![]() |
çeliklerimden bazları
1 Eklenti(ler)
bu çeliklerimi ektiğimde bu kadar dik durmuyorlardı sanırım nem iyi geldi. receiver ın (tv nin üzerindeki uydu alıcısının) ısısı ile yaşayanlar bunlar.
|
Sevgili mor-salkım iki yaprağa çizikleri attım, suya koydum. Merak ediyorum çiziklerden saçakmı atacak?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
merhaba arkadaşlar ben menekşe yapraklarını kömür tozuna bulayıp toprağa dikiyordum fakat başarılı olamadım neden acaba bir de köklendirme jeli kullansam başarılı olur muyum
|
menekşelerim
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar benim şu anda 2 saksı menekşem var. :rolleyes:
Aslında bir tanesini başka saksıya ayırmam gerekiyordu ama tekrar tomurcuklandı. Tomurcuklu vaziyette ayırsam sorun olur mu sizce. :confused: Annem hep tomurcuklanmış çiçeğe dokunulmaz der. Bir de size sormak istedim. |
bir de yavrucuklarım var.
1 Eklenti(ler)
Bunlar da yapraktan diktiğim yavrucuklarım :)
|
veee köklenmesini beklediğim yapraklarım.
1 Eklenti(ler)
Bunlar da geçen hafta menekşecibaba'dan aldığım yapraklar. Ben suda köklendirmeyi deniyorum ama umarım fire vermem :(
İnşallah yavru verdiklerini de buradan sizinle paylaşmak kısmet olur.:rolleyes: |
Sevgili Nlfr tomurcuklu menekşeyi ayırmanızda hiçbir sakınca yok çünkü be denedim tabi yine siz bilirsiniz. Bir de yavrulatmayı bence serada deneseniz daha iyi olur hiç fire vermezsiniz ya da direk toprağa dikin, ama garanti olan sera. Benim suya koyduğum yaprakların bir kısmı öldü ya da daha geç yavruladı tercih sizin...
|
Alıntı:
|
ağaçlar.net i geç keşfetmenin bedeli
Alıntı:
Artık yeni yapraklarımı pet bardaklara dikeceğim inşallah ve daha iyi büyüyecekler.. |
Teşekkür ederim.
Alıntı:
Bu demek oluyor ki, yine bir balkon operasyonu beni bekliyor :) Her şey daha güzel menekşeler için :) Sizleri gelişmelerden haberdar ederim, önerileriniz için tekrar teşekkürler. |
Alıntı:
|
Sevgili nlfr; annenizin sözünü dinleyin, öylece kalsın. Tomurcuklu iken ayırınca çoğu zaman sıkıntı olmaz, ama neşesini kaçırmayın bence...Ayrıca yaprakları suya koyarken bardakta tabana temas etmesin diye ben soda şişesi kullanıyorum,tavsiye ederim...
|
Alıntı:
Bu anlattıklarım sadece benim deneme yanılma yolu ile karar verdiğim şeyler,böyle olmalı demiyorum yanlış anlaşılmasın... |
1 Eklenti(ler)
şimdiye kadar yetiştirdiğim, çok nazlı olmayan, kolay ve güzel büyüyen, kolay filiz veren, bol çiçek açan menekşem:)
alttan yaprak aldıkça bir yandan gelişiyor büyüyor. baya bir yaprağını filizlendirdim, dağıttım. şimdi yine filizlenmelerini beklediğim yaprakları var:) |
Hoşgeldiniz Sevgili kartol, menekşeniz çok sağlıklı güle güle büyütün. Alttan yaşlı yaprakları almak çok iyi oluyor.
nlfr arkadaşıma da 2.resimdeki menekşenin alttan 6 yaprağını almasını tavsiye edecektim...(siz bahsedince hatırladım) |
Alıntı:
evet kesinlikle katılıyorum. aldıkça çiçek daha bir canlanıp güzelleşiyor, aynı zamanda çoğaltıp, birilerini mutlu edebiliyorsunuz:) |
sevgili, 01 menekşe
menekşelerin harika görünüyor sulama yöntemin nasıl anlatır mısın? şimdiden teşekkürler |
3 Eklenti(ler)
bunlarda benim menekşelerim. hemen hemen bütün kış çiçek açtılar.
Eklenti 202829 Eklenti 202830 Eklenti 202831 |
5 Eklenti(ler)
|
menekşekolik
1 Eklenti(ler)
Sevgili Menekşekolik;
Öncelikle teşekkür ederim övgülerin için!;) farklı bir sulama sistemim yok.Yanlız yazılan yorumların tam tersine ben genelde sulamasını altdan veriyorum.Bir kaç kez üstten verdim fakat 3 tane menekşem ölmedi ama çökme yaptı ölecekti zor kurtardım.Size tavsiyem sulamasını alttan ve azar azar verin.15 günde bir sulamaktansa haftada bir iki defa verin ama az verin :) menekşe nemli toprak sever .İç mekan bitkilerinde ne olursa olsun fark etmez sulamasını yaptıgın vakit altdaki saksı altlıgında su birikmesin.Birikiyorsa eğer demekki suyu fazla vermişsinizdir.Tavsiyem suyu az verin! İyi akşamlar!! |
[COLOR="Blue"]Sevgili Lale607;
Menekşelerin çok güzel gözüküyor ,ellerine sağlık.Yaprakları çok geniş ve çiçeği bol gözüküyor.Yerlerini gayet sevmişler.diyarbakırda nasılkoruyosun ben koruyamadım 2004 de benim menekşelerimin hepsi yandı sıcak havaya dayanamadılar yazları korumak cok zor formatı tam benim isdediyimgibi olmuşlar eline salık |
arkadaşlar menekşe yapraklarını IBA tozuna batırıp torfa diktim iki gün sonra baktımki çelik uçları çürümüştü neden olmuş olafilir acaba toz çokmu geldi acaba fikri olan varmı yadımcı olursanız sevinirim selemlar
|
herkeze merhaba
ben resim ekleyemiyorum lütfen bana yardım edebilir misiniz???menekşelerimin resimlerimi ekleyip sizlerden yardım almak istiyorum çünkü çiçek açmıyorlar 1 seneye yakın oldu ama suan sadece küçük yavrular çıkartıyor dipten çiçek yk malesefff |
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili fahriyee. |
sayın lale607
menekşelerinizin 1 kış boyunca çiçekli kalmasını nasıl ve neyle başardınız çok güzeller maşallah nazar değmesin:p
|
Alıntı:
|
[QUOTE=01menekse;784723][COLOR="Blue"]Sevgili Lale607;
Menekşelerin çok güzel gözüküyor ,ellerine sağlık.Yaprakları çok geniş ve çiçeği bol gözüküyor.Yerlerini gayet sevmişler.diyarbakırda nasılkoruyosun ben koruyamadım 2004 de benim menekşelerimin hepsi yandı sıcak havaya dayanamadılar yazları korumak cok zor formatı tam benim isdediyimgibi olmuşlar eline salık[/QUOT teşekkür ederim. menekşelerimi yazın gölge bir balkona alıyorum. sulamayı alttan yapıyorum. 10 günde bir sn mutlu kutlu dan aldığım sıvı besinden veriyorum. temmuz ağustostan sonra aydınlık bir yere alıyorum |
sayın lale607
menekşelerinizin kışın sürekli açması için neler kullandınız maşallah çok güzeller nazar değmesin:p;)
|
2 Eklenti(ler)
Nasılız:p
|
Alıntı:
Burada anlatıyor http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256 |
Alıntı:
menekşelerime 10 günde bir sn mutlu kutlu dan aldığım sıvı besinden verdim. (tropik sera) |
menekşelerim
4 Eklenti(ler)
Sevgili Mor-salkım ;
Bunlar yeni çiçek açmaya hazırlanan miniklerim . Çok güzeller ,bu sene ilk defa açıyorlar çok mutluyum :D saksılarını küçük kullanıyorum ki hemen çiçeğe binsin |
Alıntı:
Bitkimin yaprakları sararıyor hasta mı? Nedenler şunlardan birisi olabilir: a) Işık yetersiz,aşırı ışık b) Sararan yapraklar yaşlı, c) çok fazla gübre, d) Yaprakta çıplak gözle görülmeyen minik böcekler olabilir Bitkinizi iyice bir kontrol edin. Kolay gelsin. |
Sayın 01menekşe hoş geldiniz:) Menekşelerinizde de oldukça başarılısınız, kutlarım:)
Sitemizde Türkçe imla kurallarına biz üyeler özenle, dikkate alırız ve uygularız. ( Noktalama işaretleri, noktadan sonra büyük harf kullanımı, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakma ve belirlenen büyüklükteki ölçülerde yazma ve renksiz yazma gibi) Lütfen siz de bu özeni gösterir misiniz? |
1 Eklenti(ler)
menkeşelerimin resimlerini yollabildim umarım sizden aldığım bilgilerle mutlu olucam hepinize teşekkürler:):)
|
5 Eklenti(ler)
Bunlarda benim iş yerindeki ve evdeki kızlarım.
|
5 Eklenti(ler)
Kızlarımın devamı
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025