![]() |
menekşe çoğaltmak için her duyduğum yöntemi uyguladım suda filizlendirme toprakta filizlendirme fitilli uygulama ve en son uyguladığım söğüt dalı hepsinden önce filizlendi 15 gündür söğüt dalını suda beklettim ve menekşelerimi her sulamada bu suyu kullandım 15 gündür menekşelerim canlandılar ve çeliklerimde köklendiler
|
Yavru verip, büyümelerini beklemelisiniz .
|
Bu menekşenin cinsi nedir?
1 Eklenti(ler)
Yapraklarındaki pembelikte acaba gerçekmi?
|
1 Eklenti(ler)
Siyah saksı anne, yeşil saksı yavrusu. Menekşe için çiçek açmanın tam zamanı
|
Fotoğrafını alıntıladığınız sitede tür adı yazıyordur sevgili hatice p.
|
Selam arkdaşlar ben bu güzel forma daha yeni üye oldum, sizlerin afrika memekşesi üzerinize paylaşımlarınızı görüncek çok sevindim, menekşeler benim için çok özel çiçekleredir sizlerden çok güzel yeni şeyler öğrendim hepize çok teşekürler.
|
Sevgili maki menekşeleri sık diktim.
Çiçeklenirse birbirinden ayrılır mı? Ayrırken kırılmazlar mı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok güzel bir menekşeymiş, özellikle yapraklarına bayıldım... orijinal midir acaba yaprakları, hakikaten çok ilginç. |
Alıntı:
Aşağıdaki başlıkta yazılan mesajlar size yardımcı olabilir, inceleyin lütfen :) http://www.agaclar.net/forum/afrika-...tm#post1259240 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili akçabardak,
Alacalı menekşelerin bazı türlerinde açık renk olan bölümlerde pembe, bej renklere rastlamak mümkün. Funemablue da bu türlerden biri . Birkaç dakika önce çektiğim fotoğraf. Her zaman aynı renk dağılımını görmek mümkün olmayabiliyor, konuya denk geldi :) Eklenti 476863 |
5 Eklenti(ler)
Picassolar-Alacalı yeşillik-Variegated dediğimiz menekşelere örnekler .
İlk vahşi Afrika menekşenin keşfinden sonra , içinde pek çok tonları ile Afrika menekşeleri içinde inanılmaz geniş bir renk seçimi oluştu.Çiçek oluşumlarının haricinde yapraklarında da beyaz kenarları, renkli kenarlar, noktalar ve çizgiler, farklı renkler ve tonlar ile değişik varyasyon oluştu.Hybridizers örneğin kırmızı sırtları ile yoğun koyu yeşil yapraklar gibi. Büyük yapraklarda, çok renklilik geliştirilmesi oldu. Yeşil yaprak yerine beyaz, pembe veya başka zıt renkli lekeler . Birçok ev bitkisinde alacalı çeşit doğada vardır. Afrika menekşesi uzun bir süredir bunların arasında değildi. Beyaz, pembe ve krem yaprak tonları da çeşitliliği arttırdı. |
merhabalar arkadaşlar siteyi bayadır takip ediyorum ve yavru üretimi için bişey sorucam benim 2 yaprağım 1 er tane yavru verdiler ve büyüyorlar ama sizinkilere bakıyorum hep 4-5 yavruları var benimkiler neden çok yavrulamıyor?
|
Sn ayse bazı toprak karışımlarından bazen de bitkinin türünden
|
1 Eklenti(ler)
|
Bana yardımcı olursanız sevinirim .iki gün önce dalgınlıkla menekşelerimi biraz fazla suladım.kök çürümesi olur diye hemen saksıdan çıkarıp kökleri temizleyip kuru toprağa ektim .her toprak değişiminde bu sorunu yaşıyorum. alt yapraklar tamamen sarkıp sallandılar.acaba biraz beklesem kendini toplarmı ne yapmalıyım?
|
Genis agizli derince (8cm yeterli) Kaba su dolduralim üstüne strec filmi gergince davul misali gerelim lastikle iyi oluyor sonra sigaramizi yakip strec filme yakin olmayacak gibi degdirip delikler acalim ne oldu ustu delik delik strec filmli su dolu kap haline geldi .. Sonra yapragi iri ic bolgeden ziyade eski olmasi acisindan en alttaki yapraklari sap olabildigince uzun, uzun ve verev sekilde keserek (verev kestik ki kök alani büyük olsun) deliklere su dolu kabimiza yerlestirip direk gunes almayan ama aydinlik bir yere koyalim ve bir sürü köklü kucuk menekselerimiz olsun .. Ben böyle yaparim size de tavsiyem uretim icin hem cürümeyi hem birim alandaki verimi denetliyoruz budur, haa bu arada en güzelleri calinti olanlar olur benden söylemek
|
Alıntı:
Alt yapraklar hırpalanmış olabilir yumusayanları koparın düzelir büyük bir ihtimal arada fısfıs sıkın nemlensin kökleri gelişir |
1 Eklenti(ler)
Bi kedi gördüm sanki:)Sayın Sami Ulus'a teşekkürlerimle...
|
Volshebnye sny
2 Eklenti(ler)
Menekşecibaba koleksiyonundan
|
Alıntı:
|
Alıntı:
menekşenizin yaprakları neden aşağıya doğru dönmüş merak ettim... |
2 Eklenti(ler)
Bu menekşem beni mahcup etti. Sadece en eski menekşem diye severdim, bu yıl öyle bir açtıki hem yaprakları hem çiçekleri devasa oldu her yer şenlendi. Diğer pembelerden çiçekleride farklı
|
Alıntı:
bir de fotoğraf çekim açısı sebep olmuş.. |
Alıntı:
Pencerenizin yönünü merak ettim. Çiçek eksik olmuyor maşallah. Benimkilerde nazlandıkça nazlanıyorlar. Bir de göbekteki yapraklar marullaşmaya başladı. Acaba fazla mı aydınlık yerdeler, neden böyle olur? |
1 Eklenti(ler)
bir ay önce ayırdığım yavrularım.:)
|
1 Eklenti(ler)
Bu menekşemde 1 ay kadar önce böyleydi.
|
3 Eklenti(ler)
Ofisimdeki güzellik...
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Menekşem resimdeki gibi eni bir kurdan boyu genişliğinde. :confused: |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025