agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

gül deniz 23-04-2007 11:39

çok şirinler

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vildan (Mesaj 94579)
herkes güzel menekşelerinin fotoğraflarını eklemiş,ben de benim güzellerimi koyayım bari dedim :p hepimiz güle güle büyütelim çiçeklerimizi...
sevgiler...

çok güzeller maşallah.cam önündemi duruyolar.sevgiler

remziye yıldırım 24-04-2007 09:26

arkadaşlar merhaba üç günlük tatilden sonra umarım herkez iyidir.Ben haftaya biraz kötü başladım.Menekşelerimden biri biraz hasta ,üzeri çiçek dolu ama yapraklarını ve çiçeklerini salmış keyifsiz gözüküyor,neyapacağımı bilemedim.fotoğraf makinam yanımda değil onun için resminide koyamıyorum. sizce sağlıksız ğözükmesinin sebebi ne olabilir?

hfz 24-04-2007 09:41

:( Çok üzüldüm Sevgili Remziye Hanım,

Nazarımız değdi güzel menekşelerinize..:( Benimkiler susuz kalınca bu tepkiyi veriyorlar.. Susuz kalmış olmasınlar? Çok sulanması da aynı etkiyi gösteriyor.. Çok güneş almaları da olabilir. Son bir hafta içinde neyi farklı yaşamış olabilirler acaba?

remziye yıldırım 24-04-2007 09:47

teşekür ederim arkadaşım,saksısı biraz küçük belki onun için suyu yetersiz gelmiş olabilir diye düşünüyorum . bugün geçsin yarın bir değişiklik göstermezse saksı değişimi yapayım diyorum.

gül deniz 24-04-2007 09:48

çok üzüldüm Remziye Hanim Inşallah Düzelirler.geçmiş Olsun.

remziye yıldırım 24-04-2007 10:42

teşekür ederim arkadaşlar .menekşem sabaha göre biraz daha iyi sanırım düzelecek.

Ela 24-04-2007 15:05

Geçmiş olsun Remziye Hanım ,saksı değiştirmek daha riskli bence.Ben 2 saksın menekşemi saksı değiştirirken kaybettim.Saksılarımdan 20 tanesine, saksı değiştirmek, gayet iyi geldi.2'si öldü 1'i can çekişiyor.Çok üzgünüm.

zenfree 24-04-2007 15:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi remziye yıldırım (Mesaj 98012)
arkadaşlar merhaba üç günlük tatilden sonra umarım herkez iyidir.Ben haftaya biraz kötü başladım.Menekşelerimden biri biraz hasta ,üzeri çiçek dolu ama yapraklarını ve çiçeklerini salmış keyifsiz gözüküyor,neyapacağımı bilemedim.fotoğraf makinam yanımda değil onun için resminide koyamıyorum. sizce sağlıksız ğözükmesinin sebebi ne olabilir?

Benim menekşelerimin bir saksısı da aynı durumda.:( İki saksı yanyana. Aldıkları ışık aynı, sulama aynı, verdiğim besin aynı. Birinin yaprakları sakının üzerine yığılmış durumda. Çok üzgünüm. Sadece karşısına geçip "lütfen iyileş diye yalvarıyorum" :(. Toprak mı ilave etsem acaba? 98 yılından beri ilk defa böyle bir şey başıma geldi. Sakı değiştirdim ev değiştirdim yine de keyifleri yerindeydi.:(

remziye yıldırım 24-04-2007 15:41

arkadaşlar merhaba, menekşemin bazı yapraklarında çürüme olmuş onun için kendini salmış kökü hala sağlamdı .bende saksıyı değiştirdim yenide .yavru veriyormuş onlara çok üzüldüm . şimdilik onun için sadece dua ediyorum.

esraerin 02-05-2007 00:15

merhabalar bir solukta tüm yazıları okudum hepinizin ayrı ayrı hem ellerine hem yüreklerine sağlık bende çimlendirip diktiğim yaprakların gözüne bakıyorum AYLARDIR ama bi kıpırtı yok sabah ilk işim burda öğrendiklerimi uygulamak ve gelişmeleri paylaşmak olacak sürekli cam önündeyim 1. kattayız komşular adımı cam kuşu takacak :)) yeni yapraklarım gelsin artın sevgiler

Penelophe 02-05-2007 15:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi remziye yıldırım (Mesaj 96739)
arkadaşlar merhaba bunlarda benim diğer kızlarım.

Selamlar, kızlarınıza bayıldım. Benimkilerde böyle olurlar inşallah bir gün..

Penelophe 02-05-2007 15:26

Herkese Selamlar.
Evde yaklaşık 4 ay önce aldığım ve aldığımda mükemmel çiçekleri olan iki tane menekşem var.(dı). Yani en azından menekşeler hala var ama çiçekleri hiç kalmadı. Aldığımda olan çiçekleri kurudu ve tomurcuklarıda açmadan kurudu. yaprakları çok güzel. ben sularken yapraklarına da su püskürtüyordum. Ama buradan öğrendiklerime göre artık püskürtmüyorum. Köklendirme konusunda çok başarılıyım. Evdeki akvaryumun su sıcaklığı 24-25c. Bende akvaryumun suyuna koyuyorum, orada hem yüzüyor hemde 15 günde mükemmel kökleniyorlar. Tekrar çiçeklenmeleri için neler yapabilirim, tekrar çiçeklenirler mi?

remziye yıldırım 02-05-2007 20:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi qxyl (Mesaj 100682)
Herkese Selamlar.
Evde yaklaşık 4 ay önce aldığım ve aldığımda mükemmel çiçekleri olan iki tane menekşem var.(dı). Yani en azından menekşeler hala var ama çiçekleri hiç kalmadı. Aldığımda olan çiçekleri kurudu ve tomurcuklarıda açmadan kurudu. yaprakları çok güzel. ben sularken yapraklarına da su püskürtüyordum. Ama buradan öğrendiklerime göre artık püskürtmüyorum. Köklendirme konusunda çok başarılıyım. Evdeki akvaryumun su sıcaklığı 24-25c. Bende akvaryumun suyuna koyuyorum, orada hem yüzüyor hemde 15 günde mükemmel kökleniyorlar. Tekrar çiçeklenmeleri için neler yapabilirim, tekrar çiçeklenirler mi?

arkadaşım merhaba .aramıza hoşgeldin menekşelerin yapraklarına su deydirmemelisin saksıyı altan su koy ama su içinde kalmasın direk güneş alan bir yere değil sadece ışık alan bir yerde durmalılar çiçek için belki dinlenme dönemindedir üzülme tekrar açacaktı.ayrıca ayda bir sıvı gübre verebilirsin.bençiçek coşturan diye bir besin kullanıyorum koçtaştan aldım çiçeklerim şimdilik çok güzel yalnız yaprakların yüzmesini anlayamadım hem suya deyip hemde kökleniyorsa büyük başarı:

selenn 02-05-2007 21:05

Merhaba arkadaşlar,

Geçenlerde çiçek pazarına gittim. Orda birbirinden güzel menekşelere bakarken sohbet ettiğimiz çiçekçi bana bir öneride bulundu.daha evvel bahsettiğim şu açmayan menekşemden ona da bahsettim. "aaa neden açmasın, açar, açar " dedi.Sonra da dedi ki açması için yaprakların tam ortasında ufak çıkan yaprakları kopar bak açacak dedi. Geldim eve acıdım yaprakları koparmaya ama sonra denemeden edemedim. bakalım ne olacak açacak mı açmayacak mı?
Daha evvel bunu denemiş miyidiniz?

Menekşe sevdalısı 02-05-2007 22:36

Sevgili selenn merhaba teknik işe yararsa sonucu öğrenmek isterim.Çünkü bende aynı konudan muzdaribim.Geçen yıl bu aylarda bol bol çiçek veren menekşelerim bu yıl henüz çiçek aşamasına geçemediler.Senin sonuca göre bende denerim.Hadi bakalım umarım işe yarar.Heyacanla bekliyorum sonucunuzu.Sevgiyle...

hfz 02-05-2007 22:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 100798)
Merhaba arkadaşlar,

Geçenlerde çiçek pazarına gittim. Orda birbirinden güzel menekşelere bakarken sohbet ettiğimiz çiçekçi bana bir öneride bulundu.daha evvel bahsettiğim şu açmayan menekşemden ona da bahsettim. "aaa neden açmasın, açar, açar " dedi.Sonra da dedi ki açması için yaprakların tam ortasında ufak çıkan yaprakları kopar bak açacak dedi. Geldim eve acıdım yaprakları koparmaya ama sonra denemeden edemedim. bakalım ne olacak açacak mı açmayacak mı?
Daha evvel bunu denemiş miyidiniz?

Sevgili Selen ve Menekşe Sevdalısı,

5. sayfa 123 numaralı mesajı bir okur musunuz?;)

Menekşe sevdalısı 02-05-2007 22:40

Hııım sayın hfz ben denememiştim selenn in sonucunu bekleyecektim ama hiç denemeyip beklemeye devam o zaman :o :rolleyes:

selenn 02-05-2007 22:59

sevgili Hfz,

Valla sağol atlamışım... Hem güldüm hem okudum. Boşa gitmiş benim minik yaprakçıklar. Ne diyim ben şimdi bu çiçekçiye:) Neyse belki de açar. Bakalım ikinci denememiz oldu bu başlıkta. Gelişmeleri yazarım.

hfz 02-05-2007 23:22

1 Eklenti(ler)
[QUOTE=denizakvaryumu;94506]arkadaşlar afrika menekşesi değil de muhteşem kokusuyla içinizi ferahlatan yabani menekşe üreten var mı?

"hercai menekseden farkli olarak, hos kokulu, minicik, mor renkli, ince saz gibi yaprakli, kokusunun anne kokusuna benzetilmesi nedeniyle, eskiden anneler gununde annelere veya anne olmayi bekleyenlere hediye edilen unutulmus guzellik"

bu tanım da çok hoşuma gitti....

Sevgili Denizakvaryumu,

Buldum!..:dilli: :dilli: Henüz çiçekleri yok pek miniş..:p

Penelophe 03-05-2007 07:36

:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi remziye yıldırım (Mesaj 100767)
arkadaşım merhaba .aramıza hoşgeldin menekşelerin yapraklarına su deydirmemelisin saksıyı altan su koy ama su içinde kalmasın direk güneş alan bir yere değil sadece ışık alan bir yerde durmalılar çiçek için belki dinlenme dönemindedir üzülme tekrar açacaktı.ayrıca ayda bir sıvı gübre verebilirsin.bençiçek coşturan diye bir besin kullanıyorum koçtaştan aldım çiçeklerim şimdilik çok güzel yalnız yaprakların yüzmesini anlayamadım hem suya deyip hemde kökleniyorsa büyük başarı:

Sayın Remziye Hanım,
bu sıcak karşılamanız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. yarın bizim akvaryumun resmini çekip yükleyeceğim. Tam olarak yüzmüyorlar ama yüzüyorlarda yani, evet biraz karışık. neyse yarın resmi ekleyince daha iyi anlaşılacak :)
*birde çiçekli bitkiler için bitki besini diye bir şey almıştım. ondan versem yararlı olacak sanırım?

Oğuzhan 03-05-2007 09:10

Biri kokulu menekşe mi dedi...Nerdeymiş bu kokulu menekşe ....
Nerden buldunuz...

denizakvaryumu 03-05-2007 09:39

[QUOTE=hfz;100850]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 94506)
arkadaşlar afrika menekşesi değil de muhteşem kokusuyla içinizi ferahlatan yabani menekşe üreten var mı?

"hercai menekseden farkli olarak, hos kokulu, minicik, mor renkli, ince saz gibi yaprakli, kokusunun anne kokusuna benzetilmesi nedeniyle, eskiden anneler gununde annelere veya anne olmayi bekleyenlere hediye edilen unutulmus guzellik"

bu tanım da çok hoşuma gitti....

Sevgili Denizakvaryumu,

Buldum!..:dilli: :dilli: Henüz çiçekleri yok pek miniş..:p

Bu ANNE KOKULU MENEKŞEYİ çiçekleri açtığı zaman, bol bol içinize çekin...gerçekten bu tanımı hak eden bir menekşe :)

Bence anneler gününde armağan edilebilecek en güzel çiçek...

hfz 03-05-2007 12:26

Annem ilgi göstermedi kendisine.:mad: Kıyamam ona vermeye..

Sevgili Elfogi, çok küçük ama çok sağlıklı şu an. Aynı sağlıkta devam ederse eminim yeni sürgünler de verecektir. ;)

Penelophe 03-05-2007 14:37

Birşey soracağım, bendeki çiçek costuranda son kullanma tarihi vs. yazmıyor. Çiçeğe bir zararı dokunur mu?

Penelophe 04-05-2007 09:08

İşte Benim Tembel Menekşe

Bu üzerinde görürnen tomurcuklar yaklaşık 2 aydır duruyorlar açmadan ve kuruyarak..

remziye yıldırım 04-05-2007 10:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi qxyl (Mesaj 101015)
Birşey soracağım, bendeki çiçek costuranda son kullanma tarihi vs. yazmıyor. Çiçeğe bir zararı dokunur mu?

arkadaşım merhaba. Benim çiçek coşturanda son kullanma tarihi yazıyor. İçeriğinden sonra yan olarak çok küçük yazılmış ama varsa görebilirsin.Ayrıca tembel dediğin menekşen çok güzel biz ona sadece nazlı diyelim yakında sizi zaten utandıracaktır.Bol çiçekli günler:eek: :D

limon 04-05-2007 12:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi qxyl (Mesaj 101205)
Bu üzerinde görürnen tomurcuklar yaklaşık 2 aydır duruyorlar açmadan ve kuruyarak..

Çok yaprağa gitmiş. En alttaki büyük yapraklarını hatta yeni çıkan çok sıkışık duran yapraklarından da birazını güzelce kırın. Bir kartona delikler açıp yapraklar üstte kalacak şekilde zedelemeden saplayın. Su dolu bardağa o şekilde koyup köklenmelerini bekleyip yeni menekşeler üretebilirsiniz.
Hemen hemen her açan bitki için geçerli bir kuraldır ki fazla yapraklanan bitkileriniz az çiçek açarlar. Sevgiler...

remziye yıldırım 04-05-2007 12:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi qxyl (Mesaj 101255)
Selamlar ARKADAŞIM,
Heryerini santim santim okudum, yok, tarih yok.
umarım utandırır beni :)
Teşekkür ederim.

arkadaşım sanırım elimizdeki markalar farklı eğer üzerinde tarih yoksa ozaman süresiz kullanılıyor demektir bir zararı olmaz diye düşünüyorum . Menekşenizçiçek açtığında yine görmek isterim .Ben onun açık renk olduğunu düşünüyorum.

Penelophe 04-05-2007 12:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 101266)
Çok yaprağa gitmiş. En alttaki büyük yapraklarını hatta yeni çıkan çok sıkışık duran yapraklarından da birazını güzelce kırın. Bir kartona delikler açıp yapraklar üstte kalacak şekilde zedelemeden saplayın. Su dolu bardağa o şekilde koyup köklenmelerini bekleyip yeni menekşeler üretebilirsiniz.
Hemen hemen her açan bitki için geçerli bir kuraldır ki fazla yapraklanan bitkileriniz az çiçek açarlar. Sevgiler...

yani ne kadar az yaprak o kadar çok çiçek öyle mi. Tama yarın yapraklarını kopartır resmini çeker , buraya eklerim. Teşekkür ederim.

Penelophe 04-05-2007 12:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi remziye yıldırım (Mesaj 101269)
arkadaşım sanırım elimizdeki markalar farklı eğer üzerinde tarih yoksa ozaman süresiz kullanılıyor demektir bir zararı olmaz diye düşünüyorum . Menekşenizçiçek açtığında yine görmek isterim .Ben onun açık renk olduğunu düşünüyorum.

Değerli Arkadaşım, ben onun rengini biliyorum. orada 2 kök var birisi mor birisi beyaz , aldığımda çiçekleri vardı , ama bana geldikten sonra çiçeksizleşti. Eğer bir açarsa zaten boy boy afişlerini koyacağım buraya :D

gül deniz 04-05-2007 14:39

merhaba arkadaşlar bende 15 gün önce yaprakları toprağa ektim merakımdan çıkarıp baktım köklenmişler çok mutlu oldum.Ama yavruları ne zaman olacak merak ediyorum.ilk denememdi başarılı oldum sevincimi menekşe severlerle paylaşmak istedim.ayrıca migrostan afrika menekşeleri için özel olan çiçek coşturan aldım çünki çiçekleri yok inşallah açarlar.Herkese sağlıklı ve bol çiçekli günler diliyorum.

Penelophe 04-05-2007 16:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gül deniz (Mesaj 101318)
merhaba arkadaşlar bende 15 gün önce yaprakları toprağa ektim merakımdan çıkarıp baktım köklenmişler çok mutlu oldum.Ama yavruları ne zaman olacak merak ediyorum.ilk denememdi başarılı oldum sevincimi menekşe severlerle paylaşmak istedim.ayrıca migrostan afrika menekşeleri için özel olan çiçek coşturan aldım çünki çiçekleri yok inşallah açarlar.Herkese sağlıklı ve bol çiçekli günler diliyorum.

Hayırlı olsun:) Çiçeklenince fotoğraflarınıda ekleyin ki bizde görelim ama değil mi :)

selenn 08-05-2007 23:30

Sevgili Gül deniz,

menekşeler kolay tutuyor. Ama hemen yaprak vermeyebilir. Umarım çok büyük bir saksıya dikmemişsinizdir. Bir keresinde büyük bir saksıya dikmiştim. Kolay gelişmedi. Daha ufak bir saksı sanırım daha uygun.

gül deniz 09-05-2007 15:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 102760)
Sevgili Gül deniz,

menekşeler kolay tutuyor. Ama hemen yaprak vermeyebilir. Umarım çok büyük bir saksıya dikmemişsinizdir. Bir keresinde büyük bir saksıya dikmiştim. Kolay gelişmedi. Daha ufak bir saksı sanırım daha uygun.

MERHABA SELENN yeni menekşe almıştım.Saksısını değiştirdim ve küçük menekşe saksılarına yaprakları ektim.Şimdi yavruların çıkmasını bekliyorum. daha çok beklermiyim acaba.:

zuhal 09-05-2007 16:18

menekşe coşturan diye bir sıvı aldım .ne kadar arlıkla sulamam gerekir.yardımcı olursanız sevinirim

Penelophe 09-05-2007 16:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zuhal (Mesaj 102935)
menekşe coşturan diye bir sıvı aldım .ne kadar arlıkla sulamam gerekir.yardımcı olursanız sevinirim

Üzerinde kullanma talimatı yazıyordur Arkadaşım.

selenn 10-05-2007 10:53

Ben de haftada bir çiçek açan bitkiler için sıvı besin veriyorum. Üzerindeki talimatları takip etmenizi öneririm Sevgili Zuhal.
Gül Deniz ben de yaprakları daldırdım. Yaklaşık bir aydır aynen duruyorlar. yavruları görmek için ben de çok sabırsızlanıyorum ama sabır gerekiyor biraz daha.

papatyam 10-05-2007 11:12

Benim yapraklar yavrulamaya başladı :))

gül deniz 10-05-2007 11:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zuhal (Mesaj 102935)

bende de var sizinkiyle aynımı bilemiyorum.mor şişede ben üzerinde yazan talimata göre her sulmada 1 litre suya 1 kapak koyup sulama yapıyorum.çokta iyi geldi güzellerime.CANLANDILAR.

gül deniz 10-05-2007 11:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi papatyam (Mesaj 103105)
Benim yapraklar yavrulamaya başladı :))

KAÇ AY SONRA YAVRULADILAR.BİR AYDIR BENİMKİLER DİMDİK DURUYOLAR.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025