agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Ağaçlar Hakkında Genel Konuşmalar
(https)

Beğeni Düzeni31Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-01-2018, 21:44   #1
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Diğer maddeler için bir yorum yapamam. 2. madde ise bence çok büyük sorunlara yol açabilir. Eğer komşunuz şizofren ise derhal evinizi satıp başka yere taşınmanızı öneririm. Şizofren birini mike tyson bile dövse, ertesi gün hiç bir şey olmamış gibi davranır. Adı üzerinde şizofren. Ayrıca gönderdiğiniz iri kıyım adamı size kıyma **** kuşbaşı olarak geriye gönderebilir. Tabii ardından sıra size gelecektir. Deli kuvveti diye bir şey duymadınız sanırım.
Siz de 'haydar' ı duymadınız galiba. 'Dinsizin hakkından imansız gelir' diye boşuna dememişler. Buradaki şizofren 'uyumsuz-psikopat-kaba kuvvet' anlamında, yoksa gerçek şizofrenin düzenli iş ile, keçiyle pek işi olmaz. Ancak atasözündeki gibi sağa sola bağıran, kendini üstün gören, kaba kuvvete baş vuran insanları genelde dayak yola getirir. Haydar kimi döveceğini bilir. Ne demişler 'büyük aşklar büyük kavgalardan doğarmış'. Lafımız şaka ile karışık ama ilk paragrafta söylediğime inanırım hep, 'Allah kimseyi kötülerle karşılaştırmasın', öyleleri var ki bazen çekip gitmek en güzel çözüm oluyor.

Ancak sanırım teknik çözüm-engel (kesici-delici-elektrik verici engeller) ile sorun çözülecek gibi duruyor. Ama çoluk çocuğa dikkat etmek lazım yine de, az da olsa elektrik zıplatıyor adamı.

YeşimM ve saleri beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2018, 22:57   #2
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Siz de 'haydar' ı duymadınız galiba. 'Dinsizin hakkından imansız gelir' diye boşuna dememişler. Buradaki şizofren 'uyumsuz-psikopat-kaba kuvvet' anlamında, yoksa gerçek şizofrenin düzenli iş ile, keçiyle pek işi olmaz. Ancak atasözündeki gibi sağa sola bağıran, kendini üstün gören, kaba kuvvete baş vuran insanları genelde dayak yola getirir. Haydar kimi döveceğini bilir. Ne demişler 'büyük aşklar büyük kavgalardan doğarmış'. Lafımız şaka ile karışık ama ilk paragrafta söylediğime inanırım hep, 'Allah kimseyi kötülerle karşılaştırmasın', öyleleri var ki bazen çekip gitmek en güzel çözüm oluyor.

Ancak sanırım teknik çözüm-engel (kesici-delici-elektrik verici engeller) ile sorun çözülecek gibi duruyor. Ama çoluk çocuğa dikkat etmek lazım yine de, az da olsa elektrik zıplatıyor adamı.
Şiddet hiç bir şeyin çözümü değildir. Sorunları daha da içinden çıkılmaz bir hale sokmaktan başka işe yaramaz. Siz iri kıyım birini gönderdiniz, o kişi de daha iri birini bulursa ne olacak?
Keçilerin çıkamayacağı yükseklikte bir duvar ve üzerine tel en mantıklı çözüm gibi geliyor.

YeşimM beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2018, 13:51   #3
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Şiddet hiç bir şeyin çözümü değildir. Sorunları daha da içinden çıkılmaz bir hale sokmaktan başka işe yaramaz. Siz iri kıyım birini gönderdiniz, o kişi de daha iri birini bulursa ne olacak?
Keçilerin çıkamayacağı yükseklikte bir duvar ve üzerine tel en mantıklı çözüm gibi geliyor.
Yukarıda beş tane madde var, siz 'şiddet çözüm değil' diyorsunuz. Genç değilim, köyden dün inmedim, her gün en az 50 kişiyle yeri geliyor 'uğraşıyorum', yöneticilik yaptım. İnsanları, diyaloğu severim. "Ben neler gördüm, neler duydum" var ya, aynen öyle benimkisi.

Elektrik teli dediniz, tamam, güzel katılıyorum, yazdım da, peki iki gün sonra telleri keserse ne yapacaksınız? Kamera taktık, haftasına indirdi aşağı...Yaylamızda uydur kaydır sebeplerden dolayı adam vurdu dengesizin biri. Bunu dövmeyeceksin tabi, kaçacaksın yakınlarından. Adamı tam tanımıyorsanız bu işlerden haydardan, haydarın kime iyi gelebileceğinden anlayanlar vardır piyasada, danışırsınız, uygunsa gereken yapılır.

Meslektaşımızın başına gelen olayı anlatayım kısaca; uyumsuz, dengesiz, psikozlu, dengesiz biri; sürekli taciz, laftan anlamaz, durdan anlamaz, polisten anlamaz, en sonunda halden anlayan birini bulup hallendiriyorlar. Oymuş...Abi diyor bi görecen, lokum oldu lokum, bonfile, yumuşacık...

Yoksa şiddet kötü tabi, ben hayatımda darbe almamışım, birine vurmamışım, böyle bir şey başıma gelse satar giderim oralardan. Ondan en başa yazdım; olayın çözümü rakibe, size, komşulara, çevreye göre değişir.

Sonuç: Allah herkesin dağına göre kar versin.

YeşimM beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025