![]() |
Alıntı:
Bu arada hoş buldum.. sağolun.. |
Delinmesi şart. Ama içinde bitki varken delmeniz çok zor olur.
|
Alıntı:
|
çiçeklenme dönemine kadar sürer menekşede
|
Çiçeklenme süresi 1,5 -2 ay surer
|
5 Eklenti(ler)
Favori menekşem oldu:) İlk ve tek fırfırlı menekşem...
|
Afrika Menekşelerim
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Çok şükür kendilerine geliyorlar yavaş yavaş. Diğer çiçeklenmeyenler henüz 1 yaşında bile değiller sanırım daha küçükler bu yüzden çiçek vermediler...
|
2 Eklenti(ler)
Devam...
|
1 Eklenti(ler)
Yetişmesi gereken bir yer var :)
|
Arkadaşlar bauhauslara çok güzel menekşeler gelmiş. Ayrıca nilüferlerde vardı, zambaklar v.s. zaten bir sürüydü. İlgilenenler bir ziyaret etmeli bence insan kendini kaybediyor resmen :)
|
Yalnız menekşe
2 Eklenti(ler)
Bu da benim tek menekşem, yakında yanına arkadaş alırım inşallah...
|
2 Eklenti(ler)
Sabahlarımın neşesi bunlar :)
|
5 Eklenti(ler)
Yeni açan menekşelerim...
|
Yapraktan büyüttüğüm menekşelerim....
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu menekşelerimi yaklaşık 6-7 ay önce dikmiştim,çalıştığım iş yerindeki arkadaşlardan, komşulardan,akraba ziyaretlerinden isteyip diktiğim yaprakların yavruları artık açacaklar.Renkleri çoğu meçhul,merakla bekliyorum,hayırlısı bakalım...
|
Çok ilginç birşey duydum ve paylaşmak istedim. Bir tanıdık menekşelerine, onlarında belki başı ağrıyordur falan diyerek evde ne kadar tarihi geçmeye yakın ağrı kesici, antidepresan, vitamin varsa, havanda dövmüş ve sulandırıp menekşelerini sulamış o suyla. Sonuç muhteşem! Menekşeler nasıl açacaklarını şaşırmış. Ağırlıklı olarak kas gevşetici ağrı kesici varmış hapların içinde :D :D Denemedim ama İşe yarama ihtimali olabilir, belki asidik ortam sağlamışlardır ya da belki hormonal bi destek... :)
|
Evet denemek lazım kesinlikle. Şu an elimde ne öyle haplar var ne de denemelik menekşem ama olursa deneyebilirim :)
|
5 Eklenti(ler)
Her şeyin fazlası zarar..:)
|
Bugunlerde benim menekşelerde çiçkleniyor.bitanesi açtı diğerleri tomurcukta a101den almıştım kışın..yavrularımda yetişkin olma yolunda, iyice büyümeden ayırmıycam ama
|
afrika menekşelerinin kuruyan çiçeklerini budamalı mıyız? Budanması gerekiyorsa nasıl bir yöntem uygulanmalıdır?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhabalar. .iki meneksem var.biri biraz ciliz bir cicek.digeriyse daha guclu bolca tomurcuk var diplerinde cok sevincliyim:)
Bir sorum olacak iki meneksemde pencere onunde yaklasik bir saat kis gunesi(AKSAM) goruyorlar.. Gunler gectikce gordugu gunesin suresi de siddeti de artacak..hazirana dogru ordan kaldirsam mi Yoksa kaldirmasam gunese karsi direnc gelistirirler mi?? Gunes ciceklendiginde ciceklerini yakar diye korkuyorum.iceri alincada cicek acmiyorlarlar napsam bilemedim fikre ihtiyacim var.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Eskiden yani çevrede bu kadar besin yokken, kullandığımız bazı vitaminleri o da az miktarda olmak şartıyla ezer, sulama suyuna karıştırırdık. Daha sonra bu vitaminlerin insan bedenine uygun olduğu için bitkiler tarafından emilemediğini öğrendik. Yani bir işe yaramamış. |
ben de bu aralar sulama suyunda sirke kullaniyorum ev yapimi elma sirkesi.bi litreye bi cay kasigi kattim.hazir sisede gerektikce kullaniyorum.bu sabahta yumurta haslamistim onun suyunu kullanicam :D
|
Alıntı:
Kagit uygulamak iyi fikir tabi bir bakayim dediginiz sayfadan..cok tesekkurler.. |
Alıntı:
Bir örneğini görebilirsiniz .. hasarigirl |
Tesekkurler sn.kadiryasar sayfalari mobilden arayip taramaktan bikmistim.ustelikte begendigim bir fotografmis:))
Gule gule buyutun meneksrlerinizi..bu aydinger kagidini nerelerden bulabilirim?? Nenlenip burus burus olmuyodur insallah.. |
4 Eklenti(ler)
Seni seyretmelere doyamadım:)
|
Alıntı:
|
Sevgili Mor salkım sizin duyduğunuzu bende duydum ama başka başka bir hapın iyi geldiğni duymuştum sizde tahmin etmişsinizdir hangisi olduğunu arkadaşlar kızmayın ama çokda iyi geliyormuş hormonları çalıştırıyormuş. Ben bilmem milletin yalancısıyım.
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bildiğiniz şeylerden şaşmayın , bizler bilgilerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Yıllardır bu işin içinde olan büyük yetiştiricilerin tecrübelerini sizlerle paylaşıyor ve uyguluyoruz bir problem de yaşamıyoruz . Ama denemek isteyen varsa istediği şeyi dener , belgeleyip bizlerle paylaşır. Memnun oluruz ama kulaktan duyma bilgileri bitkilerinize uygulayıp elinizdekinden de olmayın. Her bitkinin özellikleri ve ihtiyaçları farklıdır , bizim sevimli , kibar,nazik , aşık olanı tutkuyla kendine bağlayan afrika menekşelerimiz daha bir başkadır.
|
Arkadaşlar,
Doğum kontrol haplarının içeriğindeki östrojen ve progesteron türevi maddeler bitkiler tarafından da emilip kullanılabiliyor, doğru. Çok çok az miktarlarda olması bitki için yeterli. Yalnız önemli bir noktaya dikkat çekmek isterim, bazı doğum kontrol haplarının etken maddelerinin fazlalığının bitkiye etkisi olmazken bazıları fazla dozda tam tersi sonuçlara yol açabilir. Hızlıca büyüsün isteyip bitki toprağına koyduğunuz haplar büyümeyi tamamen durdurabilir. Böyle bir uygulama yapmaya gerek var mı? Bence yok ama ben denemek istiyorum, uygun dozajı ve uygun hapı bulucam diyorsanız olabilir tabi. Ya da çevrenizde böyle bir hap kullanıp olumlu sonuç almış birinin yaptıklarını aynen uygulayabilirsiniz. Vitamin haplarında bulunan vitaminlerden ziyade iz elementler bitki için faydalı. Eğer bitkide o elementlerin bir veya birkaçının eksikliği varsa kullanılabilir. Zaten sağlıklı bir bitkiye kendi kullandığımız vitamin haplarından vermek faydasız olacaktır. Başka haplar, ağrı kesiciler, ateş düşürücüler vs. bitki toprağını asidik yapar, evet. Fakat bunun için limon tuzu kullanmak varken hapı bitkiye harcamak çok pahalı bir yöntem değil mi? :D Ayrıca yine başka olumlu veya olumsuz etkileri olup olmayacağını bilemeyiz. Doğum kontrol haplarının bile nasıl bir etki mekanizmasıyla olumlu sonuç yarattığı bilinmemekte. Dolayısıyla illa da çabucak ve çok büyüsün, benim beklemeye sabrım yok derseniz daha önce denenmiş doğum kontrol haplarını kullanabilirsiniz veya bitkilerinizi hap manyağı yapmadan doğal ritimleriyle büyümelerine izin verirsiniz, size kalmış :D |
Alıntı:
Hemen hemen orta büyüklükteki tüm kırtasiyelerde bulunur. |
Yağlı kağıt ta kullanabilirsiniz ama en güzeli ıslanınca buruş mamasını istiyorsanız , buzlu şeffaf naylon kaplar var veya şeffaf desenli Dc-fix yapışkanlı folyolar var. Yapışkanlı folyolar (2 mt.*45 cm.) la camlarınız da dışarıdan güzel gözükür .
Daha olmadı sanatsal kabiliyetiniz varsa vitray çalışması yapabilirsiniz..:) |
Tül perde olur tulbent inceliğinde
|
1 Eklenti(ler)
buda anneme hediye ettigim menekse.iki
aydir o bakiyor ve hep cay demini sogutup kullaniyormus. bir ara cok iyi grlfi yaprak saplari kalinlasti diyordu.simdi ise bir aydan fazladir dibinde tomurcugu vsr a ma tomurcuk bir turlu yukselememis.son hali bu fotograf. gunes yetersizdi buzdolabinin uzerinde isik cok azdi pencere kenarina koymasini soyledim. bide bir kere cayin deminin icindeki yapraklarini da koymus soguk halde tabi.3-5 gun kalmis oyle. yapma dedim ama tam olarak yanlistir da diyemedim.nedir bu meneksenin sorunu??? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025