![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
![]() Eveeeeeet son kez güzelleşen havayı değenlendirdik... ![]() Bu hafta ilk defa mangalın tadına doydum... Kısaca ; 2 saatlik bir çalışmanın ardından biraz orman turu ve voleybol oynadık. Aslında evimde fazlalıkları hafiften bahçeye aktarama başladım... İlk seferde iki adet malta eriği fidesi transfer ettim... Bahçemizdeki son işlerimiz şunlar: Sırasıyla bezelyeler, baklalar yeşil soğan fisillerimizin ekimi yapıldı... Hatta bezelyeleri önce sırıklayıp ardından her sırığa 5 adet tohum etrafladık... Kıvırcıklarımızı çapaladık, 5 adet turp toplanıp afiyetle rokalarımızı süsledi... Biraz daha çilek köklenip dağıtıldı... Naneler sıfırdan bunanıp kekiklerin yanınada bir kaç kök ekildi... Bir önceki gün topladığımız amerikan marulları ve fazlaca elimizde bulunan lahanalar değişik boy ve ebatlera göre yine değişik yerlere ekildi... Yani bahçemiz tamamen fullendi... Boş yer kalmadı... " İşte söz: Biz ektik deli deli Allah versin dolu dolu... " diyerek 3 genç ormana poşatlerle daldık.... 3-5 çeşit mantar ve özellikle 10 kg. fazla töngel,(muşmula) bir kaç tane kestane vs. vs. orman ürünlerini iç ettik... İşte akadaşlar son gidişimizi de bu şekilde sonlandırdık... Babacığım da bu hafta sonu arabayla köye gideceğinden, benim bir dahaki bahçe ziyaretim büyük ihtimalle kurban bayramı sonrasına kalacak... Buradan sn. Nükhet hnm'a teşekkür ile birlikte oradaki tohumlarına bir zarar gelmesin diye almasını rica ediyorum... Çünkü çardağımız bugün kü gibi bir yağmurda rahatlıkla ıslanacaktır... Kimseye bir zararımız dokunmasın değil mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|