![]() |
menekşeler için, bu başlıkta ilgilendiğimiz özellikle minyatür menekşeler için italyada bilinen bir adres var mı acaba ?
|
Sevgili pelermin İtalya bu konuda bizden daha geride bildiğim kadarıyla , bu konuda en gelişmiş merkezler ABD ,Rusya , Ukrayna, Kanada , Japonya .
|
5 Eklenti(ler)
Minyatürlerimden...........
1-Rob's-Voodoo-Blue 2-RobsTippyToe 3-Rob's Whodunit 4-Cute Aza Bug’ 5-Shirl’s Grape Lollipop |
5 Eklenti(ler)
7-Rob's-Scrumptious 8-Ramblin'Magic-trailing 9-Rob's-Calypso-Beat 10-Dean'sCupid "Picasso" 11-Jolly-Jingle |
5 Eklenti(ler)
12-Ballet-Taffy 13-Blue-Smoke 14-Rob's-Fuddy-Duddy 15-Lyon's-Little-Sweetheart 16-Optimara-Little-Hopi-II |
5 Eklenti(ler)
17-Rob's-Voodoo-Blue 18-Funny-Bunny 19-Rob’s-Sasparilla 20-Rob's-Pink-Puff 21-Carousel-Pony-Chimera-Picasso-Trailing |
5 Eklenti(ler)
22-Little-Darlin 23-Edee's-Rosebud-Trail 24-Little-Rick 25-White-Dew 26-Aca's-Glamour-Puss |
3 Eklenti(ler)
Minyatürlerimden....
27-Rob's--Scarecrow 28-Rob’s-Dust-Storm 29-honeyblueane |
Alıntı:
|
çok güzeller çok...
miyatür yaprakları suya koymak da, toprağa ekmek de zor. toprağa temasını engellemek gerekiyor. sevgili maki01 gentanın içeriğini yazdım inceleme fırsatı bulabildiniz mi acaba? üre konusunu çok merak ettim.çok teşekkür ederim. |
Alıntı:
Annenin tahminleri doğru bence, azot bileşeni ağırlıklı üreden oluşuyor. Özellikle minyatürlerin narin kökleri bu oranda üreye zor dayanır diye düşünüyorum. Çiçek Çoşturan'nın Afrika Menekşeleri için ürettiği gübreyi minyatürler dahil , tüm menekşeleriniz için öneririm. Ben yavru döneminde mavi şişeyi ( NPK oranları eşit ve üre yok) , belli büyüklüğe eriştikten sonra ise menekşeler için hazırlanmış mor şişeyi kullanıyorum, sorun yaşamıyorum. Sevgiler... |
Üre ya da gübreler konusunda aşağıdaki AVSA'ya ait linki inceleyebilirsiniz.
Ürenin ucuz bir azot bileşeni olduğu için formüllerde sıkca yer aldığı ama menekşelerde kökleri yaktığı anlatılıyor. http://www.avsa.org/BasicCare.htm#Fertilizer |
çok teşekkürler sevgili maki01, ilk fısatta inceleyeceğim.
menekşecibaba ülkelerle ilgili cevabınız için teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
sevgili menekşecibaba fotoğraflardan yanlış görmediysem fitilli sulama kullanıyorsunuz menekşeleriniz için sürekli bu yöntemimi kullanıyorsunuz yoksa köklendirme süresindemi iki tane menekşe yavrum var biri 3 yaprak diğeri 6 yaprak oldu fitilli sulama ile köklendiler böyle sulamaya devam etmelimiyim şimdiden teşekkürler:rolleyes:
|
Sevgili gldhanımeli genellikle yavrularda fitilli sulama yöntemini kullanıyorum , nem muhafazası açısındanda avantajlı , ama büyüyünce saksıya geçiriyorum .Bitki kendini kurtardıktan gerekli kök yapısına ulaştıktan sonra toprağını arada kuru bırakmak faydalı oluyor.Kolay gelsin.
|
cevabınız için çok çok teşekkürler ben da..no kaplarında köklendirmiştim menekşeninde çok büyük saksı sevmediğini biliyorum genelde bilinen menekşenin çapı saksının 3 katına ulaşmadan saksı değiştirmeyin denir hep
tecrübeleriniz bu konuda ne yönde bizimle paylaşırsanız sevinirim :) |
5 Eklenti(ler)
Açmış durumdaki minyatürlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Sahip olduğum türler oldukça fazla. O yüzden çiçekllendikçe eklemek istiyorum:)
1. Rob's Smarty Pants 2. Rob's Humpty Doo Sport 3. Rob's Vanilla Trail 4. Ballet Loni 5. Mac's O'Scarlet O'Hara |
4 Eklenti(ler)
Diğerleri.... Bir iki güne yenilerini eklerim. Çünkü açmak üzere olan pek çok minyatürüm var..
1. Everdina 2. Bayou Baby Diğer ikisinin adını kesin olarak bilmiyorum. |
sevgili katmer, çiçeklerinize bayıldım...çok güzeller.. yayınladığınız 5. menekşenin cinsi nedir acaba? kırmızı olan:)
|
Sevgili pelermin, 5. sıradaki menekşe "Mac's O'Scarlet O'Hara"....
|
Sevgili Katmer hepsi çok güzel. Minyatürler ayrı bir güzel zaten. Başlıklara isimlerini de eklermisin?
|
Sevgğili katmer,çok çok güzeller ellerine sağlık.
|
Sevgili pelermin,
Minyatürler için ayrı başlık önermen ne kadar doğru bir zamana denk gelmiş, teşekkürler... katmer'cim, Minyatürlerin de standartlar gibi çok güzel ve sağlıklı, ellerine sağlık. İlknur'a katılıyorum. Bu güzellerin isimlerini ekler misin? |
Fotografları isimlendirdiğim için bir daha isim eklemek aklıma gelmedi. Hemen düzenlerim. Uyarılarınız için teşekkür ederim:)
|
Alıntı:
Sevgili Katmer menekşelerin harika tam bir şölen sunmuşsun. Ellerine sağlık.Menekşeler çiçeklendikce insanı mutluluk sarıyor değil mi ? |
Sevgili menekşecibaba, bu körlerle sağırlar hesabı olacak ama sizinkiler de birbirinden harika.
2 sene önce internetten hayranlıkla izlediğimiz türlere sahip olmak ve onları üretip, açtıklarını görmenin verdiği keyif paha biçilemez:) |
sevgili maki01,
ben çok teşekkür ederim ilgilenip, ayrı bir başlık açtığınız için :)) |
resimlere tekrar tekrar bakıyorum da ne kadar dinlendirici...
sevgili katmer, Mac's O'Scarlet O'Hara' nın üzerindeki mor olanın adını da sorsam ayıp eder miyim acaba? |
Sevgili pelermin, neden ayıp olur mu, bu benim hatam. Düzelttim diğer ikisinin adından emin olunca onları da yazacağım:))
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025