agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   Ziya Soner Çiftliği toplantısı (31 Ağustos 2008) (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/10075.htm)

malina 26-08-2008 22:20

Ziya Soner Çiftliği toplantısı (31 Ağustos 2008)

Ziya Soner'e kararlaştırdığımız bir günde, toplu bir ziyaret yapabiliriz. Gelmek isteyenler var mı?

Galeri: Ziya Soner Çiftliği (31 Ağustos 2008)

ephesos 26-08-2008 22:54

Neden olmasın , çok merak ediyorum Ziya beyi ve serasını ve tabikide cattleyalarını.

Sayın preacox hocam pastorella araştırdığım kadarı ile yurt dışında bile bırakın dizi varyasyonunu basitbir hybriti bile bulmak imkansıza yakın , elinde olanlarda satmıyor gösterip sadece bende var havalarıyla diğerlerini kıskandırarak mutlu oluyorlar.
Memleketimizde bu hybriti bulabileceğimize hiç ihtimal bile vermemiştim .
Bunu ancak gerçekten bu işi kalpten severek yapan arkadaşlar anlayacaktır.
Teşekkürler bu süper haber için.

eylems 27-08-2008 09:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 271929)
Ziya Soner'e kararlaştırdığımız bir günde, toplu bir ziyaret yapabiliriz. Gelmek isteyenler var mı?

Ben gelmek isterim.

malina 28-08-2008 21:51

Hafta sonu uygun mu?

Pazar günü bir toplantı ayarlayabiliriz.

Gelmek isteyeceğini düşündüğünüz arkadaşlara MSN de dahil olmak üzere hızla ulaşırsanız, burayı okumalarını beklememiş oluruz.

eylems 28-08-2008 22:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 272728)
Hafta sonu uygun mu?

Pazar günü bir toplantı ayarlayabiliriz.

Gelmek isteyeceğini düşündüğünüz arkadaşlara MSN de dahil olmak üzere hızla ulaşırsanız, burayı okumalarını beklememiş oluruz.

Hafta sonu bana uygun.

eylems 29-08-2008 17:38

Vitrinlerde orkideleri açmış vaziyette görünce içimizdeki yağlar eriyor. Alıyoruz evimizin en nadide yerine yerleştiriyoruz. Sonuçta bu güzelliği daim etmek için bitkimizin ihtiyacı olan besinleri vermemiz gerekli. Hocam toplu alım konusunda ön ayak olurmusunuz?

Güler 29-08-2008 20:30

Ben de gelmek istiyorum. Belirli bir yerde buluşma olacak mı?

malina 29-08-2008 20:57

Doğrudan orada da buluşabiliriz. Sanırım öğleden sonra olur. Saat 14'ten sonra...

Sizler önerilerinizi yazar mısınız?

http://www.ziyasoner.com.tr/images/ulasim.JPG

eylems 30-08-2008 03:02

Sayın Malina, bilgiler için teşekkür ederim. Doğrudan orada buluşmak fikrinize katılıyorum. Belki ulaşım konusunda güçlük çeken ve gelmeyi çok isteyen arkadaşlarımızda olabilir. O mevkiden geçen otobüs hatları hakkında bilgi vermeniz mümkün mü? (Karşıda oturduğum için oradan hangi hattaki otobüslerin geçtiğini bilmiyorum.)

Ludisa Excellence 30-08-2008 11:22

Alıntı:

Belki ulaşım konusunda güçlük çeken ve gelmeyi çok isteyen arkadaşlarımızda olabilir.
Kesinlikle!

Alıntı:

O mevkiden geçen otobüs hatları hakkında bilgi vermeniz mümkün mü? (Karşıda oturduğum için oradan hangi hattaki otobüslerin geçtiğini bilmiyorum.)
Gerçi direkt sorunuzuz sn. malinaya sormuşsunuz ama...

Ben bir konuyu atlamışım!
İDO Eylül ün 14 üne kadar Avcılar dan hafta sonları sefer yapmıyormuş.
Şayet yapsaidi;
40 dk.da Kadıköy'de 40-50 dk.da da Ümraniyede olunurdu.
Hem rahat gidilirdi ( malüm deniz otobüsü ) hemde kısmen daha kısa sürerdi yolculuk.

Şimdi;
Deniz ulaşımı olmadığına göre remen işkence başlıyor demek; :(

Sn. eylems;
Beylikdüzü nde oturduğunuzu tahmin ediyorum;
Eee komşu sayılırız:D;
Şimdi oradan ya Avcılar a gelip metrobüsle Topkapı güzelgâhına gideceksiniz **** diretk Beylikdüzü-Yenibosna arabaları ile Yenibosna ya oradan yine metrobüs-topkapı güzelâhı...
(Avcılar metrobüs daha mantıklı, en azında ayakta gidilmememiş olunur!)
(Beylik düzünden avcılar 15 dk.(+) avcılar-topkapı 25 dk (=) 40 dk)

Sonra Topkapıda inilip,
Topkapı-Ümraniye hattına binilecek artık trafiğin durumuna göre min 2.5 saat sonra ümraniye.
Ümraniye ye hiç otobüsle gitmedim artık oradanda ömerli mevkii sorulur elbelt 30-40 dk. minibüs...(ömerli mevkii)(Ümraniye çarşıda inilirse...)

Kusuruma bakmayın ama dedim ya işkence diye.Bu sıcakta birde günlerden pazar, araçlar tıklım tıklımken indi bindi min 4 araç ve 3.5- 4 saat...
Bu yolu hergün tepenlere;
Allah sabır versin!
(Unutmadan; birde bunun geri gelmesi var gerçi oraya gidip kim geri dönmek ister onu bilemem.)

Birlikte gidilicek denince denizotobüsü bana çok cazip gelmişti.Avcılar denizotobüsü ile kadıköy e gelinir,oradan da gidilecek güzelgâha binilirdi ama...:(

Tabi, daha da altarnatifi nasıl olur bilmemem ama bilen varsa lütfen bizimle paylaşsın!

eylems 30-08-2008 14:04

Sayın Ludisa Excellence, komşu olmamıza sevindim. Ayrıntılı ulaşım bilgisi için çok teşekkür ederim. Yol güzergahını gözümde canlandırdım ve hemen eniştemi aradım. Piknik bahanesi ile kandırmaya çalışıyorum (otomobille rahat gelmek için ;) ). Yinede güzergahı yazmanız otobüsle gelecekler açısından iyi oldu. Oradan geri gelmek konusuna ise; sayın Ziya Soner Bey izin verirse orkidelerin arasına ikametimi aldırmayı düşünüyorum.:p

Güler 30-08-2008 16:29

Sevgili arkadaşlar, ben Silivri'deyim. Ziya Soner bey'in çiftliğine gitmeyi arzu ediyorum. Niyetim saat onbir gibi buradan çıkmak. Arabam Honda civic. Arzu eden 3 arkadaşı daha alabilirim. Ama dönüşüm olmayacak, koşu olduğu için yollarda tıkanıklık olabilir diye Gayrettepe'de kalmayı planlıyorum. Bu durumu göz önüne alarak lütfen bana mesaj atın.

praecox 30-08-2008 20:52

Ziya bey ile görüşüldü. Yarın saat 14:00 den sonra çiftlikte olacağını söyledi.
Ağaçlar.net olarak saat 14:00 den sonra orda toplanacak şekilde ayarlamalarınızı yapmanız uygun olur.

snowman77 31-08-2008 10:29

Arkadaşlar fotoğraflarınızı ve gözlemlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum...

Güler 31-08-2008 19:43

Baktım, şimdiye kadar kimse birşey yazmamış. Biliyorsunuz ben sabırsızım, hemen dal dokami dalıyorum.
Sabahleyin saat onbirde Sılivri'den hareket ettim ve Avcılar'da arkadaşımız Ludisa Exellence'yi aldım. Uzunca bir yolculuktan sonra sohbet ede ede Hobi bahçesine geldik. Burada biraz mola verdik, doğa hayranları arkadaşlarımızın yetiştirdikleri biber, domates, patlıcanları gördük.
Yolumuza devam ederek, Ziya Soner bey'in çiftliğine ulaştık. Sayın Praecox bizleri bekliyordu. Arkadaşımız eylems de ailesiyle birlikte geldiler. Biz sohbeti koyulaştırmiştık ki Sayın Malina ve sayın Ziya bey geldiler.
Ziya bey çok kibar, zarif ve işini de bir o kadar bilen biri. Bizlere hoş ikramlarda bulundular, teşekkür ederiz.
Daha sonra çiftliği dolaştık, sanırım orkide hayranı olan dostlar mutlaka görmeliler, çıldırmamak elde değil. İki dönümlük sera sırf orkidelerle dolu ve saksılar kocaman kocaman.
Bu aralar çiçek açmalarını istemedikleri için (Ramazan bayramından sonra açsın istiyorlar) serayı biraz daha az ışıklı tutmuşlar, o yüzden üzerlerinde çiçek yoktu. Eğer bir de çiçekli halini görseydik, herhalde tası tarağı oraya serer hiçbirimiz oradan ayrılmak istemezdik. Sizler Ludisa'yı görmeliydiniz. Çocuğun hayranlıktan sanki dili tutulmuştu. Vakit olsa eminim her saksıyı tek tek inceleyecekti. Sayın Praecox'un yanından hiç ayrılmıyor, yığınla sorular soruyordu.
Ziya bey de çiçekler hakkında bize çok faydalı bilgiler verdiler, mesela ben ki güllere bu kadar meraklıyım, gül makasının ayrı bir makas olduğunu kendilerinden öğrendim ve mutlaka elde etmeliyim dedim.
Bahçe dolaşmamız çok keyifle son buldu, kendilerine teşekkür ederek saat beşbuçuk, altı civarı oradan ayrıldık.
Resim mi? Çektik tabii, bakalım kim yükleyecek?
Sayın Malina ve sayın Praecox, bize bu imkânı sağladığınız için teşekkür ederiz.

eylems 31-08-2008 20:00

Ziya Soner Çiftliği gezisi çok güzeldi. Ziya Bey her bitkinin başında durup tek tek bitkiler hakkında bilgi vermekten yorulmadı, bizde dinlemekten usanmadık. Güllerin budanmasına kadar ayrıntılı anlatımları oldu. Çok büyük bir sera alanında, Cattleya ve Cymbidium'ları var. Cattleya almaya yeltendim ama şuan için evimde yer kalmadığı ve bitkinin gereksinimi olan sıcaklık farkını yaratamıyacağımdan dolayı ellerim boş fakat bilgili döndüğümü düşünüyorum. Ayrıca sayın Malina'nın çok hoş hediyeleri oldu. Sayın Ziya Soner, Praecox, Malina, Ludisa Excellence, Güler sizlerle tanışmaktan çok memnun oldum. Bu buluşmayı sağlayan www.ağaçlar.net' e teşekkürlerimi sunarım.

Güler hanım, fotoğraf eklemeyi yazmışsınız. Gezi boyunca fotoğraf makinasını hep elimde taşıdım, hayranlık duymaktan fotoğraf çekmeyi unutmuşum.:(

Sayın Malina kurabiyeler enfesti. Ellerinize sağlık.

Ludisa Excellence 31-08-2008 20:42

Alıntı:

Sizler Ludisa'yı görmeliydiniz. Çocuğun hayranlıktan sanki dili tutulmuştu. Vakit olsa eminim her saksıyı tek tek inceleyecekti. Sayın Praecox'un yanından hiç ayrılmıyor, yığınla sorular soruyordu.
Şey, kem, küm...
Çocuk derken... :)

Tamam daha çocuğum ama, gerçekten de hiç çocukluk yapacak bir yer değil orası.
Hayranlığın vermiş olduğu sarhoşlukla sağınıza veya solunuza döndüğünüzde saksılarından taşmış olan catt. ları zedelememek adeta elde değil. :D

Cym. lar iki kişinin ancak taşıyacağı boyda catt. lar ise yetişkin bir insan karışından biraz daha uzun...:eek:
Doğru, dilim tutulmuştu!
Hani bir '' ahhh! '' çekmiştim ya Güler Hanım;
Kendime geldim ondan sonra.:D

Çiçeksiz olsalarda benim için çok şey ifade etti o sera gezisi.
Samimi olarak söylüyorum sn. malina ve sn. praecox ile tanışmak benim için çok geç kalınmış bir adımdı.

Zaten size minnettarım Güler Hanım! Sizlerle tanışmak ise ayrı bir kıvanç kaynağı.
Birde oraya, buradan otobüsle mi gidilirmiş?
Sn. eylems ile tanışmakta ayrı biz zevkti tabi.
Ziya Bey e teşekkürlerimi zaten yakında en güzel şekilde sunacağım!

Tamamda;
Kimse dev benjaminden, şirin mi şirin muz ağaçlarından, cycaslardan, bodur meyva ağaçlarından(...) bahsetmemiş.

Eeee;
Artık onları da gidince görürsünüz diyelim. :)

Tüm samimiyetimle;
teşekkürler

malina 31-08-2008 21:13

Eve yeni geldim. Hobi bahçesine gidip bu haftanın hasadını da yaptık çünkü :)

Güler'le tanışmıştım, "çocuk"(!) ve Eylems'le tanışmak çok güzeldi :)
Çektiğim fotoğrafları yarın eklerim.

Güler 31-08-2008 21:42

Sayın Malina eğer link açarsanız ben de eklemek istiyorum.

praecox 31-08-2008 23:20

Eve ben ancak bu saate girebildim. (bkz. mesaj yazış vakti-15dk) Yazacak çok şey var ama yarın yine erken kalkmak gerek.

Güler hanımı yeniden görmek, EYlemsi ve Ludisia Excellence'yi tanımak bir zevkti.

cemal.S 01-09-2008 06:12

Merhabalar !

Ziya beyin çiftliği ile ilgili arkadaşlarımızın yazdıkları o kadar güzelki inanın bir kaç defa okudum. Resimleri dört gözle bekler oldum.
Katılan bütün arkadaşları kutluyorum. Bir araya gelmek ve bir şeyleri paylaşmanın önemini, verdiği mutluluğu anlatır gibi yazdıklarınız.

Ellerinize yüreklerinize sağlık.

Saygıyla.

malina 01-09-2008 11:24

Ziya Soner Çiftliği (31 Ağustos 2008)

Güler 01-09-2008 12:34

Ziya Soner çiftliğinde çektiğim bazı resimleri yükledim. Resim çekmekte hiç başarılı olmadığımı çok iyi biliyorum, ama ne yapalım? ''Koyunun bulunmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi'' derlermiş misali, artık idare edin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025