agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Agaclar.net Çalışmaları
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-09-2010, 22:35   #11
Ağaç Dostu

Uzaylı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Ben daha faaliyete başlamadım ama lazım olabilecek herşeyi not etmek , planlamak, dosyalamak gibi bir huyum var. İnternetten, Ağaçlar netten öğrendiğim ve uygulamaya koymak üzere not aldığım şeylerin bir çoğunu sular seller gibi ezberlemişim. Bunu geçen gün Görümcemlerin balkonunda Enişteyle İzmirdeki evinin ve dikilideki yazlığının durumu hakkında konuşurken bir açıldım anlatmaya başladığımda. Bir ara soluklandığımda gözlerimi kocaman açarak eşime bakıp, ben ne kadar çok şey öğrenmişim ya dedim. Ama onların hallerini görmeliydiniz.Hepsi gözlerini kocaman açmıştı ve sessizliği eşim bozdu ve vay be dedi. Sanki Bitki uzmanıymışım gibi Enişte sorular sormaya başladı; heyecanla.Bakarız onuda araştırırız dedim. Ağaçlar netten bahsettim. Tüm bilgiler ve Hoşgeldin dilekleri için teşekkürler.

Önceden aldığım notlara göre:
EYLÜL
Tohum Ekimi: Karaturp, Kırmızıturp, Ispanak, Marul, Dereotu, Tere, Roka.

Fide Ekimi : Soğan, Sarımsak.

Doğadan Hasat: Sumak, Adaçayı, Boşhapla, Kekik, Defne Yaprağı.

EKİM

Tohum Ekimi: Soğan, Sarımsak, Mercimek, Roka, Dereotu, Bakla.

Fide Ekimi: Marul

Doğadan Hasat: Kestane, Merki Mantarı, Adaçayı, Boşhapla, Kekik, Defne Yaprağı, Turpotu, Ebegümeci.

Kaynak:İmece Evi Org ( İmece Takvimi )

Havuç için geç kalsamda, ben yine de denemek istiyorum.

Not : Tarla Komşumuz çok iyi insanlar ve pazarcılık yapıyorlar, Bana kerevizi çimlendirmek zordur; sakın uğraşma biz fide alıp ekiyoruz, sana biraz fidelerden verelim sen onları ek dediler. Köydekilerin kış sebzelerini hep fide alıp ektiklerini görüyorum.Tohumdan yetiştirmek için steril yastıklar hazırlamak gerektiğinden olabilir.Bilginize.

Size iyi hazırlıklar; Darısı Benim başıma İnşallah.

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025