agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Agaclar.net Toplantı ve Gezileri
(https)

Beğeni Düzeni533Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-03-2013, 14:20   #1
Ağaçsever

eylülbelde's Avatar

Giriş Tarihi: 06-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nariel Mesajı Göster
Ben de aynı öneride bulunmuştum, ne iyi olur toplanıp gitsek bir bilen eşliğinde. Ben de labada, kuzukulağı, radika, körmen, rezene, turpotu-hardal gibi yabanileri ayırt edebiliyorum. Bunların yanında başka şeyleri de ayırabilsem ne iyi olurdu, mesela hodan, eşek marulu, şevketi bostan, yemlik, yabani kuşkonmaz vb..
Bir ay içinde bu teklifi yeniden yineleyelim o zaman Nariel.

Bu arada hodan(Heybeliada'da), şevketi bostan(Büyükada idi yanılmıyorsam) ve yemlik otuna(komşumuz Sivaslı,bu çevrede hiç rastlamadık yemlik otuna fakat Antalya'da toplayan kadınlara denk gelip tanışmıştık bu otla) doğada görmüşlüğüm var,birlikte denk gelebiliriz belki.

Kantaron, sinirli ot, civan perçemi. Bu otlara rastlamak için ormana bile gitmeye gerek yok. Ben kendi adıma bu otları tanımakta pek zorluk çekmiyorum mesela Nariel fakat bir otu tanımak ismini,cismini bilmek değil tabi, kullanım şekli, dozu, faydaları, belki bunlar konusunda da yol alabilmiş olurum.
Karabaş otu mesela,taze toplanıp çayı içildiğinde boğazı ferahlatıyor,balgam söktürüyor. Kantaron, sinirli ot, böğürtlen yaprağı açık yaralara sürüldüğünde iyileşme süreci hızlanıyor. Gibi gibi..
İsterim ki başka otların da lezzeti,şifasıyla tanışayım.

cemal.S beğendi.
eylülbelde Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2013, 07:38   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eylülbelde Mesajı Göster
Kantaron, sinirli ot, böğürtlen yaprağı açık yaralara sürüldüğünde iyileşme süreci hızlanıyor. Gibi gibi..
İsterim ki başka otların da lezzeti,şifasıyla tanışayım.
Diğerlerini pek bilmiyorum ama kantaronun ağrı kesici özelliğini olduğuna tanığım ve bu özelliği ile kullandığımı söyleyebilirim.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025