![]() |
Degerli menekse sever arkadaslar,
Sizlerle fikra gibi bir olayi paylasmak istiyorum. Daha once de fitilli sulamada kullandigim sivi gubreden bahsetmistim. Suryamin diye uyduruktan bir sey. Ama gercekten ise yariyor. Ancak son aldigim siselerin yazin aldiklarim kadar konsantre olmadigi renginden anlasiliyor. Bugun ayni saticiya gittim, biraz sikayet ettim. Tezgahtar cocuk demesin mi " Allah allah ben hep ayni seyleri karistiriyorum " :eek: Neee ! dedim. Meger vakti zamaninda boyle bir urun almislar ama satamamislar, kendileri de begenmemis. Bunun uzerine kendileri sattiklari diger kimyasallardan eriyik hazirlamislar, siselere onu doldurmuslar. Israr ettim ama bana tam olarak ne kullandiklarini soylemedi cocuk. Sadece selatli demir onemli dedi, kirmiz rengi de o veriyormus. :D |
Sevgili zappie şelatlı demir ortancalara verdiğimiz demir mi?
|
Ben ortancalara hic kullanmadim, mavi renk icin aluminyum sulfat kullandim. Acelyalara kullandigim bir urun vardi ama siviydi. Dukkanda bana gosterilen granuldu.
|
Vallahi çocuk yandı desenize sayın, zappie. Sizin elinizden zor kurtulur. Artık mecbur kalıcak formülü söylemeye galiba. :D
|
Alıntı:
|
gül hanım menekşeleriniz çok sağlıklı görünüyor, maşallah.. sıvı besininizi ben de merak ettim.. benim menekşelerim biraz sağlıksızlar malesef..
|
Burda okumustum suda koklendirilen yapraklarin suda yavrulamasi icin birakmanin cok daha cabuk sonuc verdigini.Bugune kadar suda koklendirdigim yapraklari toprakta curutmus biri olarak soylemeliyimki sonuc muhtesem yapraklarin koku yavru dolu hemde sadece 1 ay suda kalarak yavrulari verdiler bence bu yontemi herkes denemeli ayrica curumede olmuyor
|
Sevgili menekşe severler
Sizleri bulduğum için çok sevinçliyim ,bir haftadır foumu okumaya çalışıyorum,maşşalah öyle doldurmuşsunuz ki bitmek bilmiyor.çok faydalı çok güzel paylaşımlar var. Bende kısaca kendimi tanıtayım,Orman müh.yim ama mesleğimi hiç yapmadım,4 sene seracılıkla uğraştıktan sonra meşakkatinden dolayı bıraktım. ticaret hayatında yıllarca sürüklendikten sonra şükür emekli oldum.Bir senedir de hobi olarak menekşe yetiştiriyorum ,son günlerde ise ilgim doruk noktasında artık bende eğer kabul ederseniz bundan sonra sizlerin aranızda olmaktan mutluluk duyacağım,hepinize selamlar bol menekşeli günler dilerim. |
merhaba arkadaşlar.bende nazlılarımın fotoğrafını eklemek istiyorum ama nasıl yapacağımı bir türlü bulamadım. yardımcı olur musunuz?
|
Alıntı:
Acilan sayfadaki pencerenin altinda "fotograf yukle" tiklayin Acilan pencerede "gozat" tiklayin, fotografinizi secin -"yukle" tiklayin "Pencereyi kapat" tiklayin "Cevabi gonder" tiklayin Ancak fotografinizi yuklemeden once bir editorde enini max. 640 pixel yapmayi unutmayin! Yoksa sayfa duzenini bozan asiri buyuk fotograflar yuklenebiliyor. |
5 Eklenti(ler)
işte benim bir türlü açmak bilmeyen menekşelerim
|
Arkadaşlar
Dikkat ettim de menekşelerini camın önüne ama kalorifer peteginin üstüne koyan arkadaşlarımız var.
Acaba o kadar sıcaklık çiçeklere zarar vermez mi? |
Benimkilerin bazilari petegin uzerinde ama saksilarin altlarinda 10 cm yuksekliginde fitil rezervuari var. Kaloriferi de cok yuksek sicaklikta yakmiyorum.
|
Alıntı:
Fotoğraflarda ışık nedeniyle yaprak renkleri farklı çıkmış olabilir ancak hafif bir sararma var gibi duruyor. Aşırı ışık ya da besin eksikliği buna neden olabiliyor. "Çiçeklenme olmuyor" dediğinize göre besin eksikliği olmalı. Afrika menekşeleri için özel olarak üreten sıvı besinlerden 1 litreye ambalaj üzerinde önerilen dozun dörtte birini ekleyerek her sulama suyunda kullanmanızı öneririm. Ek olarak büyük saksı çiçeklenme için her zaman engeldir. Saksı çapı bitkinin toplam çapının üçte biri büyüklüğünde olmalı. Saksı büyükse bitki tüm enerjisini kök geliştirmeye harcayacaktır. Büyük saksı, aynı zamanda menekşelerde kök çürümesine de alt yapı hazırlar. Bu nedenle çok fazla sayıda menekşemi kaybettim... En son toprak değişimini ne zaman yaptınız? Genel olarak menekşelerde, bitkinin verilen besinleri sağlıklı bir şekilde alabilmesi için 6 ayda bir toprak değişimi öneriliyor. En kısa sürede çiçeklerini görmenizi diliyorum... |
Alıntı:
|
çiçeğin içinden çıkan tomurcuk
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar benim menekşelerimin çiçeklerinin içinden tekrar tomurcuk çıktı hiçbir ilaç hormon v.s kullanılmadığı hatta yerlerinin bile değişmediği bu menekşelerin neden böyle olduğunu bilen var mı???:(
|
Sayın kızılcabulut, sanırım bu tür menekşede sık rastlanan bir olay bu... Yıllar önce aynıtür menekşeden bende de vardı ve aynı şekilde çiçek içinde tomurcuklanma oluşuyordu... Üzülmeyin, bence çok da güzel bir görüntü ortaya çıkıyor.
|
Menekşeler
3 Eklenti(ler)
|
Menekşeler
2 Eklenti(ler)
Devamı
1- Halo's Aglitter 2- EK-Mulatka Şokoladka |
Sevgili natalya menekşelerin yine, her zamanki gibi çok güzel. Eh artık sport riski kalmadı değilmi?
|
Sevgili Natalya her zaman ki gibi görünüşleri ile büyüleyici ve mükemmeller. Emeğine sağlık. Açtıkça devamını bekliyor olacağız sabırsızlıkla.;)
|
5 Eklenti(ler)
;)Bugün benim için yorucu bir gündü. Katmer ablamdan gelen yaprakların dikilme zamanları gelmişte geçiyordu. Bende bugüne niyetleniyordum hep ve bir hızla tüm yaprakları diktim. Daha önceki mesajımda fotoğrafını yüklediğim menekşeleriminde en yaşlı yapraklarını koparttım ve bazılarını suya koydum. Bakalım ne olacak. :)
Eklenti 189284 Eklenti 189285 Eklenti 189286 Dikimden sonra; :) (Evet, size bir tepsi menekşe yaprağı sunayım ;)) Eklenti 189287 Bunlarda menekşelerden koparılan yaşlı yapraklar, hemen suya koyuldular(üretime devam...) :) Eklenti 189288 |
Mini
1 Eklenti(ler)
Bu da minicik menekşelerden biri :)
|
sevgili emre ilhan kaç günde suda yavruladı ben beceremiyorum da özel bir şey yapıyor musun ?
|
fotoğraf çekimlerin harika Emre ilhan ,hele o minik yavrulu olan süper,biran önce büyütür çiçeklerinide görürsün inşallah.
|
;)Sevgili menekşecibaba, iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.
;)Sevgili gulumcinki, yapraklar suya konduktan 2 hafta sonra köklendiler ve yaklaşık 4-5. haftalarında bu hale geldiler. Yani bu haftaları 5. haftaları oluyor. Yaprakları nasıl köklendirdiğimi bu mesajımda yazmıştım, bunun haricinde özel birşey yapmıyorum. |
Alıntı:
Bende bir çiçek sever olarak bu siteyi arkadaşım sayesinde keşfettiğimden beri üyelerin çalışmalarını, emeklerini,birbirleri ile olan diyoloğlarını gördükçe hayran hayran izliyorum. Elinizdeki o güzelim menekşeye de ayrıca hayran oldum boyundan büyük işlere kalkışıp çiçek açmış harika bir şey. Benim de menekşelerim var kimisini eşten dostan bularak yapraktan köklendirmeye çalışıyorum.(inşallah yavrularını görürüm merakla bekliyorum) Kimisini de satın aldım. saygılar |
Alıntı:
|
10 saksı pembe menekşem var. 10 kadarda arkadaşlara hediye ettim. Ama mavi menekşeyi bir türlü yetiştiemedim moralim bozuluyor.
|
siteye uğramayalı neler olmuş neler maşallah çiçekler coşmuş çok güzeller benimkiler ilgisizlikten kötü durumdalar inşallah toparlarlar:(
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025