agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ağaçlar Hakkında Genel Konuşmalar (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-hakkinda-genel-konusmalar/)
-   -   Ağaç gövde ve kökleri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-hakkinda-genel-konusmalar/23543.htm)

ayazkentli 06-05-2011 16:08

Merhaba sevgili dostlar, iyi akşamlar.

Sakagün, sizin 274 no'nun ilk fotoğrafı çok enteresan.

4 gövde birlikte büyümüş. Yuvarlak masa şovalyeleri gibiler.

sakagun 06-05-2011 21:45

Şu mesajdaki canlı mobilyalara da benziyor.

Eser İlhan 09-05-2011 20:33

Bu pazartesi eve dönüp heyecanla "hafta sonu ağaclar.net'de okumadığım neler yazılmış " diye bilgisayarımın başına geçtim ve şok oldum. Nuri Bey'in açtığı, çok severek ve bilgilenerek talip ettiğim başlıklar kapanmış. İçim acıdı desem abartmış sayıılmam. Yeni açılan İlkbahar ve Yaz çiçekleri başlığı da bu kaderi paylaşmış. Çok üzüldüm.
O başlığa hemen duygularımı yazmak istedim, ama sadece okunur halde olduğu için çaresiz, kalan bu başlığa yöneldim. Belki hata, ama affola ;)

Keşke bu kadar aceleci davranılmasaydı. Bu sonuç için biraz daha beklenmiş olmasını kendi adıma tercih ederdim...
Belki de sırf resim paylaşımı dışında o bitkilerin türkçe-latince isimlerini, ehlileşip bahçelerimize süs bitkisi olarak girmiş olan türdaşlarını, ne bileyim ; şu anda aklıma gelmeyen başka birtakım şeyleri öğrenme fırsatımız olacaktı. Galeri aynı şey değil, çünkü tıpkı sosyal konular başlığında olduğu gibi galeriyi de forum kadar aktif takip etmek zor ve yorum yazma dışında yapılabilecek pek birşey de yok. Resimlerin sayfalar halinde değil de tek tek açılıyor olması da (örneğin beni) galeriden uzak tutan bir başka neden..
Her neyse, olan olmuş. Ama buranın yine de eşit bir platform olduğunu varsayarak duygu ve düşüncelerimi herkesin görüp duyabileceği bir biçimde paylaşmak istedim.
Yeni haftanın ilk gününde tüm ağaclar.net ailesine sevgilerimi gönderiyorum ;)

Tura 10-05-2011 15:59

[QUOTE= Yeni açılan İlkbahar ve Yaz çiçekleri başlığı da bu kaderi paylaşmış. Çok üzüldüm.
O başlığa hemen duygularımı yazmak istedim, ama sadece okunur halde olduğu için çaresiz, kalan bu başlığa yöneldim. Belki hata, ama affola ;)

Bu sonuç için biraz daha beklenmiş olmasını kendi adıma tercih ederdim...

Yeni haftanın ilk gününde tüm ağaclar.net ailesine sevgilerimi gönderiyorum ;)[/QUOTE]

Alıştığınız ve sevdiğiniz bir şeyi kaybetmiş gibi değil mi?

Her gün orada olduğunu bildiğiniz, uğramadan geçmeyi kendinize kusur saydığınız ne bileyim işte varlığına alıştığınız ve bir gün baktınız ki orada olamayan artık sizden olan bir şey.

Eser İlhan 10-05-2011 17:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tura (Mesaj 801495)
Alıştığınız ve sevdiğiniz bir şeyi kaybetmiş gibi değil mi? Her gün orada olduğunu bildiğiniz, uğramadan geçmeyi kendinize kusur saydığınız ne bileyim işte varlığına alıştığınız ve bir gün baktınız ki orada olamayan artık sizden olan bir şey.

Evet aynen öyle. Daha güzel ve öz ifade edilemezdi hissettiklerim. Demek ki aynı duygularda birleşiyoruz...

Nuri Murvet 10-05-2011 19:07

Merhaba sayın arkadaşlar

Paylaşmak isteğim fotoğraflar ve bilgileri, biriktirip tekrar sizlerle paylaşmak dileği ile... Saygılarımı sunarım....

hozat 10-05-2011 19:42

Sn. Nuri Bey,

Sizdeki bilgi, birikimi ve fotoğraf arşivinin bizleri bekletecek kadar yetersiz olduğunu sanmıyorum.

Yoğun iş temponuz nedeni ile zamanınızı kendiniz için kullanacağınızı umuyor, uygun olduğunuz zamanlarda yeni paylaşımlarınızı bekliyorum.
Her şey için teşekkürler, hoşça kalın.

aygün 10-05-2011 20:26

Sayın Tura' ya katılmamak mümkün mü.
Sayın Nuri Bey,
Bilgi birikiminiz, sabır ve incelikle bize verdiğiniz cevaplarınız, dostluğunuz ve vefanız...En başta tabi paylaşımcılığınızla bu siteye güzel bir renk katıyorsunuz.

Umarım uzun sürmez. Siz olmadan site daha eksik.
Saygılarımla...

ayazkentli 10-05-2011 21:01

Özleyeceğiz ve bekleyeceğiz sayın murvet hocamız.

Samimiyetiniz ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Ayrılırken bile çok naziksiniz. Aygün hanım doğru söylüyor, bir tarafımız eksik olacak.

ligustrum 10-05-2011 21:24

Sayın Nuri Mürvet hocaya selam ve saygılarımı sunar, sağlıklı günler dilerim.
İnşallah paylaşımlarına devam eder, bekletmek istemezdir.
Bilgi ve tecrübesini bu denli verici olan insana karşı, beklediği vefayı gösteremedik.
Bu hissi yaşıyoruz.
Yine de beklediğimizi, bile.

Ayşe Yıldız 10-05-2011 23:01

Açtığınız sayfaları öksüz bırakmazsınız sanıyorum. En kısa zamanda görüşmek diyeğiyle...

Tura 11-05-2011 10:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 801595)
Merhaba sayın arkadaşlar

Paylaşmak isteğim fotoğraflar ve bilgileri, biriktirip tekrar sizlerle paylaşmak dileği ile... Saygılarımı sunarım....

Sayın Nuri Mürvet;

Bizleri özletmeyeceğinizi umuyor ve bekliyoruz. Maksat üzüm yemek.

Saygılarımla.

zenfree 26-07-2011 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 801595)
Merhaba sayın arkadaşlar

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 801606)
Sn. Nuri Bey,

Sizdeki bilgi, birikimi ve fotoğraf arşivinin bizleri bekletecek kadar yetersiz olduğunu sanmıyorum.

Yoğun iş temponuz nedeni ile zamanınızı kendiniz için kullanacağınızı umuyor, uygun olduğunuz zamanlarda yeni paylaşımlarınızı bekliyorum.
Her şey için teşekkürler, hoşça kalın.

İki değerli üyemizin son mesajlarını yukarı alıntıladım. Çok üzüntü verici. Sayın Nuri Mürvet ve Sayın Hozat'ın yeni paylaşımlarını beklediğimi ifade etmek istiyorum.

Nuri Murvet 28-08-2011 21:56

Merhaba

Yoğun iş tempomuz nedeni ile değerli dostlarımızdan biraz ayrı kaldım, dört ay olmuş uzun bir süre, konular, bilgiler ve fotoğraflar bayağı birikmiş paylaşmak gerektiğine inanıyorum ...

Zamanımın elverdiği ölçülerde, bilgimiz dahilindeki konuları dostlarla paylaşmak beni mutlu edecektir, merak edip başlıklarımızda paylaşımlarda bulunan ve sessizce takip eden tüm dostlarımıza en içten saygı ve hürmetlerimi sunuyorum...

Tura 29-08-2011 09:00

Hoşgeldiniz. Bundan daha güzel bir bayram hediyesi olamaz.

Sizi bekliyorduk.

aygün 29-08-2011 09:07

Ha şöyle, dimi ama:)

Tekrar hoş geldiniz Sn Nuri Murvet. Site sizsiz hep eksikti bence. Çok sevindim.

ayazkentli 29-08-2011 13:03

Üzüldük. Özledik. Sevindik.

Sayın mürvet hocamız, hoş geldiniz.

Eser İlhan 29-08-2011 16:26

Sayın Nuri Mürvet, nasıl sevindim döndüğünüze anlatamam :p :p
Bizlere bayram hediyesi oldunuz, hoşgeldiniz. Bir daha bu kadar uzun gitmeyin olur mu ? ;)

Nuri Murvet 29-08-2011 20:32

Merhaba sayın hozat, aygün, ayazkentli, ligustrum, Ayşe Yıldız, Tura, zenfree Fotoğraflar var olanın, üzerine birikti paylaşmak lazım tekrardan merhaba...

Sayın Tura

Gönüllerimiz her zaman beraberdir, sağlık ve mutluluklar diliyorum

Sayın aygün

Yüreği güzel dost her zaman var olun, saygılarımla...

Sayın ayazkentli

Beni çekim gücünüzle etkileyen, özgün fikirlerine ve kişiliğinize hürmet duyduğum arkadaşım hoş buldum, teşekkür ederim

Sayın Eser İlhan

Yüreğinizin güzelliği paylaştığınız kelimelere yansımış, içtenliğiniz daima var olsun teşekkür ediyorum. Size ve değerli eşinize saygı ile hürmetlerimi sunuyorum.

Nuri Murvet 29-08-2011 20:39

1 Eklenti(ler)
Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 243288

Ağaçların, gövde yapılarında ayrıntılar

aygün 29-08-2011 20:52

Birim, dermişim. Çocukluğumuzda oyun sırasını böyle kapardık.

Oğullarımla paylaştığımda tepkileri aynı oldu:Aaaaa!:D

ligustrum 29-08-2011 21:12

Bu gözler, burun ve ağız hangi ağaca ait. Ailanthus (kokar Ağaç) olabilir mi?

Tura 29-08-2011 22:21

Merhaba Nuri Mürvat, Aygün,Ligustrum, ayazkentli,Eser İlhan, Hozat, Zenfree, Ayşe Yıldız

Bir döndünüz pir döndünüz efendim.

Evet Aaaa!. Hüseyin Rahmi Gülpınar'ın Gulyabani'si bu olmalı.Ya da '' Yüzüklerin Efendisi''ndeki ağaç insanlar...

Nuri Murvet 30-08-2011 13:05

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın aygün, ligustrum, Tura, agozce

Sayın aygün

Bende bu ağaçla tanışmamızda aynı tepkiyi göstermiştim, ağaç dostumuzu uzun süre inceledim, hatta biraz muhabbet bile ettik, güzel kareler var bu ağaç hakında paylaşmaya devam edeceğim...

Sayın ligustrum

Bende merak ederdim doğrusu, gövde yapısı benzetiğiniz ağaca çok benziyor, fakat bu ağacımız Paulownia ağacı'dır.

Sayın Tura

Evet Aaaa!. Hüseyin Rahmi Gülpınar'ın Gulyabani'si ve Yüzüklerin Efendisi''ndeki ağaç insanlar;

Sizin bakış açılarınız çok farklı, benimde bakış açılarım sizin sayenizde zenginleşiyor, teşekkür ederim.

Sayın agozce

Paylaşmış olduğunuz fotoğraflar çok güzel, bende çok beğendim fakat sizin bakış açınızla gördüğünüz kareleri fotoğraflayıp paylaşırsanız, bizlerde fotoğraflarıza farklı anlamlar katacağızdır, sizinde bakış açılarınız zenginleşecektir, saygılarımı sunarım.

Ağaç gövde ve kökleri

Ağacımız aynı fakat birde yan profilden bakalım (Paulownia ağacı)

Eklenti 243311

Ağaçların, gövde yapılarında ayrıntılar

Emine Akman 01-09-2011 22:05

Evet, Nuri Bey,sessiz sedasız takip edenler sözünüz o kadar doğru ki... Ki ben de onlardan biriyim. Artık siteye uğramıyacak mı,peyzaj,düzenleme bölümünde paylaştığı o güzel çalışmalarına devam etmeyecek mi Nuri Bey diye düşünüyordum.
Şu an son mesajınızı görünce sevindim işte.

Nuri Murvet 01-09-2011 22:48

Merhaba sayın emineakman79

Merhabanız beni çok sevindirdi, tanıştığımıza çok memnun oldum...

Sizin gibi değerli dostlarımız olduktan sonra paylaşım anlam kazanıyor, teşekkür ederim...

aygün 01-09-2011 22:48

Ara vermeniz hayırlara vesile olmuş Nuri Bey.
Sessizler fikir değiştirmiş:D

Hoşgeldiniz emineakman :)

Nuri Murvet 01-09-2011 22:51

1 Eklenti(ler)
Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 243529

Ağaçların, gövde yapılarındaki ayrıntılar

ligustrum 01-09-2011 23:07

Çamaşır ipini sabitleme için çakılmış olsa gerek. Ağaç bundan mutlu mu?

Tura 02-09-2011 09:36

Günaydın Nuri Mürvet, Aygün,ligustrum,emineakman79, Eser İlhan, Ayazkentli, Ayşe Yıldız.

Yaşlı kabuktaki paslı çivi. Ağaç razı Onu yaşatmaya, can vermeye ama demir işte ruh yok ki.

Nuri Murvet 02-09-2011 21:36

Merhaba sayın ligustrum

Gövdesine çivi çakılan ceviz ağacıdır, koruluğun içinde gezerken dikkatimi çekmişti, çakılma amacını anlamsız bulmuştum, dediğiniz gibi bir şey asmak için kullanılmıştır.

Mutlumudur bilemem? Bence mutlu değil..Çıkarmaya çalıştım kaynamıştı çıkaramadım, kerpetenle çıkarmak gerekli, yolum bu ağacın yakınına düşerse ağacı bu azaptan kurtaracağım...

Sizin bu tespitiniz bana bir şey hatırlattı, aynı şekilde ağaç gövdesine elektrik telini gergin tutulması sağlıyan herhalde bu nesneye fincan deniyor, ağacın gövdesine çakılmıştı gözlerime inanamamıştım fotoğrafını arşivimde bulursam paylaşırım.

Merhaba sayın Tura

Ağaca uzun sürede mutlaka rahatsızlık verecektir, dediğiniz gibi birde pas illeti var... Bence çiviyi ağaca çakanda bir problem var...

Nuri Murvet 02-09-2011 21:39

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın aygün

Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 243600

zenfree 02-09-2011 21:40

Nuri Bey hoşgeldiniz. Paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyoruz.:)

Tura 03-09-2011 08:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 854786)

Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 243600

Günaydın Nuri Mürvet, Aygün,ligustrum,emineakman79, Eser İlhan, Ayazkentli, Ayşe Yıldız, zenfree.

Ağacın göz yaşları. Nedir acaba onu üzen, o da mı yalnız, oda mı hasret.

aygün 03-09-2011 08:48

Günaydın sayın Tura.
Bu yorumun üzerine söz söylenmez artık. Noktayı koymuşsunuz resmen.

Sevgi Durul 03-09-2011 08:58

Sayın Nuri Murvet, hoş geldiniz. Sessiz takipçilerinizden biri olarak, paylaşımlarınızın devam edecek olmasına sevindim.

Nuri Murvet 03-09-2011 17:29

Merhaba sayın zenfree

Paylaşımlara ilgili olduğunuz için çok teşekkür ederim.

Sizinde bakış açınızı merak ediyorum, paylaşımda bulunmanızı arzu ederim.

Merhaba sayın Tura

Sayın aygün tespiti yapmış, sizin noktayı koyduğunuzu söylemiş, söz söylenmez artık...

Merhaba sayın SDurul

Sessiz kalsaydınız, sizin varlığınızdan haberdar olmayacaktık, varlığınızdan çok memnun olduk, teşekkür ederim...

Nuri Murvet 03-09-2011 17:31

1 Eklenti(ler)
Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 243710

Tura 04-09-2011 11:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 855041)
Ağaç gövde ve kökleri

Eklenti 243710

Belki dikilmemiş, belki rüzgarla bir yerden uçup gelmiş, çimlenmiş, kök salmış,tutunmuş toprağa, ayağa kalkmış.

Yıllar birbirini kovalamış, ihtiyarlamış, ihtiyarlayınca horlanmış, hastalanmış, içi boşalmış veya boşaltılmış.

İnatla insanlara hayatı anlatıyor. Kendinisini örnek gösteriyor.

Kusura bakma agaç; gerekli saygı gösterilmemiş sana.

Tura 04-09-2011 12:06

Merhaba Nuri Mürvet, zenfree. Aygün, Ayşe Yıldız, Ayazkentli, Eser İlhan, ligustrum, emineakman79, SDurul,

zenfree.SDurul, emineakman79 ;
Burası Sayın Nuri Beyin sayesinde bir okul gibi. Hoş Nuri beyin tüm açtığı konular öyle ama biz diğer yerleri takip etmemize karşın burada yorum yapıyoruz. Sizlerin yorumları da bizlere yeni bakış açıları getirecektir. Aramıza hoş geldiniz, safalar getirdiniz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025