agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Topraksız Ortamda Afrika Menekşesi Yetiştirmek (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/26543.htm)

ilknur aşık 25-05-2014 21:22

Uzun bir aradan sonra merhaba. Busoruya ben cevap vereyim. Yaklaşık bir yıldır menekşelerimin neredeyse tamamını inorganik ortamda diatomitte yetiştiriyorum. Gayet iyi keyifleri.

kadiryasar 26-05-2014 09:32

Maalesef arkadaşlar 1 tanesini yaşatabildim. Ancak sorun benden kaynaklandı. Besin dengesini oluşturamadım... :(

samur 07-03-2015 21:40

Menekselerimin oldugu masa yere devrildi, sonuc korkunc, hepsinin yapraklari kirildi, saksilarini kuculttum, cok sayida celik var bunlari sadece diatomite dikip denemek istiyorum. Hoyada oldugu gibi minik yaprak cikana kadar besin verilmeyecek mi? Cift kap yontemi uygulayacagim. Besin orani nasil olmali?

samur 07-03-2015 21:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim (Mesaj 904763)
İsim etiketini kaybettim. Benim de çalışmalarım var bu konuda.
Yaprak renklerindeki değişimi hoşuma gidiyor.
İtiraf etmem gerekiyor ilk yapraklar çıkarken göz yanılması yaşadım.

Topraksız ortamdaki menekşeleriniz ne durumda? Ben de deneyeceğim.

samur 07-03-2015 21:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatih (Mesaj 888902)
Bu menekşemi çok sevdiğim bir ablama hediye etmek için yavru ayırırken kesmiştim. O zamanlar yeni yeni başlamıştım diatomitte yetiştirmeye.

20 Mart'ta dikmiştim yavruyu. İlk haftalarda sadece su ile destekledim. Köklenme başarıyla gerçekleştiğinde su ve sıvı besin kullanımına geçtim. Hoyalarda 1/4 oranında kullandığım dönemde aynı oranda menekşemede verdim. Aynı dönemde ayırdığım topraktaki menekşeye göre gayet hızlı bir gelişme gösterdi.

İlk tomurcuklarını 6 Mayıs'ta gösterdi. Yoğun bir çiçeklenme dönemeinden sonra arada tek tek açtı ama açmış sayılmazdı o ilk öbeğe ait tomurcuklardı :) Tam dinleme sürecine girdiğinden beri sadece yeşil bitkiler için olan sıvı besin kullandım. Hala o besine devam ediyorum. Çiçek açmakta olan katmerli beyaz ve düz mor menekşemede hala veriyorum o besini. Ben yaprak istiyorum onlar bana çiçek veriyorlar. :) Bütün istekleri sağlamışım sanıyorum :)

Dinlenme dönemi 8 Aralık'ta ikinci dönem çiçek tomurcuklarını görmemle sona erdi. Tomurcuklar birkaç gün içinde açacaklar. Şimdi size onları sunuyorum. İyi seyirler :)

Eklenti 259791

Eklenti 259792

Eklenti 259788

Eklenti 259789

Eklenti 259790

Bu mesajda aradiğim yanıtları buldum.

yeşillim 08-03-2015 15:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1361661)
Topraksız ortamdaki menekşeleriniz ne durumda? Ben de deneyeceğim.

Topraksız ortamda menekşelerim şu an yok. Hoya ile menekşeyi beraber götüremedim. Belki sonraki zamanlarda tekrar başlayabilirim.

samur 19-05-2015 14:05

7 martta diatomite diktigim yapraklar minik yapraklar vermeye basladi. Bir kismini toprakli ortama alsam hoyalarda oldugu gibi sorun yaşarmiyim acaba, tecrübe eden var mi?

haticetzn 08-02-2016 09:20

Kil bilyesinde olur mu fikri olan var mı.?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025