agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Ağaçlar Hakkında Genel Konuşmalar
(https)

Beğeni Düzeni31Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-01-2018, 21:12   #1
Ağaç Dostu

YeşimM's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2015
Biberiye yemediklerini duydum. Doğruluğu tartışılır. Kabak yapraklarını yemiyorlar denildi ama meyvesini seviyorlarmış.

YeşimM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2018, 21:30   #2
/

Giriş Tarihi: 08-09-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeşimM Mesajı Göster
Biberiye yemediklerini duydum. Doğruluğu tartışılır. Kabak yapraklarını yemiyorlar denildi ama meyvesini seviyorlarmış.
Sn. YeşimM bahçemdeki biberiye yenmişti. Köyde inek ve vahşi hayvanlar da var ama büyük ihtimal keçiler yedi. Deliller keçi diyor.

YeşimM beğendi.
Asoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2018, 22:43   #3
Ağaç Dostu

YeşimM's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asoo Mesajı Göster
Sn. YeşimM bahçemdeki biberiye yenmişti. Köyde inek ve vahşi hayvanlar da var ama büyük ihtimal keçiler yedi. Deliller keçi diyor.
Eyvah geçmiş olsun siz de aynı dertten muzdaripmişsiniz. O seçeneği eliyoruz o zaman.

Eski 25-01-2018, 22:52   #4
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Keçiler, koyunlar gibi değildir. Her bulduklarını yerler. Yeşil bir şey bulamazlarsa ağaçları kemirirler. Bu yüzden ormanlık alanlara keçi sokulması yasaktır.
Sadece yazları gidiyorsanız, elektrikli telde çözüm olmaz. Sürekli elektrik masrafı olur. Leylandi türü bir şey dikseniz çit gibi, çitleri keçiler budar.

YeşimM beğendi.
tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2018, 23:18   #5
Ağaç Dostu

YeşimM's Avatar

Sayın tarku hem de nasıl doğaya zarar veriyorlar. Etrafta hiç yeni fidan yetişmiyor.
Uzanamazlarsa da tırmanıyorlar. Aslında bizim orada da yasak keçi yetiştirmek. Geçmiş yollarda çok şikayet eden olmuş ama saklamışlar, sattık demişler çözüm olmamış şikayetler. Elde kalan kavga gürültü ve küslük olmuş.

Biz evi yaptırırken zeytinleri kesmek istemedik, inşaat kışın yapılmıştı, devrilmelerini önlemek için yarıya kadar kesip toprağıyla kepçeye söktürüp kenarda beklettik. İnşaat bitince tekrar bahçeye diktirdik. Tel yapılana kadar sürgün verdikçe bahçeye girip yediler. Neyse ki telden sonra rahat etti ağaçlar. Yeni dallar gelişti ve biri zeytin vermeye başladı bile.

Bahçe teli olmayanlarda bir şey bırakmadılar ki.

İnsanların geçim kaynağı bunu anlıyorum ama dört beş tane arsaları var.Çevirip yulaf,buğday, yonca gibi şeyler ekseler hayvanlara yeter de artar. Komşuların bahçeleri kolaylarına geliyor

Eski 26-01-2018, 10:35   #6
Ağaç Dostu.

Zekoş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2009
Galeri: 4
Sevgili Yesim yazılanlarin tamamını okuyamasam da farkli bir öneri de bulunabilirim .Ben tavuklarin bahceye cikmasini engellemek icin 1.5 metre boyunda tel cekmistim kuş gibi uctuklarından çare olmadı.Sonradan 2 metre genisliginde göruntü kesme tülü alip telin üzerinden cektim.Arada cikan oluyor ama daha garantili oldu..Sende öyle birsey yapabilirsin.%95 lik olanindan alirsan demir aralara demir direkle çekebilirsin..Bazi sitelerde tüle halka takan da oluyor.O halkalardan da iple sabitleniyor.Agac dikene kadar bunlar hem hızlı hem de şık bir cözüm olur diyorumSevgili keciler bitkilerini göremeyecek bileBu tüller günese de dayanikliymis..3.senesi ve daha sapasaglam benimkiler...

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025