agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ağaçlar Hakkında Genel Konuşmalar (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-hakkinda-genel-konusmalar/)
-   -   Köyümün mezarlığını yeşillendirmek istiyorum (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-hakkinda-genel-konusmalar/5274.htm)

hakan7960 07-07-2009 13:44

Fotoların devamı

5 Eklenti(ler)
Fotoğrafların devamı burada...

sharpshooter 23-07-2009 12:45

hakan bey harikasınız.siteyi yeni keşfetmiş ve üye olmuş olmama rağmen sizin açtıgınız bu konuyu gorunce ilk mesajdan sonuna kadar okudum..gerçekten bir başarı öyküsü gibi...yaşımdan dolayı henüz size yardım edemiyorum ama dil olarak destek olarak sizi kutluyorum...gerçekten çok azimli ve kararlısınız...içinizdeki ağaç sevgisini en iyi bizim gibi(ağaçlar.net) içleri ağaç sevgisiyle dolup taşanlar anlayabilir...çalışmalarınıza devam etmenizi temenni ediyorum....sevgilerle...

Khan 24-07-2009 10:49

emeği geçen herkese bu özveri ve isteklilik için ben de teşekkür ederim.

hakan7960 24-07-2009 16:40

Sayın sharpshooter,senelerdir verdiğim cahiliyet ve neme lazımcılık mücadelesine karşı bana verdiğiniz destek için çok teşekkür ederim.Yaşımdan dolayı size yardım edemiyorum diye yazmışsınız bilmiyorum yaşınız nedir ama önemli olan inandığımız kararlı ve azimli olduğumuz bir konuda destek almak beni daha çok çalışmaya sevk eder.Ben bu konuda ki çalışmalarım da en büyük desteği AĞAÇLAR.NET ailesinde buldum.Herkese kucak dolusu selamlar ayrıca size de çok teşekkür ederim...

hakan7960 24-07-2009 16:41

Sevgili pigeontechs,bu konuda ki çalışmalarıma verdiğiniz destek için çok teşekkür ederim.Sevgiyle kalın...

hakan7960 28-07-2009 23:22

Merhaba Dostlar

Sevgili arkadaşlar,bugün yine mezarlıkta çalışmalar yaptım.Bildiğiniz gibi dikmiş olduğum kökfide çamların çapa ve sulama işlemlerine devam ettim.Geçen hafta yarısına yakın bölümünü sağolsun annem(77 yaşında) sulamış.Ben de geriye kalan kısmını bugün yine annemle birlikte çapalayıp suladık.Kök fide çamların %90'ı tutmuş.Bu beni çok sevindirdi tabi ki.Yağışların bu sene iyi gitmesi bu başarıyı yükseltti tabi ki.
Kuyulara atmış olduğum tane cevizlerde topraktan çıkıp boy göstermeye başlamışlar.Her sene geçtikçe çok güzel olacak herşey inşaallah.

Cumhur Tonba 29-07-2009 00:04

Cengiz Bey,
Sizin adınıza ben sevinç duyuyorum. Gurur duyulacak bir uğraşınız var. Keşke yakın olsa idk de size yardımcı olabilseydik. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Annenizinde o mubarek ellerinden öperim. Lütfen kendisine selamlarımı söyleyin.

hakan7960 30-07-2009 18:20

Sayın Cumhur TONBA,
Çok teşekkür ederim iltifatlarınız için.Ama inanınki bu işle uğraşmak bana bir görev oldu.İnsanın temel ihtiyaçları olurya hani benim de mezarlığın ağaçlandırma,yeşillendirme ve bakım işleri temel ana görevlerimden biri artık.Beynim bu olaya kilitlendi.Bu kilitte ölünceye kadar çözülmez:)))
Biz zaten ağaçlar net ailesi olarak uzak değiliz ki.Bakın her zaman birbirimizle bilgi alışverişinde bulunuyoruz derdimizi anlatıyoruz bir anlamda birlikteyiz.Biz her zaman beraberiz.Biz her zaman dostuz kardeşiz.Bu iyi düşüncelerinizle zaten bana yardımcı oluyorsunuz.Anneme selamlarınızı söyledim annem de aynı sevgi ve muhabbetle yanaklarınızdan öpüyor.Annemin de size ve tüm ağaçlar net dostlarımıza selamı var.Hoşça kalın...

fizikçi 30-07-2009 19:26

Çabanızı takdir ve hayranlıkla takip ediyorum. Bu kadar emeğin ve zahmetin karşılığını Allah mutlaka verecektir. Sağlık ve afiyet diliyorum sizin için.

ışığınız eksilmesin...

hakan7960 31-07-2009 20:46

Sayın fizikçi,size de çok teşekkür ederim.Zaten amacım bu dünyanın yeşil ve temiz olmasını istediğim kadar öbür dünya içinde birşeyler yapmak istiyorum.Buralardan göçüp gittiğimde arkamda bir eserim kalsın istiyorum.Ağaçlar net ailesi olarak bu ilgi ve alakanız beni çok duygulandırıyor.Tüm destek ve iyi dilekleriniz için tekrar teşekkürler.Sağlık ve mutlulukla kalın...

hakan7960 21-09-2009 13:00

Herkese iyi bayramlar

3 Eklenti(ler)
Tüm ağaçlar net dostlarımın mübarek Ramazan bayramını en içten dileklerimle kutlarım.Bayramınızı sevdiklerinizle beraber mutlu bir şekilde geçirmeniz dileğiyle.
Ben de bu Ramazan bayramını köyüm de(Çobanköy de)kardeşlerim,annem ve yeğenlerimle beraber geçirdim.Bayramlar insanları biraraya getirmeye bir vesile oluyor.Tabi ki tek eksiklik rahmetli babamın yanımızda olmayışıydı.Biz de hep beraber mezarı başında ziyaret ederek bayramı burada da kutladık.
Mezarlık ile ilgili yapmış olduğum çalışmalar boy göstermeye başladı.Ağaçlar ve fideler yavaş yavaş belirginleşiyor.Havaların yağışlı gitmesi bu yönden çok iyi oldu.Bu bayram ilginç gelişmeler oldu köyüm de.Eskiden bayram arifesinde sadece erkekler ikindi namazı çıkışı mezarlığa giderdi.Ama bu sene hem arife günü hem de bayramın birinci günü kadınlar da çocuklarda mezarlık ziyaretine gelmeye başladı.Büyük şehirlerde ki gibi kalabalık bir topluluk vardı.Ağaçlandırma çalışmalarım ile ilgili olumlu görüşler almaya başladım.Hiç kimse eskiden ne eleştirir ne olumlu karşılardı.Bu sene olumlu görüşler almaya ve yapılanlar hakkında iyi düşüncelerini belirtmeye başladıklarına şahit oluyorum.Hani bir söz vardır "Sabreden derviş muradına ermiş" diye.Demek ki sabretmek gerekliymiş.Bu sene inanın değişik birşeyler oluyor.İnşaallah devam eder böyle.Herkese selamlar...

Alonesmaug 08-10-2009 11:00

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Alonesmaug (Mesaj 409628)
Çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum.Bizim köyün mezarlığının üst kısmına da yaklaşık 10 yıl önce baya bi çam ağacı dikti köylüler.Bu arada köy Çorum'un güney kısmında ve pek ağaç yok.Şimdi köydeki insanların iyi bakması sonucu küçük bir çam ormanı oldu adeta.Bu yaz köye gidip fotolarını yayınlarım inşallah.

Bu mesajda belirttiğim fotoğrafları çektim ve şimdi yüklüyorum.Siz de köyünüze bu tip bir çalışma yapabilisiniz.Öğrendiğim kadarıyla bu çamların fidanları 3-5 lira civarı.Bu şekilde sıra sıra dikip 1-2 sene de ilgilenirseniz. 10-15 yıl sonra böyle olabilir sizin mezarlığınızın çevresi.Bu arada son fotoda ilerideki pek gözükmeyen yer mezarlıktır.
Saygılar!

hakan7960 09-10-2009 09:24

Sayın Alonesmaug, benim çalışmalarım hakkında ki iyi görüş ve temenileriniz için teşekkür ederim.Fotoğrafları inceledim.Çok güzel olmuş çam ağaçları.Kendilerini kurtarmışlar.
Benim dikkatimi çeken burada şu oldu;sizin ağaçlandırma yapılan yer taban arazi ve sanırım toprağı da verimli bir yer.Ağaçlar oldukça iyi yetişmiş.Benim çalışma yaptığım mezarlık toprağı ise çok kıraç ve aşırı killi ve kireçli.Bu benim ağaçları toprakta tutturmamı yavaşlatıyor ama ben yılmıyorum senede 50 ağaç tuttursam 10 senede 500 ağaç yapar buda bana yeter.
Herşey gönlünüzce olsun iyi günler...:))

Alonesmaug 09-10-2009 17:58

Rica ederim sizi desteklemek bizim görevimiz.Sonuçta siz bu dünyamızı ağaçlandırmaya çabalıyorsunuz ve ben de bu resimlerle size örnek göstermek ve sizi motive etmek istedim.İleride sizin mezarlığınız da bu büyüklükte ağaçlarla dolar umarım.Konunuzu takip etmeye devam edeceğim
Saygılar...

hakan7960 17-10-2009 15:46

Sayın Alonesmaug,tekrar ilginiz için teşekkür ederim.Evet çevremizi ve dünyayı ağaçlandırmaya bir damla da olsa katkım olsun diye uğraşıyorum.İnşaallah sizin de belirttiğiniz gibi diktiğim ağaçlar sizin mezarlıkta ki ağaçlar gibi olur.İyi niyet ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim.Sağolun..:)))

hakan7960 17-11-2009 12:19

Herkese merhaba

Arkadaşlar merhaba,Uzun bir süre sizler yazışamadık.Üzerinde çalışmakta olduğum köyümün mezarlığı ile ilgili çalışmalarıma devam ediyorum.Geçen hafta pazar günü yeni bir değişik bir yol olarak kozalaktan çıkarılmış olan çam tohumlarını annemle birlikte ektim.
Şu zamana kadar fide ve daha büyük fidan olarak diktiğim çam ağaçları toprağın verimsiz olaması nedeni ile zor uyum sağlamaktalar.Bu seferde tohumdan direk olarak bu toprakta yetişmesi ve çekirdekten uyum sağlaması için bu yolu seçtim.Tavşanlı orman işletmesinden temin etmiş olduğum çam tohumlarını, çapa ile ince bir çizgi açarak bu kanalın içine ektim ve üzerini hafifçe az bir şekilde kapattım.Binlerce tohum ekmiş oldum.Çünkü tohumlar 3 kg civarında vardı.Bir de böyle bir yol denemek istedim.Hem mali boyutu yok hem de çekirdekten bu toprakta yetişirse daha iyi olur diye düşündüm.
Ayrıca mezarlıkta ki ağaç ve fideleri doping olması için HÜMİK ASİT uygulaması yapmayı düşünüyorum.TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KONYA/ILGIN işletmesinde hümik asit üretimine başlamış.Bende bu kurumda çalıştığım için gerekli araştırmaları yaptım.1 ay sonra satışlara başlanacakmış.Ayrıca kurum elemanlarına indirim sağlanacakmış.Fiyatı da oldukça ekenomik.20 litreli bidonlar tahminim 36 tl.Bu hümik asit ile toprağı verimlı hale getirmek istiyorum.İnşaallah faydası olurda emeklerimiz boşa gitmez.Herkese selam ve sevgi ile hoşça kalın...

hakan7960 17-11-2009 12:29

Bu mesajı yazdığımda kıştan yeni çıkıyorduk ve bu senenin planlarını yapıyordum.Aradan 8/9 ay gibi bir zaman geçti ve o zamandan bu zamana epeyi yol kat ettik.Bu senenin bilançosu mezarlık için îyi bir sene oldu.İnşaallah her sene böyle bereketli geçer.Herkese selamlar:))))

hakan7960 01-01-2010 19:41

Tüm ağaçlar net dostlarımın yen yılını kutlarım.2010 yılı herkese sağlık,mutluluk ve başarı getirsin.:))))

hakan7960 17-02-2010 22:01

Herkese merhaba.Kış hemen hemen bitmek üzere.Bu sene eskişehir orman fidanlığından tüp çam getirerek ağaçlandırma çalışmalarına başlıyacağım.Yine ağaç dikimini çobanköy ilköğreti öğrencileri ile gerçekleştirmek istiyorum.Ayrıca [URL="www.cobankoy.com"]adlı köyümün internet sitesini yeniledim.Bunu da sizlerle paylaşmak istedim.Herkese selamlar.

agozce 18-02-2010 22:16

Merhaba, Haakan bey (ben bu başlığı ilk kez okuyorum. Nasıl fark etmedim anlamadım).

Bir öneri:

Babam da köyümüzün mezarlığını ağaçlandırmak istemişti. (Mersinde). Orman işletme Müdürlüğüne gitti. Durumu anlattı. İstediği kadar fidan verebileceklerini söylediler. Muhtar la birlikte köyü (zorlayarak) 600 tane ladin, katran ve göknar diktiler. Şu anda ağaçlar 3 yaşında. Sizde aynı yöntemi deneyebilirseniz, daha kısa sürede biter.

Orman işletme müdürlüğü bu konuda çok yardımcı oluyor. Tohumdan fidan üretmek uzun sürer.

Kolay gelsin.

hakan7960 21-02-2010 12:04

Bir öneri:
Babam da köyümüzün mezarlığını ağaçlandırmak istemişti. (Mersinde). Orman işletme Müdürlüğüne gitti. Durumu anlattı. İstediği kadar fidan verebileceklerini söylediler. Muhtar la birlikte köyü (zorlayarak) 600 tane ladin, katran ve göknar diktiler. Şu anda ağaçlar 3 yaşında. Sizde aynı yöntemi deneyebilirseniz, daha kısa sürede biter.Orman işletme müdürlüğü bu konuda çok yardımcı oluyor. Tohumdan fidan üretmek uzun sürer.

Sayın agozce, benim bu sevdaya baş koyduğum KÖYÜMÜN MEZARLIĞINI YEŞİLLENDİRMEK İSTİYORUM adlı projeye gösterdiğiniz ilgi ve alakaya çok teşekkür ederim.Eğer bu köşenin yazışmalarını baştan sona izlerseniz sanırım yanıtını bulabilirsiniz.Evet ben bu konuda çalışmalarımı Tavşanlı orman işletme şeflerinden Orman müh.Sayın Yılmaz BÜLBÜL beyle ortaklaşa yaptık Sağolsun çok yardımlarını gördüm.Ama öncelikle bu işin yapılmasını ve olmasını başta muhtar ve sonrasında köylü isteyecek.Ama ben ne muhtarı ne de köylüyü tam olarak arkama alamadım.Herhangi bir hasımlık veya istememezlik yok ama boşverme ve uyuşukluk var.Bananecilik var.Yapılan çalışmalara herkes beğeni ile izliyor ama gelipte bir çapa vurmuyorlar,bir kök çam dikmiyorlar.Eskilerin tipik anadolu köylüsü.Ama olsun bunlar beni yıldırmıyor gün gelecek bu yapılan ağaçlandırma seneler sonra boy gösterdiğinde onlar da ne yapılmak istendiğini anlıyacaklardır.Ben sizin memlekette TARSUS'ta askerlik yaptığım zaman gördüğüm izlenime göre sizin oralarda nem ve ağaç oluşumu için gereken herşey var.Dikilen ağacın tutma ve yaşama olasılığı% 100.Hiç sapma olmaz.Ama benim köyüm karasal iklim ve kışları çok soğuk yazın ise çok sıcak ve kurak.Diktiğim ağaçların hepsini suluyamıyorum.Kök çamların tutma olasılığı % 50 den bile daha az bu nedenle tüp sedir ve karaçam dikiyorum.Yeşillik yapacak herşeyi dikiyorum. Tohumları geçen sene denemek için yani burada biterlerse daha iyi uyum sağlarlar diye diktim.Benim amacım biran önce burasını yeşillendirmek.Fotoğraflara bakarsanız çok kıraç biryer.
Herşey için teşekkür ederim hoşça kalın...

hakan7960 09-03-2010 23:44

çobanköy ilköğretim öğrencileri ağaç dikiminde

Arkadaşlar herkese merhaba.Bu sene mezarlık ağaçlandırma çalışmalarına Çobanköy ilköğretim öğrencileri ile başladım.04 mart 2010 perşembe günü Eskişehir orman işl. fidanlığına giderek 60 adet 3 yaşında tüplü sedir çam ile yine aynı değerlerde 60 adet mavi servi aldım.Bunları köye getirerek 05 mart cuma günü Saat:14.00 de Çobanköy ilköğretim öğrencileri okul müdürü ve öğretmenleri ile birlikte ağaç dikme töreni yaparak fidanları diktim.
Her zaman olduğu gibi yine aynı şekilde köyden bir ben bir de öğrenci ve öğretmen arkadaşlar vardı.Ama olsun bu seneki tören geçen senekine göre daha canlıydı.Çocukların burada ağaç dikme yarışı görmeye değerdi.Her öğrencinin bir dikili ağacı oldu.Hepsine sizin huzurunuzda teşekkürü bir borç bilirim.Sevgi ve saygıyla kalın..

is_m@il 11-03-2010 13:47

Biz de sizlere teşekkür ederiz. Allah razı olsun.

Sinarit 11-03-2010 20:31

Sizi gıpta ile izliyor ve önünüzde saygıyla eğiliyorum.

hakan7960 12-03-2010 20:57

Hep çalışmalarımız ALLAH rızasını kazanmak doğya ve insanlara bir parça olsun faydalı olabilmek:)))

hakan7960 12-03-2010 21:04

Sayın Sinarit çok teşekkür ederim ama bu kadar iltifatınıza layık olarak görmüyorum kendimi.Amacım ağaç fakiri olan bu köyüme ve mezarlığına kalıcı yemyeşil ağaçlarla dolu bir orman sahası bırakmak istiyorum.Bu çalışmalar içimden geliyor kendimi alamıyorum bu işlerden kopamıyorum.Bu ağaç dikim töreni ile ilgili fotoğrafları teknik hatadan yükleyemedim.Şuan bu mesajı izmirden yazıyorum.kısa bir zaman sonra dönünce fotoları atacağım.Bu konu ile ilgili tüm fotoğrafları ve bilgiler.http://www.cobankoy.com adlı benim kurduğum köyümün sitesindeki fotoğraf albümünden izleyebilirsiniz.İlginize teşekkürler...

Sinarit 13-03-2010 14:58

Sayın hakan ,fıstık çamlarını mezarların çok yanına dikmemenizi öneririm,ilerde devrilerek ya da kökleri ile mezarları patlatabilirler,çalışmalarınızda başarılar.

Alonesmaug 13-03-2010 22:56

Çalışmalarınızı takip ediyorum.İlkbaharla beraber yeni fotoğrafları bekliyoruz.

hakan7960 16-03-2010 09:14

Sayın Sinarit, ağaçları öncelikle mezarlık çevre duvarlarının kenarlarına dikmeye çalıştım.Daha sonra hali hazırda gömülmüş olan mezarların 50 cm veya 1 metre gerisine diktim.Henüz boş olan kısımda da bir çizgi şeklinde dikim yaptım. Önerileriniz için çok teşekkür ederim.

hakan7960 16-03-2010 09:23

Çobanköy ilköğretim okulu ile yapılan ağaç fotoğraflar www.cobankoy.com adresinde

Sayın Alosnesmaug,bu sene Çobanköy ilköğretim okulu ile ikincisini gerçekleştirdiğimiz ağaç dkme töreninin fotoğraflarını bu sayfada fotoğraf gönderme adedi sınırlı olduğu için benim yapmış olduğum ve aynı zamanda KÖYÜMÜN MEZARLIĞINI AĞAÇLANDIRMAK İSTİYORUM adlı projeyi de tanıttığım köyümden haberleri yazdığım www.cobankoy.comadlı internet sitesindeki fotoğraflar galerisinde bu çalışma ile ilgili fotoğrafları bulabilirsiniz.Bu konuda ki ilgi ve alaknıza çok teşekkür ederim.Saygı ve sevgi ile...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025