![]() |
Sıcaklar baslıyor neler onerirsiniz?
|
Derviş bey ben geçen yıl buradan bir arkadaşımızın tavsiyesine uydum firesiz atlattım. Ondan önce üçte birinde çürüme oluyor ve kaybediyordum sıcaklarda, nedeni su yüzünden yani su ile sıcak özellikle 27-28 dereceyi bulduğunda menekşe çabucak çürüyor. Ne tavsiye etmişti arkadaşımız diye sorarsan ''sıcaklarda ne kadar az su o kadar az çürüme'' diye sılogan vari yazmıştı bende uyguladım ve firesiz geçen yılı atlattım. Yalnız bir ayrıntı evimde rutubet menekşeler için gayet iyi bu yüzden yazın az su vermeme rağmen rutubetinde yardımıyla ve klima ile 26-27 dereceyide geçirtmemek şartıyla yaşadılar.
|
1. Kuzey ya da doğu cepheli bir yere alarak güneş ışığından korumak
2. Az ama sık sulamak 3. İnce başlıklı bir pompa ile sık sık yaprakları nemlendirmek yazı atlatmalarına yardımcı olabilir. |
Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha)
2 Eklenti(ler)
Kışın yaşadığım kök çürüğü kayıplarından sonra inanın yaz kurtuluş ve rahatlama dönemi gibi geliyor. Korkutmuyor aksine sevindiriyor beni. Umarım sıcaklardan da kayıplarım olmaz.
Minyatür menekşesi olanlara bir sorum var. Bu gün metro grossmarketten 3 tane minik menekşe aldım acaba bunlar minyatür mü yoksa yavru mu daha. Çiçeklerinin çok olmasından dolayı yavru olmalarına ihtimal vermemiştim. Saksıları kahve fincanına koydum karşılaştırmak için. Sent from my iPad using Tapatalk HD |
Aralikta aldigim menekseler
1 Eklenti(ler)
:))
|
Bunlar çogaltmak için ayırdıklarım
1 Eklenti(ler)
Ama renkleri karistirdim
|
Menekselerim
1 Eklenti(ler)
Beyaz olan
|
Mor
1 Eklenti(ler)
Canim benim
|
Menekse renklerim
1 Eklenti(ler)
Alacali olanlar
|
Menekse rengi
1 Eklenti(ler)
:))
|
Menekse
1 Eklenti(ler)
Yeni tomurcuklarim ve yapraklari
|
Menekse
1 Eklenti(ler)
Ayirdigim yavrular
|
3 Eklenti(ler)
Ofise olmaz diye korkarak aldığım 2 menekşemin gelişimleri çok iyi gidiyor maşallah. 1 ayı geçmesine rağmen hala çiçeklerini dökmediler, birsürü de yavru gelişimleri var:) Bu kızlara bayılıyorum! Ofiste işten bunaldığımda onları seyrederek enerji depoluyorum:)
|
menekşelerin çiçeklenme dönemi ne zamandır?
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
menekşelerimin son halleri... Onları çok seviyorum...
|
4 Eklenti(ler)
Merhaba, siteyi uzun zamandır takip ediyorum gerçekten çok yararlı bilgiler edindim. Bunlarda benim güzellerim...
Eklenti 401366 Eklenti 401367 Eklenti 401368 Eklenti 401369 |
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu yavruları ayırmam gerekiyor mu?
|
Yeni seram
1 Eklenti(ler)
Yeni yavrular icin hazirlik
|
Hava sıcakları mevsim normallerininde üzerinde sevgili Nevser, sera uygulamak riskli artık. Fotoğrafta da gördüğünüz gibi sera içi aşırı nemli. Sık sık havalandırmazsanız yapraklar çürür.
|
Tesekkur ederım
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
merhaba.ben yeni üyeyim.ilk defa yazıyorum.şimdiye kadar hep sitedeki üyelerin menekşelerine çiçeklerine bakıp gözlerimi şenlendirdim.şimdide ben bebeklerimi göstermek istiyorum :rolleyes:
|
menekşelerim
4 Eklenti(ler)
bunlarda yavru menekşelerim.alttaki 2 fotoğraftaki menekşem,yaprağın gövdesinden filizlendi.çok şaşırdım.nasıl ayıracağımı bilmiyorum.
|
Yaralı doku toprağın üst kısmında kaldığı için oradan filiz vermiş. Bir yaprak kopardığımızda yaprağın uç kısmı yaralı dokudur ve filizlenme genellikle bu dokudan yani toprağın altından olur. Bu durumda ben bir kaç yaprak daha büyütüp filizin alt kısmına toprak yığımı yaparak kök vermesini sağlıyorum. Filizi kapatmayacak ve zarar vermeyecek kadar tabi ki..
|
5 Eklenti(ler)
Bir ilkbahar sabahı , gülücüklerle uyandyn mı hiç ?
1-Midnight Rascal 2-Midnight Rascal+Scarlet Sky 3-Mac's BlueBlooded Barones 4-Kentucky Berry Bush 5-Little Sweetheart |
5 Eklenti(ler)
bunlar da benden...
|
5 Eklenti(ler)
devamı...
|
5 Eklenti(ler)
Bir his dolup içine , uçuyorum sandın mı hiç,,
1-Raspberry Glitz" 2-Granger's Carnival 3-Heritage Frolic 4-Little Chatterbox 5-Ultra Violet Saturn |
Yine bir görsel show sevgili menekşecibaba, emeğinize sağlık... Biraz zor oluyor ama tür isimlerini de yazar mısınız?
Teşekkürler... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025