![]() |
30.Temmuz 2010
Alıntı:
Yaklaşık bir sene önce ilk yapraklarını suya koydun ve bugün :) Muhteşemsin arkadaşım, tüm içtenliğimle kutluyorum seni... |
Alıntı:
Sağol canım sizlerden feyz aldım ben daha çırağım sizin gibi ustaların yanında lafı bile olmaz yetiştirebildiysem ne mutlu bana.Sardunyaların başına gelenlerden sonra menekşelerimle teselli bulmaya çalışıyorum sevgili arkadaşım. |
Sevgili periş ve rukiye çok teşekkür ederim.
|
Sn Türkansultan menekşeleriniz bi harika maşallah nazar değmesin.Benimde yılar önce bir masa dolusu menekşelerim vardı çocuklarım dünyaya gelince ilgilenemedim hepsini kaybettim teker teker, beni tekrar özendiriceksiniz bu grüntülerle, ellerinize sağlık:)
|
sn türkansultan, maşallah menekşeleriniz muhteşem görünüyorlar. Gözlerim bayram etti doğrusu. Emeğinize sağlık.
|
sayın türkansultan maşallah menekşeleriniz harika gerçekten çok tebrik ederim. tek bir şeyleri eksik oda at nalı kadar bir nazar boncuğu..
saygılar.. |
Alıntı:
Sevgili aheste. Bende sevgili maki01 arkadaşıma özenerek başlamıştım menekşe yetiştirmeye.İnşallah sizde özenip başlarsınız menekşe yetiştirmeye ve o güzellikleri bizlerle paylaşırsınız sevgiler. |
Alıntı:
Sevgili lale607 çok teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sayın türkansultan menekşeleriniz harika. Pembe ye kerşı zaafınız var her halde :) Hakikaten bayram şekerleri gibi , insanın yiyesi geliyor :) Sağlıklı güzel günlerde büyütün.
|
Sn menekşecibaba.
Aslında pembeyi severim ama menekşeleri satın almadığım için özellikle pembe seçmiş değilim. Gelinimizden ve arkadaşlardan bir kaç yaprak alarak karışık köklendirmiştim açtıklarında banada süpriz oldu.Şu an ayrılmayı bekleyen yirmiye yakın yavru var elimde onlar değişik renk ve katmerli inşallah ileride onlarıda paylaşırım. Saygılar. |
SAYIN TÜRKANSULTAN menekşeleriniz çok güzel elinize yüreginize saglık, ALLAH nazardan korusun.
|
Alıntı:
Teşekkür ederim Tempolu. Saygılar. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Yeniler
|
5 Eklenti(ler)
üretimden
|
5 Eklenti(ler)
Yeniler
|
1. resimdeki menekşe harika. Bu kadar küçükken hemen nasıl açıyor?
|
Şu menekşenin dilini bir türlü cözemedim :mad: her gördügümde zar zor yanından almadan sadece seyrederek ayrılıyorum :D. menekşeci baba olmuyor böyle güzellikler sarı pembe of bir menekşem bile yok anlıyormusun hadi gülümse
|
sayın menekşecibaba yavrularınız çok güzeller yavru iken bir de çiçek açmış bayıldım ellerinize sağlık.nasıl bakıyorsunuz benim yavrular sıcağa dayanamayıp tek tek ölüyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
AncientLace bu güzel fıstık bana sormadan açtı :) Üretim fazla olunca çok ilginç şeylerle karşılaşabiliyorsunuz. Tahminim tam çiçeklenme döneminde anaç bitkiden alınan çeliklerde bu olay yaşanıyor.Sizde keyfini sürüyorsunuz.
|
Ben de bir ara gelişkin menekşelere kullandığım çiçek coşturanı birkaç yavru menekşeme vermiştim, çiçek açmıştı. Çiçek uzun süre üzerinde kalmış ve bir süre sonra da yavru menekşem ölmüştü.(besin zehirlenmesinden galiba)
Ayrıca bu tür çiçeklenmeye çiçek kabı aşırı küçükse kökler tabana ulaştığı için rastlanabiliyor kanaatindeyim... |
Arkadaşlar merhaba
;)Perliti torfla hangi ölçülerde karıştırmalıyım. Birde perlit sadece çiçeklerdemi kullanılıyor? Tesekkürler.:confused:
|
Eşit oranda karıştırabilirsiniz sevgili menekşesever.
Nemli ortamı seven her bitkide perlit kullanılabilir. Topraksız tarımda da perlit kullanımı oldukca yaygın. |
1 Eklenti(ler)
|
Ellerinize sağlık,miteyle uğraşırken böyle güzellikleri görmek mutluluk verici.
|
iyi günler, menekşesever dostlar. Benim menekşelerim de sizlerinki gibi çok güzel gelişme gösteriyordu. ancak son zamanlarda üzerindeki tomurcuklarda açılmadan kurumaya başladı, yapraklarında da çürümeler başgösteriyor, aşırı sulamadan olabilirmi gerçii 3-4 günde bir suluyorum.
|
3 Eklenti(ler)
Konun acemisiyim, benimkiler nadir türler değil, öldürmemek için gayret ediyorum sadece.;)
Eklenti 236590 Eklenti 236591 Eklenti 236592 . |
Ellerinize sağlık Sevgili Jezebel. Sadece son resimde çiçeklerin üzerindeki noktacıklar dikkatimi çekti. Sarı polen döküntüleri mi acaba?
|
Benim de beyaz sinek aklıma geldi ve her yaprağını yıkadım .
Olmazsa ilaçlayacağım. |
Çok güzeller Jezebel.
Benim menekşelerimde hiç tomurcuklanma yok.Besin veriyormusunuz?Bilgilendirirseniz sevinirim. Ellerinize sağlık. |
Alıntı:
Bu aralar yeni menekşe almadığımdan veya çok çiçekli olmadıklarından rastlamıyorum böceklere. Umarım beni ve menekşelerimi unuturlar...Tabi ki tüm menekşesevenleri de... |
1 Eklenti(ler)
Bu da torunum
|
selamlar,
menekşeler oldum olası hoşuma gidiyor hiç yetiştirmesini bilmemekler birlikte iş yerime aldım fakat yaprakları kahverengi olmaya başladı ve çiçekleri döküldü:( sizce ne olmuş olabilir ne yapmam lazım yardım ederseniz çok sevinirim. |
Sayın hearts85 ,
Fazla sulamadan çürüyor olabilir,böyle sıcak havalarda fazla sulamadan ve güneşten korumanız lazım, hergün azar azar toprağı kurudukca sulamanız ve altta su bırakmamanız lazım.Fazla sıcaklık ta yaprak kurumalarına yol açar.25-30 derecenin üzerinde bitkide yaprak kurumaları görülür.Mümkünse fanla bitkiyi serinletin.Klimada direk gelmeyecek şekildeyde faydalıdır. Fazla sulamadan kök çürümesi başladıysa bitkiyi kurtarabilmek için bitkiyi topraktan çıkarıp iyice çürüklerden temizleyip yeni toprağa dikmek gerekir.Umarım o safhaya gelmemiştir. Sağlıklı günler , kolay gelsin. |
Malesef aynı hatayı ben hep yapıyordum. menekşelerime sürekli su veriyodum
bu sebeple en alt yaprakları haşlanmış gibi olup kök çürümesi oluyordu. Ama şimdi sizlerden ve komşumdan öğrendiklerim sayesinde menekşelerim sağlıklı ve bol çiçekli. şimdi haftada bir defa az su veriyorum:) |
Sevgi pıtırcıklarından biri :D
1 Eklenti(ler)
Sevgili kulubnikadan aldığım minyatür menekşemde sevgi pıtırcıkları belirdi. Sizinle paylaşmak istedim :D
|
iyi akşamlar herkese merhaba ben de bu siteye az önce üye oldum,formu takip ediyordum ama üye değildim en sonunda bende dayanamadım menekşeleri gördükçe benimde menekşelerim var fakat çiçek açmıyorlar ama keyifleri yerinde görünüyor yakında açarlar diye umuyorum
|
Alıntı:
Özellikle ağustos ayında sıcaktan koruyup hayatta kalmaları bile ayrı güzel. Şu dönemde çiçeklenme için besin v.s vermemenizi tavsiye ederim. Eylülde yine çiçeklenmezse fotoğraflarını çekip bizimle paylaşırsanız birçok arkadaşım yardımcı olur kanaatindeyim... |
Alıntı:
tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim fotoğraflarınıda en kısa zamanda çekip göndereceğim inşallah |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025