![]() |
Sağlıklı bir çelik (Göbekten başlayarak 3. sıradan alınmış ), küçük bir kaba dikilmişse ortalama 1.5-2 ayda yavru veriyor sevgili hasarigirl.
Sabırlı olmak gerekiyor :) |
off yaa:(çok uzunmuş gerçekten:(ilk yavrum 2 ayda köklenip yavrulamıştı ben onu geç kaldı sanıyordum:(teşekkürler ilginize..
|
1 Eklenti(ler)
5 aydır büyütmeye çalıştığım çeliklerim bunlar. baya büyüdüler, fakat anaç yapraklardan dolayı sanki fazla gelişemiyorlar. anaç yaprakları kessem yavrulara birşey olur mu? yardımcı olursanız çok sevinirim.
|
gülcan hanım ben burdakinden daha küçükken kesmiiştim hiçbir sorun olmamıştı.aksine faydası olacagını düşünüyorum ..ama tabi bilgili birileri cevap yazsa daha ii olur..
|
gülcan hanım evet ana yapraklardan ayırma sırası gelmişte geçmiş bile.O saksıyı dikkatli bir şekilde boşaltın , anaç yaprakları yavrulardan ayırın birçok yavru çıkacaktır , yavruların hepsini ayrı ayrı birer kç saksıya veya pet bardağa ekin.Anaç yapraklarıda tekrar köklenmeleri için kullanabilirsiniz . Bir çok menekşeniz olacak ...:)
|
cevaplarınız için çok teşekkür ederim. akşam eve gider gitmez ilk işim yavruları ayırmak olacak.
|
2 Eklenti(ler)
Yaklaşık 5-6 aydır aynı bardakta bekleyen menekşe yavruları 1 nolu fotoğraftalar, 2 nolu fotoğraftakiler ise 3-4 aylıklar.
1 noluların ayırma zamanı geldi ama ayırmayıp bekleyeyim diyorum.Aynı renk bir sürü menekşeyi nereye koyacam?:D |
Eşe dosta, çocuğunuzun öğretmenine dağıtın bol bol :)
|
Sayın kartal bence alttaki bebeklik yapraklarını alınız. Çünkü onlar asla büyüp bitkiye form kazandırmayacak. Ancak bitki bunu almadığınız sürece beslemek için çaba sarfedecektir... Aldığınız takdirde, kuvvetini yeni yapraklanma ve kök verecektir. Ayrıca form tutacaktır...
Sevgilerle.... |
çok güzel olmuşlar
|
Kedi kumuna 20 gün önce diktiğim yapraklar köklendi ancak toprağa dikmek için tereddüt ediyorum aynı gelişmeyi elde edemezsem ölmelerinden korkuyorum .Arkadaşlar ne yapayım bana bir yol gösterin azda değil 40 taneye yakın yaprak ziyan olmasın ...:(
|
Ben hoya köklendirmiştim sevgili yeşillim kedikumundan toprağa geçirmenin hiçbir sakıncası olmadığını söylemişti yeşillimde sizin gibi menekşe köklendirdiğini hatırlıyorum.
|
Alıntı:
Benim tecrübem az ama diğer arkadaşlardan daha uygun bir cevap gelebilir.İnşallah yapraklarınız firesiz büyürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayın Rana miraç aradığım cevap bu köklendi ancak yaprak henüz yok yaprak çıkarmasını beklemem gerekecek güzel dileğiniz için ayrıca teşekkür ederim.. Bu bilgiler ışığında hareket edeceğim gelişmeleri buradan yazarım..:) |
Sevgili arkadaşlar;
Toprağa ekilen yapraktan çelik köklendirirken ,yaprak sapının uzunluğu köklenme ve yavru verme süresini etkiliyor mu? |
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sevgili Rana+miraç cevabınız için. Bende sapların kısa olması gerektiğini hatırlıyordum ama yinede sormak istedim. Yalnız yaprakları dikmiş bulundum. Saplarıda biraz uzun gibi. Tekrar söküp kısaltsam mı acaba?
|
Sevgili tunatuna yaprakları diktiyseniz çıkarmayın bence. Eğer çürüme farkederseniz kesip kısaltırsınız, yavrular büyüdükten sonra sapı uzun olduğu için bir müddet sonra kesip yaprağı yeniden dikme şansınız olur. Yeniden dikilen yapraklar daha kısa sürede yavru veriyor.
|
Sevgili tunatuna bende hiç kısaltmadım gayet güzel köklendiler yaprakların altına eğilme yapıp toprağa değmesin diye küçük köpük parçası koydum.
|
Sevgili nilgün dogan ve Rana+miraç cevaplarınız için teşekkür ederim.
Çok aceleciyim sanırım. Bir tane yaprağı söküp sapını kısaltıp tekrar diktim. Ama sadece birisine yaptım. Diğerleri aynen duruyor. |
yosun
1 Eklenti(ler)
Bu kadar menekşeyi ne yapaçağız yosunda üreme korkunç
|
Bize tatile gönderebilirsiniz :D
|
2 Eklenti(ler)
bunlarda benim yavrularım :)
|
Sevgili didemad,
Yavrularınız çok güzel ancak çok küçükken anne yapraktan ayrılmışlar. Diktiğiniz kaplar bu boyda bir yavru için çok büyük. Sulamaya çok dikkat etmeniz gerekiyor. |
elimde en küçük kap bu vardı umarım ölmezlerr..( daha önce bu kaplarda menekşe yetiştirmiştm şuan sağlıklılar...anne yaprak çürüdüğü için kopardım acaba koparmasamıydım ..çürüyüp kurumuştu?
|
sulamasını nasıl yapmalıyım?
|
Koparmanız iyi olmuş yoksa yavrularda çürürdü çok azar azar sularsanız sağlıklı büyürler şu an güzel gözüküyorlar..
|
2 Eklenti(ler)
Babil kulesi üretim tekniği (kulucka) ...:) yöntem bana ait ...:)
|
2 Eklenti(ler)
Benim de aynı durumda olan yavrularım var. Çeliği de tadımlık denilen küçük pet bardaklara ya da minik kaktüs saksısı boyutlarında olan 5 cm lik saksılara diktiğim için , anne yaprak ölse de saksı değişimi yapmak durumunda kalmıyorum. Sulama yaparken , üsten sadece yavrunun çevresine gelecek kadar dar bir alanı suluyorum. Buna rağmen kaybettiğim yavrular oluyor.
Eklenti 315084 Eklenti 315085 Yavruları minik pet bardak ya da kaktüs saksılarına almanızı öneririm. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025