agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-calismalari/)
-   -   agaclar.net Dergi'de yazmak ister misiniz? (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-calismalari/3451.htm)

seratblyz 30-12-2009 23:11

Merhabalar,
Doğa'yı seviyor, düşündüklerimi yazıya dökmeyi seviyorum. Bitkiler konusunda çok büyük bilgi birikimim yok. Fakat sevgi ve bu sevginin temelinde bir ilgi duyuyorum. Şu an içinde bulunduğum üniversitede de "Halkbilimi" dergisi ekibindeyim. Sürekli yazacak olamasam da doğa ve ağaçlar ile ilgili yazılarım oldukça, dergi için değerlendirmeniz için göndermek isterim. Bence üretilen bilgilerin kalıcılığı ve akıldaki bilgilerin yerli yerine oturması açısından yazının ve yazıyı tetikleyen derginin işlevi çok büyük. Bu işe bu yönden el atılması da ayrıca hoşuma gitti. Bazı yazılarıma bakmak isteyenler için blogum:
http://gelisineakisina.blogspot.com

Teşekkürler

malina 30-12-2009 23:23

Dergi işinin takibini yapacak bir ekip oluşturursak tekrar yaparız.

Güler 31-12-2009 07:49

Sayın malina, toplantılarda da arkadaşların çoğu dergi konusuna değiniyorlar.
Derginin devam etmesini isteyenler çok.
İsterseniz ekip için birkaç arkadaşa teklif götürebilirim.

oppss! 02-01-2010 17:10

İllustrasyon konusunda yardımcı olabilirim...

Cumhur Tonba 02-01-2010 21:07

Dergi arasına röportaj eklenebilir. Çiftçi kuruluşları (Zirai Donatım, yağlı tohumlar, kalkınma kooperatifleri, Ya da 60-120 dönüm arazisi olan ve çiftçilikle geçimini sağlayan bir çiftçinin tanıtılması gibi. Her halde bunu yapabilirim. Aslında daha geniş bir şekilde yardımım olmasını arzu ediyorum. Fakat ne yapabilirim bilmiyorum. Yapabileceğimi sandığınız hizmetler olursa her zaman hazırım. İstediğiniz kadar zaman ayırabilirim.
Tüm samimiyetimle yazdım. Lütfen ne iş olsa yaparım abi diyenler grubunda addetmeyin.

malina 02-01-2010 22:21

Alıntı:

Dergi arasına röportaj eklenebilir. Çiftçi kuruluşları (Zirai Donatım, yağlı tohumlar, kalkınma kooperatifleri, Ya da 60-120 dönüm arazisi olan ve çiftçilikle geçimini sağlayan bir çiftçinin tanıtılması gibi.
Hemen başlayın o zaman :)

Elime yazı gelmezse nasıl dergi hazırlayabilirim?

Cumhur Tonba 02-01-2010 22:55

Pazartesi günü başlıyorum.

Cumhur Tonba 27-01-2010 00:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GezginDagci (Mesaj 549544)
Selamlar,
Doğada olmak için çok ayırabiliyorum. Ve özellikle dağa gittiğim tırmanış yaptığım zamanları bir hikaye tadında yazmaya çalışıyorum.
Okuyan arkadaşlar keyif aldıklarını söylüyorlar. Bu yazılara isterseniz dergide de yer verebilirisniz...
Son yazımın linki;
http://blog.milliyet.com.tr/Bulutlar...?BlogNo=199931
tesekkurler...

Çok harika Cem Bey. Hatta bu yazıları ayrı bir başlıkta yayınlarsanız zevkle takip ederiz. Teşekkürler.

serder 28-02-2010 23:25

Dergimizi yaşama çağırmak için ara arada olsa konuya yazmak konuyu canlı tutacaktır. Facebookda paylaştım ve ara ara paylaşmaya devam edeceğim. Bir fark yaratmak umuduyla.

glacier_ 02-03-2010 01:22

yardımcı olabilirim dergi için.resimler benden :)

ayselug 15-04-2010 04:59

Bende yardımcı olmak istiyorum. Her konuda ;)

piranit 12-05-2010 00:40

Hazırım

Katkım olursa sevinirim

xenkebikec 20-07-2010 09:22

Şahsi fikrim derginin e-dergi formatından çıkarak basılı, abone ya da dağıtım ağı ile ulaşılabilir ve makul bir ücretli olması projeyi daha gerçekçi kılacaktır. Tabi bu iş de başka bir profesyonellik gerektirmektedir. Kısacası keşke Ağaçlar.net'in dergisi olsada gidip satın alsam okusam.

Ymüh 20-07-2010 09:31

Kendi uzmanlık alanım olan sulama sistemleri ve su yönetimi konusunda yayımlanmış yazılarımı paylaşabilir ve merak edilen konular üzerine elimden geldiğince paylaşımda bulunmaktan mutluluk duyarım.

malina 20-07-2010 12:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ymüh (Mesaj 674435)
Kendi uzmanlık alanım olan sulama sistemleri ve su yönetimi konusunda yayımlanmış yazılarımı paylaşabilir ve merak edilen konular üzerine elimden geldiğince paylaşımda bulunmaktan mutluluk duyarım.

Bu konuya (sulama sistemleri ve su yönetimi) özel bir sayı çıkarabiliriz...
Sizin için uygun mu?

selim_50 20-07-2010 16:15

Şahsi fikrim derginin e-dergi formatından çıkarak basılı, abone ya da dağıtım ağı ile ulaşılabilir ve makul bir ücretli olması projeyi daha gerçekçi kılacaktır. Tabi bu iş de başka bir profesyonellik gerektirmektedir. Kısacası keşke Ağaçlar.net'in dergisi olsada gidip satın alsam okusam.

bu fikre bende katılıyorum, e-dergi olarak değil de basılı yayın olarak çok güzel olurdu, site üzerinden yıllık abonelik yapılarak maliyetler karşılanabilir.

VeyselÖZKAN 28-07-2010 14:50

Yazmayı seviyorum ama yazarım deyipte yazamayabilirim de? Yazmak o an ki ruh hali ile birleşince daha güzel olmakta sanki buna inanmışımdır hep. herşeyden önce istemek, isteyince yapamayacağı olay yoktur insanoğlunun sanıyorum. Yazma işini siz değerli üyeler kadar kaliteli yapabileceğime inanıyorum da inanmıyorum da o şıkka biraz uzak kaldım sanki. Ancak eğer bir katkım olacak ise okulumda ki eğitim görevlileri ile konusabilir onlar ile belirlenmiş olan konularda röpartajlar yapabiliyorum sanırım okul sezonları içerisinde

namly 28-07-2010 19:50

Bende Yardım etmek isterim konu Bitkler Ve İnsanların Bilgi Paylaşması olunca herşeye varım Okudugum Bölümün bir cok pozitif Etkisi olacagı kanısındayım Bu yardım işinde Yanlız şuan Sitede daha cok acemiyim Onun için ne nerde Kim kimdir bİlmiyorum

malina 28-07-2010 21:12

Biraz zaman geçsin, görüşelim :)

aygün 29-07-2010 09:21

Konuk yazar köşesi olsa aslında...
Veysel Özkan' ın dediği gibi benzer kaygılar taşıyorum. Hani, tamam yazarım deyip aksatmak zorunda kalırsam hoş olmaz.

dlk 22-09-2010 17:38

***.bu siteyi çok sevdim.dergi veya başka bir konuda en ufak bir katkım dahi olsa çok mutlu olurum.sağlık personeliyim.bitkilerle sağlık konusu arasındaki bağlar hakkıda yardımım olabilir.birde yemek yapmayı çok severim.size değişik tarifler gönderebilirim.hatta isterseniz fotoğraflarım.meslek hayatımda gebe bebek ve çocuklarla çok ilgilendim.bu konularla ilgili basit ve güncel bilgilerimi paylaşabilirim.mesela gebelikte nasıl beslenilmeli.bebeklik dönemi aşıları.çocukların zihinsel psikolojik ve sosyal gelişimleri için anne babanın yapabileceği basit davranışlar gibi.okumaya meraklı biriyim.sık kitap okumaya çalışırım.kitabı okuyup özet bilgiler vererek tanıtımını yapabilirim.bu sinema filmleri içinde geçerli.ödüllü bulmaca bilmece veya zeka soruları bulunarak okuyanların dikkatleri çekilebilir.tabi ödül fidan veya tohum olmalı.anatemaya uygun.bunun gibi birçok şey olabilir.bunlar ilk etapta aklıma gelenler.

glacier_ 24-09-2010 10:28

konuyu yakın takip etmekteyim.bir serada iç mekan bitkiler üzerine çalışıyorum.ihtiyaç duyulduğu anda sizinle bilgi ve birikimleri paylaşabilirim

malina 24-09-2010 13:22

Katkıda bulunacağını yazmakla yetinmek yerine, yazılarınızı gönderseniz şimdiye kadar bir dergi çıkaracak yazı birikmiş olurdu :)

Yazılarınızı agaclar@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

Pusarık 21-12-2012 21:49

Dergi çıkarılması için bir çalışma var mı? Son sayı 2008 tarihli, epey bir ara verilmiş.

Konunun güncellenmesi için neler yapabiliriz, bir katkı sağlayabilir miyiz?

memet 21-12-2012 21:56

Ben bir ara uğraştım, bazı arkadaşlar sağolsunlar yazı da hazırladılar ama, söz verenlerin çoğu katılmadı yazılar da dergi çıkaracak kadar olmadı.

Pusarık 21-12-2012 22:41

Sayın memet, üyeler belki bir işaret bekliyorlardır, ne dersiniz? 2008'den bu yana çok şey değişti. Sitede de üye sirkülasyonu epey değişime uğramıştır herhalde.

İsterseniz siz bir start verin, bakalım yankısı nasıl olur?

memet 21-12-2012 23:33

Geçen sefer başlıkları tarayıp bilgi içeren mesajları olanları aramış onlara öneride bulunmuştum. Dediğim gibi sonuç bir sayı çıkarmaya yetmedi. Bir kaç aylık yazı birikmeli bir sonraki sayı için yeterli döküman olmalı kimse böyle bir zora girmedi. Anca yeterli sayıda gönüllü çıkar yazı yazacağını garanti ederse girişilir, geçen seferki hüsrandan sonra çok hevesli değillim açıkçası.

Pusarık 22-12-2012 00:16

Peki daha önce dergi çıkarken gelen yazılara göre mi, yoksa her ay için belirlenen konuya göre mi çıkıyordu dergi?

Mesela, bir önce ki ay en çok hangi başlıklar tıklanmış görme imkanı varmı? Eğer istatistik yapılıyorsa reyting için, öncelik bu konulara verilebilir. Gündemde olan konu için yazmak daha cazip gelebilir ilgileneceklere. Okunacağını bilerek yazmak zevklidir.

Sizler yönetim kadrosundayken hüsran derseniz, üyeler cesaret edemez ki...

Siz bir kez daha el atın, hevesinizi kırmadan belki ummadığınız süpriz yazılar gelir. Denemeden bilemezsiniz ki...

Mine Pakkaner 22-12-2012 02:40

Dergi çıkarmak ciddi bir konu, çok da ciddi uğraş istiyor. İş sadece yazıyla bitmiyor, sonrasında arkada hummalı bir faaliyet başlıyor. Başta Malina teknik arkadaşlarımız günlerce çalışıyorlar. Üyeler sadece bir konuda yazıyor, teknik ekip haftalarca emek veriyor.

Dergi için konuk yazarlarımızdan veya üyelerimizden neler beklemiştik bir bakalım;
  • Yazılar her ay 20-25 gün öncesinden elimizde olmalı, her yazar 2 konu yedekli yazı yollamalı.
  • Mevsimine uygun konular öncelikli olmalı.
  • Fotoğraflar yüksek çözünürlükte ve sayfa düzenine göre seçim yapabileceğimiz bollukta olmalı.
  • Yazı yollayan üyelerimiz niye benimki bu ay yayımlanmadı diye kapris yapmamalı.
  • Yazılardan teknik nitelikte olanlar için uzman görüşü alınacağı unutulmamalı. Yazıların redaksiyondan geçirileceği de kabul edilmeli.
  • Yazı yollayacağına söz veren üye sözünü tutmalı.

Bu gibi konularda maalesef sürekliliği sağlayamadık. Özel sayı çıkaralım dedik ona da heves olmadı. Şimdi şöyle yapalım isterseniz. Mevsimlik dergi çıkaracağız diye başlayalım. Yılda dört sayı.

Buyrun ilkbahar sayısı için yazı topluyoruz. Dergi mart başında çıkacak. Son yazı ve fotoğraflar teslim tarihi Şubat 1 . Ana konu ilkbahar.

Bakalım neler toplayacağız, yetecek mi? Bundan da önemlisi sürekliliği olacak mı? Arada bir sayı çıkan dergi anlamsız ve başarısız bir girişim çünkü.

Pusarık 22-12-2012 11:34

Merhaba Mine Hanım,

Cevabi yazınızı görünce çok sevindim:) Hele verdiğiniz bilgiler tam sormak istediğim şeylerdi. Ben başka bir konuda sizden fikir almak için yazacaktım ama çok yoğun olduğunuzu okuduğum için rahatsız etmeyim demiştim.

Meslek Odamızın dergisi için yapılan çalışmardan biliyorum ne kadar zorlu bir süreç olduğunu. Benim düşüncem şuydu, madem burda paylaşım içindeyiz o zaman emeği de paylaşmalıyız. Her gün değişik başlıklarda herşeyi yazıyoruz, neden bunu dergide daha derli toplu, faydalı şekilde yapmayalım.

Öneriniz çok güzel, ana konu ilkbahar. Üyeler ilkbahar için neler düşünüyor, neler hazırlanıyor, doğa ana bizden neler bekliyor, kendisi neler hazırlıyor gibi alt başlıklar olabilir mi?

Nasıl uygun olur bilemiyorum ama bunun duyurusu forum sayfasında, üyelerin dikkatini çekecek gibi yapılabilir mi? Belki birileri hadi yazın demeyi bekliyordur:)

Teşekkür ederim ilgilenip cevapladığınız için.

Saygılar..

Charlaux 22-12-2012 13:52

Ben aslinda bitkiler ve gumrukler hakkinda bir yazi yazmak istiyorum,su anda bildiklerimi toparliyorum ama uygun mudur bilemiyorum.

malina 22-12-2012 13:59

Her yazının bir okuyucusu vardır... agaclar.net üyelerinin ilgi alanı epey geniş.

Nedense bu başlıkta, "Şunu yazdım, şu kadar fotoğrafla birlikte agaclar@gmail.com adresine gönderdim" yazıları yok, hala derginin çevresinde dönme var :)

Laf değil, icraat, haydi göreyim :)

Ben fakir 22-12-2012 16:37

Dergi için hazırlanan yazıların hangi adrese gitmesi gerekiyor?

Bir editör adını kastediyorum.

Harun Parlak 22-12-2012 16:42

Yazılarınızı agaclar@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

sabah 22-12-2012 16:50

2013 İlkbahar Sayısı için yeni bir başlık açılsa iyi olmaz mı?:rolleyes:

malina 22-12-2012 17:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sabah (Mesaj 1073412)
2013 İlkbahar Sayısı için yeni bir başlık açılsa iyi olmaz mı?:rolleyes:

Yazmaya niyetli yeterli sayıda kişi buraya yazarsa, yeni konu açarım :)

loveforlife 22-12-2012 17:42

İki yılı aşkın bir süre boyunca belediyenin çıkardığı bir derginin ve web sitesinin yayın editörlüğünü yapmış, ayrıca yerel medyada köşe yazarı olarak güncel konulara değinmiş biri olarak; karınca kararınca katkım olabilir dergi için. Şayet uygun görülürse dergi için görev almaktan mutluluk duyarım.

malina 22-12-2012 18:04

Çok sevinirim. Yazıları düzeltme işi epey zaman alıyor. Malum ne de/dalar, ne de soru takıları ayrı yazılıyor :)
Diğerlerini saymıyorum bile...

Bu göreve talip olacak 2 kişi daha var mı?

Ben fakir 22-12-2012 18:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1073457)
Çok sevinirim. Yazıları düzeltme işi epey zaman alıyor. Malum ne de/dalar, ne de soru takıları ayrı yazılıyor :)
Diğerlerini saymıyorum bile...

Bu göreve talip olacak 2 kişi daha var mı?

Gerekliyse, yaparım.

sabah 22-12-2012 18:29

(Uzman ya da profesyonel arkadaş çıkmazsa ilgilenebilirim.:rolleyes:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025