![]() |
5 Eklenti(ler)
Anneye saksı seçtim. Prova yapıp bakınca dibi büyük geldi. Artık ufaldı ve kökten parçalar koptu diyerek, derin bir saksının zor kuruyup onu yoracağını kökü çürütebileceğini düşündüm.
Bardağı kesmeye karar verdim. Kestikten sonra prova yaptım. Uygun dedim. Saksı gelişi güzek kesilmişti.Şimdi karar verince,kenarlarını düzeltip bastırmadan diktim. Bir süre sonra iyileştiğinde buradan çıkaracağım. Hemde gözlemek istiyorum ,bardak şeffaf bakalım kökü nasıl davranacak ileriki günlerde. Sprey yağmur suyu ile sulayıp yerine almak için bıraktım. Sıra bebeklere geldi:eek: |
5 Eklenti(ler)
Yavruları da aynı bardağın dip kısmına dikmeye karar verdim.Biraz kök atıp büyüdüklerinde alacağım.Zaten torfun ömrü 2 ay sonra bitecek.
İnşallah onlarda iki aya yaşarlar ve kök atıp büyürler yeni yere alırım bahar gelmiş olur. Bebekleri dikmek çok zevkli,kaba bastırmadan karışımı döküp makasın ucuyla delik açıp içine bırakınca dimdik duruyorlar. Sprey ile sulayıncada torf sıkıştırıyor sabitleniyorlar. Gübre hiç birine vermedim.Toprak yeni, besin bol. Yorulmasınlar şimdilik:eek: Çelikleri ellemedim henüz. Burada hava kararana kadar bıraktım.Akşam pencereye ötekilerin yanına koyacağım. Ama bu bebekleri annelerinin yanında yerleştireceğim. Özlerler birbirlerini, uzak kalıp küsmesinler diyorum;) |
1 Eklenti(ler)
Bu da bu günkü yorgunluktan kalan hatıra.
Ama tatlı yorgunluk ;) Günüme sevinç kattığı için anne menekşeye ve yeni gelen bebeklerime minnettarım. Nine oldum bu gün sanırım.:cool: |
Bir sürü menkeşeniz olmuş oldu sevgili asln, çok faydalı bir paylaşım olmuş. Kimbilir ne zevk almışsınızdır yaparken. Benim de saksı değişimi yapasım geldi:) Ama korkuyorum yaşatamam öldürürüm diye, o yüzden hep erteliyorum:(
|
Alıntı:
Teşekkür ederim.Çok zevkli gerçekten onunla uğraşmak. Korkunuzu yenin , inanın her biri hafifleyecek bakım yapılınca.;) Ben ilk saksımı bitkiyi çıkartıp kökü hafifçe elime sürtüp silkeledim öyle değiştirdim.Bir kaç saksı denedikçe de elim alıştı. Forumlada tanışınca cesaret aldım. Lütfen deneyin, eliniz alışır. Bir avuç torfun içinde aylarca aynı toprakla nasıl mutlu olurlar ki:( |
Sn asln iyi cesaret çiçeklimiş hemde
bardakları kesmiştiniz ya kenarları keskin olan kaplara dikili dikkatli olunmalı bazen kesebiliyor |
Merhabalar, uzun zamandır üye olmak istiyordum ancak derslerdi, sınavlardı derken bugüne kadar üye olmak nasip olmadı. :) Sormak istediğim birkaç soru var, umarım sorularım cevap bulur.
Bitki sevdam uğruna ne çiçekler rahmetli oldu. :( evde 30'u aşkın çeşit var ve açıkçası nasıl bakılır, yetiştirirken nelere dikkat edilir bilmiyoruz. Suyunu, gübresini döküp bırakıyoruz. :) Neyse, konuyu fazla dağıtmadan sorularıma geçeyim, daha çok konuşacak zamanımız olur inşallah. :) 1- Şu menekşemizin türü nedir ve neden kokmuyor? 1 sene içerisinde 3 menekşe aldım; sadece bir tanesi kokuyordu o da yolculuğa dayanamadı. http://hizliresim.com/KrERD1 Ayrıca, çiçeklerinde sararmalar oldu. Birkaç tanesini kopardım ama umarım zarar vermemişimdir. 2- Şu çiçeğin türü nedir? -menekşe dışında oldu ama hazır yazmışken çıksın aradan. :)- Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim Acelem olduğu için yazdıklarımın üzerinden geçemeyeceğim. Bir hatam olmuşsa affola. Şimdiden çok teşekkür ediyorum, iyi akşamlar. :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
diğer çiçek kolonşa |
@sardunyadervis, @denizcem; çok teşekkür ederim ilginiz için. Çiçekler hakkında araştırma yapayım da deneme yanılma yöntemiyle artık yetiştirmeye çalışayım. Kolonşayı hemen google'dan arattım, ayrıca kolonya diye de, ancak sonuç alamadım açıkçası. Daha detaylı arama yapayım. :))
|
2 Eklenti(ler)
Maki menekşe topiğinde geçmiş mesajlarda sayfalarca saksıyı ''ufak tutun'' diye bas bas bağırmış.
Bu 3,4 yaprak bir yan sürgündü.Yassı ufak bardağın neredeyse tamamını kestim gördüğünüz içine oturttuğum bardağın yarısı kadar kısmı kaldı. O gündür asla saksıyı büyütmedim ama toprak değişimi yaptım. Kökleri hızla çoğaldı, minik saksısını doldurduktan sonra mecbur kaldı yaprakları büyüttü.Şimdi hevesle tomurcuk bekliyorum.Bakalım ne yapacak? Arkadaşlar saksıyı ufaltın,yukardan bakınca görünmesin.Saksıda yer bulamayınca uykudan uyanıyor,tembelliği bırakıp çalışmaya başlıyor:D Su dolu bardak 8 cm yükseklik, içindeki kendi saksısı 3 cm yi geçmiyor |
Ben 6 ayda bir toprak falan degistirmiyorum sabah kahvaltısında hasladigim yumurta ve patatesin suyunu hiç boşa dokmuyorum kenarda biriktirip menekselerim ve diğer ciceklerim susadikca bu sularlar suluyorum ve toprağın vitamini besini hiç bitmiyor menekselere çok yarıyor sürekli açıyorlar saksısı küçük gelince ancak ozaman degistiriyorum. Tavsiye ederim buarada yağmur suyu da inanılmaz yarıyor toplaya bildiğim kadar topluyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Menekşem saksısına sığmıyor acaba saksısını mı değiştirmeliyim. Resim yüklemeye çalışacağım ama yükleyemezsen şaşırmayın
|
Aaaa yükleyebilmişim. 1 yıldır benimle bu güzellik daha yeni çiçeklerini döktü. Acaba saksı veya budama yapmam mı lazım yoksa saksı değiştirme için uygun değil mi? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
|
fotogratfan gordugum kadariyla. birden fazla govde var gibi gorunuyor. Cicek verimini artilanin en iyi yollarindan biri govdeleri ayirmak. ayrica cok fazla yasli yaprak onlari atmak lazim
Alıntı:
|
cok govdeli menekse
1 Eklenti(ler)
Eklenti 719523 almanyadan bir akrabam getirmisti . birden fazla govdesi var aslinda ayirmak gerekiyor ama ciceklenince kiyamadim. oyle biraktim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025