![]() |
5 Eklenti(ler)
gülümseyen bebekler-3
1.si basket oynayan menekşe :) |
5 Eklenti(ler)
gülümseyen bebekler-4
|
Hepsi çok güzeller sevgili menekşecibaba, özellikle de bebek çiçekler :) Ellerinize, yüreğinize sağlık.
Son fotoğraftaki chimerayı yan sürgünden mi çoğalttınız? |
Sagol teşekkür ederim , sondan ikinci fotoğraftaki menekşe Aly's Blizzard Bunny minyatür katmerli beyaz çok güzel bir tür.Onun üstündeki pembe katmerli Little Busybody.Çeşitler sürekli çoğalıyor.
Chimera da yan sürgünden ilk :) |
3 Eklenti(ler)
Sevgili mnekşeseverler ltf yardım edin! 1 hafta önce aldığım menekşemin çiçekleri soldu ve tomurcukları öldü :( aşırı sulamadan ola bilir mi acaba? bir gün bol su verdim ve üzerinde açıp solmuş çiçeklerinden temizledim. ertesi gün sabah baktığımda çiçeklerinin çoğu solmuş duruyordu :( ltf arkadaşlar özellikle Menekşecibaba sizden yardım istiyorum! çiçeğimi kurtarmak istiyorum.fotoğraflar ekte.
Eklenti 225544 Eklenti 225545 Eklenti 225546 |
Sevgili Gella ,bitkiniz görüldüğü kadarıyla sağlıklı gözüküyor , bir hastalık söz konusu değil.Problem aşırı sulamadan olabilir . genellikle yapılan hata yeni alınan bitkiye aşırı ilgi gösterip herşeyi bol bol vermekten oluşur.Dışarıdan alınan bitkinin yetiştirme ortamı farklı olduğundan intibak sağlaması için bir süre dinlenmeye bırakılır.Mümkün olduğunca az su (toprak parmakla kontrol edilir , kuruduysa sulanır asla çamur gibi yapılmaz ,suyun akması sağlanır ) verilir.Direk güneş görmeyen aydınlık bir yerde bekletilir.Kuruyan ve bozulan bütün çiçek ve çiçek saplarını temizleyin.Toprak iyice kuruduktan sonra az miktarda sulayın düzelir.Merak etmeyin yine bol bol çiçeklenir.Kolay gelsin.
|
Sarı renkte çiçeği olan menekşe var mıdır arkadaşlar? Komşum ısrarla sarı çiçekli menekşe aradığını söylüyor.
|
Sarı menekşeye bugüne kadar hiç rastlamadım sevgili fahriyee ancak sarı-beyaz ebruli türler var.
|
Fahriyee'ciğim, bende "Pirate's Gold" ve "Golden Autumn" var.Renkleri tam sarı değil ama sarı beyaz ebruli.
|
2 Eklenti(ler)
Tam sarı 2011 yeni kataloglarda var ama Türkiye de yok daha belki gelebilir !
Alchemy-Morning-Star Irish Glen NEW for 2011 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
İşte Pirate's Gold. Tabii foto internetten alıntı. Benim yavrular henüz küçük olduğundan fotoğraflarını eklemedim.
|
Alıntı:
|
Teşekkür ediyorum nazlı hilal' ciğim. Pirate's Gold benim özel kolleksiyonumda olan türlerden sadece biri:)
|
merhaba bende yeni çiçek sevenlerdenim ilk çiçeğim afrika menekşesi oldu 3 ay önce almıştım önceleri çok çiçekleri vardı şimdi ise yaprakları çoğalıyor çiçeleri azalıyor.çiçeğim biri açıyor diğeri soluyor acaba bylemi olacak yoksa benimkinde mi sorun var?bide komşum 8 mayısta iki tane menekşe dikti benim için kaç ayda çiçeklenir acaba banada yardım edermisiniz?
|
Menekşe dedinmi özlem depreştinmi gelip resimlerinize bakıyorum .
iyiki bu harika menekşelerinizi yayınlıyorsunuz sevgili maki , katmer ,menekşecibaba ve kulubnica . her biri birbirinden güzel . sevgili natalya ne iyi ettinde bu rus güzeleriyle tanıştırdın . rus dedinmi insanların aklına nataşa sıfatı gelir benim aklıma emekci bizden farklı olmayan evinde işinde hanımlar geliyor sanırım güzeliginiz menekşelerinize yansıyor gecmiş dogum günün kutlu olsun nice menekşelere |
Afrika menekşesi
2 Eklenti(ler)
Sıçaklar geliyor geçen sene bayağı kaybımız oldu
|
Alıntı:
Komşum menekşe yetiştiriyormuş, ama biz aynı apartmana taşındıktan sonra kadıncağızın menekşe aşkı arttı. Hatta yardımcısı bana çok kızıyormuş, sulaması ayrı dert temizliği ayrı, bıktım diyormuş. Sarı menekşe aradığını söylüyor hep. Bulabilirsem ona hediye etmek isterim. Katmerciğim;her akşam adresime bakarım senden mesaj beklerim. Sözün vardı, özel olan ve olmayan türlerinden isim beklerim,sevgiler... |
Ben katalogtaki kimeraya benzeyen türler 2 veya 3.çiçeklenmede aynı görünümü alacak mı çok merak ediyorum.Zira bu formda kimera türlerinin çiçekten ekilmesi veya ayrılması ile ancak aynı renk elde edilebileceği söylenmişti. Mesela bendeki 11 numara lif-i realnost ilk açışında pembe idi, katalogta ise içinde keskin hatlı ve yoğun krem renk mevcut.
2.kez açmasını sabırsızlıkla bekliyorum... |
Yapraktan ürettiğim menekşelerimden birkaç yavru birden çıkıyor. Yani çok sıkışık ve bir sap dibinden 5-6 ayrı göbek. Böyle bir durumda ne yapmamı önerirsiniz. Çok küçük oldukları için ayıramıyorum da. Anaç yaprakla birlikte pet bardaktan biraz daha büyük bir saksıya aldım. Sizce bu şekilde gelişirler mi? Ne yapmamı önerirsiniz?
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim zappie. Ben de gelişebilmeleri için acaba bir kaçını feda etmem gerekir mi diye düşünüyordum. İçimi rahatlattınız.
|
Ben de 11 yavru ile size yaklaşmışım Sevgili Zappie. Aynen sizin söylediğiniz gibi yavrular az büyüyüp canlanmadan ayırmak mantıklı değil. Hatta çok iyi yavrulayan birkaç türü ana yaprakla beraber başka saksıya ayırdığımda, ana yaprakla beraber yavrular da çürüyebiliyor. En güzeli sabırlı olmak, becerebilsek tabi...
|
Yine korktuğum başıma gelmeye başladı. 2- yaşındaki pembe menekşemi yaz ayında her suladığımda( az su verdiğim halde) dış yaprakları bir veya iki yaprağı önce soluyor sonra çürüyor. bu konuda bilgisi olan varmı?
|
Eeee yapraklar olumsuz degiller, yaslaniyorlar. Ihtiyac hissettiklerinde ust siradaki yapraklar bir alttakilerden su ihtiyaclarini karsiliyorlar. Sicak ortamda saksidan gelen buharlasma, ki gubre takiyesi yapiyorsaniz ve bir miktar amonyak yapraklarin curumesine yardimci oluyor. Kafanizi takmaya degmez. ;)
|
2 Eklenti(ler)
Sadece iki resim;)
Eklenti 226623 , Eklenti 226624 resmi bir dairede memurlar bakmış,:p Dayanamadım hemen resmini çektim. |
Sevgili Jezebel; sizi tekrar menekşe sayfamızda görmek ne güzel...
Beyaz menekşe bana hep zarif gelir, ne de güzel büyümüş. Işığa ulaşmak için çok çaba sarfetmiş... |
Gözümü okşayan güzellik olunca dayanamıyorum sevgili fahriyee;)
Her nerede olursa olsun. |
arkadaşlar benim bir sorunum var, mayıs ayının başında bir menekşe almıştım. çiçekli ve tomurcukları vardı. evde bir süre daha çiçek açmaya devam etti. ama kısa bir zaman sonra çiçek açmamaya ve yaprak vermemeye başladı. bende çiçekleri kopardım ve 4-5 yaprak kalacak sekilde diger yapraklarını kopardım ve köklendirmek için pet şişelere diktim. yeni aldığım menekşemin şu anda büyümesi durmuş durumda. kurumuyorda. tekrar büyümesi için ne yapmalıyım. arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum.
|
Sayın temhem3891 merhaba.
Benim böylesi durumlara uyguladığım yöntemlerim; -Menekşe yaşlı ise taç kesim yapıp suda köklendiririm ya da köklerininden gövdeyi ayırıp, gövdeyi havuç gibi biraz kazıyarak suda köklendiririm. -Menekşe genç ise köklerden gövdeyi ayırıp alttan bir sıra yaprağını koparıp suda köklendiririm. -Menekşe yavru ise köklerini topraktan arındırıp tekrar taze saksı harcına dikerim. Sonuçta bütün belirttiğim cümlelerde ortak nokta toprak değişimi. Tabii ki bu benim bu gibi durumlarda uyguladıklarım.;) Kolay gelsin... |
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1308500874
Merhaba arkadaşlar, fotoğrafta görüldüğü üzere menekşemin yaprağı üzerinde beyaz lekecik oluştu. Sevgili klubnika hava akımından, sudan (sularken damla sıçramış ve yanık oluşmuş) veya güneşten olabileceğini söyledi. Bu yaprağı üzerinden almalımıyım? Üzerinde kalırsa herhangi bir sıkıntı olur mu? Pencere önünde sehpa üzerinde duruyor. Gündüzleri perde arkasından güneş alıyor. Direk güneş ışığına maruz bırakmıyorum. Teşekkür ederim. |
Sayın Dudi merhaba.
Merkezdeki yeni çıkan yapraklara bakıldığında sorunun bir hastalıktan kaynaklanmadığı çok iyi belli oluyor. Sanırım hava akımından kaynaklı yaprak uçlarında meydana gelmiş basit bir kloroza benziyor. Eğer görsel açıdan gözünüzü rahatsız etmiyorsa bu yaprağın üzerinde kalmasında zarar yok. Yavru menekşeniz birkaç sıra yaprak çıkarıp büyüdüğünde bu yaprağı koparıp atarsınız. |
Teşekkür ederim sevgili Faruk :) Zararı yoksa üzerinde kalmasında mahsur yok :D Dediğiniz gibi biraz serpilince alırım ;)
|
Sayın temhem; fotoğrafını görsek daha sağlıklı bilgi verebiliriz gibi geliyor bana...
|
Afrika menekşesi
4 Eklenti(ler)
O tarihlerde gene sevilen bir bitki
Işık altında ben netiçe alamadım devamlı yapraklar büyüdü çiçeğe gelmedi İyi sonuç alan varsa bilgi riça ediyorum |
Sayın saimerguvan, yapay ışık altında çok kısa zaman zarfında mükemmel sonuç elde edilebiliyor. Özellikle Ruslar, bu yöntemi en başarılı uygulayanlardan.
Ben güneş görmeyen, havadar, aydınlık bir odada sabah 07:15, akşam 20:15 arası günde 13 saat floresan ışığı altında menekşelerimi yetiştirip, bakımını yapıyorum.;) Forumda menekşe konusunda usta kabul ettiğim sevgili klubnika’da yapay aydınlatma altında mükemmel menekşeler yetiştiriyor.;) |
5 Eklenti(ler)
Geçen yıl Kipadan aldığım menekşeler bu yıl epey çiçek açtılar(ilk 4 foto). Bu arada 4. fotodaki çiçeklerin çapı 6 cm civarı.
Son foto ise Sevgili Faruk tan gelen yapraklardan biri. Yavru yapraklar neden beyazımsı-pembemsi oluyor anlamyamadım. |
Sevgili Orkun hepsi çok sağlıklı ve güzel gelişmişler, tebrik ederim.
Sanırım son fotoğrafta ki pembeli-beyazlı yeni çıkan yavrular elimdeki picasso türü menekşelerden birinin yaprağı olmalı. Muhtemelen bu yeni çıkan yavrular "Apache midnight" a ait olmalı.;) |
Faruk cum anaç yaprak piko değil ama.
|
Sevgili Orkun, bir önceki mesajından bu yeni çıkan yavru menekşenin kesin "Apache midnight" olduğunu anladım.
Bendeki bu türün yaprakları serin ve az ışıklı bir ortam sağlayamadığım için sana gönderdiğim zamanlarda tam anlamıyla yeşildi. Şuan istediği ortamı sağladığım için yaprak türünün özelliklerini gösteren rengini ve desenini almış vaziyette.;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025