,sayın Todor'dan danışmanlık hizmeti almalı bence...
Kudret bey,sayın metoks,sayın pearls,sayın Şükran ayalp,baldaş ve babası,Beyaz orkide ve arkadaşı,Halim17,sayın Tufan ve son anda toplantıya katılan snowman77... Herkese bu güzel gün ve bilgi paylaşımları için teşekkürler... İyi ki varsın ağaçlar net..

Nariel 16-02-2009 21:50

Yine harika bir toplantı olmuş:) Keşke buna da katılabilseydim.. Umarım yakın zamanda daha kolay gidebileceğim bir yerde toplantı olur, onu inşallah kaçırmam. Daha birçok saygıdeğer üyemizle tanışmak harika olacaktı, bir dahaki sefere..

zenfree 16-02-2009 22:11

Toplantının iyi geçmesine sevindim. Çilekleri görünce kendi adıma üzüldüm.:(
Fotograflar için teşekkürler. Gitmiş kadar oldum.:)

kgursan 17-02-2009 00:28

Yalova'daki süs bitkileri üretimi

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nariçi (Mesaj 361084)
Madem toplandınız bari bir bilgi edinelim. Potansiyel olarak ekonomik yerinide belirler. Yalovada toplam fidanlık ve çiçekçilik katagorisinde kaçar hektar veya dekar alanda üretim veya çalışma yapılıyor. Kuşbakışı öğrenelim. Herkese selam.

Türkiyede süs bitkileri hakkında rakam ,veri bulmak çok zor. TÜİK Tarımsal Yapı ve üretim ve istatistiklerinde (aylık yayınlanır) Süs Bitkileri verileri yok. Süs bitkileri tarım üretimi değil miş gibi.:rolleyes:Tarım il müdürlüklerinin verileri de güvensiz ama mecburen kullanılıyor.Nasrettin hoca gibi: Birisi sormuş "Havada kaç yıldız var hocam?" Hoca cevaplamış 100 tane. Nereden biliyorsun hocam? İnanmıyorsan say demiş hoca. Biz de öyleyiz verilere inanmasak bile kabul etmek zorundayız. 3 Yalan vardır.: Yalan, kuruklu yalan ve İstatistik:D

Hazırladığım bilgiyi buraya aktaracağım biraz uzun olacak ama;

YALOVA ÇİÇEKÇİLİĞİNİN GÜNÜMÜZDEKİ DURUMU Kamil Gürsan Atatürk Bah.Kül.Araş Enst./Yalova
Yalova’da yaklaşık 50 yıldır çiçekçilik yapılmaktadır. Plastik örtünün olmadığı zamanlarda demir cam seralarda yetiştirilen çiçekler İstanbul mezatlarında satılarak ailelere önemli gelir sağlamışlardır. İzmir ve Antalya’da çiçekçilik başlamadan önce Yalova’lı çiçekçiler çiçekten önemli gelirler sağlamışlardır. O zamanlar çiçekçilik en karlı tarım kollarından birisi olmuştur.
Yalova da çiçekçilik ilk önce Laledere ve Koru köyde kesme çiçek yetiştiriciliği ile başlamış ve çevreye yayılmıştır. 1980 den sonra saksı çiçeği yetiştiriciliği önem kazanmış ve gelişmiştir. Bu gün tüm Türkiye'de yetiştirilen saksılı bitkilerin % 70 i Yalovada yetiştirilmektedir.
Tarım il müdürlüğü verilerine göre 1998 yılında Yalova’da 2431 dekar alanda süs bitkisi yetiştirilmektedir. En fazla yetiştirilen süs bitkilerinin başında kesme çiçekler (Karanfil, gül, kasımpatı, gladiol ve frezya ) gelmektedir. Bunun yanında 40-50 işletmede ve toplam net 155 dekar alanda 4 milyon civarında saksı çiçeği üretilmektedir. Bunların dışında Mevsimlik çiçekler ve park-bahçe (dış mekan) süs bitkileri yetiştiriciliği de Yalova’da önemli yer tutmaktadır.

Bu gün bu veriler elbette değişti. Dış mekan bitkileri ve saksılı salon bitkileri üretimi önemli şekilde arttığı tahmin edilmektedir. Saksılı bitki üreticileri SASBÜD adı altında dernek oluşturdular.

Kudret 17-02-2009 01:37

Birde benİmde üye olduğum ancak hiç bir faaliyeti olmayan **** benim göremediğim YASBİR (YALOVA İLİ İÇ VE DIŞ MEKAN SÜS BİTKİLERİ ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ) var. :p :rolleyes:

Todor 17-02-2009 04:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hüseyin Ovak (Mesaj 361848)
B5A lı çilekler sayın Todor'un aklında kalmış ama benim de aklım Sayın Todor'un topraksız tarımla ÇİLEK projesinde kaldı...Gerçekten ilginç,yaratıcı ve profesyonel bir proje...Çilek yetiştiricileri,sayın Todor'dan danışmanlık hizmeti almalı bence...

Henüz fikir jimnastiğinden (moda deyimiyle beyin fırtınası) başka bir şey değil. Güveniniz için teşekkürler.:)

Güler 17-02-2009 05:20

Sevgili kgursan ve Kudret, bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Atatürk.Bah.Kül.Araş.Enst./Yalova'dan faydalandığımız pek çok kitaplar aldık.
Manyas dönüşünde sık sık Koru köy'e uğrar evim ve eş dost için kesme çiçekler; Lillyum, şebboy ve frezya alırım. 1/4 fiyata gelir bana.

habibe 17-02-2009 08:31

Yalovalı arkadaşlarımız her zaman iyi ev sahipliği yapmışlardır. Hepsi candır. O kadar niyetliydim ki, resimlere bakınırken bir ara gitmemişliğimi unutup, kendimi aradı gözlerim. :) eh yani!.. pes dedim kendime :) :o

Sevgili Turco, bu sefer kısmet olmadı. Bir dahaki toplantıya katılırım inşallah.
Hepinize sevgiler selamlar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025