![]() |
Katmercim senin benden istediğin menekşe için katmerli değil picasso dediler. Picasso yapraklarındaki beyaz sınırlar yüzünden mi? Yani o yüzden mi picasso deniyor?
Sezer bey hoşgeldiniz. Nariel fazla sulama problemi vardı. |
Yılın son pazar gününden iyi akşamlar herkese.Öncelikle hoş geldiniz Sezer bey.
Herkes yapraktan menekşe üretiyor acaba aramızdan bir arkadaşımız tohumdan üretmeyi denedi mi?diye sormak istedim. Eğer başarılı olduysanız bizimle bilginizi paylaşırmısınız? |
Yaprak kenarları beyaz olanlara picasso deniliyor. Yani afrika menekşesinin bir türü.
|
Ben denedim ama tohum tam olgunlaşmadan kopartıp diktiğim için sonuç alamadım.
|
Birşey daha soracağım ama lütfen kusuruma bakmayın.
Tohumun olgunlaştığını nasıl anlayacağız? |
Nejla Hanım, toprağını değiştirip yeni toprağı epey süre kuru tutun.
Menekşeseverler olarak tohumdan üretmeyi deneyebiliriz, bunun için önce bitkinin tohum tutmasını sağlamamız lazım. Çiçeğin ortasındaki sarı yuvarlakları takip edelim, toz gibi polen ortaya çıkacak mı diye. Belki aynı çiçek üzerindeki dişi ve erkek organın olgunlaşma süresi farklıdır, o zaman birinin polenini alır başka çiçeğe, hatta başka saksıdaki çiçeğe süreriz. |
1 Eklenti(ler)
Bir siteden aldım fotoğrafı, birisi tohumdan Afrika menekşesi yetiştirmiş.
http://flickr.com/photos/ladylong/119072653/ |
Tohumun olgunlaşması için çiçeğin üzerinde kuruması gerekiyor diye biliyorum. Ama menekşelerde nasıl emin değilim.
|
Bu sitede de harika menekşe çeşitleri var. Amerika'daki Afrika menekşesi sevenler klübünün sitesi.
http://www.avsa.org/Photographs.asp?Photos=A |
İyi akşamlar arkadaşlar, yazın susuzluktan on kadar menekşe kaybettim. Şimdide doğal gaz zammından kalan menekşelerim ölüyor. Menekşelerı salonda unuttuk soğuktan perişan olmuşlar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Daha önce denemedi,n ise zarar verebilirsin. Ama yaprağın ikinci anaçlık için ideal durumda. Ama sen yinede az daha bekle. Yavrular az daha gelişsinler. |
3 Eklenti(ler)
Yine aynı siteden fotoğraflar: Tohumdan yetişen Afrika menekşeleri, harikalar.. Çok özendim..
|
1 Eklenti(ler)
Ve hayatımda gördüğüm en güzel menekşe rengi, inanamıyorum, hiç bu kadar güzelini görmemiştim.. Gece gece aklıma düştü çeşit çeşit menekşe, bir yolunu bulup tohum satan birilerine ulaşmalıyız.
|
Sana katılıyorum Nariel, çok güzel bir renkmiş. Tohum konusunda da haklısın, ne yapıp edip bulmalıyız. Yurtdışında olma ihtimali daha yüksek bence. Yurtydışında yaşayan birkaç kişi var, bir soruşturayım... El birliğiyle bunu bulalım...
|
1 Eklenti(ler)
Yavru menekşelerimden biri daha açtık ilkbaharda ekmiştim aslında koyu eflatun ama mavi çıkıyor resimlerde.:rolleyes:
|
Gözün aydın bengi su...
Ben tohumları çıkarıp ektim ama bi sonuç alamadım. Sanırım çok yüzeysel ektim. Pamukçuklandı. Şimdi tekrar iştahım kabardı. Yinemi eksem acaba? Yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz. Bu arada Konya' ya kar yağdı. Evde menekşeler için kar eritmekle meşgulum... |
Teşekkür ederim Özlemcim bende kar topladım erittim ısınmasını bekliyorum sulancak menekşeler var.:))
|
Menekşeler sevilmez mi?
Arkadaşlar yağmur suyunun nasıl bir faydası var menekşelere? Menekşenin nesine iyi geliyor? Ben daha önce hiç denemedim. Denemeli miyim acaba?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kar, yağmur ve dolu suları tamamen doğaldır. Zararlı maddeler içermez. Gerçi günümüz hava kirliliğinde bir miktar onlarda kirlenmeye başlamış olsada şebeke suyundan daha iyidir. Bitkilerin gürleşmesini, tohumların daha kolay ve çabuk çimlenmesini, çeliklerin ise daha çabuk ve kolay köklenmesini gelişmesini ve filizler (yavrular) vermesini sağlıyor. |
Arkadaşlar son yağmurlarda 7 litre yağmur suyu topladım. Ben sulamalarda, köklendirmelerde yağmur suyu veriyorum. Cansuyu olarak da yağmur suyu kullanıyorum. Herkese öneririm.
|
5 Eklenti(ler)
|
Çiğdem abla çok güzeller. Benim de beyazım sonunda yavru verdi. Beyazdan yeni yapraklar aldım plastik bardak alabilirsem onlara dikeceğim. Bakalım tutacaklar mı.Pembe menekşem kendinden geçmiş durumda derin saksıları sevmiyor benimkiler saksısını değiştireceğim birazdan. Hadi bana kolay gelsin♥
|
Menekşeler sevilmez mi?
Arkadaşlar merhaba.Üzeri açık peynir kabına diktiğim menekşe çeliklerini 40-45 derecelik kalorifer peteğinin üzerine koydum.Acaba bir sorun olur mu?Daha önce petek üzerine konulan çeliklerin daha hızlı köklendiğini okumuştum forumda.Siz ne dersiniz?
|
Faruk abi çok sıcak olmaz mı öyle?? Ben de koymayı düşündüm ama devmalı sulamak gerekir onu
|
Menekşeler sevilmez mi?
O zaman kalorifer peteğinin üzerinden almalımıyım çelikleri mi sence?
|
Bence al faruk abi gerçi bunların adı afrika menekşesi sıcağa dayanıklı gibi duruyor isimleri ama ne olur ne olmaz.
|
Faruktalas bey,kaloriferinizin üzerinde mermer varsa koyabilirsiniz ama direk petek üzeri risk almaktır bence...
|
Menekşeler sevilmez mi?
Nejla çeliklerin altına saksı altlığı koyup peteklerin üzerine komuştum.Ama sizin tavsiyeleriniz üzerine kalorifer peteğinin üzerinden aldım.
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar biraz vaktim var. Menekşelerimin son durumunu sizin paylaşmak istedim.
|
5 Eklenti(ler)
Devamı...
|
1 Eklenti(ler)
senenin son diktiğim çelikleri;
menekşelerimin bozulan yapraklarından; |
Arkadaşlar ben torf olarak sarıkaya kullanıyordum ve çok memnundum yavru açısından ve kökle bütünleşmesi vs.iki paket başka yerden yine aynı marka aldım ama diğer toprakla alakası yok dikkat edin derim.
|
5 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
hepinizin yeni yılını kutlarım. Umarım yeni yıl sizlere sağlık, mutluluk, başarı ve bol çiçekli günler getirir... Bunlarda yeni yılda, yeni bir günün güzelleri... |
5 Eklenti(ler)
...
|
5 Eklenti(ler)
...:rolleyes:
|
4 Eklenti(ler)
....
|
2 Eklenti(ler)
.....
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025