![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Ağaçlarınızı budarken şefkat gösterin.
Hoyratca yapılan budamaların yaraları kapanmıyor. ![]() Budanan dallardan gövdede kalan budaklar (boynuzlar) yaranın kapanmasını geciktıriyor. Hatta bazan imkansız hale getiriyor. Bu ağaçta yapılan hatalı budamanın sıkıntıları görülüyor. Yıllar geçmiş. Alttaki iki küçük yara geç te olsa kapanıyor. Ağaç yarayı kapatabilmek için de gövdesinde yumrular oluşturuyor. Ama üstteki yaraların içinde kalan boynuzlar yüzünden yaralar daha yıllarca kapanmayacaktır. ![]() Bu yaranın içindeki boynuz çürümeye başlamış. Bu çürüme zamanla ağacı da tehdit eden bir hastalığa dönüşebilir. Düzenleyen Yücel Özlem : 15-04-2007 saat 21:34 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bu da hatalı
Bu da hatalı ![]() Budama yapılırken, farklı iki yönden, farklı açılarla kesim yapılmış. Açı farkı yüzünden dalın tamamı gerektiği gibi kesilmemiş. Yarada bir parça boynuz kalmasına sebep olunmuş. Boynuzun temizlenmesi gerekirdi. Düzenleyen Yücel Özlem : 27-04-2007 saat 11:40 Neden: Yazım hatasını düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Pek fena değil. ![]() Kesilen çok kalın bir dal olmasına rağmen yara kapanıyor. Dikkat edilecek olursa yaranın sol kısmında yeni oluşan kabuk dokusu kesik dalın üzerine dönmüş ve kapatmaya başlamış. Sağtarafta ise, kesi gövdeden bir santim kadar yukardan yapıldığı için daha yükseltiyi aşıp kesğin üzerinde ilerlemeye başlamamış. Düzenleyen Yücel Özlem : 24-08-2010 saat 19:06 Neden: Yazım yanlışı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Budama doğru yapılınca kesilen oldukca büyük bir dalın yeri düzgün biçimde kapanmış. ![]() Budanacak dalın gövdenin kabuk hizasından, bir çıkıntı bırakmadan kesilmesi gerekir. Bunun için uygun bir budama aracı (makas, budama bıçağı, testere gibi) seçilmelidir. Düzenleyen Yücel Özlem : 15-04-2007 saat 21:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2021
|
İyi günler dilerim. Geçen gün bir sorun yaşadım. Yaklaşık 8-10 mt boyundaki sedir ağacımın üzerinden mobilvinç çalışırken üst kısmındaki ana dalın 1-1,5 mt lik kısmını kırdı. Kırılan yeri aşı macunu ile sıvadım. Acaba ağacı büyümesi ile ilgili nasıl bir süreç beni bekliyor olacaktır. Konu hakkında bilgisi olan var ise beni aydınlatırsa çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|