![]() |
Alıntı:
Bu arada hoş buldum.. sağolun.. |
Delinmesi şart. Ama içinde bitki varken delmeniz çok zor olur.
|
Alıntı:
|
çiçeklenme dönemine kadar sürer menekşede
|
Çiçeklenme süresi 1,5 -2 ay surer
|
5 Eklenti(ler)
Favori menekşem oldu:) İlk ve tek fırfırlı menekşem...
|
Afrika Menekşelerim
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Çok şükür kendilerine geliyorlar yavaş yavaş. Diğer çiçeklenmeyenler henüz 1 yaşında bile değiller sanırım daha küçükler bu yüzden çiçek vermediler...
|
2 Eklenti(ler)
Devam...
|
1 Eklenti(ler)
Yetişmesi gereken bir yer var :)
|
Arkadaşlar bauhauslara çok güzel menekşeler gelmiş. Ayrıca nilüferlerde vardı, zambaklar v.s. zaten bir sürüydü. İlgilenenler bir ziyaret etmeli bence insan kendini kaybediyor resmen :)
|
Yalnız menekşe
2 Eklenti(ler)
Bu da benim tek menekşem, yakında yanına arkadaş alırım inşallah...
|
2 Eklenti(ler)
Sabahlarımın neşesi bunlar :)
|
5 Eklenti(ler)
Yeni açan menekşelerim...
|
Yapraktan büyüttüğüm menekşelerim....
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu menekşelerimi yaklaşık 6-7 ay önce dikmiştim,çalıştığım iş yerindeki arkadaşlardan, komşulardan,akraba ziyaretlerinden isteyip diktiğim yaprakların yavruları artık açacaklar.Renkleri çoğu meçhul,merakla bekliyorum,hayırlısı bakalım...
|
Çok ilginç birşey duydum ve paylaşmak istedim. Bir tanıdık menekşelerine, onlarında belki başı ağrıyordur falan diyerek evde ne kadar tarihi geçmeye yakın ağrı kesici, antidepresan, vitamin varsa, havanda dövmüş ve sulandırıp menekşelerini sulamış o suyla. Sonuç muhteşem! Menekşeler nasıl açacaklarını şaşırmış. Ağırlıklı olarak kas gevşetici ağrı kesici varmış hapların içinde :D :D Denemedim ama İşe yarama ihtimali olabilir, belki asidik ortam sağlamışlardır ya da belki hormonal bi destek... :)
|
Evet denemek lazım kesinlikle. Şu an elimde ne öyle haplar var ne de denemelik menekşem ama olursa deneyebilirim :)
|
5 Eklenti(ler)
Her şeyin fazlası zarar..:)
|
Bugunlerde benim menekşelerde çiçkleniyor.bitanesi açtı diğerleri tomurcukta a101den almıştım kışın..yavrularımda yetişkin olma yolunda, iyice büyümeden ayırmıycam ama
|
afrika menekşelerinin kuruyan çiçeklerini budamalı mıyız? Budanması gerekiyorsa nasıl bir yöntem uygulanmalıdır?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhabalar. .iki meneksem var.biri biraz ciliz bir cicek.digeriyse daha guclu bolca tomurcuk var diplerinde cok sevincliyim:)
Bir sorum olacak iki meneksemde pencere onunde yaklasik bir saat kis gunesi(AKSAM) goruyorlar.. Gunler gectikce gordugu gunesin suresi de siddeti de artacak..hazirana dogru ordan kaldirsam mi Yoksa kaldirmasam gunese karsi direnc gelistirirler mi?? Gunes ciceklendiginde ciceklerini yakar diye korkuyorum.iceri alincada cicek acmiyorlarlar napsam bilemedim fikre ihtiyacim var.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Eskiden yani çevrede bu kadar besin yokken, kullandığımız bazı vitaminleri o da az miktarda olmak şartıyla ezer, sulama suyuna karıştırırdık. Daha sonra bu vitaminlerin insan bedenine uygun olduğu için bitkiler tarafından emilemediğini öğrendik. Yani bir işe yaramamış. |
ben de bu aralar sulama suyunda sirke kullaniyorum ev yapimi elma sirkesi.bi litreye bi cay kasigi kattim.hazir sisede gerektikce kullaniyorum.bu sabahta yumurta haslamistim onun suyunu kullanicam :D
|
Alıntı:
Kagit uygulamak iyi fikir tabi bir bakayim dediginiz sayfadan..cok tesekkurler.. |
Alıntı:
Bir örneğini görebilirsiniz .. hasarigirl |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025