![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
|
Ah, sayın Halit Togay ben de bundan şüphelenmiyor değilim hatta kulağıma gelenler dediğinizi doğrular nitelikte ama bu, belediyenin ağaçları kesmesini gerektirmiyordu. Avustralya'daki eyalet belediyelerinin uyguladığı budama kurallarının içinde, budamanın yapılmayacağı durumlar bahsinde "manzaranın açılması için budama yapılamaz" maddesi var. Bu kural herhalde sadece oraya özgü değildir. Ağaçları kesen, bizzat belediyenin görevlileriydi, gözümle gördüm. Elektrikli testereleriyle önüne gelen orta boy ağacı deviriyorlardı. Bütün kesilmiş ağaçlara yaptıkları gibi küçük parçalara keserek kutulara koydular ve bir yerlere gitti o kutular. Böyle oldu. Düzenleyen Neşe Kıldacı : 15-04-2007 saat 22:41 Neden: Kime yanıt verdiğimi belirtmem gerekiyordu. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
|
Bakımlı Ağaçlar, Parklar nasıl oluyor ?
Paris gibi bahçeleriyle ünlü bir şehrin meşhur bahçelerini görmek isterseniz şuraya tıklayın: http://www.paris.fr/portail/Parcs/Po...t?page_id=4974 Umarım ilerde bizim de böyle güzel bahçelerimiz olur. Biz daha yanlış budamalarla uğraşırken, adamlar bahçedeki tüm ağaçları aynı hizada buduyorlar, şekil veriyorlar... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
Ne kadar önem vermişler ağaçlara, bahçelere... Burada da Paris'teki ağaçlar için neler yapıldığı anlatılıyor: http://www.paris.fr/portail/Parcs/Po...t?page_id=5368 Başlıklar (Belki bizimkiler de ilham alırlar (!)) Les arbres en chiffres: Rakamlarla ağaçlar Les espèces remarquables: Önemli türler L'augmentation de la biodiversité: Biyolojik çeşitliliğin artırılması Nouvelles plantations: Yeni dikimler Gestion informatisée: Bilgisayarlı işletim (takip) Accroissement du patrimoine arboré: Ağaç mirasının artırılması Protection: Koruma Techniques de diagnostic: Teşhis teknikleri Le remplacement des arbres en milieu urbain: Güncel yaşam ortamındaki ağaçların yenisiyle değiştirilmesi Quelques gestes simples pour protéger nos arbres: Ağaçlarımızın korunması için yapabileceğimiz küçük jestler Charte de fleurissement des pieds d'arbres: Ağaçların ayağında yeşerme şemaları |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|