agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Agaclar.net Toplantı ve Gezileri
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-07-2007, 11:47   #31
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Merhabalar!
Şu anda yazıyı okudum inanın elim ayağım tutuldu. Samet Halıcı arkadaşımız durumu o kadar güzel anlatmışki belki çözümler bile yazının içinde ne dersiniz? Yazmayayım diye direniyorum kendi kendime ama inanın kendime hakim olamadım. Yazacağım buradan yazacağım. O zaman desene Cemal bu yıl tatilde bir günlüğünede olsa Yusufelindeki güzellikleri görmeye gitmek zorunda kaldı. Yeniden kuymağın tadına varmak kolay olmayacak ama olsun değer inanın. Geçen yıl gittiğimde yaklaşık elli kişi gecenin onbirinde sanki bizi bütün çaybahçesi karşılar gibi karşılamışlardı. Onu hayatımı bırakın ölsen üzerimde otlar bitse yine unutamam. Kısacası kendi halinde ancak grurlu ve onurlu çok sevecen ve içten insanların yaşadığı Yusufeli samimiyetle Anadoluyu fazlası ile temsil ediyor. Gecenin on ikisinde kırk yıllık dost gibi oynanan altı kişilik tavlayı nasıl unuturum. Birbirlerine ne o lur yek at yok bana se lazım şeklindeki tam bir dosluk ve paylaşımı nasıl unuturum. Birde bakın işin en önemlisi belkide biliyormusunuz arkadaşların ifadesi ile aktarıyorum. Yusufelinde cezaevi yok denince iyice çılgına dönmüştüm sevinçten. Arkadaşlardan kaymakam beyin koruması ve şöfürü idi sanırım bunları ifade edince ben dayanamadım ve dedimki ;

-Peki o zaman sizin burda hiç kavga gürültü suç işleyen efendim hırsızlık olmazmı. Gülerek altı arkadaştan aldığım cevap şuydu;
-****** kavgada olur kız kaçırmada ancak büyükler bir araya gelirler ve işi tatlıya bağlayıp hallederler. Ben bir anda tambir şaşkınlıktan sonra inanın dilim tutuldu.
- Peki mevcut ceza evini ne yaptınız boş boş duruyormu. Hep beraber gülüşmeler ve işte hayatımda duyduğum en güzel cevap.
- Hiç boş tutarmıyız yeniden döşedik ve KÜTÜPHANE YAPTIK. Siz gelin o zaman bir Anadolu delisinin halini düşünün. Gerisi tamamen size kalmış. Tavlada yendiler ama olsun değdi doğrusu zaten bu muhabbette benim pek oyun alacağımda yoktu sanırım. Hesaplarımı merak ettiniz değilmi? Bir ordu şeklinde hepimiz kasaya koştuk ama boşuna hesaplar ödendi dendi. Al sana bir şaşkınlık daha. Daha neler neler.

Şimdi kalkacaksın yerinde duracaksın ve seyredeceksin yapma Cemal kendine gel kendine sen duramassın hatta bu formdaki hiç kimse ilgisiz kalamaz. Bu kültürün yok olmasına seyirci kalmak benim insanıma yapılacak en büyük kötülüktür. Yok olacak sadece buda değil işin devamı dahada vahim. Öyle güzellikler gördümki Yusufelinde bunları anlatmaya benim F kılavyem çok güdük kalır. Görüp yaşamak lazım derim. Hele su kavuşan diye bir yer var Çoruhun iki kolunun birleştiği yer hemen ilçenin çıkışında. Gidip sabahın altısında kuş sesleri arasında o uğultuyu dinleyen oradan ayrılamaz denemesi bedava.

Biraz uzun oldu lutfen bağışlayın. Kendimi tutamadım ben yine.

Saygıyla kalın.

Düzenleyen cemal.S : 25-07-2007 saat 00:16
cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025