![]() |
Saksı değil ama toprak değişimi ile ilgili videolar için tıklayın :)
http://www.agaclar.net/forum/afrika-...htm#post947252 |
1 Eklenti(ler)
|
Paul Sorano ta kendisi! Üstadın elinden böyle olur! Bizde böyle etiştirsek acaba ne olur ;()
Dikkatim çekti yapraklar el kadar, ama çiçekler minicik |
1 Eklenti(ler)
Bunlar da bugünden itibaren bakımını üstlendiğim bizim menekşeler ve biraz önce yeni yapraklar dünyaya getirmesi için çeliklediğim iki fincan yapraklar :)
Fincan içerikleri: Bir tutam torf Bir tutam yosun olduğunu sandığım ve canlı olduklarını umduğum bitkicikler Bir tutam çay (çay için her zaman yer vardır) Bir çay kaşığı pekmez (kan yapar) Bir tutam kahve (kırk yıl hatrı var) Eser miktarda ezilmiş yumurta kabuğu (evet işsizim) Eser miktarda ezilmiş limon tuzu (kireç çözücü niyetiyle) Kalan yaprak artıkları Bolca su ve sevgi Bakalım akıbetleri ne olacak... Evde bol bol vakit geçirdiğim günlerde bitkilere ve 7 yıl sonra agaclar.net'e dönmemin verdiği haklı heyecanlar bunlar. resim menekşeler Eklenti 540628 __________________________________________________ _________ Ahaha bu mesajı görünce menekşeler ozon tedavisi yapıyor sandım bir an. Alıntı:
|
Fotoğraf arşiv siteleri bir süre sonra fotoğrafı silebildiği için foruma da yükledim sevgili ebosna, menekşeleriniz ve ilginç toprak karışımınızla başlığımıza hoşgeldiniz :)
Gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim. Not: Alıntıladığınız mesaj reklam içerikli olduğu için forumdan silinmiş olmalı, link çalışmıyor . |
Bakalım bu toprak karışımında neler olacak ,takipteyiz ,sonuçlar güzel olursa hemen bizde denemeye geçeriz.
|
menekşe sevgisi ve tecrübe paylaşımlarının arasına lütfen alakasız reklam içerikli paylaşımlar koymayalım. ozon falan ne alaka , site yöneticilerinin dikkatini çekmiş zaten.
|
5 Eklenti(ler)
Afrika menekşelerim çiçek açmaya devam ediyor.
|
1 Eklenti(ler)
Herkese merhaba
Menekşelerim yaklaşık iki yıldır benimle beraberler. Bu siteden öğrendiklerime hepsini yapraktan kendim yetiştirdim. Şimdilik her hangi bir sorunla karşılaşmadım. Umarım böyle devam ederiz. Herkese bol çiçekli günler |
1 Eklenti(ler)
Güzellerim
|
1 Eklenti(ler)
Galiba telefonumda sorun var.
|
1 Eklenti(ler)
Fotoğraflar neden yatay oluyor?
|
1 Eklenti(ler)
Bu güzelimîn çiçek sapları uzun ve farklı
|
1 Eklenti(ler)
Bu beyazımın çiçekleri arada ebruli oluyor
|
1 Eklenti(ler)
....
|
1 Eklenti(ler)
Bu kızım aralarında en nazlanarak açanı
|
1 Eklenti(ler)
Bu da aile fotoğrafı
|
Alıntı:
|
Merhabalar, asagidaki memekselerimi marketlerden almistim. Acaba cins menekse mi yoksa standart mi? Menekseleri cok sever ve yetistiririm. Ama cinsleri hakkinda bir bilgim yok.
Bir de bi sorum olacak. Once durumu anlatayim. Ocak 2014 te internetten siparisle aldigim yavru menekseler hala toparlanip ciceklenmediler. Ciceklenmeyi birakin govde olarak da buyumediler. Bir tanesi 2 hafta once bir anda büyüyüp ciceklendi ama diğerlerinde degisiklik yok. Evde bir sure bekledikten sonra topraklarini degistirmistim. 3-4 ay sonra baktim degisiklik yok saksilarini biraz buyuttumm. Normalde saksinin bitki capinin 3te biri büyüklüğünde olmasi gerektigini biliyorum ama belki buyurler diye daha buyuk saksilara gecirdim. Az az suluyorum. Baharla beraber biraz hareketlenme basladi ama hic umidim yok. Ciceklerim geldiklerinde kargoda hasar gormustu o nedenle bir süre serada beklettim. Sonra disari çıkardım. Degisme olmayınca gelisimi hizlansin diye tekrar seraya koydum. Nafile. Bu dediklerimi kisa araliklarda yapmadim elbette. Menekse bakimi ile ilgili bir cok seyi burdan ogrendim. Sorum su:, bu menekselerin bu kadar zamandir buyumemis olmalari normal mi? Gelisimlerini hizlandirmak icin neler yapabilirim. Yavru olduklari icin hic gubre vermedim. Topraklarini degistirince de gerek görmemiştim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. NOT: menekseler su anda sabah ve aksamlari dolayli olarak gunes alan, surekli gun isigi alan camin onundeler. http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...347bf9596d.jpg http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...dc1146a019.jpg http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...539976a8c0.jpg |
2 Eklenti(ler)
Yapraktan yetiştirdiğim 1 menekşem daha çiçek açmaya başladı.
|
Iyi akşamlar arkadaşlar, kışın aldığım menekşelerimi üstü çiçek doluydu. Şimdi iseyaprakları gayet sağlıklı ama hala çiçeği yok. Çiçeklenme için ne yapmalıyım?
|
Nazar değmesin.
Sevgili çiçeksever , Betül ve blaze ash menekşeleriniz cok güzel nazar değmesin. Maşallah . Sevgili çiçeksever mavine bayıldım.:):)
|
Alıntı:
Sizin ve sevgili @maki01 'in sorununa gelince fotoğraf çekerken telefonunuzu yan tutmak yerine dik tutun (Daha büyük çeksin diye yan çekiyorsunuz ama dik çekimle bir fark yok sadece siz çekerken görüntüyü o an için büyütüyorsunuz.) veya fotoğrafları bilgisayardan yüklüyorsanız fotoğrafa sağ tıklayıp ''birlikte aç'' kısmında ''windows fotoğraf görüntüleyici'' ile açarsanız fotoğrafınızı alt kısımda sağa çevir sola çevir komutlarıyla istediğiniz yönde kaydedebilirsiniz. Bol şans... :) |
5 Eklenti(ler)
Meraba ben yeni geldim araniza benim güzellerimin resmini göstermek istiyorum
|
Mutfagimda pencere onundeler tecrübelerinize dayanarak soruyorum yerleri iyi mi
|
Bir güzel
1 Eklenti(ler)
Ben bu güzeli beğendim
|
Yakıcı güneş ışığı almadığı sürece mutfaktaki nem menekşelerininize iyi gelecektir.
|
3 Eklenti(ler)
|
Menekşem
2 Eklenti(ler)
Burada mesut yaşıyor
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025