![]() |
çok şirinler
Alıntı:
|
arkadaşlar merhaba üç günlük tatilden sonra umarım herkez iyidir.Ben haftaya biraz kötü başladım.Menekşelerimden biri biraz hasta ,üzeri çiçek dolu ama yapraklarını ve çiçeklerini salmış keyifsiz gözüküyor,neyapacağımı bilemedim.fotoğraf makinam yanımda değil onun için resminide koyamıyorum. sizce sağlıksız ğözükmesinin sebebi ne olabilir?
|
:( Çok üzüldüm Sevgili Remziye Hanım,
Nazarımız değdi güzel menekşelerinize..:( Benimkiler susuz kalınca bu tepkiyi veriyorlar.. Susuz kalmış olmasınlar? Çok sulanması da aynı etkiyi gösteriyor.. Çok güneş almaları da olabilir. Son bir hafta içinde neyi farklı yaşamış olabilirler acaba? |
teşekür ederim arkadaşım,saksısı biraz küçük belki onun için suyu yetersiz gelmiş olabilir diye düşünüyorum . bugün geçsin yarın bir değişiklik göstermezse saksı değişimi yapayım diyorum.
|
çok üzüldüm Remziye Hanim Inşallah Düzelirler.geçmiş Olsun.
|
teşekür ederim arkadaşlar .menekşem sabaha göre biraz daha iyi sanırım düzelecek.
|
Geçmiş olsun Remziye Hanım ,saksı değiştirmek daha riskli bence.Ben 2 saksın menekşemi saksı değiştirirken kaybettim.Saksılarımdan 20 tanesine, saksı değiştirmek, gayet iyi geldi.2'si öldü 1'i can çekişiyor.Çok üzgünüm.
|
Alıntı:
|
arkadaşlar merhaba, menekşemin bazı yapraklarında çürüme olmuş onun için kendini salmış kökü hala sağlamdı .bende saksıyı değiştirdim yenide .yavru veriyormuş onlara çok üzüldüm . şimdilik onun için sadece dua ediyorum.
|
merhabalar bir solukta tüm yazıları okudum hepinizin ayrı ayrı hem ellerine hem yüreklerine sağlık bende çimlendirip diktiğim yaprakların gözüne bakıyorum AYLARDIR ama bi kıpırtı yok sabah ilk işim burda öğrendiklerimi uygulamak ve gelişmeleri paylaşmak olacak sürekli cam önündeyim 1. kattayız komşular adımı cam kuşu takacak :)) yeni yapraklarım gelsin artın sevgiler
|
Alıntı:
|
Herkese Selamlar.
Evde yaklaşık 4 ay önce aldığım ve aldığımda mükemmel çiçekleri olan iki tane menekşem var.(dı). Yani en azından menekşeler hala var ama çiçekleri hiç kalmadı. Aldığımda olan çiçekleri kurudu ve tomurcuklarıda açmadan kurudu. yaprakları çok güzel. ben sularken yapraklarına da su püskürtüyordum. Ama buradan öğrendiklerime göre artık püskürtmüyorum. Köklendirme konusunda çok başarılıyım. Evdeki akvaryumun su sıcaklığı 24-25c. Bende akvaryumun suyuna koyuyorum, orada hem yüzüyor hemde 15 günde mükemmel kökleniyorlar. Tekrar çiçeklenmeleri için neler yapabilirim, tekrar çiçeklenirler mi? |
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar,
Geçenlerde çiçek pazarına gittim. Orda birbirinden güzel menekşelere bakarken sohbet ettiğimiz çiçekçi bana bir öneride bulundu.daha evvel bahsettiğim şu açmayan menekşemden ona da bahsettim. "aaa neden açmasın, açar, açar " dedi.Sonra da dedi ki açması için yaprakların tam ortasında ufak çıkan yaprakları kopar bak açacak dedi. Geldim eve acıdım yaprakları koparmaya ama sonra denemeden edemedim. bakalım ne olacak açacak mı açmayacak mı? Daha evvel bunu denemiş miyidiniz? |
Sevgili selenn merhaba teknik işe yararsa sonucu öğrenmek isterim.Çünkü bende aynı konudan muzdaribim.Geçen yıl bu aylarda bol bol çiçek veren menekşelerim bu yıl henüz çiçek aşamasına geçemediler.Senin sonuca göre bende denerim.Hadi bakalım umarım işe yarar.Heyacanla bekliyorum sonucunuzu.Sevgiyle...
|
Alıntı:
5. sayfa 123 numaralı mesajı bir okur musunuz?;) |
Hııım sayın hfz ben denememiştim selenn in sonucunu bekleyecektim ama hiç denemeyip beklemeye devam o zaman :o :rolleyes:
|
sevgili Hfz,
Valla sağol atlamışım... Hem güldüm hem okudum. Boşa gitmiş benim minik yaprakçıklar. Ne diyim ben şimdi bu çiçekçiye:) Neyse belki de açar. Bakalım ikinci denememiz oldu bu başlıkta. Gelişmeleri yazarım. |
1 Eklenti(ler)
[QUOTE=denizakvaryumu;94506]arkadaşlar afrika menekşesi değil de muhteşem kokusuyla içinizi ferahlatan yabani menekşe üreten var mı?
"hercai menekseden farkli olarak, hos kokulu, minicik, mor renkli, ince saz gibi yaprakli, kokusunun anne kokusuna benzetilmesi nedeniyle, eskiden anneler gununde annelere veya anne olmayi bekleyenlere hediye edilen unutulmus guzellik" bu tanım da çok hoşuma gitti.... Sevgili Denizakvaryumu, Buldum!..:dilli: :dilli: Henüz çiçekleri yok pek miniş..:p |
:)
Alıntı:
bu sıcak karşılamanız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. yarın bizim akvaryumun resmini çekip yükleyeceğim. Tam olarak yüzmüyorlar ama yüzüyorlarda yani, evet biraz karışık. neyse yarın resmi ekleyince daha iyi anlaşılacak :) *birde çiçekli bitkiler için bitki besini diye bir şey almıştım. ondan versem yararlı olacak sanırım? |
Biri kokulu menekşe mi dedi...Nerdeymiş bu kokulu menekşe ....
Nerden buldunuz... |
[QUOTE=hfz;100850]
Alıntı:
Bence anneler gününde armağan edilebilecek en güzel çiçek... |
Annem ilgi göstermedi kendisine.:mad: Kıyamam ona vermeye..
Sevgili Elfogi, çok küçük ama çok sağlıklı şu an. Aynı sağlıkta devam ederse eminim yeni sürgünler de verecektir. ;) |
Birşey soracağım, bendeki çiçek costuranda son kullanma tarihi vs. yazmıyor. Çiçeğe bir zararı dokunur mu?
|
İşte Benim Tembel Menekşe
Bu üzerinde görürnen tomurcuklar yaklaşık 2 aydır duruyorlar açmadan ve kuruyarak..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Hemen hemen her açan bitki için geçerli bir kuraldır ki fazla yapraklanan bitkileriniz az çiçek açarlar. Sevgiler... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
merhaba arkadaşlar bende 15 gün önce yaprakları toprağa ektim merakımdan çıkarıp baktım köklenmişler çok mutlu oldum.Ama yavruları ne zaman olacak merak ediyorum.ilk denememdi başarılı oldum sevincimi menekşe severlerle paylaşmak istedim.ayrıca migrostan afrika menekşeleri için özel olan çiçek coşturan aldım çünki çiçekleri yok inşallah açarlar.Herkese sağlıklı ve bol çiçekli günler diliyorum.
|
Alıntı:
|
Sevgili Gül deniz,
menekşeler kolay tutuyor. Ama hemen yaprak vermeyebilir. Umarım çok büyük bir saksıya dikmemişsinizdir. Bir keresinde büyük bir saksıya dikmiştim. Kolay gelişmedi. Daha ufak bir saksı sanırım daha uygun. |
Alıntı:
|
menekşe coşturan diye bir sıvı aldım .ne kadar arlıkla sulamam gerekir.yardımcı olursanız sevinirim
|
Alıntı:
|
Ben de haftada bir çiçek açan bitkiler için sıvı besin veriyorum. Üzerindeki talimatları takip etmenizi öneririm Sevgili Zuhal.
Gül Deniz ben de yaprakları daldırdım. Yaklaşık bir aydır aynen duruyorlar. yavruları görmek için ben de çok sabırsızlanıyorum ama sabır gerekiyor biraz daha. |
Benim yapraklar yavrulamaya başladı :))
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025