agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

menekşeci_şirin 26-06-2016 14:42

Sevgili fundaözen,
Dikmiş olduğunuz çelikler kaç günlük oldu bu önemli dikim şekliniz çeliğin toprak içine giren kısmının ne kadar derinde olduğu falan bu tür etmenler çeliğin geç yavru vermesinde önem teşkil ediyor.yarısı yanmış olan çelik için yapacak bişey yok yanmış olan kısım kurur kökte bir sorun yoksa normal gelişimine devam edecektir siz de hiç yanmamış gibi normal bakımına devam edebilirsiniz bundan sonra direkt güneş ışığına maruz kalmamalarına dikkat edin.
Çelikler nasıl dikilir dikim esnasında nelere dikkat edilmeli bütün bunlar forumda mevcut daha önce yorum yapıp açıkladığım şu sayfaya ve bu başlık altındaki diğer yorumları da okumanız konu hakkında bilgi sahibi olmanıza yetecektir.
http://www.agaclar.net/forum/afrika-...a/19198-35.htm

Bol şans... :)

fundaözan 26-06-2016 19:33

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için menekşeci şirin.
Siteyi daha evvel keşfetmiş olsaydım daha başarılı bir çalışmam olurdu sanıyorum ama olsun öğreneceğim ve umarım minik yavrularım bir an evvel oluşurlar da burada fotoğraflarını paylaşma fırsatım olur. :)

Mrvak 19-07-2016 12:11

Uzun zamandir yapraktan menekse cogaltmayi deiyorum. Maalesef hala yavru yaprakcıklar alabilmiş değilim. Hafta sonu koçtaştan yeni bir arkadaş daha edindim. Eve getirdiğimde yaprakları çok diriydi fakat şimdi sanki biraz bıraktı kendini. Sebebi ne olabilir? Topraği nemli, su vermedim. Fotoğrafaf yüklemeye çalışıyorum ama başaramıyorum.

Mrvak 19-07-2016 13:36

2 Eklenti(ler)
Az önceki mesajimda bahsettiğim menekşem

menekşeci_şirin 19-07-2016 20:20

Sevgili Mrvak,

Kocaeli yazmışsınız bilmiyorum sıcaklık nasıl ama yaz aylarında serin bir ortam yoksa menekşeler sıcaktan çok etkileniyor eğer hava çok sıcaksa yapraklarda erime bile oluyor buna dikkat edin. Bunu dışında bir yaprağın yumuşamasına ya susuzluk sebep olur ya da yaşlanmış yapraklar yumuşar en dıştaki yapraklarsa bu yumuşayanlar yaşlı yapraklar olabilir.
Yapraktan yavru yetiştirmek istiyorsanız bu sitedeki çelikten afrika menekşesi yetiştirme başlığı altında yeterince bilgi edinebilirsiniz.Ayrıca sıcak aylarda yapraktan yavru almak da baya zor oluyor bunu da bilmenizde fayda var.

Herkese bol şans...

Mrvak 20-07-2016 07:06

1 Eklenti(ler)
Menekşeci şirin cevabiniz için çok teşekkür ederim. Tüm menekşelerime forumda okuduğum ortamlari oluşturmaya çalışıyordum ki mesajinizla birlikte farkina vardım; bu menekşemin büyüdüğü ortam klimayla sogutulan bir alışveriş merkezi. Dolayisiyla ev ortami ona sicak geliyor anladığım kadariyla. Daha serin yerlere alarak alisma sürecini kolaylastirip yardimci olabilirim belki.
Yapraktan yavru yapma konusunda nisandan beri hala beklemedeyim maalesef. Celiklerim koklendi ama yavru hak getire :(
Az once de konu olan meneksemin dibinde kendiliğinden baş gösteren bir yavrucuk farkettim. Başka saksıya almalı mıyım? Evet ise köklere zarar vermeden nasil ayırırım?

menekşeci_şirin 20-07-2016 17:01

Çeliklerin yavru vermesi için forumda dediğim gibi çelikten afrika menekşesi üretmek başlığının son 5-6 sayfasını okursanız gerekli bilgileri alırsınız çeliğin yavru vermesinde çeliği mevcut menekşenin hangi kısmından aldığınızdan dikim şeklinizden dikim yaptığınız mevsim bunlar çok etkili uygun mevsimde uygun şekilde dikildiğinde 40 ila 50 gün arasında yavruların toprak yüzünde görünmeye başladığını söyleyebilirim. Çeliği diktiğiniz tarihi not alın ne kadar sürede çıktığını kontrol edin 40-50 gün olmamışsa sabır etmeye devam edin hatta 2 ayı bulabilir ama 2 ayı geçmişse kök salmış olsa bile çeliği söküp damarlı kısmı kesip ilk diktiğiniz şekilde dikip tekrar yavrulamasını bekleyebilirsiniz.

Çiçeğin dibinde çıkan yavrular için şunu diyebilirim gerek bu durumda gerekse çelikten ürettiğiniz yavruların yaprak büyüklüğü 50 kuruş kadar olmayan bir yavruyu ayırmayı düşünmeyin hiçbir zaman.

Herkese bol şans...

sardunya18 24-08-2016 12:14

2 Eklenti(ler)
Bumesajda bahsettiğim kaz boynu olan menekşemi kurtarma çslışmam devam ediyor .Fazla bir gelişme göstermedi köklenmiş saksısını değiştirdim .Umutla bekliyorum.
Eklenti 625858
Yapraktan yetişdirdiğim menekşelerim ;)
Eklenti 625859

ahmeter 26-08-2016 06:29

1 Eklenti(ler)
,,,,

İremsıla 30-08-2016 08:59

Merhabalar arkadaşlar 30 Ağustos Zafer bayramımız kutlu olsun.ellerinize yureğinize sağlık uzun zamandır siteye girememiştim ne güzellikler paylaşılmış.bende menekşelerimi paylaşmak istiyorum ama yukleyemedim.

"lavinia" 01-09-2016 15:40

Arkadaşlar merhaba, ben aranıza yeni katıldım. Yaprağı suda çillendirerek menekşe çoğaltıyorum. Menekşelerim çok güzel yavru verdi fakat bazılarının üzerinde sarı küf renginde nokta nokta toz gibi oluşumlar başladı. Elimle silince gidiyor sonra tekrarlıyor. Henüz üzerini 1.5 cm keserek diktiğim pet bardakların içindeler. Bu Oluşumlar ne olabilir. ara kablo yanımda olsa fotoğrafını gönderecektim ama teknik eksiklik yüzünden gönderemiyorum :)

ahmeter 06-09-2016 11:09

Kış geliyor

1 Eklenti(ler)
Sizlere kış için bir hobi
Saintpaulia Afrika menekşesi
Çelik için en güzel günler ve aylar ,kışın arzu edilen ısıyı zor sağlıyoruz
Çelik için en ucuz ve bulunabilen madde torf ve tutma ihtimali çok yüksek,suda yapıldığı zaman toprağa nakli biraz rizikolu
Sorun ,çekinmeyin ve lütfen ve lütfen resim koyun ve koymasını bilmiyorum olmaz
Kışa değil her zaman görüşmek umuduyla hoşça kalın

ahmeter 11-09-2016 10:05

Dilara hanım vardı

1 Eklenti(ler)
Maki yok merak ediyorum

ahmeter 17-09-2016 19:22

2 Eklenti(ler)
,,,,,

Mrvak 18-09-2016 09:26

Meneksem cicek degistirdi

4 Eklenti(ler)
Uzun zamandır okuduklarıma gore menekselerimi rahat birakarak sonunda cicek ve yavru almayi basardim. Daha onceki mesajlarimda bahsettigim ebruli mor-beyaz meneksem tekrar uyaniyor. Fakat bu sefer beni sasirtan cicek renkleri. Aldigimda cicekleri mor beyazken simdi sadece mor ortasinda ufak beyaz lekeyle aciyor. Cok sasirdim boyle bir sey mumkun mu? Yanindaki cicek gibi acar dediler. Yaninda ayni kendi gibi sadece ortasi beyaz lekeli memeksem var.fotoğraf ekliyorum, lutfen beni aydinlatin.
Son fotograf cicegin eski hali

sardunya18 18-09-2016 11:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mrvak (Mesaj 1479509)
Uzun zamandır okuduklarıma gore menekselerimi rahat birakarak sonunda cicek ve yavru almayi basardim. Daha onceki mesajlarimda bahsettigim ebruli mor-beyaz meneksem tekrar uyaniyor. Fakat bu sefer beni sasirtan cicek renkleri. Aldigimda cicekleri mor beyazken simdi sadece mor ortasinda ufak beyaz lekeyle aciyor. Cok sasirdim boyle bir sey mumkun mu? Yanindaki cicek gibi acar dediler. Yaninda ayni kendi gibi sadece ortasi beyaz lekeli memeksem var.fotoğraf ekliyorum, lutfen beni aydinlatin.
Son fotograf cicegin eski hali

Hiç telaşe etmeyin sayın Mrvak yazları bol güneşe bağlı olarak koyu renk açar .Kışın yine aynı olur benimde öyle oluyor çok güzelmiş rengi güle güle büyütün

ahmeter 18-09-2016 11:03

3 Eklenti(ler)
Gün içinde aldığı ışık süresi ve ışık kuvveti bu şekilde ufak renk oynamaları yapabiliyor

ahmeter 24-09-2016 06:52

Meneşeniz açtı mı

1 Eklenti(ler)
Resmini koyabilirsiniz

sardunya18 24-09-2016 10:34

1 Eklenti(ler)
Menekşem açtı yapraktan yetişdirdim.Rengi yazın koyu kışın beyaz kırmızı açıyor

akçabardak 24-09-2016 14:23

Rengi çok tatlı, beğendiğim bir renk, ellerinize sağlık.

ahmeter 27-09-2016 19:45

Menekşem

2 Eklenti(ler)
Menekşem senınle konuşmaya geldim biliyorsun seninle beraberliğimiz çok eski senle evde her zaman beraberiz güzelliğin moral veriyor
Bahçeye çıkmak istemiyorum resim de koymak istemiyorum
Şimdi moda sebze yetiştirmek çiçek değil
Menekşem sen bir tanesin

ahmeter 29-09-2016 09:21

1 Eklenti(ler)
,,,,,,

ahmeter 29-09-2016 19:50

1 Eklenti(ler)
Güzellik seviyorum sizlerinde görmesini istiyorum ne resimler koyuyorlar üyelerin bahçelerine bir müddet gelmek istemiyorum

YasminMeric 04-10-2016 23:46

2 Eklenti(ler)
Herkese merhaba bende menekşe hastasıyım hasta diyorum hastalık haline geldi çünki.22 saksı menekşem oldu hepsini yapraktan ürettim sizlerle de paylaşmak istedim.euro florada cocopeat toprağına benzer bir toprak buldum fiyatı da uygundu hepsini o toprağa diktim inanılmaz sevdiler coştular resmen..Suyu alttan akıtmayacak kadar azar azar veryorum.
Sizlerle paylaşmak istedim
Sevgilerimle,

ahmeter 05-10-2016 05:11

1 Eklenti(ler)
Tebrikler yalnız bize oturacak yer kalmamış kolay gelsin iyi günler

wolwerin 05-10-2016 14:49

1 Eklenti(ler)
bunlarda benim sürekli açan menekşelerim ağustos sıcağında bile çiçekliydiler

wolwerin 05-10-2016 14:51

1 Eklenti(ler)
bunlarda minik picasolarım ama bende picaso menekşe yok ve menekşelerimden hangisi picaso halla bulamadım

wolwerin 08-10-2016 15:41

2 Eklenti(ler)
bunlarda yeni minak menekşe yavrularım

YasminMeric 09-10-2016 11:20

4 Eklenti(ler)
Menekşelerimin rsimlerini sizlerle daha evvel paylaşmıştım.Gelişimleri son hız devam ediyor
Ancak hiçbirinde henüz çiçek yok benimkilere de gübre mi fazla geldi acaba?

wolwerin 09-10-2016 16:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YasminMeric (Mesaj 1481804)
Menekşelerimin rsimlerini sizlerle daha evvel paylaşmıştım.Gelişimleri son hız devam ediyor
Ancak hiçbirinde henüz çiçek yok benimkilere de gübre mi fazla geldi acaba?

sanki saksılar biraz büyük menekşeler açmaları için küçük saksıda olmalıymış

YasminMeric 09-10-2016 18:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi wolwerin (Mesaj 1481842)
sanki saksılar biraz büyük menekşeler açmaları için küçük saksıda olmalıymış

Değil mi? sanırım haklısınız.Biraz daha büyümelerini bekliycem:(((

wolwerin 09-10-2016 20:59

ayrı kök

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YasminMeric (Mesaj 1481863)
Değil mi? sanırım haklısınız.Biraz daha büyümelerini bekliycem:(((

sanırım menekşelerinizin kökleri ayrı ayrı onları daha küçük saksılara ayırırsanız daha çabuk açarlar ve gelişirker

YasminMeric 09-10-2016 22:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi wolwerin (Mesaj 1481879)
sanırım menekşelerinizin kökleri ayrı ayrı onları daha küçük saksılara ayırırsanız daha çabuk açarlar ve gelişirker

Evet yapraktan köklendirdiğimde iki iki ekmiştim.son iki saksıdakilrr tek kök ve
Ayrı ancak diğerler bir saksılarda 5/6 kök var yavrularla birlikte.Okadar ne saksım ne de yerim var dağıtmam lazım biraz sanırım:(
Yorumunuz için çok teşekkürler:)

Selma_321 09-10-2016 22:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter (Mesaj 1481242)
Tebrikler yalnız bize oturacak yer kalmamış kolay gelsin iyi günler

Bu menekşe bir harikaymış...Bayıldıımmm

YasminMeric 09-10-2016 22:32

Hepsini ayırmaya kalksam 60/70 saksı olur:((((

Selma_321 09-10-2016 22:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YasminMeric (Mesaj 1481893)
Evet yapraktan köklendirdiğimde iki iki ekmiştim.son iki saksıdakilrr tek kök ve
Ayrı ancak diğerler bir saksılarda 5/6 kök var yavrularla birlikte.Okadar ne saksım ne de yerim var dağıtmam lazım biraz sanırım:(
Yorumunuz için çok teşekkürler:)

Eğer biraz daha sabırlı olursanız açarlar.Ben menekşelerime haşlanmış yumurta suyu verirdim çok severlerdi .Ama artık menekşem hiç yok ....

YasminMeric 10-10-2016 11:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1481896)
Eğer biraz daha sabırlı olursanız açarlar.Ben menekşelerime haşlanmış yumurta suyu verirdim çok severlerdi .Ama artık menekşem hiç yok ....

Aslında benimde aklıma geldi ama gübre sineklerinden korkuyorum.Sabırla bekliyeyim illa açıcaklardır herhalde

sardunya18 11-10-2016 13:11

2 Eklenti(ler)
Menekşelerim hepside pencere önü istiyor .Güneş görmezse çiçek açması gecikiyor .Bide alttan eski yapraklardan budama yapılabilir bu yöntemle menekşe gençleşecektir .

YasminMeric 12-10-2016 22:01

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 (Mesaj 1482088)
Menekşelerim hepside pencere önü istiyor .Güneş görmezse çiçek açması gecikiyor .Bide alttan eski yapraklardan budama yapılabilir bu yöntemle menekşe gençleşecektir .

Ay maaşallah benim menekşelerimin hepsi yavru idi 1 yaşındalar henüz hepsi de bol ışıklı pencere önündeler bugün onlara yer yaptım yine pencere önü umarım açarlar en kısa zamanda :(((

YasminMeric 12-10-2016 22:06

Fotoğrafları düz çektiğim halde yamuk yüklendi düzeltmeyi de bulamadım:(

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025