agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

mali84 11-04-2014 02:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1269078)
Hoş geldiniz forumumuza:) Bu saksıların altı delik değil bildiğim kadarıyla, umarım sorun olmaz...

Evet saksılarımızın altı delik değil.. Bizde öylece diktik.. Sorun yaratırmı acaba.. Çiviyle falan delsek olur mu..

Bu arada hoş buldum.. sağolun..

fatitoo 11-04-2014 07:07

Delinmesi şart. Ama içinde bitki varken delmeniz çok zor olur.

katmer 11-04-2014 08:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mali84 (Mesaj 1269467)
Evet saksılarımızın altı delik değil.. Bizde öylece diktik.. Sorun yaratırmı acaba.. Çiviyle falan delsek olur mu..

Bu arada hoş buldum.. sağolun..

Altı delik olmayan saksıları kontrollü sulamanız gerekiyor. Benim bir kısım yavrumun bardağı delik değil. Ben sıkıntı yaşamıyorum. Fakat acemiyseniz ve sulama kararını bilemem diyorsanız kapları delseniz iyi olur.

maysan80 11-04-2014 16:28

çiçeklenme dönemine kadar sürer menekşede

sardunyadervis 11-04-2014 17:04

Çiçeklenme süresi 1,5 -2 ay surer

fatitoo 12-04-2014 19:44

5 Eklenti(ler)
Favori menekşem oldu:) İlk ve tek fırfırlı menekşem...

Eriklibahçe 14-04-2014 09:24

Afrika Menekşelerim

4 Eklenti(ler)
Kendilerine geldiler,toparlandılar...
Eklenti 483119

Eklenti 483120

Eklenti 483121

Eklenti 483122

fatitoo 15-04-2014 12:27

5 Eklenti(ler)
Çok şükür kendilerine geliyorlar yavaş yavaş. Diğer çiçeklenmeyenler henüz 1 yaşında bile değiller sanırım daha küçükler bu yüzden çiçek vermediler...

fatitoo 15-04-2014 12:28

2 Eklenti(ler)
Devam...

katmer 15-04-2014 21:27

1 Eklenti(ler)
Yetişmesi gereken bir yer var :)

mor-salkım 15-04-2014 22:34

Arkadaşlar bauhauslara çok güzel menekşeler gelmiş. Ayrıca nilüferlerde vardı, zambaklar v.s. zaten bir sürüydü. İlgilenenler bir ziyaret etmeli bence insan kendini kaybediyor resmen :)

adesto 16-04-2014 23:32

Yalnız menekşe

2 Eklenti(ler)
Bu da benim tek menekşem, yakında yanına arkadaş alırım inşallah...

mor-salkım 16-04-2014 23:55

2 Eklenti(ler)
Sabahlarımın neşesi bunlar :)

Murat78 17-04-2014 08:43

5 Eklenti(ler)
Yeni açan menekşelerim...

Murat78 17-04-2014 08:51

Yapraktan büyüttüğüm menekşelerim....

5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu menekşelerimi yaklaşık 6-7 ay önce dikmiştim,çalıştığım iş yerindeki arkadaşlardan, komşulardan,akraba ziyaretlerinden isteyip diktiğim yaprakların yavruları artık açacaklar.Renkleri çoğu meçhul,merakla bekliyorum,hayırlısı bakalım...

mor-salkım 17-04-2014 15:12

Çok ilginç birşey duydum ve paylaşmak istedim. Bir tanıdık menekşelerine, onlarında belki başı ağrıyordur falan diyerek evde ne kadar tarihi geçmeye yakın ağrı kesici, antidepresan, vitamin varsa, havanda dövmüş ve sulandırıp menekşelerini sulamış o suyla. Sonuç muhteşem! Menekşeler nasıl açacaklarını şaşırmış. Ağırlıklı olarak kas gevşetici ağrı kesici varmış hapların içinde :D :D Denemedim ama İşe yarama ihtimali olabilir, belki asidik ortam sağlamışlardır ya da belki hormonal bi destek... :)

mor-salkım 17-04-2014 16:18

Evet denemek lazım kesinlikle. Şu an elimde ne öyle haplar var ne de denemelik menekşem ama olursa deneyebilirim :)

menekşecibaba 17-04-2014 19:44

5 Eklenti(ler)
Her şeyin fazlası zarar..:)

yaprak7 17-04-2014 21:54

Bugunlerde benim menekşelerde çiçkleniyor.bitanesi açtı diğerleri tomurcukta a101den almıştım kışın..yavrularımda yetişkin olma yolunda, iyice büyümeden ayırmıycam ama

astarte 18-04-2014 13:40

afrika menekşelerinin kuruyan çiçeklerini budamalı mıyız? Budanması gerekiyorsa nasıl bir yöntem uygulanmalıdır?

yaprak7 19-04-2014 08:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi astarte (Mesaj 1272265)
afrika menekşelerinin kuruyan çiçeklerini budamalı mıyız? Budanması gerekiyorsa nasıl bir yöntem uygulanmalıdır?

kuruyan cicekleri elinizle koparabilirsiniz ama sadece kuruyanlari. dali tamamen koparmayin

katmer 19-04-2014 10:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yaprak7 (Mesaj 1272566)
kuruyan cicekleri elinizle koparabilirsiniz ama sadece kuruyanlari. dali tamamen koparmayin

Çiçekleri biten çiçek dallarını dibinden koparmanız gerekir. Menekşe çiçeksiz dala enerji harcamamalı.

yaprak7 19-04-2014 12:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi katmer (Mesaj 1272592)
Çiçekleri biten çiçek dallarını dibinden koparmanız gerekir. Menekşe çiçeksiz dala enerji harcamamalı.

sevgili katmer ben ayni daldan tomurcuklari olanlar icin dali koparmayin demek istemistim. dediginiz gibi cicekleri tamamen biten dallari ben de bekletmeden kopariyorum

hasarigirl 19-04-2014 19:39

Merhabalar. .iki meneksem var.biri biraz ciliz bir cicek.digeriyse daha guclu bolca tomurcuk var diplerinde cok sevincliyim:)
Bir sorum olacak iki meneksemde pencere onunde yaklasik bir saat kis gunesi(AKSAM) goruyorlar..
Gunler gectikce gordugu gunesin suresi de siddeti de artacak..hazirana dogru ordan kaldirsam mi
Yoksa kaldirmasam gunese karsi direnc gelistirirler mi?? Gunes ciceklendiginde ciceklerini yakar diye korkuyorum.iceri alincada cicek acmiyorlarlar napsam bilemedim fikre ihtiyacim var..

yaprak7 19-04-2014 21:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hasarigirl (Mesaj 1272727)
Merhabalar. .iki meneksem var.biri biraz ciliz bir cicek.digeriyse daha guclu bolca tomurcuk var diplerinde cok sevincliyim:)
Bir sorum olacak iki meneksemde pencere onunde yaklasik bir saat kis gunesi(AKSAM) goruyorlar..
Gunler gectikce gordugu gunesin suresi de siddeti de artacak..hazirana dogru ordan kaldirsam mi
Yoksa kaldirmasam gunese karsi direnc gelistirirler mi?? Gunes ciceklendiginde ciceklerini yakar diye korkuyorum.iceri alincada cicek acmiyorlarlar napsam bilemedim fikre ihtiyacim var..

yazin direkt gunes vurursa ciceginiz yanabilir..bu bir gunde bile oluyor..eger tul arkasindan gunes alabilecegi bir yer yoksa cama beyaz bir kagit yapistirabilirsiniz belki..direkt gunes vurmamis ama bol isik ve isida almis olur..zira boyle yapanlar vwr..bay tomurcegin sayfasinda da gormustum..bi bakin derim

maki01 20-04-2014 02:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mor-salkım (Mesaj 1271868)
Çok ilginç birşey duydum ve paylaşmak istedim. Bir tanıdık menekşelerine, onlarında belki başı ağrıyordur falan diyerek evde ne kadar tarihi geçmeye yakın ağrı kesici, antidepresan, vitamin varsa, havanda dövmüş ve sulandırıp menekşelerini sulamış o suyla. Sonuç muhteşem! Menekşeler nasıl açacaklarını şaşırmış. Ağırlıklı olarak kas gevşetici ağrı kesici varmış hapların içinde :D :D Denemedim ama İşe yarama ihtimali olabilir, belki asidik ortam sağlamışlardır ya da belki hormonal bi destek... :)

Lütfen bu tür uygulamaları mümkünse paylaşmayalım, faydadan çok zararı olacaktır.

katmer 20-04-2014 08:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mor-salkım (Mesaj 1271868)

Evde ne kadar ilaç varsa karıştırmanın asidik ortam sağlaması mümkün mü? Eğer ihtiyaç asidik ortamsa bunu bir parça limontuzu ile halledebilirsiniz.

Eskiden yani çevrede bu kadar besin yokken, kullandığımız bazı vitaminleri o da az miktarda olmak şartıyla ezer, sulama suyuna karıştırırdık. Daha sonra bu vitaminlerin insan bedenine uygun olduğu için bitkiler tarafından emilemediğini öğrendik. Yani bir işe yaramamış.

yaprak7 20-04-2014 14:54

ben de bu aralar sulama suyunda sirke kullaniyorum ev yapimi elma sirkesi.bi litreye bi cay kasigi kattim.hazir sisede gerektikce kullaniyorum.bu sabahta yumurta haslamistim onun suyunu kullanicam :D

hasarigirl 20-04-2014 19:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yaprak7 (Mesaj 1272771)
yazin direkt gunes vurursa ciceginiz yanabilir..bu bir gunde bile oluyor..eger tul arkasindan gunes alabilecegi bir yer yoksa cama beyaz bir kagit yapistirabilirsiniz belki..direkt gunes vurmamis ama bol isik ve isida almis olur..zira boyle yapanlar vwr..bay tomurcegin sayfasinda da gormustum..bi bakin derim

Tesekkur ederim cevabiniz icin.tul arkasindan gunes gorebilecigi bir yer yok sadece yuksek yerlere koyabiliyorum iki afacan dolayisoyla..
Kagit uygulamak iyi fikir tabi bir bakayim dediginiz sayfadan..cok tesekkurler..

kadiryasar 20-04-2014 23:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kadiryasar (Mesaj 1267925)
Ofisimden bir köşe ;
Bu köşe hem güneyden hemde batıdan direkt güneş alıyor. bu sebeple Aydınger adıyla bildiğimiz kağıtlarla camları kapladım.. Mutlu mesuduz.. ;)

Mesaj No: #12216 Sayfa :408

Bir örneğini görebilirsiniz .. hasarigirl

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025