![]() |
Minyatür menekşeler için sulama kabı
5 Eklenti(ler)
Değerli arkadaşlar, menekşelerde kullanılan saksı yerine çok rahatlıkla plastik bardak kullanılabilirsiniz. Dikkat edecek olan saksıların boyutları, menekşeler için bitkinin boyu (çapı) 1 olarak sayarsak, saksının boyu 1/3 olmalı. Yani bitki 20 -15 cm ise saksı sadece 5,5 - 6,5 cm olması gerek
Benim kullanmış olduğum malzemeler |
Plastik bardaklar
5 Eklenti(ler)
Plastik kaplar ve fitilli sulama
|
Fitilli sulamada plastik bardak
2 Eklenti(ler)
Konu ilgili bir kaç tane resim daha
Bu sulama kabı minyatür menekşeler için ideal olduğunu düşünüyorum, hem fitilde, hem de kap açık olduğu için buharlaşan su bitkinin etraftaki nem değeri yüksek tutar :) |
Alıntı:
Şeffaf plastik bardakta yetiştirdiğim yavru menekşelerin toprağında ve bardağın bol ışık alan yanal yüzeylerinde yosun ( alg) oluşmaya başladı. Bu durum menekşeye zarar verir mi? |
Sevgili maki, şeffaf bardakların menekşe köklerine iyi gelmediğini biliyorum. Köklerin direkt ışığa maruz kalması, kurumalarına sebep oluyormuş.
Bu arada Klubnikacığım, sistem çok güzel. Özellikle bizim gibi menekşe sayısı çok fazla olanlar için. Artık sulama sıkıntılı bir hal almaya başladı çünkü... |
Minyatür menekşeler
5 Eklenti(ler)
Benim koleksiyondaki minişler
|
Şeffaf plastik bardaklar
Alıntı:
|
bu menekşeler birer harika bende böyle yetiştirmek istiyorum
|
Alıntı:
|
Sulamada kullandığınız ipliğin bir öelliği varmı yoksa herhangi yünlü bir iplik iş görürmü
|
Fitil olarak kullanılacak ipin sentetik olması, kuruyunca su emebilmesi gerekiyor. Ağrılıklı akrilik ipler fitile uygun oluyor.
Fitil olarak bayan ten ( ten ) çorabını saksı büyüklüğüne göre şeritler halinde keserek kullanabilirsiniz. Aşağıdaki başlıkta detay bilgi var. http://www.agaclar.net/forum/afrika-...ntha/23486.htm |
o boy 5, 5 cm gibi saksıları nerelerden bulabiliriz
|
Temini en zor saksı ebatı malesef. Böyle bir link buldum google'da...
Garden Center - Saksilar - Terracota - Terracotta Mini Kaktus |
Alıntı:
|
Menekşelerin binbir çeşitlerini ilk kez görüyorum, çok etkilendim gerçekden emek sarfetmişsiniz tebrik ediyorum.... 1001 kere MAŞAALLAH...
|
menekşecibabadan aldığım minyatür yavrular geldi. inşallah çok güzel olacak. ilk kez büyütcem bu türü.
|
Sn klubnika hayran kalmamak mümkün değil. Sulamada nasıl baş ediyorsunuz çok merak ettim. Gerçi sevince sorun olarak görünmüyor da ben buradan bakınca hem imrendim hemde daraldım ne yalan söyleyeyim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025