![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben toprağın pek önemli olmadığını düşünüyorum naçizane fikrim bu...Birkaç dal sıradan bir bahçe toprağına dikmiştim onlar bile tuttular. Ben nemlendirmenin etkili olduğunu düşünüyorum. Toprağı hergün ama az az suluyorum.Sürekli nemli kalıyor. Bir de kök verene kadar aydınlık ve fazla esinti almayan iç mekanda tutuyorum. Bu yer genelde pencere kenarı oluyor. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Benim kızım bir aydan sonra anne olmaya karar vermiş:)
|
Arkadaslar acil yardim :( sera kabindaki anne ve yavru menekselerden biri pencere onundeydi. Sabah gunesinden ve sicaktan yapraklar yumusamis. Hemen kaptan cikardim golge bi yere aldim.napmam lazim :(
|
Serin yerde bu saate kadar kendine gelmeiyse sanırım kaybedersiniz anneyi ama yavrular iyitse belki yasamaya devam edebilirler. Uygunsa toprağa alsanız belki yavrular tutunur...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba iki farklı çeliği aynı yere diktim yavrular birbirine karıştı,çiçeklenince eminim güzel bir görüntü ortaya çıkacak.Sorum,bu yavruları gerçek yerine ne zaman taşımak olacak? şimdiden teşekkürler
Eklenti 415566 |
Alıntı:
|
Benim menekşelerimde bu büyüklükte saksıya nasıl alacağımı bilmiyorum. internette cımbızla köklerinden yolup yolup çıkarıyordu. Bana kötü davranıyormuş gibi geldi. Bardağı döküp mü ayırsak acaba yoksa bizde yolmalıyız?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
On üç yapraktan on iki tanesi hayatta ve sekizinde yavru var...
|
Sevgili kadiryaşar, çok teşekkür ederim. benim için öğretici oldu.
|
acil yardımmmm....
bahçe toprağında yapraktan çoğaltmayı başaramadım malesef. 2 aylık yapraklarımda bayağı köklenme olduğu halde yavru yok. acaba onlara zarar vermeden torfa eksem takrar yavru verirler mi. bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım. |
[QUOTE=eceyıldız;1168660]acil yardımmmm....
bahçe toprağında yapraktan çoğaltmayı başaramadım malesef. 2 aylık yapraklarımda bayağı köklenme olduğu halde yavru yok. acaba onlara zarar vermeden torfa eksem takrar yavru verirler mi. bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım. kendi deneyimimi aktaracak olursam: Bende bir kaba çok sık dikmiştim. Orda köklenen yaprakları tek tek pet bardaklara aldım. çok kısa bir sürede yavru veridiler. hiç bir sorun olmuyor. yeterki kökleri zedelemeyin. kolay gelsin. |
2 haftadir suda bekletiyorum yapraklarimi daha koklenemediler. Daha oncesi bu sekilde cok iyi koklenmislerdi.topraga alincada hemen yavru vermislerdi. Simdi niye boyle oldu anlamadim ;(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yapraktan cogaltigim yavrulari dun ayirdim.pet bardaklara torfa diktim. Malesef perlit gelmemis alamadim. Plastik kaba koydum.insallah hicbirini kaybetmeden buyuturum
|
toprağın üstüne yatay olarak koydoğum yaprak yavru vermiş çok sevindim sonunda bir yaprak yavru verdi biraz daha büyüsünler fotosunu koyarım bu yöntemi burda kimse uygulamamış görmedim bende tv de görmüştüm deneyim dedim aylar sonra minicik yavrular gördüm şükür. inşallah büyütebilirim.
|
3 Eklenti(ler)
Menekşelerimde yaprak seyreltmesi yaparken çıkan yaprakları çöpe atmaya kıyamayıp bir bardağa ıslattım. Sonra da unuttum. Hiç firesiz köklenmişler. Şimdi de bunları tek tek toprağa almaya üşeniyorum:)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bebeklerim büyüyor:)
|
Alıntı:
|
herkese günaydın,
bu gün, güne güzel bir sürprizle başladım annesinin yanına toprağa koyduğum küçücük bir yaprak yaavru vermiş inanılmaz güzel bir mutluluk sonunda bahçe toprağında yaprak yavru verdi. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bunun dış yapraklarını alıp... Eklenti 417894 Bu forma getirmeye çalışıyorum. Eklenti 417895 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
annesinin yanında yavru veren yaprak annesini sulayınca çürür diye korkuyorum çünkü daha önce başıma geldi ne yapayım tavsiyesi olan arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum... yavrunun yaprakları yeşil mercimek tanesi kadar daha başka saksıya alınır mı ki ....
|
Alıntı:
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025