agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

yeşillim 24-06-2012 11:24

Sevgili sema62, menekşe ne kadar güzelmiş. İyi günlerinizde keyfini sürmeniz dileğimle..

ahmeter 24-06-2012 13:43

1 Eklenti(ler)
Menekşe

özlem11 24-06-2012 20:48

3 Eklenti(ler)
Rus güzelden görüntüler... Ayrıca kendi yetişirdiğim bordo picassolarım:)

fahriyee 24-06-2012 23:13

Elinize sağlık Sevgili menekşegül, çok güzel olmuşlar. Son fotoğraftaki dondurma kabının yanında bulunan siyah saksıdaki ile çaprazında turuncu tabaktaki menekşe Natalya'dan gelmişti. Biri düz biri katmerli pembe açıyor, çiçekleri gayet büyük.(belki üzerinde yazılı değildir diye hatırlatayım istedim) İnşallah çiçeklerini de görürsünüz.
Ayrıca rococonuz sürekli çiçek açarak size teşekkürlerini sunuyor...
Özlemciğim özellikle picassolar muhteşem, güle güle büyüt tatlım...

özlem11 25-06-2012 07:01

Sevgili fahriye sana verdiğim pet bardaktaki yavru bu picassodandı...:) çiçeklerinin açmış halinide görmek isterim:)

menekşegül 25-06-2012 07:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee (Mesaj 989359)
Elinize sağlık Sevgili menekşegül, çok güzel olmuşlar. Son fotoğraftaki dondurma kabının yanında bulunan siyah saksıdaki ile çaprazında turuncu tabaktaki menekşe Natalya'dan gelmişti. Biri düz biri katmerli pembe açıyor, çiçekleri gayet büyük.(belki üzerinde yazılı değildir diye hatırlatayım istedim) İnşallah çiçeklerini de görürsünüz.
Ayrıca rococonuz sürekli çiçek açarak size teşekkürlerini sunuyor...
Özlemciğim özellikle picassolar muhteşem, güle güle büyüt tatlım...

Maşallah çiçekleri yapraklarından tanıyorsun arkadaşım. Sizlerin sayesinde bu güzelliklerle buluştum, açtıkça ekleyeceğim, teşekkürler. Sevgiler

SARANGHAE 25-06-2012 07:45

Özlem Hanım picassolarınız çok güzel maşallah.. resimlere birde nazar boncuğu takın bence ;);)

fahriyee 25-06-2012 10:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi özlem (Mesaj 989409)
Sevgili fahriye sana verdiğim pet bardaktaki yavru bu picassodandı...:) çiçeklerinin açmış halinide görmek isterim:)

Evet canım, her gün suyunu kontrol ediyorum. Aynı büyüklükte bardağa tabanına toprak ekleyip aktarsam mı dedim. Ama bu ara havalar çok sıcak, yavru kendini toparlayamazsa diye dokunmayacağım. 1-2 ay böyle kalsın...(tabi ben kaşınmaz da aniden karar verip toprak değişimi yapmazsam)

Crocus Şen 25-06-2012 13:15

5 Eklenti(ler)
Uzun bir aradan sonra kızlarım;)
Kimisi açmada zorlanıyor,kimisi 3 çiçek yapıyor,biri soluyor,diğeri açıyor ama sürekli çiçekli:D

özlem11 25-06-2012 21:14

5 Eklenti(ler)
Görüntü kalitesinde biraz sıkıntı olsada genel görünüm ve çiçekli hallerini yine yeniden paylaşmak istedim:) Umarım beğenirsiniz...

gulumcinki 26-06-2012 00:36

Özlem Hanım menekşeleriniz muhteşem , özellikle çilli olan.

arzu_ 26-06-2012 02:43

2 Eklenti(ler)
Bu da benim irish cream :))

Bir türlü ne renk açacağına karar veremeyen menekşem.

özlem11 26-06-2012 08:13

iris cream sanırım herkeste ayrı renk açıyor. çili menekşem rus güzellerden... Formunu en beğendiğim tür... Bakalım ilerleyen günlerde ne renklerle karşılaşacağız..
BU arada dikkat etmeniz gerek şeylerden birisi bu ara tam gün dönümü olduğu için cam kenarı ve cama çok yakın yerde içeri güneşin süzüldüğü yerdeki menekşelerinize dikkat etmeniz gerekli. Işık dik geldiğini için direk güneş yanığı oluşturuyor **** haşlıyor menekşeyi...

glcn06 26-06-2012 10:15

1 Eklenti(ler)
menekşe yetiştirmeye geçen sene başladım ve ilk kez bir menekşem çiçek açtı. çok mutluyum diğerleride tomurcuklanmış. çok üzülüyordum menekşelerim açmıyor diye.

aydingunel 26-06-2012 14:24

1 Eklenti(ler)
İşyerinde yetiştirdiğim menekşem sonunda açtı. Rengi harika.,

asliayhan 27-06-2012 00:06

sevgili Maki
ögrenmek istedigim bir şey var.:confused: yaprakların yaşlanınca kaybedilebilecegini yazmıştınız . Bir çiçek kac yılda yaşlanır.**** yıl degilde bakımı ile mi alakalıdır yaşlanması.cünkü ben kızlarımın daha genc olduklarını düşünüyorum. en yaşlısı ikibucuk yıllık.;) Şimdi güzellerim yaşlandı mı.:( ne yapmam lazım.şimdiden teşekkürler.

maki01 27-06-2012 00:23

Sevgili asliayhan,

En dış sıradaki yaprakların ömrü, yetiştirildiği ortama, yapılan bakıma ve özellikle türe göre farklılıklar gösterebiliyor.

Menekşeleriniz en dış sıradaki yaprakları, canlılığını yitirmiyorsa yaşlandığından söz etmek doğru olmaz. Haklsınız hala genç diyebiliriz. Yaşlı yaprak , diriliğini kaybederek yaşlandığını belli eder zaten.

ilknur aşık 27-06-2012 11:37

4 Eklenti(ler)
Hayatımıza biraz güzellikler gelsin. Sırayla
1-Reining Beauty sport
2-Anzhela Devis
3-Beyaz İnci
4-Jan Minuet

züleyha 27-06-2012 13:07

İlknur Hanim,
Menekşeleriniz harika görünüyor. Özellikle 1. resim çok göz alıcı. Balikesir şartlarında zor olmuyor mu? Ben maalesef beceremedim, sıcaklarda hepsini öldürdüm. Ozel yaptınız bişey var mı?

ilknur aşık 27-06-2012 15:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi züleyha (Mesaj 990519)
İlknur Hanim,
Menekşeleriniz harika görünüyor. Özellikle 1. resim çok göz alıcı. Balikesir şartlarında zor olmuyor mu? Ben maalesef beceremedim, sıcaklarda hepsini öldürdüm. Ozel yaptınız bişey var mı?

Çok teşekkür ederim size ve beğenen arkadaşlara. Evim şehir dışında, şehre göre biraz daha serin oluyor ve ısı yalıtımı var, şu anda şehirde hava sıcaklığı gündüz 38lere ulaşırken benim evim 26 dereceyi geçmedi, camlarım konfor cam ve güneş ışınları bitkiler cam önünde olsa dahi zarar vermiyor, bu yüzden şanslıyım. Başkaca diğer yetiştiricilerden farklı yaptığım bir şey yok.

katmer 27-06-2012 18:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilknur aşık (Mesaj 990609)
Evim şehir dışında, şehre göre biraz daha serin oluyor ve ısı yalıtımı var, şu anda şehirde hava sıcaklığı gündüz 38lere ulaşırken benim evim 26 dereceyi geçmedi, camlarım konfor cam ve güneş ışınları bitkiler cam önünde olsa dahi zarar vermiyor, bu yüzden şanslıyım.

Ben o kadar şanslı olmayanlardanım. Hava sıcaklığı bir yana, nem menekşelerimi kötü etkiliyor. Bulundukları odanın penceresindeki stor perde öğlene kadar kapalı duruyor. Bu sayede ısıyı biraz kesebiliyorum. Öğleden sonra da camı açıp sürekli havalandırıyorum.

Tabii sayı fazla olunca yer değişikliği de yapamıyorum. Bu yazı da en az hasarla atlatmayı diliyorum.

katmer 27-06-2012 22:17

1 Eklenti(ler)
Sera kabını havalandırmak için açtığımda harika bir sürprizle karşılaştım. Aceleci Lamb's Ear Trail içeride çiçeklenmeye karar vermiş:)

Böyle açmasını bekliyorum. Lamb's Ear Trail | Flickr - Photo Sharing! Umarım beni yanıltmaz.

arzu_ 27-06-2012 22:24

Sevgili Katmer,
Bu sıcaklarda yavru/çelik leri serada tutmak sakıncalı değil mi ? Bir ara forumda bu tarz uyarılar vardı.

katmer 27-06-2012 22:31

Sevgili arzu_ haklısınız oldukça sakıncalı. Ben yer azlığı tür fazlalığı nedeniyle değişik uygulamalar yapıyorum. Hani derler ya " hocanın dediğini yap, yaptığını yapma" diye:) Tabii bu işin şakası. Bazen ortamlarımıza göre hareket ediyoruz. Tüm risklere rağmen.

ilknur aşık 28-06-2012 09:29

Benim de bazı yavru ve yapraklarım sera kabında, en fazla iki günde bir sabah işe gelirken kapaklarını yarımda olsa açarak havalanmasını sağlıyorum, akşam eve gidince rutin kontrolle birlikte kapatıyorum. Problem olmadı, ancak 3-4 gün hiç açılmadan tamamen kapalı kalırsa sakıncalı oluyor diye düşünüyorum.

ahmeter 28-06-2012 10:56

Saintpaulia

1 Eklenti(ler)
Güzek menekşem

yeşillim 28-06-2012 11:19

Ben de serada kalmaları ile bitki temizliği üzerinde bir tez atabilirim. yapraklar daha parlak ve temiz olmaktalar!!

blaze ash 28-06-2012 21:38

Kökü çürüyen menekşelerin köklerini temizledikten sonra, birini suya birini toprağa koydum. Peki bunlara sera yapmalı mıyım yoksa hava alan odada mı kalsın?

maki01 28-06-2012 21:43

Ortam sıcaklığına bağlı sevgili blaze ash. 25 dereceyi geçen sıcaklıklarda serada sorun yaşanabiliyor.

Yine de 1-2 hafta sık sık havalandırmak koşulu ile seraya alabilirsin.

fahriyee 29-06-2012 09:46

1 Eklenti(ler)
Merhabalar
İyi ki 5-6 tane yüklememişim. Boyut küçültmeden çekim yapılmış.

ntetik73 29-06-2012 16:29

5 Eklenti(ler)
bunlarda oğlumla benim :)

ahmeter 30-06-2012 20:16

Saintpaulia

1 Eklenti(ler)
Menekşem

Eriklibahçe 01-07-2012 14:52

1 Eklenti(ler)
menekşelerim beni mutlu etmeye devam ediyor;)
Eklenti 314350

arzu_ 01-07-2012 17:51

1 Eklenti(ler)
6 ayda geldiğimiz yer :))

maki01 02-07-2012 21:00

4 Eklenti(ler)
Miniş alacalı yapraklı yavru menekşelerim.

Eklenti 314806

Eklenti 314807

Alacalı yapraklı menekşeyi çoğaltmak için yeşil oranı en fazla olan yapraklardan çelik almak gerekiyor.

Yavru menekşenin yapraklarında beyaz oranı fazla olması durumunda anne yapraktan erken ayırmamak lazım. Erken ayrılan yavru, yeterince fotosentez yapamadığı için kaybedilebiliyor.

Eklenti 314808

Eklenti 314809

Kişisel gözlemlerim alacalı yapraklı menekşelerin sıcağa dayanıklılığın daha düşük olduğunu söylüyor. Anne yapraklardan bu dönemde kaybım oldu, yavrular şimdilik sağlıklı.

Bu tür yavrularda fotosentezin düşük olması nedeni ile gübre olarak, azot oranı standart menekşe gübrelerine daha yüksek olan gübre kullanıyorum.

Uluslararası alanda tanınmış menekşe yetiştiricileri bu durumda olan yavrular için balık gübresi öneriyorlar , henüz satın alıp denemedim.

arzu_ 03-07-2012 00:48

Sevgili maki01,
Kesinlikle size katılıyorum. özellikle beyaz renkli yavruları yasatmak imkansıza yakın oluyor.
Bir de bu güzelleri bizimle tanıstırırmı sınız? İsimleri nedir ?

Zyprexia 03-07-2012 10:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 993102)
Miniş alacalı yapraklı yavru menekşelerim.

Eklenti 314806

Eklenti 314807

Alacalı yapraklı menekşeyi çoğaltmak için yeşil oranı en fazla olan yapraklardan çelik almak gerekiyor.

Yavru menekşenin yapraklarında beyaz oranı fazla olması durumunda anne yapraktan erken ayırmamak lazım. Erken ayrılan yavru, yeterince fotosentez yapamadığı için kaybedilebiliyor.

Eklenti 314808

Eklenti 314809

Kişisel gözlemlerim alacalı yapraklı menekşelerin sıcağa dayanıklılığın daha düşük olduğunu söylüyor. Anne yapraklardan bu dönemde kaybım oldu, yavrular şimdilik sağlıklı.

Bu tür yavrularda fotosentezin düşük olması nedeni ile gübre olarak, azot oranı standart menekşe gübrelerine daha yüksek olan gübre kullanıyorum.

Uluslararası alanda tanınmış menekşe yetiştiricileri bu durumda olan yavrular için balık gübresi öneriyorlar , henüz satın alıp denemedim.

Bu tür menekşeleri nereden bulabiliriz? Acaba böyle yapraklısını ilk efa görüyorum:o

Zyprexia 03-07-2012 10:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ntetik73 (Mesaj 991669)
bunlarda oğlumla benim :)

Menekşeleriniz çok güzel, günün hangi saati,zamanı güneş alıyor acaba?Benimkiler öğleden sonra alıyor ve açmıyorlar.Arkadaşımla beraber menkşelerimiz onunkiler açarken (onun evi sabah güneşi alıyorkuzey cepjhe)benmkiler sevmediler sanki beni çiçeklenmediler.

blaze ash 03-07-2012 11:54

Yeni menekşe

3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu menekşemi dün koçtaştan aldım. Çiçeği değişik geldi. Acaba standart bir tür müdür?

Eklenti 315048

Eklenti 315049

Eklenti 315053

Toprağını değiştirdim. Kök gelişimi pek iyi değildi nedense. Sinek yapmayan bitki toprağı, vermikülit ve perlitli karışıma diktim menekşemi. Acaba çiçeklerini koparıp sera yapmama gerek var mı? (Çok güzel çiçekleri sizlere sormadan kıyamadım koparmaya) :(
Menekşem mutfakta camın önünde duruyor. Camın üstünde doğal gaz menfezi var. Dolayısıyla mutfakta hava sirkülasyonu çok. Sabahları güneş alıyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

maki01 03-07-2012 12:43

Sevgili arzu_

1. Buckeye Fiesta
2. İsmini yazmayı unutmuşum. Çiçek verince türü tanıyabilirim.
3. Green Dragon
4. Ness Orange Pokeo

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025