agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

menekşecibaba 01-06-2011 10:09

5 Eklenti(ler)
Hayata gülümseyenler :)

sofistike 01-06-2011 10:24

Bunlarda benim hayata gülümseyen menekşelerim. Başta (maki01)arkadaşımın ve sizlerin
engin bilgileri sayesinde.
http://i56.tinypic.com/j0vazd.jpg

Buda mantar hasyalığından kurtulmaya çalışan menekşem. (sorun fazla gübre, besin zehirlenmesi).
http://i52.tinypic.com/23keult.jpg

a1919 01-06-2011 13:37

1 Eklenti(ler)
Bu da benim pembişim. Anneannemin dikip verdiği menekşe olduğu için diğerlerinden daha değerli haliyle. Sanırım o da bunun farkında ki en yoğun açan menekşem oldu :)

gülneva 01-06-2011 15:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Faruk (Mesaj 812032)
Şimdilik bu kadar arkası sonra...

faruk bey meraba;

amatör bir menekşeci olarak merak ettiğim birşey var. geriye dönük forumu okudum ama gerekli cevabı bulamadım.. menekşeleri pet bardaklara dikmissiniz, bende sizlerden görerek bugün bu şekilde birkaç menekşe yaprağını pet bardaklara diktim. ama gördümki bardakların alt yarısı boş, yarıdan itibaren üstte toprak var. bu bir yöntemmi anlayamadım. bu konu hakkında bana bilgi verirmisiniz **** yönlendirirseniz çok sevinirim..

gülneva 01-06-2011 15:21

kusura bakmayın bu sitenin acemisiyim. alıntılama yapmaya çalıştım ama sanırım başaramamışım. 8998 ve 8999 sayılı mesajlardaki durumu anlatmaya çalışmıştım. yardımcı olursanız sevinirim..

menekşegül 01-06-2011 15:35

Hoşgeldiniz Gülneva Hanım, Faruk Bey'den özür dileyerek sorunuzu cevaplamak istiyorum. O menekşeler fitilli sulanıyor. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=23486 buradan bilgi alabilirsiniz.

fahriyee 01-06-2011 17:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazlı hilal (Mesaj 813935)
Fahriyecim kökler saksıyı tamamen sardıysa ki öbek öbek diyorsun sarmış,fiskiye sulama yaz aylarında çok iyi geliyor tozlarda temizlenmiş oluyor,dün koçtaştan bordo yarı katmerli ve mor beyaz biyeli sade aldım,kipadan da benjamin ve sardunya aldım,kışın verdiğim kayıpları telafi ediyorum:)

Borda yarı katmerliyi merak ettim doğrusu, ama mor kenarı beyaz türlerin katmerli ve düz olanından bende 5-6 çeşit vardı, yavru da verirdim. Marketten almak riskli diyoruz ama yine de farklı renk görünce dayanamıyoruz değil mi?;)

fahriyee 01-06-2011 18:15

En muhteşem dönemlerinde terk ediyorlar beni.

3 Eklenti(ler)
En küçük saksıda ve yapraktan yetişen bir menekşe idi. Beyaz, kenarı lila biyeli.Yaprağına baktım cansız, diri değil. Susamıştır deyip toprağına baktığımda toprak ıslaktı. Kök çürüğü diye düşündüm, keşke haklı çıkmasaydım.

nazlı hilal 01-06-2011 19:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee (Mesaj 814679)
Borda yarı katmerliyi merak ettim doğrusu, ama mor kenarı beyaz türlerin katmerli ve düz olanından bende 5-6 çeşit vardı, yavru da verirdim. Marketten almak riskli diyoruz ama yine de farklı renk görünce dayanamıyoruz değil mi?;)

Aslında evet market menekşeleri hastalıklı olabiliyor,Klubnikadan aldığım ve alacaklarım var ama bunlarda çok hoşuma gitti,senin verdiğin bardakta katmerli mor beyaz biyeli yazıyor aldığım sade ama çok hoşuma gitti:o

yeşillim 01-06-2011 19:33

Aradım da bulamadım. Minyatür menekşe ve standart olanı ile arasında bakım şartları
hakkında bilgi yok. Demekki tahmin ettiğim gibi, minyatür olan adı üstünde minyatürlüğünden dolayı daha hassas olabilir mi? bir de minyatürde saksı daha küçük
olmalı. Öyle mi? daha neler olabilir!!

maki01 01-06-2011 22:35

Sevgili yeşillim,

Minyatür menekşeler için kahve fincanı kadar bir hacim ( 50- 75 ml) yeterli oluyor.

Standart Arfika Menekşelerinden daha fazla fosfata ihtiyaçları olmasının dışında bir bilgi ile henüz karşılaşmadım.

menekse sever 02-06-2011 13:30

5 Eklenti(ler)
Yaza merhaba diyen minişlerim sizlerede merhaba demek istediler

çiçeksever 02-06-2011 14:43

Ufaklık

2 Eklenti(ler)
:rolleyes:Bak şu ufaklığa boyundan büyük işlere kalkıyor.::p

fahriyee 02-06-2011 17:39

Teşekkürler Sevgili Maki. Dediğiniz gibi kesip suya koydum, saksı harcını attım.
Ace ya da domestos %5 sodyum hipoklorid içeriyor, bu solüsyonu cerrahi aletler için onda bir oranında kullanmak dezenfektan etki sağlıyormuş.(9 ölçü suya bir ölçü sodyum hip.). O yüzden iyi saksıları, hatta sert plastik bardakları solüsyona koyup sonra da yıkayıp kullanıyorum. Yoksa bana saksı dayanmaz.

fahriyee 02-06-2011 17:50

Kandiliniz mübarek olsun.

2 Eklenti(ler)
İlki mor kenarı beyaz, ikincisi ispirto rengi kenarı beyaz.Kandil hediyesi olarak sizlere resim gönderiyorum.

mor-salkım 03-06-2011 11:25

merhabalar, bazı yapraklarımın sapları güneşten yanmış durumda. tam da köklenmişlerdi. ben mevsimin yaza döndüğünü düşünüp onları daha az güneş alan bir yere koyana kadar malesef olan oldu. şimdi o yaprakları kesip üst kısımlarına y biçimi verip yeniden eksem mi yoksa hiç dokunmayayım öyle kalsın mı? fakat gerçekten saplar fena halde yanmışlar, büzüşmüşler.3 tane yaprak. üst kısmı gayet yeşil. sizce ne yapmalıyım?

maki01 03-06-2011 11:34

O halde bırakırsanız yaprak kısa sürede çürüyecektir. Saplar tamamen çürümüşse Y kesimle bir şansınız olabilir. Hemen uygulamanızı öneririm.

mor-salkım 03-06-2011 11:52

tamam çok teşekkürler hemen deneyeceğim.hatta başlıyorum işlemlere.

vehibe 03-06-2011 17:49

1 Eklenti(ler)
Natalia'ya çok çok teşekkürlerimle.
Bol bol hediyeleriyle geldiler...

vehibe 03-06-2011 17:51

1 Eklenti(ler)
Şu anda çok sağlıklılar.Hiçbir fire yok.Herşey yolunda.

fatmadundar 03-06-2011 18:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi menekşecibaba (Mesaj 814411)
Hayata gülümseyenler :)

Menekşecibaba yanlış görmüyorum değil mi? Yapraktan çıkan yaprakcıklarla beraber çiçek tomurcuğu nasıl oluyor? Tamam menekşecibabasınız ama yapraktan önce çiiçek açtırabileceğinizi hiç tahmin etmemiştim.:D Bu bir ilk olmalı.

bilge5130 03-06-2011 21:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bilge5130 (Mesaj 814040)
merhaba menekşeseverler. Maşallah resimlerdeki menekşelere bayıldım. Benim de 1 tane menekşem var. Mor renkte ama çiçeği çok iri açmıyor. Burada ne kadar farklı menekşeler olduğunu farkettim. Eğer bana farklı menekşe yaprakları gönderebilecek arkadaşlar varsa talibim. Ayrıca çok sevinirim. şimdiden teşekkürler...

benimle menekşe yapraklarından paylaşacak çiçeksever biri var mı :)))

maki01 03-06-2011 22:55

Sevgili bilge5130,

Çelik isteklerimiz ya da paylaşmak istediğimiz fazla çeliklerimiz için ayırlmış özel bir başlığımız var. O bölüme yazarsak, sesimizi duyan olabilir.

Buraya tıklayarak ilgili başlığa ulaşabilirsiniz :)

mor-salkım 04-06-2011 10:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 816134)
Sevgili bilge5130,

Çelik isteklerimiz ya da paylaşmak istediğimiz fazla çeliklerimiz için ayırlmış özel bir başlığımız var. O bölüme yazarsak, sesimizi duyan olabilir.

Buraya tıklayarak ilgili başlığa ulaşabilirsiniz :)

teşekkürler makio1 başlığı bilmiyordum. iyi oldu öğrendiğim :)

01menekse 04-06-2011 12:02

menekşelerim

5 Eklenti(ler)
Merhaba menekşelerimin son çiçek açmış halleri ;

01menekse 04-06-2011 12:08

menekşelerim

4 Eklenti(ler)
Merhaba menekşelerimin son çiçek açmış halleri ;

fahriyee 04-06-2011 14:43

Sevgili sonerordo; yaprakları eker ekmez mi fitilli sulama uyguladınız?
Elinize sağlık 01menekşe, güle güle büyütün...

menekşecibaba 04-06-2011 17:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatmadundar (Mesaj 815976)
Menekşecibaba yanlış görmüyorum değil mi? Yapraktan çıkan yaprakcıklarla beraber çiçek tomurcuğu nasıl oluyor? Tamam menekşecibabasınız ama yapraktan önce çiiçek açtırabileceğinizi hiç tahmin etmemiştim.:D Bu bir ilk olmalı.

He he hee evet çok güzel birşey bunun benzerleri arada oluyor ama yeni birşey oldu , ben de ilk defa görüyorum.Yaprakları ektiğim sera kasanın içinde yaprak altından toprağı yararak yapraksız iki tomurcuk fışkırdı.Yakında fırsat bulursam fotoğrafını eklerim.İyi günler.

maki01 04-06-2011 18:55

İşte bu duruma hiç tanık olmadım sevgili menekşesibaba, yavru beklerken çiçek geliyor.

Çok ama çok ilginç , belki de türünün ilk ve tek örneği olacak. Fotoğrafınını merakla bekliyorum.

zappie 04-06-2011 23:04

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 816502)
İşte bu duruma hiç tanık olmadım sevgili menekşesibaba, yavru beklerken çiçek geliyor.

Çok ama çok ilginç , belki de türünün ilk ve tek örneği olacak. Fotoğrafınını merakla bekliyorum.

Aslinda cok sasirilacak bir durum degil. Cicek saplari yaprak koltuklarindan cikiyor. Yaprak kesilmeyip koltugundan cicek sapi olusumu ile kopartilmissa koklenen yaprak kolaylikla cicek verebilir. Bakiniz kuzen streptokarpus ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025