agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi Yarışması 2010 (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-yarismasi-2010/)
-   -   Faruk / Afrika Menekşesi Yarışması (Yavru) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-yarismasi-2010/19728.htm)

maki01 23-04-2011 13:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Faruk (Mesaj 676787)
1. menekşe adayımdan sevgiler. Yoğun sıcak ve nemden dolayı 1. adayım çok etkilendi.:( Ama bir müddet aradan sonra kenarları fırfırlı, içi katmerli çiçekleriyle ödüllendirdi beni.;) Bu onun kısa bir aradan sonra ikinci kez çiçeklenişiydi. Çok sık yapraklıydı kendileri ama yoğun nemden ve sıcaktan toprağı kurumayınca yapraklarının yarısını çürüttü.:rolleyes: Dün ilk kez gübre takviyesi yaptım. Gübre ismi Afrika menekşeleri için özel sıvı gübrelerden olan çiçek coşturan.;) İnşallah iyice toparlar kendini pıtırcığım.;) Ama bu haliylede çok çok hoşuma gidiyor. Bilmem bana katılır mısınız:confused:

Gerçekten güzel ve başarılı bir çalışma olmuş ancak 27.07'den sonra fotoğraf ve bilgi eklenmediği için dereceye girmedi.

Kutluyorum.

Faruk 23-04-2011 17:49

Teşekkürler beğenileriniz için. Belirttiğiniz tarihden önce ara ara yarışmadan çekilmeler başlayınca bende yarışma resmiyetini yitirmiş olabilir düşüncesiyle adaylarımın bilgi ve periyodik olarak gelişim fotoğraflarını eklemeyi durdurdum.

Adaylarım şuan çok güzel sürekli çiçek açan ergin menekşe oldular. Yaprak adaylarımdan picasso türü hariç diğerlerinden mükemmel sonuçlar aldım.

Yarışmacı arkadaşlarımdan sayın Cahide Kartal'ı göstermiş olduğu başarıdan dolayı kutlarım...

Faruk 23-04-2011 17:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi canannuman (Mesaj 787833)
Çok başarılı bir şekilde üretmişsiniz tebrikler.
Fitil yöntemi demişsiniz ben anlayamadım.

Sayın canannuman teşekkür ederim beğenileriniz için.

Fitil yöntemi ile ilgili gerekli ilgi birikimi forumda "Afrika menekşesi" ana başlığı içindeki "Fitilli sulama" yan başlığı içinde fotoğraflarla destekli açıklamalı olarak anlatılmıştır...

Maviş 27-04-2012 19:34

Ben sitede yeniyim benimde menekşelerim var. menekşelerimim topraklarını değiştireceğim hangi aylarda topraklarını değiştirebilirim. kestane toprağını nerden bulabilirim? Faruk menekşeniz çok güzel.

kyora 06-06-2012 20:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maviş2 (Mesaj 954937)
Ben sitede yeniyim benimde menekşelerim var. menekşelerimim topraklarını değiştireceğim hangi aylarda topraklarını değiştirebilirim. kestane toprağını nerden bulabilirim? Faruk menekşeniz çok güzel.

İyi akşamlar,
Bende menekşelerim için buraya üye oldum.Gözüm gibi bakıyorum derler ya, işte bende öyle bakıyorum onlara:) Kestane topragı heryerde mevcut sayılır.Menekşeler fazla degişimi sevmeyen cicekler ve cok nazlılar...Büyük saksıları sevmiyorlar, gölgeli ışıgı ve nemi seviyorlar. Saksı yeterli ise cicek icin, topragına dokunmayın derim...Gelişimleri geri gidebiliyor, küsebiliyorlar...Sevgiler...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025