![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu.
|
sevgili dostlar afınıza sığınarak bizim buradaki tarlalarda özellikle bahçelerde sebzeler için en büyük zararlı danaburnu denilen böcek türüdür.sebze fidanlarını köklerinin hemen üstünden koparıp bitkilerin ölümüne sebebiyet veriyorlar.bu zararlı umarım sizin bahçede yoktur. çoğunlukla toprakta soluncanların bıraktığı gibi toprakta kabarık yollar oluşturdukları için solucan olduğu sanılarak çoğu kez ben dahi yanılarak solucanları topraktan atmak için çok uğraştığım olmuştur. karıncaların ve danaburunların doğal düşmanı tavuklardır. ancak onlarda kaş yapıyım derken göz çıkarır misali tümden bitkilere zarar verirler.ukalalık ettiysem özür dilerim. saygılar |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemizde danaburnu yok!
Çok şükür ki bahçemizde danaburnu (Gryllotalpa vulgaris) yok Bahtiyar02. Hatta zararlı olabilecek (karıncalar hariç) başka haşerat da yoktu. Bol bol solucan vardı, solucan da toprağın arısı zaten. Karıncalar da yaprak bitlerinin çobanları olduğundan potansiyel tehlike ama biyolojik önlemlerimiz var çok şükür. Karıncalar da kireci görünce tası tarağı toplayıp, kireçsize göçmüşlerdi, ancak göçettikleri yer de bellenecek alanda kaldığından solucanları kesmekle kalmamış, onların yuvalarını da başlarına yıkmıştım! (işleri ne, yeniden yapsınlar, büyük şehrin yükünü taşımıyorlar ya! ) Önceki mesajlarımda karıncaların kaçışırken rol aldıkları, korku filmi ayarındaki videoyu linklendirmiştim.Danaburnu çiftlik gübresinde ve nemli toprakta çok oluyor, hobi bahçemizde de nem ve gübre olduğundan olmayacak demek değil tabii de ben rastlamadım, rastlamak da istemiyorum. gece danaburnu yerine kuşburnu'nu tercih eden forum kişisi! |
|
|
|
|
|
#3 |
|
agaclar.net
|
Bu hafta sonu planınız ne? ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Haftasonu planı!
Bugün (16.5.09, Cumartesi) büyük kızın doğum günü, sanırım en kalabalık doğum gününü kutlayacağız. Pazar belirsiz, aslında bahçemiz için börülce, maş ve bombay fasulye vs. ekmek için gitmek istiyorum ama zor gibi (evde uzun süredir bekleyen işler, vs.). gece bahçeye gitmek isteyen, hayatın ve büyük şehrin cenderesindeki forum kişisi ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
ölüm ve reenkarnasyon'a dair
Alıntı:
arada devamsızlarım olsa da ben sözümdeyim, daha yeni başladık. Hem o kadar solucanı ve karınca yuvasını boşuna kesip parçalamadık herhalde. Bakın buraya yazıyorum, bu bahçe bu yıl temiz bir bahçe olacak, kışın bile ölüme direnecek. gece Hızır ile İlyas'ın, gül bile olmadığı halde buluştuğu bahçenin, ölümüne değil reenkarnasyonuna inanan forum kişisi! |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doğa severliliğinizi biliyor ve sizleri kutluyorum. Yalnız mesajlarınızın en altına yazdığınız yazılara da bayılıyorum, nereden bulursunuz da yazarsınız şaşıyorum, Bunlar zaman zaman ya bir cevap **** bir yerlere dokundurma da olabiliyor, Aynen devam edin, çünkü çok hoş. Evet bizim gönen çayı da senin avatarın'kinden daha açık renkli forum insanı. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Ah.Ah. Gönen çayından ne balıklar yedik ve suyundan ne çaylar demledik. Sene 1975. Gönen çayının denize döküldüğü yerde Kulübe Ada denilen ve bir tarafı deniz, bir tarafı Gönen çayı ve bir tarafı bataklık olan 120 dönümlük arazide Alman Çiftliğinde Stajer memurken danaları beslerdik. Su gönen çayından. Balık denizden. Ne günlerdi. Geceleri kumsalda ateşi yakar balıkçıları beklerdik. Orada 4-5 ay Robinson hayatı yaşardık. Çok güzel günlerdi. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
agaclar.net
|
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15582 Adıyaman'da kurulan hobi bahçesi yazılarını taşıdım. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2009
|
Habersiz gelen yatılı misafirlerimiz dolayısıyla çok umutlar ekerek beklediğim bu pazar biz ne yazik ki gelemiyoruz. Oysa tohumlarım hazırlanmış, cherry domateslerim kocaman fide olmuş şekilde (yakında çiçeklenecekler) toprakla buluşmayı bekliyorlardı bu hafta. Sayın Gece için söz verdiğim yer fıstıkları dahi duruyor. ( papağana yedirmedim ) ![]() Ne yazık ki beklemek durumundayım bir sonraki haftaya.. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemizden haberler...
Cigdemdogan; misafir kısmeti ile gelirmiş, bahçeye bu hafta gelemedik diye üzülmeyin, o misafirlerin kısmeti bahçemize bir şekilde yansır, merak etmeyin. Hatta yansıdı belki de; getirecekleriniz için yerimiz, çapalanmış olarak ekim, dikime hazır şu an. Siz gelin yeter! Bu hafta, Cumartesi gidemeyince ve pazar için bekleyen işleri temizlemeyi düşünürken, malina'nın fani oluşumuzu hatırlatan "ölüm"lü yazısı ile titreyip kendime geldim ve pazar, çocukları kaptığım gibi öğümce'ye koştum. Malina, "sürünerek" dediği için, pek çoğumuzca sürünmek olarak tabir ettiği belediye otobüsü yoluyla hem de! Evet, hani arabası olmayanların "nasıl giderim?" deyip de "137 no'lu otobüsle" yanıtını pek ciddiye almadıkları o 137 no'lu midibüsle, üstelik yanıma bodyguard olarak kerimelerimi de alarak, bindiim gittim, "bekleyen işler beklesin, bahçe beklemez!" diyerek. Güzergah çok güzel, saatlerine uyduğunuzda ulaşım da da sorun yok! Tavsiye ederim, ancak gidiş-gelişi sonraya bırakıp, bahçeye gelir isek: Geçen hafta gidip ektiğimiz bitkiler cümbür cemaat " ya ne var bu bahçede, bu kadar yazılıp okunuyor!" deyip başlarını topraktan çıkarmışlar, bir hafta içinde bu kadar büyüyeceklerini beklemiyordum. Onlar da tercihlerini benim gibi "beklemek" yönünde kullanmamış olacaklar ki beni çocuk gibi sevindirdiler. Hele enginar, hele enginar, bir haftada iki gonca peydahlayıvermiş lakin ne yazık ki, şu bizim düşük çözünürlüklü korku filminin yıldızı olan, "zavallı" dediğimiz karıncalar var ya, bu goncalar yoluyla bizden yıkılan yuvalarının intikamını almaya başlamışlar da haberimiz yok. Buna biyolojik yoldan bir dur demeliyiz arkadaşlar. Bilgisi olan ya da "ben iyi arar, bulurum, enginarlardan karıncaları defederiz" diyenlerimiz de tohumlarımız gibi yapıp, beklemesinler, forum sizden hizmet bekler. Hizmet demişken, biliyorsunuz bahçemizin bel ameliyesi geçen hafta bitmişti, bu hafta da çapa işi bitti! "Tezekti, topaçtı" diyenleri; topaç gibi, nurtopu gibi bitkilerimiz karşılayacak sadece! ![]() Bahçeye yeni ekilenler mi? Olmaz mı canım, ha bire fasulye ektim. Maş fasulyelerinden başlayıp, bombay fasulyeleri ile devam edip, "yahu şunların ortası yok mu, biri cüce biri dev" der bizim forumdaşlar diye de orta boy bakliyat olarak, börülce (karnıkara) ile devam edip, nohut ile noktayı koydum (malum, noktaya en benzeyen nohut ). Çardağın iki yönüne de birkaç kök, su kabağı iyi olur diye düşündüm, düşünmekle kalmayıp ekiverdim. Bu yaz bahçeye gelenlerin öyle güzel nostaljik maşrapaları olacak ki, "necefli maşrapa" ööyle bakakalacak, göreceksiniz! "Karanfilimiz yok" demiştim ya önceden, birkaç çelik getirip toprakla buluşturdum, yanlarına da yalnızlık çekmesin diye yarenlik etmek üzere, gül tohumu (evet tohum!) ekiverdim. Du(r) bakalım! Bahçemizde durum şimdilik bu. Bu günlük benden bu kadar! gece cendereyi kırıp, gitmek istediği bahçemize, gidilmeyen yoldan da olsa giden forum insanı! |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende özür dileyerek cumartesi ve pazar işe devam ettim... Bitmesini umarken evde boya badana işleri... Akşam 18:00 de eve gelip boya yapmak adamı bitiriyor... Ama gönlüm gitmekten yanaydı... Gidemedim. Gönlümü saat 24:00 den sonra bahçeme ayırdım. Saat 02:30 sıraları yatağa attım. Bugün inanın işyerinde ölü gibiyim... Uyukluyorum... Neyse... Allah nasip ederse çok yakın zamanda buluşacağız malina'ya inat... |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen haftanın fotoğrafları.
Alıntı:
![]() Evet gördüğünüz üzere süre doldu, bahçeye bekleniyorsunuz! Üsttekiler çürümesin diye çoktan çocuklarca gereği yapıldı. ![]() Bunlar da sizi bekleyen çileklerimiz. ![]() Gelmezseniz başka dökmezler haberiniz olsun! 'Karıncaların intikamı' demiştik ya! Bakın! ![]() Bahçemizin sulanmasında hortum haricinde başka araçlar da kullanıldı, maksat yapraklara su değmesin! ![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemizin bitkileri
Bahçemizdeki bitkilerimizin pazar günü itibariyle görünümleri aşağıdaki gibiydi, şimdi kimbilir ne kadar oldular? Bebek karpuzlarımız ![]() Mısır (Meryem hanımdan) ![]() Bir başka mısırımız ![]() kabak fidesi ![]() Ve narin domateslerimiz ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sol bölüme sırasıyla maş fasulyelerimiz, bombay fasulyelerimiz, börülcelerimiz ve nohutlarımız ekildi. Ekilen kısım, çayır çimen ile çardak arası ve hizası. ![]() Çardağın arkasındaki kısım da çapalanıp fıstıklarımız vs. için boş bırakıldı. ![]() Ekilen ve ekilmeyen bölüme yandan bakış, arka planda yeni komşularımızın yeni yapılan çardakları. ![]() Bu güzeller güzeli, rengarenk çiçek de yeni sulanmış bahçemize bu işler nasıl oluyor, öğrenmeye, ablalarıyla elele bahçeler arasında gezmeye gelmişti. ![]() Yeni komşularımız ile laflarken, paparazzi kısmısının en küçüğü yarı çıplak bir halde, amele yanığı için her türlü şartı gerçekleştirmiş geceyi fotoğraflayıvermiş! ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Soğan ve Sarımsaklardan haberler var.
Soğan ve sarımsaklar mı? Bakın ekrandan size el sallıyorlar ![]() Soğanlar Sarımsaklar ![]() Fesleğen ve dereotlarına gelince; çimlenen yeni bitkiler vardı ancak katılan gübre nedeniyle çoğunluk yabancı otlardaydı, tam seçilecek boyda olmadıklarından onları fotoğraflamadım. Ekililerimizi hem gider gitmez(susuzdular), hem de akşam suladık şimdi coşmuşlardır, hatta soğan ve sarımsaklar kazılmak bile istiyorlardır. gece 'bakalım soracaklar mı' diye soğan sarımsakları sağa veya sola değilde sona bırakan forum kişisi! |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçem kireçtir benim!
Esas neden asit baz dengesinin sağlanması olarak biliyorum. Asit oranı yüksek olan topraklara atılıyor. Ezberden atılmıyor, toprak analizi sonrası, gerekliyse atılıyor. Ayrıca pratik olarak karıncaları uzaklaştırdığına tanık oldum, bu konudaki tesir süresini henüz bilmiyorum. gece forumda araştırma yapmadan, (forumda) önceki okuduklarına göre yazan forum üyesi! Not: Yukarıda genelleştirerek söyledim ama şimdi belirtme ihtiyacı duydum "Bu yere..." atılma nedeni; yaptırılan toprak analizi sonucu atılmasının daha uygun görülmesi. Düzenleyen gece : 26-05-2009 saat 02:21 Neden: not bölümü eklendi. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
|
Sevgili Gece ve şirin ailesi bizimle çok güzel resimler paylaşmışlar ve yaptıklarını çok güzel anlatmışlar. Çok teşekkürler. Bu hafta yoğunluk nedeniyle siteye girememiştim. Şu an itibariyle halen babamın Fenerbahçe Spor Klübünde oy kullanıp gelmesini bekliyorum sabırsızlıkla. Bizim evde kimsenin gündemi kimseye uymadığından bir araya gelip birşeyler yapmamız hayli zor oluyor. Biraz akşamüstüne kalıcaz fakat bu hafta da gidemezsem hobi bahçemize çok üzülecektim. Umarım oraya vardığımızda Gece gibi benden daha bilgili birileri vardır; ( Bu hafta gelecek olan varmı bilemiyorum.) Çünkü tohumları direk toprağa dikip sulama konusunda çok tecrübeli değilim. Yukarda anlatılanları okuyunca da biraz ürktüm nasıl yapmam gerekiyor diye ![]() Götüreceğim sırık cherry domatesler artık fide olmaktan çıktı. Üzerinde tomurcukları var sanki bugün yarın açacaklar gibi. Çok yakında herkes domates yemeye gelebilir ![]() Bu kadar büyüdükten sora toprağa geçirince tutar mı acaba? İşte böyle korkularım var şu an, bakalım gidince neler olacak nasıl başa çıkacağım ![]() Hepinize sevgiler. Döndüğümde herşeyi elime yüzüme bulaştırmış olmaktan utanmazsam, sizinle olan biteni burada paylaşacağım ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Akşamüstü olabilir tabii, sulama ve ekim dikim için sabah erkenden daha kötü ama öğle saatlerinden çok daha iyi bir zaman dilimi, uzun kollu olmak iyi bir de (Riva -tatlı su- kenarı, sivrisinek gerçeği!). Gidememişseniz üzülecek olan sadece siz ve aileniz değilsiniz! ![]() Alıntı:
Gittiyseniz siz farketmişsinizdir ama henüz gidemeyenler için söylüyorum; merak etmeyin bizden kimse olmasa da bahçemizde Meryem hanım ve Alaattin bey (Yemyeşşil ekibi) sürekli bulunuyor. Çekinmeden soru sorabilir, destek alabilirsiniz. Kiraz domatesleri yemek için sabırsızlanıyorum. Paylaşımlarınızı heyecanla bekliyoruz. Size ve ailenize sevgiler. gece G.Lucas'ın kulaklarını çınlatan forum üyesi! |
||
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
|
Eveeet ![]() Çok şükür ki geç de olsa güç de olsa gidebildik. (Geç olma sebebini yazdım Güç olma sebebini de sonra anlatacağım.) Ve bayıldık!!! O yüzden diyorum ki şimdiye dek gitmemiş olanlar; orda fotoğraflardan çok daha fazlası var. Kesinlikle gidilip görülmeli. Bir kere o güzel kuş seslerini ( ki bülbül olduğunu söylediler, ) fotoğraflardan duyamazsınız. O ortamın enerjisini fotoğraflardan hissedemezsiniz. Ve çok tatlı Meryem hanım ve Alaattin beyin yardımsever dostluğunu buradan paylaşıp bilemezsiniz. Bu nedenlerle herkes en az bir defa oraya gitmeli. Bir defadan sonrası zaten gelecektir diye düşünüyorum. Ve tembeller için de bir haberim var; gerçekten sevgili Gece, Malina, Güler Hanım, Zenfree (ve hatırlayamadım başka kimler gitmişti kusuruma bakmasınlar) işlerin en zor kısımlarını yapmışlar. Ellerine sağlık.. Sizlere bir iş kalmamış gönül rahatlığıyla gidip sefasını sürebilirsiniz ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
Şimdi gelelim güç olma sebebine bir hayli eğlendirici bir kısımdı bizim için. Evden çıkabildiğimizde saat 15:00'i geçiyordu. Bir an önce Yemyeşil'e varmak istiyoruz fakat hiç levha göremeden geçmişiz. Cam ocağını görünce geçtiğimizi anladık ve geri döndük. Köyde bir abiye sorduk; Yemyeşil hobi bahçesi diye yok bilemediler. Sonra bir abi -Haaa dedi. -Siz " ekim dikim işleri davası " onu mu arıyorsunuz? -Hah dedik aynen budur. -Alaattin'in yeri orası dedi ve tarif etti sağolsun. Tabi ekim dikim işleri davası bizim dilimize takıldı. ![]() Yemyeşil'in tüm levhaları birer birer kırılmış kaldırılmış vs. En sonuncusunu da geçen gün İski devirmiş.Tam kapıda girişte olan yalnızca tek bir yönden gelenlere gözüküyor. O da malesef bizim geldiğimiz yön değildi )Yeni gidecek olanlar bizim gibi görmeden geçmeyin. Köylülere bol bol sorun hatta "Yemyesil hobi bahçeleri" diye değil "ekim dikim davası yapılan yer" "Alaattin'in yeri" falan diye sorun. Daha kolay cevap alırsınız ![]() Evet kocaman olmuş cherry fidelerimi sonunda toprakla buluşturabildim. Bir tanede mısır fidesi diktim. Yine papağanımın yemlerinde olan mısırlardan çimlendirmiştim. Tohumlara cesaret edemedim. Ne yalan söyleyeyim; yerine bile karar veremedim. Düzeninizi bozar mıyım diye biraz korktum. Bu arada Meryem abla çok yardımcı oldu yeri seçmemde. Bir gün önce de Vildan hanımlar geldi dedi (sanırım biber) fidelerini ektikleri yerleri gösterdi. Çardağın arkasıda bayağı ekilmiş durumda, az bir yer kalmış boş olarak. Tüm tohumları çardaktaki kutuya koydum. Tüm gidecekler haberiniz olsun! Soğan ve sarımsaklar resimlerdekinden biraz daha boylanmışlardı. Çilekler pembe pembeydi ama yine de en pembelerinden iki tanecik dayanamayıp yedim. Öyleyken bile çok lezzetli geldi. Ama orası farklı enerjisi olan ve çok bereketli bir yer Sevgili Gece kesinlikle haklı! (Artık Gece abi diyebilir miyim?) Meryem abla elinde taptaze yeni toplanmış marullarla geldi, koca bir poşet dolusu marulumuz oldu. Ve bu akşam yediğim için; tadının hayatımda yediğim en lezzetli marul olduğunu hiç abartmadan söyleyebilirim. Bereket kısmı marullarla bitmiyor. ![]() Alaattin abi de; Kafeteryanın orda bulunan ( Adını bilmediğim ama hani sarkan ve yolları kaplayan arsız bir çiçek var, mor mor bir sürü açan.) onun ucundan azıcık kopartabilir miyim diye sorunca, bana tüm kökleriyle öyle kocaman bir parça verdi ki keyfime diyecek yok doğrusu. O yüzden ben derim ki bu bereketli topraklara sizler de uğrayın.. ![]() Hep birlikte olursak orası çok daha eğlenceli olur.. Bayağı uzun bir yazı oldu. Aslında bitmedi ama papağanım uyumak için beni bekliyor. Devamı yarına artık. Fotoğrafları da yarın eklerim. Bu kadar uzunluğa sürç-i lisan ettiysem de affola. Hepinize sevgiler.. Düzenleyen cigdemdogan : 26-05-2009 saat 01:58 Neden: imla |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Orda fideleri dikerken de hep " -Noluur tutun yüzümü kara çıkarmayın." diye söylendim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
agaclar.net
|
30-31 mayısta giden olmadı sanırım. 6-7 haziranda gidecek var mı? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
gece, oradaydı.
gece, dün ani bir kararla, küçük kardeşini de alıp bahçemize gitti, ekililerimizi suladı, en çok kazılma ihtiyacı içerisindeki sarımsak ve soğanlarımızı kazıp, yakınlar, özenmişlerdir diye cigdemdogan'ların kiraz domateslerini de kazıp, hercai aybala ve zenfree'nin tenezzül etmediği çileklerimizin gönlünü alıp, vakit darlığından diğer işleri yapamayıp, o günün son 137 no'lu otobüsüyle döndüler. ![]() gece Riva deresindeki gökkuşağını kıskandıracak kuşları ve mini mini yavrularını görmeyen, dinlemeyenlere acıyan forum kişisi! Fotoğraflar (sıcak sıcak, dün çekildi bunlar! :![]() Akşam güneşine dönenler. ![]() çimlenen az sayıdaki maydanozlarımızdan birkaçı (diğerlerini karıncalar mı taşıdı, assolistliğe mi özeniyorlar bilinmez!) ![]() Domates, biber, nohut, fasulye gibi nimetler! ![]() Börülceler oynarken. Bahçemizde yalnızca sebze fidanı olduğunu düşünenleri düşündürecek fidanlarımız, bilin bakalım bu ne fidanı? |
|
|
|
![]() |
|
|